NBA Europe

Serdar Aslan

Kayıtlı Üye
@Serdar Aslan
NBA Europe franchise ihaleleri için teklif verme süreci bitmiş. Eski Milwaukee Bucks sahibi de teklif vermiş ama hangi şehir için olduğu yazmıyor. Bunun dışında eskiden NBA'de takım sahibi olan birkaç iş insanı ve yeni basketbol takımı kurmak isteyen bazı futbol kulüpleri de teklif vermiş.

Haberde dikkatimi çeken kısım ise şu oldu: Real Madrid, ASVEL ve Fenerbahçe'nin de katılma isteği varmış. Sözleşmelerde 10 milyon euroluk çıkış maddesi olduğu söyleniyor. Demek ki konuşulan 200 milyon euroluk çıkış maddesi henüz yürürlüğe girmemiş.

Sonucu gerçekten merak ediyorum. Ortada çok büyük bir sermaye var ve yatırımcıların ilgisi de oldukça yüksek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

NBA'in uzun zamandır Avrupa basketboluna ilgisi var. Bir de böyle bir projeyle karşımıza geliyorlarsa öyle pek ''ölü doğdu'' gibi şeylerin olacağını zannetmiyorum ben. Zira bu BCL gibi saçma sapan ve üstünkörü bir girişim de değil. Amerikalılar çok büyük bir sermayenin ve en büyük markanın sahibi.
Ha evet şu ana kadar müspet/somut bir gelişme olmadı takımlar bazında, bu bağlamda bunu yazan arkadaşlar haklılar ancak ben olayın bu kadarla kalacağını düşünmüyorum. Muhakkak altı - arkası vardır.
Zaten Eurolig'in ilelebet devam edeceğini de söyleyemeyiz. Hele de şampiyonun dahi şikayet ettiği bu denli düşük kâr marjı söz konusuysa...

Sözün özü ; Avrupa basketbolunda yeni bir kırılma ile oluşturulacak güçlü ve vizyonlu bir yoldan söz ediliyorsa, bunda önlerden yer kapmak önemli bir iş olacaktır. Zira söylediğim gibi; bu iş BCL gibi basit bir saçmalık değil gibi görünüyor.

NBA-Europe EL de yer alan 7-8 takım olmadan ölü bir proje. Hele İngiliz futbol takımları falan olacak iş mi? Bu kadar öngörüsüz olamazsınız. Avrupa'da basketbol ligi kuracaksan Yunanistan, Sırbistan, Litvanya, Türkiye ve İspanya'nın en büyük takımlarını alacaksın. Bunun başka bir yolu veya formulü yok. Sen EL hissedarı olmayan Partizan ve Kızılyıldız gibi iki kulübü çekememişsin kimi çekeceksin? Litvanya'da Rytas var mesela. Yunanistan da Paok ve Aris gibi iki dev camia var. Hiç biri ile adın geçmedi. Bunların hepsi EL kovalıyor bir de. Ben Galatasaray'dan başka gündeminde NBA-Europe olan tek bir kulüp bilmiyorum. Duymadım. Sivrilen bir kaç kulübün de tek derdi seneye EL de açılacak 4 kontenjandan birini kapmak... Beşiktaş, Monaco, Aris, Paok yine en büyük adaylar. Tabii bir de cezanın kalkmasını bekleyen Rus kulüpleri var.

Bir kaç sefer daha yazdığım gibi; NBA'in Avrupa'da tutunabilmesinin tek yolu EL ike birleşmek. Başka bir ihtimali yok. O da EL yönetimi buna yanaşırsa. İddia ettikleri gibi 10 yılda 10 milyar doları kulüplere dağıtabileceklerine inanırlarsa neden olmasın?

NBA Avrupa'nın EL'den takım almasına gerek yok onlar zaten gelecekler. Eğer mali başarıları olur ve İngilizlerin takımlarını kullanıp Asya pazarına girerlerse uleb takımları kapısında yatar. 200 milyon avroluk çıkış bedeli birden 10'a düştü haberlerde.

NBA Avrupa'nın EL'den takım almasına gerek yok onlar zaten gelecekler. Eğer mali başarıları olur ve İngilizlerin takımlarını kullanıp Asya pazarına girerlerse uleb takımları kapısında yatar. 200 milyon avroluk çıkış bedeli birden 10'a düştü haberlerde.
İngilizler ve basketbol... Üşütük Popolar 2 sinemalarda. (Efsane bir filmdir.) :))))
Çin takımlarını alsalar başarılı olma ihtimalleri çok daha fazla.

10 milyon, 100 milyon... Bunun bir önemi yok. Bana Galatasaray haricinde adı NBA-Europe ile geçen tek bir basketbol camiası söyleyebilir misin? Mobese kamerası yakalayan NBA-Europe yöneticisi Galatasaray diyor. Bir tanesi de başka bir kulübün ismini versin. Çenişkezek spor ile büyük yol kat ettik desin. Geçtim EL takımlarını. Galatasaray haricinde tek bir kulübün dedikodusu çıkmamış; sen çıkış cezasına mı takıldın gerçekten?

Son düzenleme:
İngiliz takımları ve basketbol... :))))
Çin takımlarını alsalar başarılı olma ihtimalleri çok daha fazla. İngiltere ve basketbol. :))))

10 milyon, 100 milyon... Bunun bir önemi yok. Bana Galatasaray haricinde adı NBA-Europe ile geçen tek bir basketbol camiası söyleyebilir misin? Mobese kamerası yakalayan NBA-Europe yöneticisi Galatasaray diyor. Bir tanesi de başka bir kulübün ismini versin. Çenişkezek spor ile büyük yol kat ettik desin. Geçtim EL takımlarını. Galatasaray haricinde tek bir kulübün dedikodusu çıkmamış; sen çıkış cezasına mı takıldın gerçekten?
Mesele düzgün takım kurmak ve ticari başarı kazanmak. Premier lig avrupa üzerinden büyümedi Asya üzerinden büyüdü.

Geri