2008 Wnba Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Candice Wiggins en iyi 6. adam oldu. Valla sevindim onun adına. Benchten gelerek çok önemli katkı yaptı takımına. Önemli bir oyuncu olacak ileride o kesin.
 
Arkadaşlar inşallah Vickie Johnson erkan gelecek.
Dün oynanan wnba batı konferansı ilk maçında Los Angeles Sparks,San Antonio Silvesrs Stars ı Lise Lislie inin 22 sayı,7 ribaundu ve Candace Parker ın 14 sayı 12 ribaundu ile 85 70 mağlup etti.
Sophia Young 16 sayı 4 ribaunt,Ann Wauters 18 sayı 4 ribaunt ve V.Johnson un 10 sayısı ve 3 ribaundu takımının maçı kazanmasına yetmedi.
HAYDİ SPARKS....VJ İ ERKEN GÖNDERİN.
 
Mustafa kardeş ne diyosun sen!Hay diline eşşek arısı soksun :) ;) :p
 
WNBA Finals | San Antonio Silver Stars - Detroit Shock

Game 1: DET at SAN, Oct. 1, 7:30 ET (ESPN2)
Game 2: DET at SAN, Oct. 3, 7:30 ET (ESPN2)
Game 3: SAN at DET, Oct. 5, 4:30 ET (ESPN2)
Game 4: SAN at DET, Oct. 6, 7:30 ET (ESPN2)*
Game 5: DET at SAN, Oct. 9, 7:30 ET (ESPN2)*
 
WNBA Finals | San Antonio Silver Stars - Detroit Shock

Game 1: DET at SAN, Oct. 1, 7:30 ET (ESPN2)
Game 2: DET at SAN, Oct. 3, 7:30 ET (ESPN2)
Game 3: SAN at DET, Oct. 5, 4:30 ET (ESPN2)
Game 4: SAN at DET, Oct. 6, 7:30 ET (ESPN2)*
Game 5: DET at SAN, Oct. 9, 7:30 ET (ESPN2)*
 
Geçen ntvspor da bir haberde gördüm bizim sophia young son saniye basketiyle maçı kazandırmış takımına.Tv başında acayip sevindim.21 sayı yapmış maçta da ayrıca...
 
detroiteasternchampionxh4.jpg


sanantoniowesternchampief7.jpg


eh 2 şampiyon var ortada ve kupaları kaldıran kişiler bilin hangi takımda oynuyor?

Galiba hem bizler için hem de kulüp için büyük bir onur bu.

Ayrıca kapanımız kim olsun tartışmalarıda kapanmıştır heralde bu resimlerle. :)

Taj ile Vj eğer seri uzarsa 5 maça Cuumhurbaşkanlığı kupasına çıkamayabilirler yada son anda yetişip çıkarlar.

San Antonio'un 3-0 alması dileği ile. :)
 
Finalin adı belli oldu. Beklenildiği üzere (benim açımdan) Detroit Shock-San Antonio Silver Stars arasında final serisi oynanacak. Bu seriyi değerlendirmeden önce Doğu konferans finalini ve Batı konferans finalini değerlendirmekte fayda var.

Öncellikle doğu konferansından başlarsak Detroit kalitesini ve tecrübesini göstererek finale yükseldiğini söyleyebilriiz. Buraları oynamaya alışkın bir takım ve oyuncu kalitesine sahip Detroit. Rakibi New York ise ona anzaran çok yeni ve genç bir takım. Deneyimin kazndığı bir seri oldu diyebiliriz. New York elinden geldiğince savaştı hatta turu geçme pozisyonlarına bile getirdi oyunu ama Detroit hep bir karşılık verdi New York'a ve finale yükselmeyi başardılar. 3. maçın son 5 dakikasında Taj McWilliams öyle bir oyun ortaya koydu ki seriyi New York'un elinden çaldı götürdü desem yanlış olmaz. Nolan ve Katie Smith'in şutlarının girmediği yerde insiyatif alıp skor yönünden takımı çok rahatlattı. Hani bilmesek yaşının 38 olduğunu 25 yaşında sanacağız. O kadar hırslı, o kadar aç ve o kadar enerjik oynadı. Yere atladı, ribauntları 2 kişinin üstünden çekti, blok vurdu, top çaldı. Özel bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

New York için gerçekten üzüldüm. Onları finalde görmek çok isterdim. Çok iyi takımlar. Genç olmalarına rağmen çoğu ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. biraz şanssızlık, biraz deneyimsizlik ve baya bir taj etkisi ile finale çıkamadılar. Ama gelecek senelerde finalde görebileceğimiz bir takım geliyor. Koçlarıda bence Wnba'in en iyi 2-3 koçundan birisi.

Diğer eşleşmeye gelirsek beklenildiği gibi inanılmaz çekişmeli geçti. Lakers pota altının gücünü seri boyunca çok efektik kullandı. Parker bazen 1e 5 hücum bile yaptı ki çoğunda skor elde edebildi. Erkek basketbolunda oynasa hiç sırıtmaz o kadar rahat hareketleri. Ama San antonio'da 2 kişiyi durduramadılar. İlk olarak Sophia Young'u. 2. maçın son saliyesinde öyle bir basket attı ki sanki erkek takımının yıllar önce Derek Fisher'dan yediği basketin acısını burada çıkardı, ilahi adalet dedirtti bana en azından. Ayrıca o basketi atmasının bir nedenini de Ayhan Şahenk potalarından çalışmasına bağlıyorum ben. Panyalı sokmak zordur oralara. Demek ki çalışmış ki orada belli bir yeterlilikte atıyor panyaya topu. İşin esprisi bir yana inanılmaz zor basketti ve o basketle 2. maçı kazndılar ve elenmekten kurtuldular. 3. maçta ise tamamen Becky Hammon mucizesi vardı. Üçlükler, ters turnikeler, zor pozisyonlarda attığı basketler tek kelime ile inanılmazdı ve maçı da San Antonio'u getirerek finale taşıdı takımını. Yıllardır hakettiği finale sonunda çıktı Hammon ve arkadaşları.

http://www.ktunnel.com/index.php/101011 ... 1981117466

Sophia'nın son saniye basketi. İzlenebilir bu linkten.

İki takımda finali haketti bence. Favorim san Antonio Silver Stars. Çabuk bitirmelerini diliyorum seriyi. Ama çekişmeli geçmeside pek şaşırtmaz beni. Özellikle Detroit'te Taj varken. Valla detroti taj'ı almasaydı şuan finalde olamazdı bence. Çok kritik hamle oldu Detroit için. ama San antonio daha avantajlı ve bence daha iyi bir 5'e sahipler. san antonio cepphesinde tek tereddütüm Nolan'ı kimin tutacağı. Ben olsam uzun boyu ile onu Erin Buescher verirdim. Penetrelerini kesmesi belki zor olur ama şut atarken rahatsız edebileceğini düşünüyorum ki Erin'in savunma çakallıklarıda vardır hücum faul filan aldırtabilir Nolan'a. San antonio'un dikkat etmesi gereken birşey de benchten gelen Beşiktaş forması giyecek olan bu sene Alexis Hornbuckle. Çok çabalayan, savaşan bir oyuncu. Daha ham olsada kritik şutları sokabiliyor. Ondan ekstra sayı yememeleri lazım. San Antonio zaten bilinen san antonio olakcatır. Maksimum verimi ilk 5'lerinden alacakalrdır. Umarım San Antonio kazanır. Vj'i kupayı kaldırırken görebilriz.
 

Üst