2008-2009 TBL Şampiyonu Efes Pilsen

Re: TBL´de Finalin Adı: Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker

Ataman, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, hakemlerin taraflı olduğunu düşünmediğini belirterek, ''Ama maçı iyi yönetmediklerini düşünüyorum. Herkes 'sert savunma' diyor, ancak bunun da kuralları var. Mrsic, bana göre her hareketiyle oyuncumuz Smith'i faullerle durdurdu ve oyundan düşürdü. Biz, normal itirazımızı ettik. Ne hakaret, ne küfür ettik, ama ilk yarıda bana teknik faul çalındı. İkinci yarıda rakip antrenör orta sahaya kadar geldi itiraz etti, teknik faul almadılar. Belki (A) Milli Takım Antrenörü Tanjevic'ten etkilendiler.Fenerbahçe'nin, şampiyon olması için bizi 3 kez yenmesi lazım. Biz avantajımızı kaybettik. Fenerbahçe Ülker'in bizi bundan sonra bu kadar kolay yenemeyeceğine inanıyorum.'' diye konuştu.

Tanjevic takımdan memnun
Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjevic, takımının özellikle ikinci yarıda üst düzey savunma performansı gösterdiğini belirterek, ortaya konulan oyundan memnun olduğunu söyledi.

Maçta, Avrupa Ligi düzeyinde sertlik yaşandığına dikkat çeken Tanjevic, ''Takımım, çok iyi savunma yapan ve kaliteli oyuncuları bulunan bir rakibe karşı galibiyeti çok istedi ve karakterini ortaya koyarak maçı kazandı'' dedi.

Yaptıkları 24 top kaybının, zaman zaman hücumda aceleci davranmaktan kaynaklandığını kaydeden Tanjevic, karşılarında da çok güçlü ve yardımlaşan bir ekip olduğunu, ancak ikinci maçta bu top kayıplarını yapmamaları gerektiğini kaydetti.

Milli takımdan ve Fenerbahçe Ülker'den ayrılırken iyi bir iz bırakmayı istediğini ifade eden Tanjevic, ''Bu nedenle pota altında genç oyunculara şans veriyorum. Mirsad'ın zamanından çalarak onları oynatıyorum, çünkü bizim görevimiz, Türk sporcuların oyunlarını geliştirmelerini sağlamak. Bu nedenle zaman zaman sıkıntıya da düşebiliyoruz'' şeklinde konuştu

Basın mensuplarının, Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman'ın hakemler hakkındaki değerlendirmesini aktarması üzerine Tanjevic, şunları söyledi:

"Ataman, doğru olmayan ifadeleri her zaman kullanıyor. Daha önce de 'Milli takıma Avrupa gülüyor' diye açıklaması vardı, ama milli takımın nasıl oynadığını ve Fransa maçını herkes gördü. Kendisinin bu ifadelerini doğru bulmuyorum. Ben hiç hakemler hakkında konuşmam. Hakemler hata yapabilir, bu da hayatın bir parçası. Bizler eğitici olmalıyız. Basketbol dünyasında da bu kültürü yerleştirmeliyiz."

Ataman şu maçtan sonra bile hakemlere yüklenme basiretsizliğini gösteriyorsa söylenecek fazla bir söz yok.

Sende bu kafa varken 3 maç da kazanır Fener Ülker 33 maç da. Hakemlere saracağına oturup düşünsün, ben nerede hata yaptım diye.

Ergin Ataman'ın Kerem Tunçeri ve Mario Kasun'a neden bu kadar kısa süre verdiğini bir türlü çözemedim.Maç sonunda Ender'in alelacele şutlarını izlemek Ergin Ataman için daha hoş oluyor sanırsam.Hakem konusuna gelince; Ergin Ataman'a sormazlarmı sen herşeyi doğrumu yaptında kabahati hakemde arıyorsun diye?

Yasin Sezer' Alıntı:
Ergin Ataman'ın Kerem Tunçeri ve Mario Kasun'a neden bu kadar kısa süre verdiğini bir türlü çözemedim.Maç sonunda Ender'in alelacele şutlarını izlemek Ergin Ataman için daha hoş oluyor sanırsam.Hakem konusuna gelince; Ergin Ataman'a sormazlarmı sen herşeyi doğrumu yaptında kabahati hakemde arıyorsun diye?
Kerem sakattı, Kasun'u ise Efes 4 kısaya döndükten sonra Fener'de aynı hamleyi yapınca hatta en uzun oyuncu Mirsad olarak kalınca oyundan çıktı. Hadi Kasun'u böyle kenarda oturtun, Kakiusiz ne yaptı be adam sana demezler mi...
Hata çok ama Efes boş 3 sayılık atışların 1-2 tanesini soksa şimdi farklı şeyler konuşuyorduk.Neyse...

Maçın sonunu sonradan izledim.Preldziçi gerçekten de hayranlıkla izledim.müthiş oynamış maç sonunu smith ve preldziç maçı getirmiş.

Berat Akbaba' Alıntı:
Maçın sonunu sonradan izledim.Preldziçi gerçekten de hayranlıkla izledim.müthiş oynamış maç sonunu smith ve preldziç maçı getirmiş.

Preldziç'in oyunu dışında yaptıklarını da izlemişsindir umarım.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
[quote="Berat Akbaba":1omypw73]Maçın sonunu sonradan izledim.Preldziçi gerçekten de hayranlıkla izledim.müthiş oynamış maç sonunu smith ve preldziç maçı getirmiş.

Preldziç'in oyunu dışında yaptıklarını da izlemişsindir umarım.[/quote:1omypw73]

Acayip şımarıktı o gün.

Berat Akbaba' Alıntı:
yok onu görmedim noldu ki?

Maçın bitimine saniyeler kala Efes Pilsen topu kenardan oyuna sokucaktı.O sırada Preldzic Efesli Holiganlara tip tip hareketler,gülmeler vs. Şımarık bir çocuk gibi...

dediğiniz gibiyse yanlış tabii tecrübesizliğiyle ve maçın atmosferiyle alakalıdır ama yine de yanlış ama bu çocuk büyük oyuncu olacak gerçekten.

Yunus Taylan' Alıntı:
[quote="Berat Akbaba":1ruc9xab]yok onu görmedim noldu ki?

Maçın bitimine saniyeler kala Efes Pilsen topu kenardan oyuna sokucaktı.O sırada Preldzic Efesli Holiganlara tip tip hareketler,gülmeler vs. Şımarık bir çocuk gibi...[/quote:1ruc9xab]
Saha dışındda da nasıl bir insan olduğunu yakından biliyorum ben. Normal...

Berat Akbaba' Alıntı:
dediğiniz gibiyse yanlış tabii tecrübesizliğiyle ve maçın atmosferiyle alakalıdır ama yine de yanlış ama bu çocuk büyük oyuncu olacak gerçekten.

Ne atmosferi yahu?
Efesliler sanki oturmuş evde Binbir Gece dizisini izliyorlar.Ellerinde 2 adet balonla takımlarını destekliyorlar hesapta.
Ben salonda daha fazla destekledim Efes'i.
Çok sakin bir atmosfer vardı.

birader sen maçın ne kadar stresli olduğunu anlayamadın herhalde.İstersen bir daha izle maçı.

Berat üslubunu ve iletini göndermeden önce yazdığın forumun renklerini -iletini göndermeden önce- gözden geçir.

Salonda izledim.Eve gelince Sky Türk'te izledim. Gece de Fb Tv'de izledim.Kim dedi ki sana maç stressizdi.Demek istediğim bumuydu?

Hani o hareketleri Galatasaray maçında yapsa çiğnerlerdi onu.Demek istediğim bu.Zaten yapamazdı.Sakin ambiyansı görünce çok şımardı.

tamam gereksiz bir tartışma uzatmayalım ama yunus kardeş beni yanlış anladın.Tamam yine de kusura bakma.

Yunus Taylan' Alıntı:
[quote="Berat Akbaba":4cmz9cz5]yok onu görmedim noldu ki?

Maçın bitimine saniyeler kala Efes Pilsen topu kenardan oyuna sokucaktı.O sırada Preldzic Efesli Holiganlara tip tip hareketler,gülmeler vs. Şımarık bir çocuk gibi...[/quote:4cmz9cz5]

Bu arada düzeltme yapalım.Preldziç 2.yarı da Efes Pilsen topu kenardan her soktuğunda Efeslilerle laf dalaşı içindeydi.Çok büyük potansiyeli var ama bu kafayla kendine yazık eder.Hiç de üzülmem doğrusu.

Atmosfer konusunda da evet,bu kadar kötü bir atmosfer olamazdı.Tüm Efeslilerdenn daha çok destelemişimdir ben Efes'i o maçta.