#14 Engin Atsür

Çok kaliteli bir oyun kurucu... Zaten geçmiş yıllarda Amerika'dan milli takıma katıldığı dönemlerdeki performansı ile kalitesini belli ediyordu. Fenerbahçe'ye gittiğinde üzülmüştüm, şükür ki artık bizimle :) Ellerine sağlık kardeşim...

Bir cümle ile Engin'i nasıl tanıtırsın deseler, sanırım Galatasaray'a geldiği gün resmi sitede duyurulduğu şekilde tanıtırdım: ''Oynadığı her takımda yüreğini her saniye sahaya koyan Engin Atsür'e başarılar dileriz.''

Bu güzel adama sezon henüz başlamışken ayrı bir paragraf ayırmak gerek, hele ki mükemmel şekilde geçen bir Fenerbahçe karşılaşması ardından bunu yapmak zaruri hale gelmişti.

Bu sene takımda ilgiyi üzerine toplayacak, yıldız statüsünde bir çok isim var. Bir de, bir adım geri planda kalan ama işini son derece iyi yapan, takımın olmazsa olmazları var. Bu isimlerin başında Engin geliyor bana göre. Jamont'un 1 numaraya sağlayacağı uyumun net olarak zamana ihtiyaç olması, son senelerde sergilediği performans ile bir çok kişide güven olgusu oluşturamayan Ender ile 1 numaralı pozisyonun en değerli parçası kağıt üzerinde Engin olarak gözüküyordu. Hazırlık döneminde yer yer kötü performanslar gösterse de, Türkiye Kupası ile beraber Engin potansiyelinin yansımalarını bizlere gösterdi. Özellikle Fenerbahçe karşılaşmasında, eksik ve üst üste yapılan maçlardan dolayı bir nebze yorgun çıkan takımımızın geri düştüğünde, oyuna girerek art arda üçlük ve savunmada yaptığı müthiş işler ile takımı oyuna geri döndürmüştü, gerisi malum...

Kariyerinde bir çok şanssızlık yaşadı Engin. Bunlardan bahsetmek bile can sıkıcı aslında ama bu adamın yolu o kadar kolay olmadı. Şimdi önünde bambaşka bir sayfa var ve 1 hafta önce söylediği gibi, kariyerinde hiç bir sayfaya bu kadar hazır ve formda girmemişti.

Oyunculuğu ile, gözünü kırpmadan yerdeki topa atlayan o mücadeleci karakteri ile, efendiliği ile dikkat çeken ancak takımı söz konusu olduğunda gözleri kararan yapısıyla, (Bo ile yaşadığı tartışma, Türkiye Kupası) Engin Atsür benim adıma bu takımın çok değerli bir parçasıdır ve diliyorum ki uzun seneler burada kalır.

Sezona kusursuz başladı, devamı da böyle olacaktır Engin, biz sana güveniyoruz.

Spot maçı istatistikleri. 13 sayı 3 ribaunt 8 asist 2 top çalma. Biz Engin'i hep böyle görmek istiyoruz. Bugün müthis yönetti takımı. O böyle oynadığı müddetçe bizim guarda ihtiyacımız yok bence. Gordon,Ender ve Lako da bugün ona muazzam yardım ettiler. Bu dörtlûden yaklaşık 20 asist bulduk. Tebrikler Engin...

Yapılan her şey istatistik kağıdına yansımıyor.
Bence savunmadaki gayreti her şeyden önemli.
Fark 20 lerdeyken, ortadaki topa atlaması -sakatlanacak diye çok korksamda- ne denli konsantre ve istekli olduğunun bir kanıtıydı.
Umarım sakatlık olmadan güzel bir sezon geçirir.

Yeterli süreyi bulup kendisine güvenildiğini hissettiği anda yapamayacağı şey yok bence Engin'in.O yüzden bu takımın 1. guard'ı Engin olmalıdır, ona insiyatif ver ve arkana yaslan...

Engin bildiğimiz gibi oynasa denklemi çözecek aslında. Bildiğimizden kastım bu sene kupadaki Ülker maçı mesela. Şutsa şut, asistse asist. Beklediğim Engin'den çok uzak şu anki Engin.

Transfer başlığına yazmıştım, sağolsun bugün yanıltmadı beni. Sezon başında en sevindiğim transferlerdendi Engin. Bugünkü oyununu her gün sahaya yansıtabilecek bir oyuncu kendisi. Sana güvenenleri üzme Engin, yürüyedur.

Aklım mantığım almıyor oynamamasını. Madem oynamayacak neden alıp bütçeye yük ettik şimdi bütçe diye ağlıyoruz? Bence Türk olarak Barış Ermiş'ten sonra en iyi oyun kurucudur. Gerçi 3-5 dakika süre alıyor onda da 2 numara oynuyor ya. Neyse..

Engin Atsür'ün bu kadar az süre bulmasına kesinlikle anlam veremiyorum.

Ona güvenilip oynatılırsa, sorumluluk verilirse takımın oyun kalitesine doğrudan etki edebilecek kapasitede bir oyuncu kendisi ama bu şekilde verim alamayız. Sezon başında FB ile oynanan Türkiye Kupası'nda maçında neler yapabileceğini göstermişti bizlere. Engin'i muhakkak olayın içine dahil etmemiz lazım.

Sezon başı takım kadrosuna baktığımızda belkide herkes Engin Atsür ilk 5 çıkabilir ligde diye düşünmüştür.Ancak Ender-Jamont-Arroyo'nun çok arkasında şu anki görüntüsü bunun sorumlusu kendisi olduğunu düşünüyorum.Potansiyali ne olursa olsun sorumluluk almıyor.

Engin Atsür'ü İkili oyunlarda etkili olarak tanıyoruz belki uzunlarımızın ikili oyunları oynayamayışı da etkendir ama kendisi şu an hiçte iyi bir noktada değil.

Ergin Hoca neden şans vermiyor Engin'e anlamış değilim :( aralarında bir sorun mu var acaba ? Yoksa gerçekten haketmiyor mu ? Antremanlar da falan isteklerini yerine getirmiyor mu acaba koçun ? Hayır 10 dakika da mı oynayamaz ? Bu sene Furkan ile birlikte beni en çok üzen iki yerli oyuncumuzdan biri :( Engin Abi'den kimse bunu beklemiyordu. Onun devreye girmesi,takıma katkı sağlaması bize çok büyük fayda sağlayacak. Kendisinin toparlanması gerekiyor. Hadi be Engin Abi. Senden büyük beklentileri olanları üzmeye hakkın yok :(

Gerçekten bu yıl çok umutlu olduğum adamlardan biriydi ama ne yazık ki Ergin Hoca yavaş yavaş harcıyor Engin'i. Neler yapabileceğini Kupa maçında Ülker'e karşı göstermişti halbuki

Rotasyonumuzda daha uzun süreler almalı. Bugün savunmada ve hücumda katkı verdi. Önümüzde Eurocup ve Efes P maçları var.
Sonra nispeten rahat fikstür. Ortalama 20 dk oynasa ve takıma ısınsa.

son periyotta fb bençinden havlu almıştı, terini silerken kaya aldı elinden havluyu.
bu mallık neden anlamış değilim. her benç rakibine havlu verir arkadaş bu ne kin!!

Maçtan önce en güvendiğimiz dış oyuncularımızı sıralasak muhtemelen Arroyo-Gordon-Ender-Cenk-Marko-Engin şeklinde dizerdik oyuncuları son dönem performanslarına, genel form durumlarına falan bakarak. Ama aralarından en fazla katkıyı verenler Engin ve Markoishvili oldu. Engin'in bu performansı sevindirici tabi, Ender'in 2 ileri 3 geri performanslarından sonra Engin'den biraz daha katkı alabilsek çok iyi olacak.