Elinde hiç bir belge olmadan Galatasaray'ı Denizlispor'a teşvik göndermekle suçlayan FB liler şunu okusunlar ve ispatını izlesinlerde utansınlar.
O dönem Oktay Derelioğlu, Trabzon’da oynuyordu. Kendisiyle sık sık görüşüyordum. Başkan, Galatasaray-Trabzon maçı için İstanbul’da kalıp, Trabzonlu futbolculara beraberlik, galibiyet veya bir farklı mağlubiyet için 250 bin dolar vermem için görüşmemi istedi.
Oktay’ı aradım, ’150 bin doları peşin, 150 bin doları maç sonrası olmak üzere 300 bin dolara tamam’ dedi. Başkana söyledim, ’250 bin dolar’ veririz dedi. Oktay, ‘Abi sen gel görüşelim’ dedi.
‘Başkan 250 bin dolar ile git, ama maçtan önce kimseye para verme’ dedi.
Bu para ile The Marmara Oteli’ne doğru yola çıktım. Oktay’ı aradım. ’603 numaradayız’ dedi. Oktay’ın oda arkadaşı Tamer Tuna idi. Parayı gösterdim. Bu iki arkadaş, ‘Futbolcuları iki odaya alalım durumu anlatalım’ dediler. Ben de parayı yatağın üzerine serdim. Odaya Metin Aktaş, Tamer Tuna, Erman Özgür, Güngör, Nesim, Cem, Abdülkadir, Yanchev, Nikolovski, Jarko geldi. Trabzon doğumlu futbolculara ise söylenmedi. Sonra hepsi elimizden geleni yapacağız dedi. Sergen odaya gelmedi, ama 50 bin dolar istedi.
Konuya SİNAN ENGİN'DE DAHİL OLUYOR
Sinan Engin aradı. Tamer Tuna ile konuşmuş. Trabzon kampına bizden kimsenin gitmediğini söyledi’ dedi. Ben de ‘Olur mu başkan’ dedim. Sinan Engin, ‘Meydanı boş bırakmayın. Gidecek bir şey varsa ben götürürüm
işte Cihan Oskay'ın o dönemde ispatladığı Şike ve Teşvik olaylarının üzerine gidilmemiş ve Fenerbahçe SK!!! adeta kollanmış olay örtbas edilmişti.
Oysaki Cihan Oskay doğru söylüyordu. 3 Gün önce CNNTÜRK'Te "Futbol Mahkemede" adlı programa katılan OKTAY DERELİOĞLU kendisine sorulan; Size hiç şike teklifi geldimi sorusu üzerine EVET yanıtını vererek TELEGOL de Cihan Oskay'ın söylediği teşvik pirimi olayının doğru olduğunu kabul etti. ( oysaki o dönem bunu kabul etmeyip yalanlamıştı)
Yukarıda bahsi geçen Teşvik pirimi olayının OKTA DERELİOĞLU'nun kendi ağzından doğrulandığı VİDEO BURADA
http://video.fanatik.com.tr/Yillar-sonra-gelen-itiraf_1_33799.htm?auto=1