2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vay bee beklentiler ne kadar yükseldi. Oly' nin final four da 20 kusur dakika alan bir oyuncusunu beğenmiyoruz.
Sorun beğenip beğenmemenin ötesinde,ihtiyaçlarımızı kapatabilecek,doğru yere yapılacak bir transfer olur mu bu oyuncu.Yoksa 3 süperyıldız transfer etmekle NBA şampiyonu olunamadığını daha bu sene gördük,önemli olan doğru parçaları takıma monte etmek.

Aynen öyle.Oynadığı bütün maçlarda Kerem ve Ömerin aklını almış bir adam

Ömer ve De Colo şu ana kadar 2 kez eşleşti(milli maçta ömer batum'u tutmuştu).İlk maçta Ömer 20 sayı ile oynarken De Colo çok düşük yüzde ile 2 sayıda kaldı.İkinci maçta ise De Colo etkili iken Ömer düşük yüzde ile şut attı ve savunmada etkisizdi.Yani 2 maçın 1 tanesinde 1 Ömer 1 tanesinde De Colo üstün çıkmış.Kerem ile De Colo 1 kez eşleşmiş Kerem düşük yüzdeyle 10 De Colo'da düşük yüzdeyle 13 sayı atmış maç genelinde ikiside çok etkili değilmiş bu mudur senin aklını almış dediğin şey?Ömer bu sene Navarro gibi avrupanın en elit skorerinin kitlemiş,Kerem Diamantidis karşısında durmuş ve ezilmemiş onla başa baş oynamış bir oyuncu.Sen şuana kadar medyada çıkan ve forumda önerilem hiçbir ismi beğenmiyordun hatta abartarak adamları çok kötü oyuncu olarak lanse ediyordun beğendiğinde de abartarak adamı süperstar seviyesine çkarıtıyorsun,bir ortasnı bul bunun saçmalıyorsun çünkü.

Jamon Gordon, Shipp'in en az 1 gömlek üstüdür. Güçlü, hızlı, atletik olduğu için özellikle savunmada muhteşem bir potansiyel. Ben Avrupa'da tutamayacağı -abi yok artık bunu da savunamaz- bir oyuncu göremiyorum yeter ki istesin. Onun dışında hücumda tam olarak aradığımız oyuncu olup olmadığından emin değilim ama Olimpiakos'ta hücum olarak fazla bir şey vermemesi bizde de vermeyeceği anlamına gelmez. Bir sene önce Maroussi'de oynarken hücumda da önemli bir parça olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Dış şut olarak çok iyi olduğunu söylemek güç, ancak potaya yakın olduğu müddetçe etkili olan bir isim. Maroussi döneminde %50 civarı bir ikilik yüzdesi vardı. Ama daha önce de bahsedildiği gibi Jamon Gordon Shipp tarzı bir oyuncu. Shipp'ten şu anki halleriyle "net olarak" iyi olduğunu söyleyebilirim ama tarz olarak benzer oyuncular. Burda iki seçenek var, ya sözleşme uzattığımız Shipp'i kiralık göndereceğiz bir takıma (bu pek yüksek bir ihtimal değil şu an galiba) ya da Oktay hoca gelecek sene planlarında iki numaraları savunma ve pis işler endeksli düşünüyor. Eğer ikinci tercihse 3 numaraya mutlaka çok iyi bir skorer gerekiyor ki; MARKO KESELJ.

Açıkcası bize Gordon'dan ziyade normal bir oyun kurucu gerekli.Penetresi ve şutu güvenilir olan kadroda şu an oyun kurucu olarak sadece Tutku var ve Tutku'ylada bir sezon gitmez.Çok da macera aramaya gerek yok Darius Washington tam aradığımız oyuncu .Onu getirelim. Darius-Tutku çok fonksiyonel bir ikili olur sezon boyunca

Açıkcası bize Gordon'dan ziyade normal bir oyun kurucu gerekli.Penetresi ve şutu güvenilir olan kadroda şu an oyun kurucu olarak sadece Tutku var ve Tutku'ylada bir sezon gitmez.Çok da macera aramaya gerek yok Darius Washington tam aradığımız oyuncu .Onu getirelim. Darius-Tutku çok fonksiyonel bir ikili olur sezon boyunca
Yazının ilk kısmına yüzde yüz katılıp,ikinci kısmına kısmen katılmıyorum.Tutku'yla bir sezon geçmeyeceği aşikar,koç şimdi geçeceğini düşünüyorsa bile sezon ortası 1 numara olarak kimi görse transfer etmek zorunda kalacaktır,çaresizlik yüzünden.
Diğer taraftan Washington bizdeyken sezonun ikinci yarısında benchten gelerek verimli olmuştu.İlk beşte aynı derecede beklentileri karşılayacağını sanmıyorum.Şu kurulan kadroyu taşıyabilecek kariyerli 1 numara transferini tercih ederim.

Eğer ikinci tercihse 3 numaraya mutlaka çok iyi bir skorer gerekiyor ki; MARKO KESELJ.

Çok iyi bir skorer - Keselj ?

Doğuş istatistiklerine baktım hayatında 1 kere geçebilmiş 10 sayı ortalamasını. Tabi sen bize geldikten sonra skorer olabilecek anlamında söylüyorsan haklı olabilirsin :D

Bu arada Keselj, skorer bir combo guard ve skorer bir pivot alınırsa müthiş bir transfer olur.

1 numara transferi olmaz Ender ve Tutku yeterli gayet. 2 numaradaki oyuncu 1 de oynayabilecek şekilde olursa süper olur ama şart değil bence.

Ayrıca Transfer Haberler forumu burası. Oyuncu Önerilerinde yapılıyor yorumlar diye biliyorum :)

Regal Barcelona'da guard pozisyonunda 4 sezondur forma giyen Jaka Lakovic, Katalan ekipten ayrılırken, Galatasaray ile anlaştığı iddia edildi. 2006'dan bu yana Barça forması giyen 33 yaşında ve 1.85 metre boyundaki Sloven guard, daha önce Geoplin Slovan (1996-01), Krka Novo Mesto (2001-02) ve Panathinaikos (2002-06) takımlarında forma giymişti. Avrupa'nın sayılı oyun kurucularından biri olan Lakovic, 2005 yılında Euroleague'de En İyi İkinci Beş'e seçilmişti.

Türkbasket'de böyle birşey var ama sonu iddaa edildi ile biten cümlelere pek itibar etmemek lazım

moderatörlerden ricam; ya oyuncu önerileri ile bu başlık birleştirilsin ya da gereksiz iletileri gönderenler buna bi son versin.

anlıyorum herkes heyecanlı ,fikirler ortaya konuyor ama her seferinde heyecanla şu bölüme varmı bi transfer haberi diye girip baktığımda ortaya bi oyuncu atılmış ve sayfalarca o oyuncu övülmüş/yerilmiş. Bende yapıyorum bazen aynı hatayı ama lütfen biraz daha dikkat.

Çok iyi bir skorer - Keselj ?

Doğuş istatistiklerine baktım hayatında 1 kere geçebilmiş 10 sayı ortalamasını. Tabi sen bize geldikten sonra skorer olabilecek anlamında söylüyorsan haklı olabilirsin :D

Bu arada Keselj, skorer bir combo guard ve skorer bir pivot alınırsa müthiş bir transfer olur.

Ben istatistikten fazla anlamam ancak benim geçen yaz Türkiye'de izlediğim Keselj 22 yaşında olmasına rağmen hücumda müthiş bir silahtı. Kariyer planlaması açısından geçirdiği iyi bir turnuvanın ardından kulüp seviyesinde kendisini pek de ispat edemeden direk olarak Olimpiakos'a gitmesi hataydı bence ama soğukanlılığı, şutu, atletikliği, uzun boyu ile skor üretmek için her şeye fazlasıyla sahip Keselj. Ve daha sadece 23 yaşında olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Ben istatistikten fazla anlamam ancak benim geçen yaz Türkiye'de izlediğim Keselj 22 yaşında olmasına rağmen hücumda müthiş bir silahtı. Kariyer planlaması açısından geçirdiği iyi bir turnuvanın ardından kulüp seviyesinde kendisini pek de ispat edemeden direk olarak Olimpiakos'a gitmesi hataydı bence ama soğukanlılığı, şutu, atletikliği, uzun boyu ile skor üretmek için her şeye fazlasıyla sahip Keselj. Ve daha sadece 23 yaşında olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

İki şey eklicem sölediklerine..Bir istatistiklere takılmaya ne kadar bayılanlar var buna anlam veremiyorum..Bazı arkadaşlar izlemeden istatistikleri önümüze getiriyo bi de..

O Olympiakos'da süre bulmak zaten çok zor,o kadar opsiyon vardı ki..Geçen sene ben, özellikle daha önceden hayran olmadığım 3 tane oyuncuya hayran olmuştum üçü de Sırp idi..Keselj-Savanovic-Bjelica..

Keselj tam ihtiyacımız olan harika bir oyuncu,keşke alsak..Sınıf atlatır diyip duruyoruz ya Keselj bi gömlek yukarı çıkarır bizi işte..

İkinci söyleyeceğim şeyde Gordon ile ilgili..Daha önce de söledim kalitesi ortada,bence de Shipp'ten bi kademe yukarda bi oyuncu ve temel parçaları oturmuş her takımda olması gereken biri bence..Bugün forumda Tugay mı yazmıştı tam hatırlamıyorum ama Sinan Güler gibi demişti..Aynen öyle..Çok daha güçlüsü,çok daha atletiği ve savunmada çok daha iyisi..

Ancak madem Gordon'u alacağız Shipp'i kiralık göndermek lazım,e göndermiyoruz da,daha iyisi bile olsa başka ihtiyaçlarımız varken aynı tarzda bi oyuncu almak bence doğru değil..Bi de eski performanslarını söylerek ofansif anlamda Oly'dekinden daha fazla katkı sağlayacağını söyleyenler var..Evet doğru olabilir,hatta zaman zaman çıkıp isterse 30 sayı atsın ama bizim ihtiyacımız olan el yakan topları kullanabilecek,gerektiğinde topu eline alabilecek,sorumluluk alabilecek(bunu her gerektiğinde yapabilecek,ara sıra feğil) bi kısa...

EL'deki takımları bi kenara bırakın,FB'de bile bu bahsettiğim tarzda Ukic-Ömer-Emir-Tomas var..

En mantıklı olan şu bence,gerçekleşmeyecek ama bence olması gereken şudur..

Gordon alınır,Shipp bir sezonluğuna kiralanır,2 numaraya Kaukenas-Lakovic gibi guardlar,3 numaraya Tepic-Keselj gibi forvetler ve bi adet de Pekovic gibi 5 numara alınır şahane bi takım kurulur..Ama maalesef tam arzu ettiğim gibi gerçekleşmeyecek galiba..(Oyuncu önerilerinde Kutay yazınca tekrar aklıma geldi benimde,hem 2 hem 3 numara olarak oyanabilen ve sözleşmesi biten Alan Anderson da harika olur.)

Yine de Oktay hoca ve ekibine güvenip hamleleri beklemek lazım..

Sarper ''şu oyuncu şu oyuncuyu sahada yedi bitirdi yaşam sevincini elinden aldı al buda sana istatistik'' desem tamam haklısın ama orda gayet normal bir istatistiki veri koydum ve ayrıca izlemediğimi nerden cıkardın ? Kaldı ki izlememiş olsam zaten o konuda yorum yapmazdım emin ol.

Sarper ''şu oyuncu şu oyuncuyu sahada yedi bitirdi yaşam sevincini elinden aldı al buda sana istatistik'' desem tamam haklısın ama orda gayet normal bir istatistiki veri koydum ve ayrıca izlemediğimi nerden cıkardın ? Kaldı ki izlememiş olsam zaten o konuda yorum yapmazdım emin ol.

Emin benim yazım doğrudan ve tamamen sana değildi ki,istatistik muhabbeti geçti diye söyledim ben onu..Epeydir böyle yorumlarvar görmüşken bahsedim dedim,hepsini üzerine alınma sakın..

Neyse Şamil ya da Kerem gelir birazdan azarlar yine burda konuşmayalım bunları :)

Lucas ismi heryerde dolaştığı halde kimse yalanlamadığına göre (içerden bilgi alan arkadaşlar ismi geçen ama olmayacak oyuncuları yalanlamıştı) muhtemelen bitti denilen transfer Lucas olsa gerek.

Lucas oyunculuğuna, kalitesine lafım yok ama Shipp kalıyorsa, ihtiyaçlar doğrultusunda transferler yapılmalı, bu yüzden de Lucas işi olmamalıdır diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...