2008 Wnba Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
[quote="Faruk Tanrıyar":2iuyr5md]

fotoğrafta hiçbir fotoşop oyunu yok. geçen haftaki bir maçtan çekildi, WNBA'den aldım...
bilekliğe bakar mısınız :)

Bu ablanın kırmızıya alerjisi vardı hani birde üstelik yanına sarıyı eklemiş :)

Göz boyamak buna derler sanırım. Kırmızaya alerjim var de sonra sarı-kırmızı bileklik tak, güya nefret ediyordu.[/quote:2iuyr5md]

Bir kere ordaki bileklik turuncu ve altina golgesi yansidigi icin size kirmizi bir bilek daha var gibi duruyor.
 
38lik taj geçen maç attığı 22 sayının ardından bu akşam da 19 sayı attı ama yenildiler. Anlaşılan çok iyi bir yıldız aldık. Augustusla çoştururlar.
 
Bu konu baya gerilere gitmiş. Playofflar yaklaşırken biraz bu konuyada girmekte fayda var. Hem Taj Williams hem Vickie Johnsen hemde Sophia Young playofflarda mücadele edecekler.

Öncelikle normal sezonun bitmesine 3-4 gün kaldığını belirtmekte fayda var. Playoffa girecek takımlar belirlendi sadece yerleri değişebilir. Şuan ki tabloyu vermek gerekirse.

Batı
San Antonio 22 galibiyet 10 mağlubiyet
Seattle 21 galibiyet 11 mağlubiyet
Los Angeles 19 galibiyet 13 mağlubiyet
Sacramento 18 galibiyet 14 mağlubiyet

Doğu
Detroit 20 galibiyet 12 mağlubiyet
Connecticut 20 galibiyet 12 mağlubiyet
New York 18 galibiyet 13 mağlubiyet
Indiana 15 galibiyet 17 mağlubiyet

Tablo şuan böyle gözüküyor. Yerleri değişme ihtimali olanlar ise gruplarında 1. ve 2. sırada olan takımlar. Aslında şu tabloda da bence lider olmak çok önemli. Bayan basketbolunda saha avantajı çok önemli oluyor kanımca ki özellikle batıda Los Angeles ile karşılaşmak pek istemicektir takımlar. Ama piyangonun vuracağı takım Seattle gibi gözüküyor.

San Antonio için diyebileceklerim Becky Hammon etrafına toplanan bir takım gibi gözükselerde, Hammon'ın kötü oynaması onları pek etkilemiyor. Bunun başlıca iki nedeni;
1- Hammon kötü oynasa bile yanında her maç istikrarla her alana katkı sağlayan Vickie Johnsen'ın bulunması.
2- Pota altında ki Sophia Young ile Ann Wauters'ın her maç skor yönünden takıma büyük katkı vermeleri.

Ancak playofflar gelmişken Becky gibi birinin kötü oynayacağı düşünmemek lazım. Karşılarına büyük olasılıkla Sacramento Monarchs'ın geleceğini düşünürsek zor bir seri olacağı aşikar. Sacramento'nun en büyük avantajı kazanmayı bilen oyuncularla oynaması. Çoğu sezon pek şans verilmeyen bir takım olsalarda Wnba de şampiyonluk kazandıklarını unutmamak lazım ki o şampiyon kadrodan pekte giden oyuncu olmadı. En büyük kayıp Yolando griffith gibi duruyor. Ama yinede bayanların Jason Kidd'i Ticha Penicheiro, keskin sutör Nicola Powell ve her işi yapan Kara Lawson ile hiçte kötü olmayan bir dış kombinasyona sahipler ve bu 3lü yıllardır yan yana oynaması büyük avantaj.

san antonio kısmına gelirsek belkide en büyük avantajları pota altındaki iki verimli uzunun Sacramentoyu çok zorlayacak olması. Wnba in belkide en iyi uzun kombinasyonu san antonio. sophia boyu kısa olsa ama çok hareketli ve şutu çok iyi, Wauters ise ince ve uzun olması yanında çok doğru pozisyonlarda topla bulluşmasını bilen bir oyuncu olması bu ikiliyi "muazzam" sınıfına sokuyor. Dış oyuncularıda Sacramento ile boy ölçüşebilir ama biraz Powell'ı tutmakta sıkıntı çekebilirler. Ama herşeye rağmen san Antonio'nun tur atlaması yüksek ihtimal.

İkinci eşleşme ise Seattle-Los angeles... Valla zor bir seri olacağı kesin. Benim sezon başından beri şampiyonlukta ki en büyük favorim Seattle. Bunun nedeni de Swin Cash'in Seattle'a gelmesi. Çoğu kişinin gözünden kaçsada bence Cash, Wnba'in en komple oyuncusu. İlk 5 olarak wnba'in en iyi 5'ine sahip denilebilir Seattle için. Yolanda Griffith-Lauren Jackson-Swin Cash-Sheryl Swoopes-Sue Bird... Ama sakatlıklar yakalarını pek bırakmadı bu yıl Seattle'ın. Swoopes bayadır yok ve galiba sezonu kappadı. Lauuren Jackson ve Swin Cash'te baya maç kaçırdılar bu sene ki son oynadıkları iki maçtada yoktular. Durumları nedir bilemiyorum, araştırır playofflar başlamadan yazmaya çalışırım. ama bu oyuncular dönmezse Seattle şampiyonluk kelimesi hayal olur. Ayrıca şunu da belirtim, Swoopes'un yokluğunda benhten ilk 5'e yerleşen Tanisha Wright'ta fena olmayan bir sezon geçiriyor.

Los Angeles'a gelirsek kadroları ki özellikle forvet ve center pozsiyonlarında ki isimler rakipler için yeterince korkutucu. Çok beğendiğim hem 3 hemde 4 numarrada görev alabilen Delisha Milton Jones, yılın çaylaağı Candace Parker ve tabiki yılların Lisa Leslie'si ile ürkütücü bir uzun rotasyonu var. ama kısa rotasyonu pek beğenmiyorum Los Angeles'ın. Özellikle sue bird oradan çok ekmek yer gibime geliyor. Ama uzun rotasyonu bu kadar iyi olması Los angeles için yetebilir eğer sakatlar dönmezse Seattle adına. Özellikle cash ve Jackson sağlıklı dönerseler orada 3'e 3 savaşı izlemek büyük keyif olacak bizler için. Ama sue bird'ün dışarıda ağır basması ile Seattle'ı bir adım daha önde görebilriiz diye düşünüyorum.

Doğu konferansına gelirsek açıkcaıs ilk 2 sıradaki takımların Doğu finalinde karşılaşacaklarını düşünmektedim. Çünkü ne New York ne de Indiana, Detroit ve Connecticut'u zorlayacaklarını düşünmüyorum. İkiside 2-0 ile geçmeli çok muhtemel serilerini. O yüzden derin ayrıntıya girmiyorum doğu için final için birşeyler yazarım.

Serilerde 2 yapan kazanıyor Wnba de taki Wnba final serisine kadar. Bu da ayrı bir ayrıntı ama çnemli tabi. Hataya hiç yer yok Wnba de. Bir tane evinde maç verirsen herşey bozulabilir. Playoffları izlemeye gayret edeceğim, okulum izin verdiği sürece yine değerlendirmeyi burada yaprım. Diğer arkadaşlarımda ki bu sitede iyi bir Wnba potansiyeli olduğunu biliyorum yazarlarsa güzel olur. :)
 
O pek belli olmaz ama erken gelmesi daha muhtemel. Ama büyük olasılıkla konuşulan bir tarih vardır o belirlenen programda gelirler.
 
Taj 11 ekimde çok önemli bir maçımız var yeni takımımla dediğine göre bu özellikle vurgulanmış olsa gerek bu da gösteriyor ki VJ Seimone ve Taj 11 ekimde oynayacaktır bir sorun olmazsa
 
Mvp ödülüde yakında verilecek. Valla şuan amerikan basınına göre ve Wnba'in araştırmasına göre sophia Young 1. gözüküyor. Tabi taraftarlar Parker'a oy versde onun kazanması saçmalık olur. Ligi en iyi bitiren takım San antonio silver Stars ve o takımında en iyi oyuncusu istatistik bazında yararlılık filan katarsak sophia gibi gözüküyor. Eğer Mvp ödülünü alırsa bir Olimpiyat şampiyonu oyuncumuzdan sonra birde Wnba Mvp'si olan bir oyuncumuz daha kadroda olacak. Tabi bu Mvp ödülü ona giderse Ruslar boş durur mu bilemiyorum...
 
Bu gece en iyi savunma 5'i açıklandı. Bu 5 içinde Sophia Young'da var. Valla inanılmaz geliştirdi bu sene kendini. Dün özetlerden biraz baktımda çok rahat sayıya gidiyor. Tabi Vj ve Becky'nin de kjatkıları unutulamaz. Bu arada playoff başladı. Bu sabaha karşı ilk maçlar yapılıyor, dünde yapıldı. San antonio ve New York kazandı. Ufak bir değerlendirmesi yazısı yazarım yarın.

Not: Ebony Hoffman da yılın savunmacı seçildi.
 
Türkiye'ye gelen oyuncu kariyerine kariyer katıyor. Tamam Sophia ve Ebony zaten first class isimler ama bu sene daha da ileri taşıdılar.
 
bir yanlışı söylemek isterim. Dün Ebony Hoffman yılın savunmacı diye yazmıştım ama yanlış duymuşum. Hoffman yılın en çok gelişme kaydeden oyuncusu seçildi. Lisa Leslie ise yılın en iyi savunmacısı.

Benim görüşüme göre ise Hoffman doğru karar olsada, Lisa o ödülü pek haketmedi.
 
Playofflar başlıyalı bugün 3. gün oldu. Serileri vermek gerekirse;

New York 1 Connecticut 0

Detroit 1 Indiana 0

San antonio 1 Sacramento 0

Los angeles 1 Seattle 0

Valla beni şaşırtan Connecticut oldu desem yalan olmaz. Seriyi geçselerde deplasmandaki performansları ile Detroit'e karşı şansları çok az. Whalen evinde bambaşka oynuyor ama deplasmanda çok sıradan bir oyuncu haline bürünüyor ki karşısında Katie smith olacak. Biraz tecrübeli Withmore sazı eline almaya çalıştı New York maçında ama o da fark olmasını engelledi çok çok. Kadroları ile oyunları pek hakkını vermiyor bence. O yüzden Doğuda şampiyon Detroit olacak gibi.

Batıda Seattle da LJ'nin durumu belirsiz. İlk maçta oynamadı. Yenildiler. Swoopes ile Cash döndüler ama ne kadar sağlıklılar soru işareti. Los angeles oradan çıkarsa şaşırmamk lazım. Daha güçlü duruyorlar şu durumda. San antonio da bu gece 2-0 yapar artık. Hammon tam bir kaptan gibi oynuyor. Şov yaptı sacroda açıkcası bu kadar iyi oynaması Sophia ile Wauters'ı da çok rahatlattı. Tabi Vj de 8 asist vew çift hanelerdeki saysı ile ben bu maçlar için doğdum imajını bize göstermeye devam ediyor.

Bu gidişle Taj, Vj, Sophiafinalde olacaklar. Eh ya 1 yada 2 şampiyon oyuncumuz var diyecez belkide 2 hafta sonra. :)
 
Mike Thibault'da yılın koçu seçilmiş. Bence saçma bir isim olmuş. Whalen gibi bir oyucun varsa elbet doğuda 2. olacaksın ki doğu'd asla bir batı kadar kuvvetli değil. San Antonio Silver koçu Dan Hughes'ün hakkını yedile resmen. Birde oy farkı 15. Anlamayacağım şu Amerikalıları. Ginobiliye vermedikleri Mvp ödülünden beri kılım bunlara.
 
Sophia Young,Sacremanto Monarchs ile yapılan serinin 3.maçında 86 81 kazandıkları maçta 27 sayı 5 ribaunt 3 top çalma 2 asist ile maça damgasını vurmuş.
Vickie Johnson ise 6 sayı 6 ribaunt 1 top çalma 3 asist ile oynamış.
 
Arkadaşlar kötü haber!
Taj Mc Williams ın takımı Detroit deplasmanda yaptığı İndiana yı 80 61 yenmiş.Ve seri 2 1 olmuş(detroit önde),3. maç detroit in sahasında kazanırlarsa Taj ın gelmesi yine gecikecektir.
Taj bu maçta 10 sayı 4 ribaunt 4 asist 1 top çalma ve 2 blokla oynamış.
Hayırlı günler.
 
Wnba de ilk turlar sona erdi. Sonuçları vermek gerkise;

Detroit 2 Indiana 1

Connecticut 1 New York 2

San Antonio 2 Sacramento 1

Seattle 1 Los angeles 2

Batı finali

Los angeles Sparks San antonio silver Stars

Doğu Finali

Detroit Shock New York Liberty

arasında oynanacak.

Valla final serileri zevkli geçecek orası kesin. En çok New York'un finale kalmasına sevindim. Favorim açık ara Connecticut olsada maçları izleyince finale New york kalmasa idi basketbol sevgim azalacaktı. O kadar güzel oynadıler ki her maçı, yani her takımı izledim en çok zevki New York verdi bana ki çok genç bir takım New York. İnanılmaz mücadeleri ile finali çok haketmişlerdi. Burada iki oyuncuya ayrı parantes açmak istiyorum. Birincisi Shameka Christon. 26 yaşında olmasına rağmen inanılmaz bir olgunlukla takımını yönetti. En önemli özelliği olan şut yeteneğini seri boyuunca o kadar iyi kullandı ki rakibe hançer etkisi yarattı her şutu. Özellikle son maçın bitimine 1 dakikadan biraz fazla süre varken attığı 3'lük ile takım arkadaşlarının ayakta kalmasını sağladı. Maç sonunda da takımını ortaya alıp, konuşmasını yaptı. KEsinlikle first class sınıfına artık girdiğini düşünüyorum oyunu ile. İkinci isim ise; Janel McCarville. 1. sıradan seçilmeis ve bekleneni bir türlü veremediğpi için amerikan basınında klasik alay konularından biri olmuştu ama New York'ta kendini yeniden keşfetti. O kadar doğru zamanlarda doğru işler yaptı ki takımınnın hep ayakta kalmasını sağlşadı. Gerektiğinde sayı attı, gerektiğinde ribauntunu aldı, blok bile vurdu pek savunma yapmayan görüntüsü olsada bu seride çok çok savaştı. Takdirimi kazandı. Eski oyuncumuz Loore Moore da şutu olmadığını bildiğimiz halde bizi haksız çıkardı ve bu seride atabileceği kadr üçlük attı. Ama tabi çokta saç baş yoldurdu, kolay turnikeleri kaçırarak. :) Ama o da takımı çok iyi yönetti.

Ayrıca New York'ta Esence Carson'a dikkat çekmek isterim. Pek fazla kişinin bilmediği bir oyuncu tahminimce. Ama serinin son maçında içeri dalışları ile çok büyük katkı sağladı takımına. Uzun zamandır bu kadar rahat içeri giren bir oyuncu görmedim. daha rookie yılında şutu filan pek oturmamış ama özenle takip edeceğim bu oyuncuyu. belki gelecek yıllarda bizim formamız altında görebilriiz. :)

Connecticut'a gelirsek ne yalan söyleyeyim Whalen beni çok büyük hayal kırıklığını uğrattı. Görünüşte her şeyi tamam ama birşeylerde bir yerden eksik sanki. Çok büyük oyuncu kanımca ama bu seride bir türlü istediğim seviyeye çıkmamadı. Beklediğim Whalen yoktu sahada. Zaten beklediğim Whalen olasa alırdı seriyi Connecticut. Connecticut'tan en çok beğendiğim oyuncu uzak ara Asjha Jones oldu. Tevrübeli bir isim zaten ama bu yıl ve playofflarda çok iyiydi. Belki gelecek yıl için düşünebilir kadroda. Taj yerine. Ciddi anlamda dominant bir oyuncu. ayrıca Tamika Whitmore da yıllarıdr hep yaptığı işi bu yılda yaptı elinden geleni yaptı işte kısaca, savaştı, şut soktu, klasik numaradan kendini yere atıp hücum faul yaptırdı. Çok çabaladı ama yetmedi. Dediğim gibi iyiki de New york aldı seriyi. Hakkettiler sonuna kadar.

doğuda diğer eşleşmede Detroit 2-0 alabileceği seriyi fazla uzattı ve 2-1 aldı. Kadro kalitesi üst düzeyde Detroit'in. Özellikle nolan çok verimli oynuyor bu yıl. Doğru şutu bulana kadar atmıyor ve bu sayede yüksek yüzde ile oynuyor çoğu zaman. Ama Detroit için en önemli hamle Tajı almak olmuş kanımca. Taj olmasa şler daha zor olacaktı bu sene onlar için. Çok büyük oyuncu gerçkten. Takıma annelik yapıyor diyebilriim. Takım sıkıştığında attığı sayılar, aldığpı ribauntlar ve yaptığı bloklar çok özel oyuncuların yapabileceği şeyler. Şutunada olan güveni ayrı bir sevindirici nokta.

New York-Detroit finali izlenmeye değer bir final olacak Doğuda. Umarım New York finale çıkar diyim. :p

Batıda ise San antonio ve Los angeles finalde. Kısaca deyinmek gerekirse Los angeles'ın finale çıkması benim açımdan süpriz olmadı. Çünkü Seattle LJ'den yoksundu bütün seri boyunca. Gerekn desteği alamadılar pota altından ve Lakers'ın öldürücü 3'lüsüne teslim oldular kısaca.

Diğer seride ise son ana kadar çekişme vardı ama San antonio daha tecrübesiz takım olsada Beckky önderliğinde finale çıktılar. ama şunu söylemek isterim. bu sene takıma ann Wauters'ın katılması hem kendisi açısından hemde Sophia açısından çok önemli oldu. bence ikiside birbirinin verimmlerini artıran oyuncular, çok iyi ikili uyum yakaladılar.

Final serisinde ise favorim san antonio. Kalsınlar finale işt. Hakediyorlar şampiyonluğu. :)
 

Üst