2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takımın en skorer 3 oyuncusundan ikisi (Ermal ve Johnson) gidince hücumda güç kaybetmiş olmuyor muyuz? Ender Jerry kadar,Furkan Ermal kadar skora katkıda bulunamaz

Arkadaş ciddi anlamda soruyorum amacın ne gerçekten?

-Ermal'in yerine dominant bir pivot gelmeyecek mi?
-Rancik gibi ayakları artık gitmeyen adam yerine Furkan gibi ayakları oldukça hızlı, ribaund kovalayan potansiyelli bir genç gelmedi mi?
-En önemlisi Shumpert türk olmadı mı?
-Cevher Özer gibi gününde olduğunda gözü kapalı şut sokabilecek, hücumda potansiyeli yüksek türk oyuncu almadık mı?
-3 numaraya daha transfer yapmayacak mıyız?
-Milli takımın 2. guardını transfer etmedik mi?
-Jerry beklenilen üstünde katkı verdi ama o gelmeden önce 40 sayı mı atıyorduk?

Geçtiğimiz seneye göre çok önemli artılarımız var hücum anlamında.

Arkadaş ciddi anlamda soruyorum amacın ne gerçekten?

-Ermal'in yerine dominant bir pivot gelmeyecek mi?
-Rancik gibi ayakları artık gitmeyen adam yerine Furkan gibi ayakları oldukça hızlı, ribaund kovalayan potansiyelli bir genç gelmedi mi?
-En önemlisi Shumpert türk olmadı mı?
-Cevher Özer gibi gününde olduğunda gözü kapalı şut sokabilecek, hücumda potansiyeli yüksek türk oyuncu almadık mı?
-3 numaraya daha transfer yapmayacak mıyız?
-Milli takımın 2. guardını transfer etmedik mi?
-Jerry beklenilen üstünde katkı verdi ama o gelmeden önce 40 sayı mı atıyorduk?

Geçtiğimiz seneye göre çok önemli artılarımız var hücum anlamında.

İnşallah dediğin gibi olur.1 numarada skorer oyuncumuz yok,Gordon gelirse 2 numarada da olmayacak. Umarım diğer transferler skorer oyunculardan yapılır.Şu an bütün takım görev adamıyla doldu

Lebron da gelse sanırım çok bencil oynuyor,final maçlarında Winner özelliği yok diyenler çıkacaktır...Bu futbol takımımızda da böyle,malesef taraftar profilimiz çok değişti...Hiçbirşey beğenmiyoruz,hep eleştiriyoruz...A.Polat'ın bunda katkısı oldukça fazla...

Bize tam 21 sene sonra final oynatan O.Mahmuti ve H.Üstünber ikilisi Michael Scearce ve Paul Dawkins'i de getirse kabulumdur...

Haa tabi bu eleştirmeyeceğiz,tartışmayacağız anlamına gelmiyor sadece tutarlı olmamız gerekli diye düşünüyorum...

Normal şartlarda bir takım için düşünülebilecek en iyi parçalardan biri bence Jamon Gordon.Oyunun her alanında katkı verebilen gerçek bir takım oyuncusu.1-2 pozisyonunda oynayabilen kombo guard tanımına da uyuyor ama sürekli bahsedilen kendi şutunu yaratma ve şut istikrarı konusunda biraz zayıf.Öncelikle çok iyi bir savunmacı, sürekli top çalma tehditi olan ribaundlara da katkı veren bir oyuncu.Hızlı ama hızını kontrollü kullanabilen kesinlikle bencil olmayan, oyun görüşü yeterince iyi bir oyuncu.Şut açısından, 3 sayı çizgisinin gerisinden de faul atışlarında da vasat.

Savunma takımı olmayı sürdürmek anlamında yerinde bir transfer olabilir.Özellikle kısa oyuncuların savunması ve baskı konusunda eksiğimiz kalmaz.Kadromuzda Shipp varken 1 tane daha oyunun diğer bütün alanlarında katkı verebilen ama şutu zayıf bir oyuncu alıcaksak bunun tek bir telafisi kalıyor bence o da 3 numaraya maliyeti yüksek de olsa skor gücü yüksek bir oyuncu alınmalı.Sırtı dönük oynayabilen bir 5 numara alıcağımızı da düşünürsek.yeterince çeşitlilikte skor opsiyonuna sahip oluruz.

eğer Jamon Gordon tranferi doğruysa ki her yerde anlaştık gibi açıklamalar var, bence de mutlaka skor gücü olan iyi bir şutör, pota altını kapatacak güçlü bir 5 numara ve atletik, blok tehditi olan iyi bir dört numara alınmalı.

Oktay Mahmudi combo guard'ın şutör ve skorer olanını sever...bkz..(Marcus Brown, Trajan Langdon, Drew Nicholas, Henry Domercant, Gary Neal...)
Gordon bu tanıma uymaz....

Jamon Gordon umarım olmaz.Shipp ve Evren gibi onun yaptığı görevi üstlenebilecek oyuncularımız mevcut.Bize skor gücü yüksek ancak takımın dengesini bozmayacak bir combo guard lazım.Spanoulis falan bizim için şu aşamada çok uçuk isimler.Gönlümden hep eski dost Darius Washington geçiyor ama. :)

De Colo yumuşak oyuncu falan değil.Ömer Onan onun aklını değil o Ömer Onanın aklını almıştı Euroleague'de.Milli maçtada bize 19 sayı attı.Niye durduramadılar o akıl almayı iyi bilen Ömer ve Kerem? De Colo bize çağ atlatacak bir oyuncu.Jamon Gordonla karşılaştırmam bile

Yazılanları keşke iyi okusak. Fatih orada aklını aldı demiyor aklını alır diyor ki pek de haksız sayılmaz.

Gordon transferine dönersek zaten önceki iletimde de cok iyi oyuncu olduğunu söylemiştim ama böyle bir transferin anlam kazanması için Pekovic ve Hawkins takviyelerinin yapılması lazım. He bu oyuncular olmadı o zaman aynı tarz oyuncuları alalım artık bu seneki gibi hücumda kısır olmayalım.

Lucas'ın skor gücü iyi olmadığından bahsedilmiş ama Oly kariyerinin bir kenara koyarsak her takımında çift haneli sayı ortalaması yaptı. Zaten oly'de ondan pis işleri yapması isteniyordu. Orada o kadar çok hücum gücü var ki ona sıra gelmezdi. Daha temel taş olacağı bir takımda daha çok potaya bakacaktır. Zaten güçlü bir oyuncu olduğu için bol bol faul ya da basket faulde aldırır. Şutuna da kötü denemez. En skorer oyuncumuz geçen sene 11 civarı sayı ort. tutturmuş. Lucas'da en az bu kadar sayı ortalaması tutturur zaten. Takım olarak hareket edeceğimiz için bize her maç 25-30 atacak oyuncu değil, her maç min 10-15 sayı atacak oyuncu lazım. Savunması zaten iyi,üstüne iyi bir ribaundçu pozisyonuna göre. Gelirse sevinirim açıkçası.

İyi okuduk zaten...Farazi bir yoruma istatistikle cevap verdik....

Farazi bir yoruma keske macı izleyerek cevap versen daha iyi olurdu kardesim. Colo'yu yer dediği Ömer, Valencia maçında Martinez'i, Fransa maçında ise Batum'u tutmakla görevliydi.

İstatistikle verilen her yanıtın içi dolu olmuyor neyse konuyu daha fazla dağıtmayalım.

bir kere yazmistim ama yine yazayim. Ömer Onan, Kerem Tunceri bunun aklini alir. böyle soft oyunculara ihtiyacimiz yok. istedigi kadar skorer olsun.

valla ben bi valencia-fb maçı izledim. çokta hayati önem taşıyan bi maçtı. ama akıl alan ömer değildi o maçta. de colo çok kaliteli bir oyuncu. ömerden de keremden de çok daha iyi bir isim. ikisine aynı anda beyin ameliyatı yapabilecek düzeyde bir yetenek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...