2008 Wnba Sezonu

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Çok ciddi değilmiş gibi görünüyor. Kasık sorunu çekmiş.
25 maçtır çift haneli sayılarda oynama serisi bozulmuş sadece.
Koçta söylemiş zaten.. Önümüzde ki maçları düşünerek oynatmadık diye.
 
inşallah sophia kalır. Böyle hem takım oyuncu hem yıldız olan oyuncu bulmak çok zor
 
bahsettiğiniz maçta başka bir isim dikkatimi çekti: crystal smith! ayhan hoca almıştı, sonra mihriban hanım gelince beğenmedi gönderdi. yerine nikki teasley'i aldı. şimdi nikki wnba'de yok, crystal ise önce bizi kupadan eledi, şimdi de ufacık tefecik boyuyla wnba'de yoluna devam ediyor :) herneyse, olur böyle şeyler...

dün nihayet LA liberty - H. Comets maçını canlı izledim. bizim loree moore sakattı, süre alamadı! ama saçlarını bonus modeli yapmış, yok böyle bir şey! süper şirin olmuş! oyunu da muhteşemdi bu kızın.... bir gün nikki'nin yanında, yüzüne de söylemiştim, süper bir savaşçı, süper bir takım oyuncusu...

aynı maçta asıl LEILANI MITHCELL'ı yazacağım. bu ismi bir yere not edin bence ;) kız 23 yaşında. ilk sezonu WNBA'de. dün loree sakat diye ilk 5 başladı ilk kez ve PG oynadı..... ben byle birşey görmedim.

şimdi gökçe'ye bounce pas ata ata devam edeyim:) kızın boyu sadece 1.65, tam kompakt bir şey. ama nasıl güzel! tam bir melez... ki ben ikizler burcu sevmem (sen alınma gökçe, senin yerin ayrı!) ama resmen aklı ve cesaretiyle oynuyor.

nitekim bu yüzden oyun tarzı da ışıl'ı andırıyor. ama onun daha süratlisi.... acayip hızlı ve dengeli top çıkarıyor. penetreleri de ışıl gibi etkili ama leilani acayip bitirici, ışıl gibi sakarlık yapmıyor.

az süre aldığı için setlere yabancıydı ama inanılmaz inisiyatif aldı: dışarıdan 3'te 3, içeriden 6'da 6 gibi muhteşem bir orana ulaştı, maçı resmen kendisi kopardı. üstüne 7 de asist koydu. şimdi gökçe "ışıl gibi savunması var mı savunması!!" demeden hemen alt paragrafa sıvışıyorum :)

bu kıza dikkat edin bence, eğer süre alırsa sezonun çaylağı olur! daha wikipedia maddesi bile yok, düşünün yani... ilgilenenler için linki: http://www.wnba.com/playerfile/leilani_ ... index.html
 
Evet benimde çok hoşuma gitti. Melezlere bayılırım zaten. :) Ayrı takip edeceğim onu. :p

Of Faruk abi bizi de kendine benzettin. :p ;)
 
pondextar; 19 kusurlerde verimlilik puaniyla oynuyor ve ilk 5 te yok.
sophia; 17 ler civari ama 2 maci yarida birakti.
benim en cok takimimizda gormek istedigim caylak oyuncu "CANDACE PARKER" 26:17 ile lider. tabii en buyuk rakibi bu ligin en degerli oyuncusu , smaclarin kadini Lisa Leslie.
 
leblebi gibi sayı atacak bir uzun iyidir tabii... lovelace, sutton-brown, tangela.... hep iyi tercihler...

ama sophia'yı tutarsak 5 numara için abd'liye gerek yok. guard iyidir:) önerim de leilani mitchell :)
 
Gökce Başaran' Alıntı:
[quote="Turgut MEMISOGLU":2ap21m8i]wnba maclarini hangi tv veriyor ?
Nba tv. 1. veya 2. sayfada da internet üzerinden nasıl izleyebileceğin anlatılmış.[/quote:2ap21m8i]

reklamını yapma, leilani'yi izlemesin herkes :) hayır hayır transfer ederiz belki diye :D
 
Bu arada Faruk abi bilirsin seninle atışmayı severim.

Sue Bird bu sezona bence kendi standartlarının çok altında başladı. Şut yüzdesi yerlerde sürünüyor. Genel şut yüzdesi %35 olup, üçlük yüzdeside %24. Hayatının enkötü yüzdeleri ile atıyor. Belki kendini playofflara saklıyor ama bir kaç maçına dikkat ettim şut sokmakta ciddi zorlanıyor. tuhaf yani. 8)

Asist ortalaması da çok yükseldi yani ama bunun da nedeni yanına daha iyi oyuncuların gelmesi bence.

Not: Sophia bu gece ki maçta oynamıyor. Sakat.
 
evet sophia yine oynayamadı; san antonio da yenildi.... şöyle bir istatistiklere bakarsanız, sophia'nın takıma ne kadar katkı yaptığını daha net görebilirsiniz. buyrunuz linki: http://www.wnba.com/games/20080608/SANMIN/boxscore.html


gelelim sue bird'e :) şu anda kendisi WNBA'in asist lideri (6.56 da az değil hani!) genel etkinlik sıralamasında ise 35. durumda. sayı ortalaması için şu anda düşük diyemeyiz (11.6) ama şut yüzdesi kötü. yani bu konuda gökçe haklı. ve yine bence, artık daha iyi bir kadro oldukları için asisti tercih ediyor; zor atış kullanmak zorunda kalınca da ortalamasını düşürüyor. canı sağolsun :)

buna bir örnek de kaç gündür ismini andığımız leilani mitchell (söz verdiğim üzere bu kızı takipteyim. daha çok işler yapacak!). dünkü maçta 30 dakika boyunca sadece 2 sayı attı. ama asisti 8! belli ki eli sıcak değildi. sonuçta sayı kadar, ribaund'dan başlayıp takımı sayıya götüren yol da önemli... (bakınız vickie johnson!)
 
önce iyi bir haber: sophia iyileşti ve süper döndü! dün pondexter'ın takımını yendiler; sophia en skorer isimdi... cappie cappie olalı sophia ve vickie'den çektiğini kimseden çekmemiştir :) uzaktan da olsa gurur duydum "bizimkiler"le... pondexter'ın takımında eski oyuncumuz tangela'nın forma giyememesi büyük eksiklikti tabii... madem petra'yı elden kaçırdık, hazır yasemin'i almışken, yanına bir de tangela'yı getirsek bu sene diye iç geçirmiyor değilim!

bu arada dün PG'lerin iflas günüydü. becky, sue bird ve leilani de neredeyse sayı atamadan maçları tamamladılar. nazar mı değdirdik nedir! olsun, onlarsız bu oyun bu kadar güzel olmazdı :)
 
abi yanlışın olmalı san antonio indianayla oynadı. Phonixde seattlela.

SOPHIA ve VJ KALMALI
 
berkancatal' Alıntı:
abi yanlışın olmalı san antonio indianayla oynadı. Phonixde seattlela.

SOPHIA ve VJ KALMALI

eyvallah, düzeltme için teşekkürler... sabah mahmurluğuyla karıştırmışım!

şimdi tekrar bakınca, diana taurasi'nin 37 sayısını da gördüm :) çılgın bir maç olmuş, tekrarını falan bulup seyretmek lazım!
 

Üst