2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes son sansini kullaniyor.Bu senede final four yapamazsa Turk basketboluna yillarca nasil darbe vurdugu piyasayi yukseltip klup takimlarini rekabetin disina attigi gerceginin yuzune vurulacagini biliyor.Efes parayi bastirip yaptirttigi belgesellerle basketbolu Turkiyeye kendisinin sevdirdigi yalanini pompalaya dursun basketbolu Turkiyeye getiren Galatasaray ve sevdiren Yalcin Granitli yenilmez armada gercegi Galatasarayin final oynamasiyla herkes tarafindan bilinmeye baslandi.Efesin parasiyla basketbol yazarligi yapanlar,yorumcular,internet siteleri daha goze batar hale geldi.NTV spor ve spormaxin zihniyetide su yuzune cikti.Ulkeye bir salon dahi kazandirmamis Efes pilsen piyasada basketbola katki yaptim diye dolasiyorsa bu Federasyon ve kiralik basketbol yazarlarinin sonucudur.Ama Glatasaray buna son diyecek ve bu sene sonunda Efesi Euroleague disina atacak hamlesini yapacak.1000 taraftari olmayan bir takimin bu islere girmemesi gercegide Turkiyede kafalara kazinacak.Sponsor sponsorlugunu yapacak klup takimlarini sistemin disina atacak islere girismeyecek.

Ya o kadar da acımasız olmayalım. Sonuçta bashettiğimiz takım Efes Pilsen. Gerçekten de Türk Basketbolunun geldiği noktada önemli katkıları var. her ne kadar hal-i hazırda bir takım oyuncularımıza çengel atsalar da talip olduğumuz oyuncularda araya girseler de bunu rekabet olarak algılamalıyız. demek ki biz de artık o seviyeye geldik. Bundan sonra bizim ne yapacağımız önemli. Kısacası "KOLTUK SALLANIYO" :)

Efes son sansini kullaniyor.Bu senede final four yapamazsa Turk basketboluna yillarca nasil darbe vurdugu piyasayi yukseltip klup takimlarini rekabetin disina attigi gerceginin yuzune vurulacagini biliyor.Efes parayi bastirip yaptirttigi belgesellerle basketbolu Turkiyeye kendisinin sevdirdigi yalanini pompalaya dursun basketbolu Turkiyeye getiren Galatasaray ve sevdiren Yalcin Granitli yenilmez armada gercegi Galatasarayin final oynamasiyla herkes tarafindan bilinmeye baslandi.Efesin parasiyla basketbol yazarligi yapanlar,yorumcular,internet siteleri daha goze batar hale geldi.NTV spor ve spormaxin zihniyetide su yuzune cikti.Ulkeye bir salon dahi kazandirmamis Efes pilsen piyasada basketbola katki yaptim diye dolasiyorsa bu Federasyon ve kiralik basketbol yazarlarinin sonucudur.Ama Glatasaray buna son diyecek ve bu sene sonunda Efesi Euroleague disina atacak hamlesini yapacak.1000 taraftari olmayan bir takimin bu islere girmemesi gercegide Turkiyede kafalara kazinacak.Sponsor sponsorlugunu yapacak klup takimlarini sistemin disina atacak islere girismeyecek.
hocam görüslerine katılmakla birlikte müessede takımlarının futbol ve basketboldan cekilmesini ve destegini büyük taraftar destegi olan takımlara vermesinden yanayım.
Aynı şeyi voleybolda soyleyemem voleybolda eczacibası kendi salonu var 2 bin kişilik kendisininde taraftarida mevcut zaten .+vakifbankta ona benzer seyler yaptı
Müessede takımları artık kimse desteklemiyor.Kaan Kuralın dedigi bir söz var.Ülkerin Fenerbahçeye yaptıgıni Efes Besiktasa Türk Telekom Galatasaray yapsaydı bambaşka bir yerde ve avrupada her yıl final four oynayan en az 1 takımımız olurdu sözünü ben aynen katılıyorum

Efes Pilsen bütün eurolig maçları için onlarca otobüs kaldırıyor Ünilerden ilköğretim okullarından. Maçlarının boş kalması gibi durum olamaz. Boş kaldıklarını görürlerse daha çok otobüs kaldırırlar vs. işte.

Ben de aynısını düşünüyorum.

Madem bunun farkında, Galatasaray elenirse gidip Efes Pilsen'e destek mi verecek Galatasaray taraftarı?

Fenerbahçe'den önce ilk rakibimiz Efes Pilsen bizim, ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Efes de seni hedefe koymuşken, Fenerbahçe ile final oynarlarsa yine saldır aslan Efes diyeceğiz. Dostu düşmanı ayırmak gerekiyor. Ve ne yazık ki dostumuz yok.

Ben de aynısını düşünüyorum.

Efes'in maçlarına giden basketbolseverlerin içinde büyük çoğunluğu Galatasaraylılar oluşturuyor zaten. Ama bizim Euroleague'e kalmamız durumda bu insanlar Galatasaray'ın maçlarına gelecekler Efes'in maçlarına gitmek yerine. Önümüzdeki sene 3 takım EL oynayacak gibi duruyor. Galatasaray ve Fb çapraz oynar maçlarını, biri içerideyken diğeri deplasmanda. Efes de muhtemelen bizim içeride olduğumuz hafta içeride oynar. Haftada 2 Euroleague maçına gitmek çoğu basketbolsever için bile zordur. Bu durumda ellerinde Beşiktaşlı kitle ve bedava sokabilecekleri öğrenciler kalıyor ki toplasan 6-7 bin ancak eder. Lig maçlarını zaten 100-200 kişiye oynuyorlar.

Bu senaryo gerçekleşecek zaten ama bir de önümüzdeki sene yine GS-FB finali oynanırsa o zaman A lisansı da tehlikeye girer Efes'in. Bunun korkusuyla da bize darbe vurmaya çalışıyorlar akıllarınca.

Ama isterlerse tüm yerli oyuncuları toplasınlar, şuan elimizdekiler bile bize yeter.
maccabi,olympiakos yada pana gelmedigi sürece ha bide bizle yada fenerle oynamadıgı sürece salonu dolduramaz.
maccabi pana oli gelince isi türk israil türk yunan macı gibi gösteriyorlar.Zaten gecen sene efes pana macında herkese turk bayragı dagittilar giriste zaten...

Twitter cikti mrtlik bozuldu canina yanayim.

Arkadaslar ne Tutku'da nede Preston'da bir sorun yok kim cikariyor bu haberleri :) , saka bir yana ikiside yeni sezonda bizimleler cok acayip bi durum olmazsa.

Efes Pilsen sokaga attigi paralari klup takimlarindan herhangi birinin sponsorlugu icin harcasaydi final fourlar gelenek haline gelir arada sampiyonluklarda alinabilirdi.Basketbola destek salon yaparak,alt yapilara destek olunarak yapilir.Piyasa fiatinin ustunde her sene 5-6 oyuncu alip ertesi sene yollanarak yapilmaz.Ne koc istikrari ne kadro istikrari nede alt yapidan takima kazandirilmis bir oyuncu yok uzun yillardir Efeste.Ilk yapilanmasi duzgunken bir anda farkli bir tarza girdiler.Ulker basketbola Efesten daha fazla katki yapmistir cunku alt yapilara yonelmistir Alpella diye takim kurmustur sadece bu is icin.Ve zamani geldigindede cekilmesini bilmistir.Efes cekilme isinde cok gec kaldi.Bu saatten sonra bizim yildizimiz barismaz Efesle gitsin Besiktasa sponsor olsun ordan devam etsin en akillica isi o sekilde yapmis olur.

Madem bunun farkında, Galatasaray elenirse gidip Efes Pilsen'e destek mi verecek Galatasaray taraftarı?

Fenerbahçe'den önce ilk rakibimiz Efes Pilsen bizim, ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Efes de seni hedefe koymuşken, Fenerbahçe ile final oynarlarsa yine saldır aslan Efes diyeceğiz. Dostu düşmanı ayırmak gerekiyor. Ve ne yazık ki dostumuz yok.

Buna da aynen katılıyorum ama herkes bizim gibi düşenemiyor maalesef.

Sadece benim yakından tanıdığım, futbolda Galatasaraylı ama basketbolda Efes Pilsen'i destekleyen, şu son başarılarla tekrar Galatasaray'a doğru yönelen 10 arkadaşım var.

Kendi açımdan Efes'le Fb Ülker'i ayırmam ben, son EL olayında gösterdikleri tutumla Efes taraftarlarına da saygım yok artık.

Ali Abi, Efes 5 senedir çok kötü yönetiliyor paralara sokağa atılıyor ama Beşiktaş ile birleşecek kadar aptal değillerdir bence. Hem paranın futbola gitme ihtmali çok fazla hemde Efes Ülker gibi değil. İsimiyle avrupada tanına bir marka. Beşiktaş Efes filan olurlarsa kendilerine zarar vermiş olurlar başka birşey olmaz.

İlgilendiğimiz söylenen yabancı oyuncuların umarım lokavtla bir alakası yoktur. Şayet lokavtla alakası varsa aldığımız yıldız oyuncu takımına geri dönünce bizi hem lig de hem de euroleague de olumsuz yönde etkileyecektir. Pekovic için başta heyecanlıydım ama sırf su lokavt olayı var diye geldiği taktirde hayal kırıklığına uğrarım.

Efes'in A lisansına hiç bir şey olmaz arkadaşlar, Efes'in Uleb de büyük bir gücü var ve Eurolig'in sponsorlarından biri durumundalar.

Dahada önemlisi, Rusya, Litvanya, Hırvatistan, Sırbistan.... bu ülkelerde Efes'in basketbola irili ufaklı sponsorlukları var, bu sebeple değerli bir katılımcı durumundadır Efes.

Şuna katılıyorum, Efes bizi devre dışı bırakmaya çalışıyor ama buda rekabetin doğasında var, yani doğal seleksiyon yapmaya çalışıyorlar.

Bu sebeple bizim oyuncularımıza saldırabilirler, bizim burda yapmamız gereken, buna karşı koymak ve her geçen gün şubemizin yapılanmasını ileriye taşımak, yani taraftar, bütçe ve kurumsallaşmada ilerlemeliyiz.

Ayrıca paranın satın alamayacağı bazı şeyler var, mesela 30 milyon taraftarımızı ve kamuoyu gücümüzü satın alamazlar, bizim aldığımız raitinglere asla ulaşamazlar, bu sebeple biz yapılanmamızı sürdürdüğümüz sürece, önce Efes'i gerimizde bırakırız sonrada Fener'i çünkü bizim potansiyelimiz bu 2 takımında çok önünde.

Geçen sezon EP nin normal sezonda 7 maçı yayınlandı, dikkatli baktığımızda ise sadece 1 maçı yayınlandı, diyebiliriz, yani GS, BJK ve Fb maçları yayınlanmış, bu maçlarda 3 büyük takımla oynadığı için yayınlanmış tek ekstra maç Banvit maçıki onuda zorla yayınladılar önemli maç vs.. dendi.

Eurolig'de, naklen yayın şartı var, bu kupaya katılan takımlar maçlarını muhakkak yayınlatma garantisi veriyorlar, FB Ntvspor'dan 1 milyon dolar alarak yayın hakkını verdi, EP ise Skytürk'e para veriyor maçı yayınlansın diye.

Bütün bunları topladığımızda, EP ve FB yakında gerimizde kalacaktır, son derece mantıklı.

Seneye de lig de final oynayalım o zaman göreceğiz efes mefes kalıyor mu? Her türlü kazançlı biz çıkarız. Efesle final oynarsak onları finalde yeneriz. Seyircisiz bir takımlar . FB ile oynarsak yenilebiliriz belki ama efese iyi bir darbe olur.

VAlla Furkan olayı çok önemli. Efese gerekli mesajı vermemiz lazım. Öyle her istediğini bizim elimizden alamayacağını bilmesi gerekiyor. Çünkü efes açık açık bize mesajı veriyor ''sizin üstünüze oynuyorum'' diye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...