2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
licholitov da hiç fena durmaz açıkçası çok ser bir pivot ve solak olması bir pivot için büyük avantaj...ucuza da malolur muhtemelen ki o zaman şutör guard için kesenin agzı açılır iyice

ergin atamanın performansını begenmeyip oynatmadıgı likholitov mu?=biz istesek alırız diger kuluplerden bir adım ondeyiz hedef bakımından ama istiyormuyuz orası soru isareti...

Likholitov haberlerinin doğru olduğunu sanmıyorum, çok yanlış bir tercih olur.

Üçü de çok zor transferler ancak benim gönlümden geçen üç oyuncu D-Wash, Milenko Tepic ve Nikola Pekovic.
Şu üç transferi yapabilsek inanılmaz olurdu. Kesinlikle üst düzey bir point guard'a ihtiyacımız var. Yeri geldiğinde iki numarada da oynayabilmesi, hem penetre hem şuta bağlı olarak oynayabilmesi, geçen sezon Jerry'nin yaptığı oyunu hızlandırma işini becerebilmesi ve her şeyden de önemlisi azmi ve isteği Washington'ı bizim için ideal bir transfer yapıyor. Tepic'in bizim adımıza en önemli özelliği 1-2-3-4 her yerde oynayabilmesi ama her şeyden de önemlisi Fenerbahçe maçlarında Preldzic'in yarattığı eşleşme problemini çözmek için ideal bir isim olması. Pekovic ise çok kaliteli bir isim ancak diğer iki isme nazaran tam olarak aynı kalitede olanını bulması zor olsa da benzer tipte ve aynı işleri yapabilecek alternatiflerinin bulunması daha kolay.

Likholitov haberlerinin doğru olduğunu sanmıyorum, çok yanlış bir tercih olur.

Üçü de çok zor transferler ancak benim gönlümden geçen üç oyuncu D-Wash, Milenko Tepic ve Nikola Pekovic.
Şu üç transferi yapabilsek inanılmaz olurdu. Kesinlikle üst düzey bir point guard'a ihtiyacımız var. Yeri geldiğinde iki numarada da oynayabilmesi, hem penetre hem şuta bağlı olarak oynayabilmesi, geçen sezon Jerry'nin yaptığı oyunu hızlandırma işini becerebilmesi ve her şeyden de önemlisi azmi ve isteği Washington'ı bizim için ideal bir transfer yapıyor. Tepic'in bizim adımıza en önemli özelliği 1-2-3-4 her yerde oynayabilmesi ama her şeyden de önemlisi Fenerbahçe maçlarında Preldzic'in yarattığı eşleşme problemini çözmek için ideal bir isim olması. Pekovic ise çok kaliteli bir isim ancak diğer iki isme nazaran tam olarak aynı kalitede olanını bulması zor olsa da benzer tipte ve aynı işleri yapabilecek alternatiflerinin bulunması daha kolay.

Sadece oyun kurucu konusunda yorum yapacağım. Tutku ACIK ve Ender ARSLAN' a sahip bir kadronun ilaveten yabancı bir oyun kurucu arayışına girmesi pek mantıklı gelmiyor. Hem zaten böyle bir durum söz konusu olsaydı yedek kalma potansiyeli devam etme durumu söz konusu olan Ender Galatasaray' a gelmeyi kabul etmezdi.

2 numarada iyi şut atan bir oyuncu lazım. 3. guard demek Enderden sıfıra yakın verim almak demek. Ama sakatlık durumunda ve maç sıkıştığında sorumluluk alabilen, topu yarı sahaya getirip seti oynatabilen bir SG. Mesela Ömer Onan! ve Rakocevic çok iyi şutör ama driblingleri kötü. Efeste bazen Sinanın , bizde Evrenin geçen sene yaptığı gibi. Ancak bu iki oyuncu da hucumü istenilen seviyenin altı. Aklıma gelen örnekler, Jamont Gordon, Nick Calathes, Spanolis. Domercant yapabilir bu işi.

Sadece oyun kurucu konusunda yorum yapacağım. Tutku ACIK ve Ender ARSLAN' a sahip bir kadronun ilaveten yabancı bir oyun kurucu arayışına girmesi pek mantıklı gelmiyor. Hem zaten böyle bir durum söz konusu olsaydı yedek kalma potansiyeli devam etme durumu söz konusu olan Ender Galatasaray' a gelmeyi kabul etmezdi.

Direkt 1 değil ama Darius Washington ya da Lakovic gibi 1-2 numara oynayabilen biri olmalı diyorum ben..Hatta Zizis de olabilir..Direkt olmasa da bi takımda 3 tane guard oynayabilen oyuncu olması gerekir..

Çünkü her iki oyuncudan her zaman gününde olmayabilir..Bi tanesi gününde olmasa veya karşı takım o oyuncuya önlem alsa,yedek bi oyun kurucu daha gerekiyor,özellikle de skorer kimliği olan..

O yüzden ben olsam Tutku ve Ender den sonra Lako,D-Was-Zizis gibi 1-2 oynayabilen bi oyuncu ve özellikle dış savunması da iyi olan sağlam bi skorer 2 numara alırım..Kısa rotasyonunu da şöyle tamamlarım..

Tutku-Ender-combo guard(Öncelikle 2 numara rotasyonunda,ihtiyaç olduğunda da 1 olarak)

Saf 2 Numara-Göksenin

Evren'i de gönderirim..

Lakovic o yavaşlamış ayaklarıyla EL seviyesinde 2 oynayamaz artık. Ki yanındaki oyuncu da Tutku ya da Ender olacak. Bunları da hesaba katın Lakovic'e combo muamelesi yaparken bence. Barca'da Basile ve Navarro gibi 2y yakın oyuncularla oynadı hep. Yani hep 1 savundu. Slovenya'da ise Dragic ya da Samo Udrih aldı hep savunmada 2 numaraları. Mesela bi BOgdanovic her penetresinde geçer Lakovic'i. Adam bişiy yapamaz çünkü ayakları zaten çok hızlı bir oyuncu olmadı Lakovic hiç bir zaman.

Lakovic o yavaşlamış ayaklarıyla EL seviyesinde 2 oynayamaz artık. Ki yanındaki oyuncu da Tutku ya da Ender olacak. Bunları da hesaba katın Lakovic'e combo muamelesi yaparken bence. Barca'da Basile ve Navarro gibi 2y yakın oyuncularla oynadı hep. Yani hep 1 savundu. Slovenya'da ise Dragic ya da Samo Udrih aldı hep savunmada 2 numaraları. Mesela bi BOgdanovic her penetresinde geçer Lakovic'i. Adam bişiy yapamaz çünkü ayakları zaten çok hızlı bir oyuncu olmadı Lakovic hiç bir zaman.

Lakovic'i alıyosan biraz da ona göre sağlam defanslı takımın olmak zorunda..Ama özellikle gününde olan bi Lakovic Shumpert gibi 3 lükleri ile taraftarı çoşturur..Her takımın heyecan yaratacak bi yıldıza da ihtiyacı vardır..

Şimdi Pekovic falan deniyor,Pekovic gelsin,Ndong gelsin veya diğer iyi uzunlar..Ne kadar iyi oyuncu olduklarının bi önemi yok,hiç bi zaman kısa oyuncu kadar heyecan yaratamazlar..O yüzden bi tane EL seviyesinde yıldız oyuncu da istiyorum ben ama tabi dediğim gibi savunmayı da ona göre ayarlayacaksın..

Zaten Lako gibi birini isterken farkındaysan bi tane saf 2 numara,dış savunması da iyi olacak demiştim..Lako o saf 2 numara ve 1 numaraların rotasyonunda joker oyuncu gibi olacak..

lakovic alıyorsan top lakovicde olucak.Eli sıcak olduğunda her topu alıp kullanmak ister buna göre bir düzen kurulması gerekir ki barçada navarronun arkasında kaldıgında ne kadar sıradan bir oyuncu oldugunuda gördük...

Fotsis tabiki mükemmel bir oyuncu ama ben 5 yabanci alma taraftari degilim. yelri kadromuzu iyi kullanmaliyiz. Iyi bir Pivot'a kesinlikle Fotsis'den daha cok ihtiyacimiz var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...