Bir cümle ile Engin'i nasıl tanıtırsın deseler, sanırım Galatasaray'a geldiği gün resmi sitede duyurulduğu şekilde tanıtırdım: ''Oynadığı her takımda yüreğini her saniye sahaya koyan Engin Atsür'e başarılar dileriz.''
Bu güzel adama sezon henüz başlamışken ayrı bir paragraf ayırmak gerek, hele ki mükemmel şekilde geçen bir Fenerbahçe karşılaşması ardından bunu yapmak zaruri hale gelmişti.
Bu sene takımda ilgiyi üzerine toplayacak, yıldız statüsünde bir çok isim var. Bir de, bir adım geri planda kalan ama işini son derece iyi yapan, takımın olmazsa olmazları var. Bu isimlerin başında Engin geliyor bana göre. Jamont'un 1 numaraya sağlayacağı uyumun net olarak zamana ihtiyaç olması, son senelerde sergilediği performans ile bir çok kişide güven olgusu oluşturamayan Ender ile 1 numaralı pozisyonun en değerli parçası kağıt üzerinde Engin olarak gözüküyordu. Hazırlık döneminde yer yer kötü performanslar gösterse de, Türkiye Kupası ile beraber Engin potansiyelinin yansımalarını bizlere gösterdi. Özellikle Fenerbahçe karşılaşmasında, eksik ve üst üste yapılan maçlardan dolayı bir nebze yorgun çıkan takımımızın geri düştüğünde, oyuna girerek art arda üçlük ve savunmada yaptığı müthiş işler ile takımı oyuna geri döndürmüştü, gerisi malum...
Kariyerinde bir çok şanssızlık yaşadı Engin. Bunlardan bahsetmek bile can sıkıcı aslında ama bu adamın yolu o kadar kolay olmadı. Şimdi önünde bambaşka bir sayfa var ve 1 hafta önce söylediği gibi, kariyerinde hiç bir sayfaya bu kadar hazır ve formda girmemişti.
Oyunculuğu ile, gözünü kırpmadan yerdeki topa atlayan o mücadeleci karakteri ile, efendiliği ile dikkat çeken ancak takımı söz konusu olduğunda gözleri kararan yapısıyla, (Bo ile yaşadığı tartışma, Türkiye Kupası) Engin Atsür benim adıma bu takımın çok değerli bir parçasıdır ve diliyorum ki uzun seneler burada kalır.
Sezona kusursuz başladı, devamı da böyle olacaktır Engin, biz sana güveniyoruz.