2008 Wnba Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Sophia nin ilk 3 maçtaki istatistikleri

Last Three Games
Date Opponent Result MIN FGM-A 3PM-A FTM-A OFF DEF REB AST STL BLK TO PF PTS
May 24 vs. SEA W 87 - 72 36 9 - 13 0 - 1 5 - 7 2 3 5 3 2 1 1 2 23
May 20 vs. PHO W 81 - 76 32 9 - 16 0 - 0 7 - 8 2 5 7 1 3 0 2 3 25
May 17 @ SAC L 64 - 73 32 10 - 18 0 - 0 2 - 2 2 2 4 0 2 0 0 3 22
 
Sophia ile mutlaka hemen şimdiden anlaşmak lazım. Özellikle ligin ikinci yarısından sonra müthiş oynamıştı ve halen de deva mediyor görüldüğü gibi. VJ' in yabancılar üzerinde ciddi etkisi var ve onla anlaşmamız durumunda Sophia da daha kolay gelecektir.
 
Vickie ve Sophia dolayısıyla WNBA' ye bakmaya başladım.Sophia kaldığı yerden devam ediyor.Mükemmel bir oyuncu.Vickie' ye hayranım zaten.Çok kaliteli klas bir basketbolcu.İnşaallah seneyede VJ ve Sophia bizimle olur.
 
Naklen Yayınlar - NBA International
30 Mayıs - San Antonio Silver Stars-Seaatle Storm 05.00
31 Mayıs - Detroit Shock-Indiana Fever 02.00
 
Dün gece oynanan maçta Lauren JacksonLı Seattle, Sophia Young'lı San Antonio'u çok rahat yendi. Kendi evin gibi yok. :)
 
hep reklamını yapıyoruz, "dünyanın en güzel ve başarılı basketçileri" diye. üstelik gözbebeğimiz sophia ile vickie bir yanda, lauren jackson - sue bird diğer yanda! ve belki inanmayacaksın gökçe ama maçı izleyemedim! sabah 5'teydi, dayanamadım!
sophia gene san antonio'nun en skoreri (14) olmuş ama kar etmedi, seattle rövanşı fena aldı! sue bird de full asist çalışmış (10) bu kez, becky falan vız gelmiş..... vickie ise şarap gibi zaten, ondan hiç bahsetmiyorum.
 
ve ağlamak istiyorum! bugün NBA TV'de tam 3 kez tekrar gösterilmiş!!! son gösterim de 10:45'te bitmiş! ah be gökçe, bu saatte mi yazılır!
 
bu arada son bir not: geride kalan haftalar itibariyle WNBA'in verimlilik istatistiklerinde sophia young 21.05 ile 4.'cü...

bu çok önemli bir derece, zira sayı kralı cappie pondexter aynı listede 16.7 ile 16. sırada, paha biçilmez lauren jackson ise 18.4 ile 8.'ci....... yani sophia'nın nasıl çok yönlü bir takım oyuncusu, nasıl bir kahraman olduğunun net bir kanıtı.......

ilgilenenler için linki: http://www.wnba.com/statistics/wplayer/ ... ll%20Teams
 
Seattle, Sue Bird'ün son saniyedeki boş turnikesi ile Houston'ı yendi.

Faruk abii şimdi gelir, Sue Bird maçı kazandırdı der, heman alalım der, benden de bir cevap bekler. :) :)

Işıl Alben forever. :)
 
mutluyuz gururluyuz gökçe'cim :) başa baş ve skor açısından kısır bir maç olmuş. lauren jackson'ı 6 sayıda tutmuşlar ki inanılmaz bir pota altları var demek. o 6 sayının da 4'ü serbest atıştan, düşünün yani!

aynı houston, yarın gece 03.30'da sophia ve vickie'nin takımı san antonio ile kapışacak. maalesef TV yayını yok :( sophia'nın bu savunmayı darmadağın edeceğine eminim fakat gel gör ki lauren jackson'ı aşan total performansıyla sophia'yı elde tutmamız giderek zorlaşıyor... daha önce de yazdım; bu sezonun yıldızı ne pondexter, ne de lauren jackson: tek yol sophia young!
 
san antonio silver stars yine yenildi. maçta vickie bildiğimiz çizgisindeydi: 7 sayı - 3 asist - 5 ribaund...

sophia ise bu kez 6 top kaybı ile maalesef göze battı. gene de olumlu istatistikleri yok değildi: 15 sayı - 4 ribaund - 3 asist - 1blok.

sonuç itibariyle san antonio'da işler, bu iki oyuncumuzun başarısına (ve becky hammon'ın şiir gibi, 20 sayı - 7 asistlik oyununa) rağmen iyi gitmiyor. düşünün ki yenildikleri houston'ın bu sezonki ilk galibiyeti oldu bu!!
 
Dün Detroit Shock ile Seattle Storm arasında ki maçı izledim de Sue Bird'ün savunmasını gördüm, yani içim ferahladı desem yeridir.

Sue Bird çok üst düzey bir oyuncu ama savunma yok denilecek kadar az. Ya yapmayı bilmiyor, yada yapmıyor. Zaten Avrupaya gelip oynayan biri bundan daha iyi savunma yapması beklenemez. Işıl Alben'in yaptığı savunmanın 10 da 1 ini yapmıyor yahu hatun. Tabi öyle savunmaya da Katie Smith gibi biri 33 sayıyı yazar. :)
 
Gökce Başaran' Alıntı:
Dün Detroit Shock ile Seattle Storm arasında ki maçı izledim de Sue Bird'ün savunmasını gördüm, yani içim ferahladı desem yeridir.

Sue Bird çok üst düzey bir oyuncu ama savunma yok denilecek kadar az. Ya yapmayı bilmiyor, yada yapmıyor. Zaten Avrupaya gelip oynayan biri bundan daha iyi savunma yapması beklenemez. Işıl Alben'in yaptığı savunmanın 10 da 1 ini yapmıyor yahu hatun. Tabi öyle savunmaya da Katie Smith gibi biri 33 sayıyı yazar. :)


Gökce Başaran' Alıntı:
(...)
Farkındayım çok uzattım ama bunlar görülen şeyler, kimsenin söylemeyemediği şeyler. Bu nedenle Murat hocanın vasfının yetersiz olduğu kanaatindeyim. Her şekilde. Az atıp az yiyerek kazanırım mantalitesi artık Avrupa da bitti. Bakın şampiyonlara üst düzey organizasyonlar da hep çok atan takımlar. Artık devir atarak kazanma devri. Savunmadı her şekilde bitirebillirler.Çalarlar 2 dakika 4 faulü elini kaldıramazsın ondan sonra. ama skor gücün her zaman yüksek ise işi götürebilirsin. (...)

sabah buna benzer bir şey yazacaktım ama kafayı toparlayamadım..... sonra bir baktım. benim yerime sen yazmışsın:))

not: murat özyer'le ilgili yazını sonuna kadar keyifle okudum.
 
Sağolasın abi çabamızın adı Galatasaray. :) Birde Swin Cash hakkında ki yorumlarını merak ediyorum. Tam aradığımız bir 3 numara aslında.
 
Gökçe sponsor mu buldun hayırdır Cash'i sorduğuna göre :p .Ben iyi bir Avrupalı 3 numaraya razıyım.Şebnem'in kalmayacağını varsayarsak ihtiyacımız da olacaktır zaten.
 
swin cash tabii ki tartışılmaz bir tecrübe ve yetenek karışımı. wnba'de 14 sayı - 6 ribaund ortalamasının altına düşmüyor yıllardır. asisti var, savunması da iyi.

gelin görün ki bence bu sene yabancı kontenjanımızda abd'lileri çok ama çok iyi seçmeliyiz. zira şunu unutmayalım: eğer euroleague'e gitmeyeceksek, geçen seneki kısıtlı kadromuz bile eurocup şampiyonunu yenecek güçteydi! ve o kadroda bir amerikalıyı (chantelle) kenarda oturttuk! olamaz yani, yok böyle bir lüks!

şimdi çok küçük makyajlarla o kupayı kaldırma vakti geldi! o nedenle ben, abd'li hakkımızı iyi bir guard + sophia young'dan (çok zor ama!) yana kullanalım derim. petra kalır. bir avrupalı uzun daha alırız.... 5. yabancı hakkımız varsa bir avrupalı da 3 için kullanırsak tadından yenmez. nitekim fener de buna benzer bir yabancı rotasyonu kullanıyor.

eğer sadece 4 yabancı hakkımız varsa, gökçe'nin haklı olabileceği noktaya geliriz: yerli guard'larla bu işi götürüp abd'Li hakkımızı 3'e kullanmak. açıkçası o konuda hala kararsızım.
 

Üst