• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025/2026 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Palmer'la devam edildiği gün sezonun geri kalanını konuşmaya gerek yok. At çöpe.
Bence aynı şey koçla devam edilirse de geçerli.
ve Galatasaray eurocup'da olmalı. Yakup hoca da benzer bir şeyler söylemişti sonra geri vites yaptı.
Galatasaray Eurocup'da oynamalı ve Eurocup şampiyonluğunu hedeflemeli

Koç için aynı şeyi söyleyemem :D sen biraz fazla takıntılısın. Yabancı olsun taştan olsun diyerek, yoksa Pistiolis'in (ben olsam 1 yıl daha devam edebilirdim o dönem) Yakup Hoca'dan fazla yaptığı bir şey yoktu.

jordan walker - kenan sipahi
rayjon tucker/jordan ford - will cummings
cj elleby / anthony lamb - göksenin
derrick alston - yiğitcan saybir
ismael kamagate - ebuka izundu

Koç için aynı şeyi söyleyemem :D sen biraz fazla takıntılısın. Yabancı olsun taştan olsun diyerek, yoksa Pistiolis'in (ben olsam 1 yıl daha devam edebilirdim o dönem) Yakup Hoca'dan fazla yaptığı bir şey yoktu.

jordan walker - kenan sipahi
rayjon tucker/jordan ford - will cummings
cj elleby / anthony lamb - göksenin
derrick alston - yiğitcan saybir
ismael kamagate - ebuka izundu
Yerli olsun Ufuk Sarıca olsun o zaman:)
Bir koçu beğenmiyorsam düşüncem pek değişmiyor sanırım ama Yakup Hoca da pek bir şey sunmadı.
Pistiolis'e ayrılabilir demiştim o dönem kötü sonuçlar sebebiyle ama bugün yanıldığımı düşünüyorum. Pistiolis'e sabretmeliydik.

Ayrıca şunu da söylemem lazım yerli yabancıdan çok ben Galatasaray'da iddialı olabilecek oynadığı kupalarda şampiyonluk hedefleri koyabilecek ligde final istiyoruz diyebilecek koçlar istiyorum.
Yakup hocanın takım bir yere geldikten sonra yaptığı cılız açıklamalar gibi değil. Sezon başından net hedefler koyulmalı ve ona yönelik gidilmeli.

Ayrıca pistiolis her açıdan bence Yakup hocadan daha iyi koç ve fazla yaptığı şeye gelince bize o sene yaşattığı yarı final serisi yeterli. Yarı final yapmaktan bahsetmiyorum. O takım ve pistiolis finalin kapısından döndü ve Oktay Mahmuti ve Ergin ataman sonrası hiç hissedilmeyen şeyleri hissettirdi.

Yakup sekizkök bu sezon hasbelkader yarı final yapıp (YAPAMAZ) play offlarda sonra da süpürülse ikisi de yarı final yapmış oluyor ama içerikler çok farklı..

Yerli olsun Ufuk Sarıca olsun o zaman:)
Bir koçu beğenmiyorsam düşüncem pek değişmiyor sanırım ama Yakup Hoca da pek bir şey sunmadı.
Pistiolis'e ayrılabilir demiştim o dönem kötü sonuçlar sebebiyle ama bugün yanıldığımı düşünüyorum. Pistiolis'e sabretmeliydik.

Ayrıca şunu da söylemem lazım yerli yabancıdan çok ben Galatasaray'da iddialı olabilecek oynadığı kupalarda şampiyonluk hedefleri koyabilecek ligde final istiyoruz diyebilecek koçlar istiyorum.
Yakup hocanın takım bir yere geldikten sonra yaptığı cılız açıklamalar gibi değil. Sezon başından net hedefler koyulmalı ve ona yönelik gidilmeli.
Saint Quentin maçına kadar ben de koç değişikliği taraftarıydım ama Ufuk Sarıca da son 2-3 yılda Yakup Hoca'nın geldiği yer kadar iş yaptı. Burda şöyle bir sorun doğar yani Ataman falan getirmiyorsan, bu sefer her hoca gidecek miyim korkusuyla çalışır.

Dediğim gibi ben de her ne kadar sonuç insanı olmasam da bu kulübün yapısı bu değişikliği yapmaz. Ha ben Lakovic getiririm arkasında dururum dersen ayrı ama şu aşamada koç değişikliğini doğru bulmuyorum. Hoca kendi adına doğrusuyla final yaptıysa, verdiği emeğe saygı göstermek gerekir.

Saint Quentin maçına kadar ben de koç değişikliği taraftarıydım ama Ufuk Sarıca da son 2-3 yılda Yakup Hoca'nın geldiği yer kadar iş yaptı. Burda şöyle bir sorun doğar yani Ataman falan getirmiyorsan, bu sefer her hoca gidecek miyim korkusuyla çalışır.

Dediğim gibi ben de her ne kadar sonuç insanı olmasam da bu kulübün yapısı bu değişikliği yapmaz. Ha ben Lakovic getiririm arkasında dururum dersen ayrı ama şu aşamada koç değişikliğini doğru bulmuyorum. Hoca kendi adına doğrusuyla final yaptıysa, verdiği emeğe saygı göstermek gerekir.
Bence olay orada zaten iyi bir koç getirip arkasında duracaksın. Bu belki tekrar pistiolis olur, yapabilirsen lakovic olur, ibon navarro olur, EL’den düşerse luka banchi olur hatta ufuk sarıca da olur.

İyi bir koçu getirip 3 yıllık sözleşme yapacaksın ve en azından da iki senesini tamamlatacaksın.

Yakup hocaya başarıları için teşekkür ederiz kendini bir tur kanıtladıktan sonra yollarımız yeniden kesişebilir.

Ayrıca aklımıza gelmeyen bir sürü iyi koç var hepsi olabilir. Boşa düşerse perasovic olur aleksandar djordjevic olur, sasa obradovic olur. Ne durumda bilmiyorum ama bagatskis vardı blatt’la da çalışmıştı.

Yani dediğim gibi abi biraz ezber seninki maalesef. Bagatskis mi kaldı :)

Basketfaul'ün haberine göre Muhsin Yaşar ile anlaşmışız. Senelerdir beklediğim bir isimdi, nihayet.

Basketfaul'ün haberine göre Galatasaray, sezonun dikkat çeken isimlerinden olan Muhsin Yaşar ile imzaya yaklaştı. Sarı-kırmızılı ekip, beklenmedik bir gelişme olmama durumunda, 29 yaşındaki pivotla normal sezonun sona ermesinden sonra sözleşme imzalayacak.

Oyun kurucu önemli, takımlarımız oyun kurucusuz hiç oynayamıyor. Sehmus ve Kenan'ı Bahçeşehir 'den fazla vererek Sehmus ya da Kenan'ı almak zor. İtalya'daki ne yaptı son durumumu sakatlık vs bilmiyorum ama Erten Gazi 'yi düşünürdüm.
Yiğitcan Egehan yerli olarak düşünülebilir isimler. Muhsin iyi ama 3 saf 5 fazla olabilir.
Yine Milano ve Alba durumunu takip etmedim ama McCormack 'i Delgado 'ya tercih ederdim. Cummings Izundu kalmalı. 4.5 ve 3.5 transferleri önemli Muhsin ve Göksenin 'li kadro için.

Sezon başı bütçe yok deyip Blumbergs 'e gidip sonrasında bir o kadar oyuncu almak abest oluyor ve her sene aynı şeyi yaşıyoruz. Şişkin kadroyu oturtmak daha zor. 1 ve 5 numarada alternatifsiz kaldığımız maçlarda takım alabora oluyor.

bilmiyorum ne durumda olduğunu:) Diğer koçlar hala aktif ve gayet iyi durumdalar bagatskise takılma. David blatt da hasta olmasaydı çok isterdim ama sen şimdi David blatt mı kaldı diyebilirsin:)

Bu arada furkancım senin kadar takip edemiyor olabiliriz ama bizim ezberler de fena değildir:). Bagatskis ok bitik durumda olabilir ama yakup sekizkök de koç değil kimse kusura bakmasın:) Ben 6 senedir kuzey Amerikadayım eskisi kadar takip edemiyorum.

Spanoulis mesela iyi koç olacağı belliydi onu monaco almadan önce düşünmeliydi bizimki gibi takımlar

Mesela benim ezberler Ekrem memnunun erkek takımının başına gelmesini de istiyordu o dönem ve olmuştu. Yine son dönemdeki en heyecan verici takım da o dönemde kuruldu:)

M.Yaşar bu senenin en flaş yerli pivotuydu. Tıpkı 2 sene önce Samet’in olduğu gibi.

Şu saatte Muhsin’i kapattıysak tatmin eden bir maaş vermişizdir. 2 yabancı pivotun arkasında dolgun maaşlı yerli pivot bence baya gereksiz.

Yabancı sayısı azalacaksa ya da İzundu ve Muhsin’in yanına 4.5 almayı düşünüyorsak o zaman bir anlamı olabilir Muhsin transferinin

Ayrıca itoudisin takımındaki antonio blakeney’i beğeniyorum eskiden beri ama iyi para alıyordur Çin’den döndüğüne göre

Blakeney, bu sezon yıllık 750.000 dolar kazanıyordu. 2027’ye kadar toplamda 2.8 milyon dolar kazanacak şekilde sözleşmesini uzattı.

Derrick Alston Jr için Bayern Munich, Zalgiris Kaunas ve Baskonia’dan ilgi var.

Keza Devin Robinson için de Kızılyıldız’ın teklif yapacağı söyleniyor.

Jordan Walker, Yunanistan Milli Takımının yeni devşirmesi olabilir diye haber okumuştum.

Trevor Hudgins ve Jordan Ford Paris Basket’in olası TJ Shorts ve Nadir Hifi ayrılıklarında takıma önümüzdeki sezon eklemeyi düşündükleri alternatif isimler.

Vechta’da oynayan Brandon Randolph ve Wuerzburg’ta oynayan Zachary Seljaas’tan birisinin Virtus Bologna’ya gideceği konuşuluyor.

Vitto Brown’un bildiğim kadarıyla önümüzdeki sezonu da kapsayacak şekilde 2026 yılında biten bir sözleşmesi var. Nikola Mirotic - AS Monaco haberleri, Vitto Brown’Dan ziyade Donatas Motiejunas’a yönelik bir hamle olduğu kesin.

Sadık kontratını makul şartlara indirmeyecekse -ki indirse bile çekincelerim var- geçen yıl Sadık-Samet arasındaki dengeyi bu yıl 4 numara-Muhsin'de kuracağız. 4 numara biraz daha düşük maliyetli olacak gibi duruyor. 10 dakika sahaya atabileceğimiz bir oyuncu - 4 - 4.5 - 5 - Muhsin - Yerli 4 şeklinde bir rotasyon olacak gibi. Kağıt üzerinde daha makul ki Muhsin de oynayarak ve iyi oynayarak geliyor.

Muhsin iyi iş gibi duruyor ama umarım yukarıda bir arkadaşın dediği gibi erkenden almak için overpaid kontrat bağlamamışızdır. Samet işinden dilimiz yanmış olmalı.

Son düzenleme:
Artık eskisi gibi çok iyi yerli kadrosu kurmaya gerek yok. Kadroya 7 yabancı ekleyebildiğimiz yerde 3 iyi yerli ve 2 potansiyeli olan genç yerli ile yola çıkmak daha akıllıca olur.

3 iyi yerliden biri için de Muhsin bence gayet iyi. Eski tarz bir uzun. Sırtı dönük oynar. Akıllı da bir basketbolcu. Bence iyi hamle. Sadece bu hamle ile bence iki yabancı pivot almamak gerekiyor. İzundu’dan da memnunsak bu ikili ile götürebiliriz diye düşünüyorum.

Diğer iyi yerli için adayım oyun kurucu pozisyona olacak. Doğuş Özdemiroğlu’nun durumu nedir bilmiyorum ama bizim takım için çok iyi bir hamle olur. İstediği süreleri de gayet bulabilir. O da Cummings ile oyun kurucu pozisyonunu götürür. Doğuş olmazsa da Kenan’ı getirmemiz gerekir.

Son yerli oyuncumuzu da 4 numaraya olmasını mantıklı buluyorum. Diğer pozisyonlarda çok da fark yaratacak ya da bize düşecek oyuncu yok. Mesela bir Erkan Yılmaz’ı isterdim ama hem Efes onu bırakmaz, hem de o Efes’i. Bazı isimlere bütçemiz yetmez. O yüzden 4 numara için yerli oyuncu almak daha mantıklı duruyor. Yiğitcan bir numaralı aday burası için ama olmazsa Sadık daha uygun bir ücretle takımımızda kalabilir. Kötü bir oyuncu değil. Sadece aldığı ücretin altında kaldı ama yapacağımız kadroda 10. sırada olacağı için orayı kotarır bence.

Bunlar haricinde de 5 yabancı oyuncu alacağız. Bunların ikisi 2 numara, biri 3, biri 4 ve diğeri 3,5 numara. Bu isimler için de gayet iyi bir bütçe kalıyor elimizde.

Kalan 2 genç artık Yaman mı olur başka biri mi olur önemli değil. Kadroyu şişirmektense daha iyi oyunculara daha fazla para vermek daha iyi olur.

Artık eskisi gibi çok iyi yerli kadrosu kurmaya gerek yok. Kadroya 7 yabancı ekleyebildiğimiz yerde 3 iyi yerli ve 2 potansiyeli olan genç yerli ile yola çıkmak daha akıllıca olur.

3 iyi yerliden biri için de Muhsin bence gayet iyi. Eski tarz bir uzun. Sırtı dönük oynar. Akıllı da bir basketbolcu. Bence iyi hamle. Sadece bu hamle ile bence iki yabancı pivot almamak gerekiyor. İzundu’dan da memnunsak bu ikili ile götürebiliriz diye düşünüyorum.

Diğer iyi yerli için adayım oyun kurucu pozisyona olacak. Doğuş Özdemiroğlu’nun durumu nedir bilmiyorum ama bizim takım için çok iyi bir hamle olur. İstediği süreleri de gayet bulabilir. O da Cummings ile oyun kurucu pozisyonunu götürür. Doğuş olmazsa da Kenan’ı getirmemiz gerekir.

Son yerli oyuncumuzu da 4 numaraya olmasını mantıklı buluyorum. Diğer pozisyonlarda çok da fark yaratacak ya da bize düşecek oyuncu yok. Mesela bir Erkan Yılmaz’ı isterdim ama hem Efes onu bırakmaz, hem de o Efes’i. Bazı isimlere bütçemiz yetmez. O yüzden 4 numara için yerli oyuncu almak daha mantıklı duruyor. Yiğitcan bir numaralı aday burası için ama olmazsa Sadık daha uygun bir ücretle takımımızda kalabilir. Kötü bir oyuncu değil. Sadece aldığı ücretin altında kaldı ama yapacağımız kadroda 10. sırada olacağı için orayı kotarır bence.

Bunlar haricinde de 5 yabancı oyuncu alacağız. Bunların ikisi 2 numara, biri 3, biri 4 ve diğeri 3,5 numara. Bu isimler için de gayet iyi bir bütçe kalıyor elimizde.

Kalan 2 genç artık Yaman mı olur başka biri mi olur önemli değil. Kadroyu şişirmektense daha iyi oyunculara daha fazla para vermek daha iyi olur.
Birkaç mesajda daha gördüm ama Sadık'ın ücretini düşürmesi durumunda kalabileceği düşünülüyor. Açıkçası ben buna pek katılmıyorum. Bence Sadık Galatasaray ilişkisi kafada net şekilde bitti. Sadık'tan ücretinden bağımsız verim almanızın mümkün olmadığını düşünüyorum.

Blakeney, bu sezon yıllık 750.000 dolar kazanıyordu. 2027’ye kadar toplamda 2.8 milyon dolar kazanacak şekilde sözleşmesini uzattı.

Derrick Alston Jr için Bayern Munich, Zalgiris Kaunas ve Baskonia’dan ilgi var.

Keza Devin Robinson için de Kızılyıldız’ın teklif yapacağı söyleniyor.

Jordan Walker, Yunanistan Milli Takımının yeni devşirmesi olabilir diye haber okumuştum.

Trevor Hudgins ve Jordan Ford Paris Basket’in olası TJ Shorts ve Nadir Hifi ayrılıklarında takıma önümüzdeki sezon eklemeyi düşündükleri alternatif isimler.

Vechta’da oynayan Brandon Randolph ve Wuerzburg’ta oynayan Zachary Seljaas’tan birisinin Virtus Bologna’ya gideceği konuşuluyor.

Vitto Brown’un bildiğim kadarıyla önümüzdeki sezonu da kapsayacak şekilde 2026 yılında biten bir sözleşmesi var. Nikola Mirotic - AS Monaco haberleri, Vitto Brown’Dan ziyade Donatas Motiejunas’a yönelik bir hamle olduğu kesin.

Derrick Alston Jr Virtus Bologna'yla anlaştı yazmış Sportando.

Geri