Ben istatistikten fazla anlamam ancak benim geçen yaz Türkiye'de izlediğim Keselj 22 yaşında olmasına rağmen hücumda müthiş bir silahtı. Kariyer planlaması açısından geçirdiği iyi bir turnuvanın ardından kulüp seviyesinde kendisini pek de ispat edemeden direk olarak Olimpiakos'a gitmesi hataydı bence ama soğukanlılığı, şutu, atletikliği, uzun boyu ile skor üretmek için her şeye fazlasıyla sahip Keselj. Ve daha sadece 23 yaşında olduğunu hatırlatmak gerekiyor.
İki şey eklicem sölediklerine..Bir istatistiklere takılmaya ne kadar bayılanlar var buna anlam veremiyorum..Bazı arkadaşlar izlemeden istatistikleri önümüze getiriyo bi de..
O Olympiakos'da süre bulmak zaten çok zor,o kadar opsiyon vardı ki..Geçen sene ben, özellikle daha önceden hayran olmadığım 3 tane oyuncuya hayran olmuştum üçü de Sırp idi..Keselj-Savanovic-Bjelica..
Keselj tam ihtiyacımız olan harika bir oyuncu,keşke alsak..Sınıf atlatır diyip duruyoruz ya Keselj bi gömlek yukarı çıkarır bizi işte..
İkinci söyleyeceğim şeyde Gordon ile ilgili..Daha önce de söledim kalitesi ortada,bence de Shipp'ten bi kademe yukarda bi oyuncu ve temel parçaları oturmuş her takımda olması gereken biri bence..Bugün forumda Tugay mı yazmıştı tam hatırlamıyorum ama Sinan Güler gibi demişti..Aynen öyle..Çok daha güçlüsü,çok daha atletiği ve savunmada çok daha iyisi..
Ancak madem Gordon'u alacağız Shipp'i kiralık göndermek lazım,e göndermiyoruz da,daha iyisi bile olsa başka ihtiyaçlarımız varken aynı tarzda bi oyuncu almak bence doğru değil..Bi de eski performanslarını söylerek ofansif anlamda Oly'dekinden daha fazla katkı sağlayacağını söyleyenler var..Evet doğru olabilir,hatta zaman zaman çıkıp isterse 30 sayı atsın ama bizim ihtiyacımız olan el yakan topları kullanabilecek,gerektiğinde topu eline alabilecek,sorumluluk alabilecek(bunu her gerektiğinde yapabilecek,ara sıra feğil) bi kısa...
EL'deki takımları bi kenara bırakın,FB'de bile bu bahsettiğim tarzda Ukic-Ömer-Emir-Tomas var..
En mantıklı olan şu bence,gerçekleşmeyecek ama bence olması gereken şudur..
Gordon alınır,Shipp bir sezonluğuna kiralanır,2 numaraya Kaukenas-Lakovic gibi guardlar,3 numaraya Tepic-Keselj gibi forvetler ve bi adet de Pekovic gibi 5 numara alınır şahane bi takım kurulur..Ama maalesef tam arzu ettiğim gibi gerçekleşmeyecek galiba..(Oyuncu önerilerinde Kutay yazınca tekrar aklıma geldi benimde,hem 2 hem 3 numara olarak oyanabilen ve sözleşmesi biten Alan Anderson da harika olur.)
Yine de Oktay hoca ve ekibine güvenip hamleleri beklemek lazım..