2012 Olimpiyatları Tüm Branşlar

Değer vermediğimiz sporcularımız için yapılmış bir haber okumak gerek:

Primde dördüncü madalyada sonuncuyuz
Londra Olimpiyat Oyunları'nda ABD altın alan sporcusuna 19 bin Euro verirken, bizim ödül vaadimiz bunun tam 30 katı.

Çağrı DEVELİOĞLU- Ülkelerin prim tablosunda Özbekistan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın ardında yer aldık. Liste başında olmamıza rağmen bırakın altını daha madalya bile kazanamadık.

TÜM heyecanıyla devam eden Londra Olimpiyatları’nda ülkelerin altın madalya kazanan sporcularına ne kadar prim vereceği belli oldu, ortadaki acı tablo yüzümüze tokat gibi vurdu...

Türkiye’nin Londra 2012’den beklentileri fazlaydı ama evdeki hesap çarpıya uymadı. En azından iki madalya beklerken, ay yıldızlı sporcular henüz İstiklal Marşı’nı okutamadı.

Şampiyona 2 bin Cumhuriyet altını

Londra Olimpiyatları’nın hemen başına dönelim. Spor Bakanı Suat Kılıç, yurda altın madalya getirenlere 2 bin Cumhuriyet Altını vereceğini açıklamıştı.
Takım sporlarında mücadele veren sporcuların da makul bir şekilde ödüllendirileceğini vurgulamıştı.
2 bin Cumhuriyet Altını yaklaşık 1 milyon 300 bin lira ediyor. Yani 583 bin Euro’luk karşılığı var.

Ülke olarak ilk beşin arasına girdik

10 bin 490 sporcu ve 204 ülkenin mücadele verdiği Londra 2012’de madalya tam anlamıyla aslanın ağzında.
Olimpiyata katılan ülkeler de sporcularını teşvik etmek adına madalya kazananlar için ortaya belli bir prim koydu.
Dikkat çekici olan faktör ise henüz madalya alamayan Türkiye’nin, en çok prim veren ülkelerin başında geliyor olması. Özbekistan, Ermenistan, Azerbaycan’dan sonra, altın madalyaya en çok ödül veren ülke Türkiye.

Almanlar listenin son sırasında

Oyunlar başladığı günden bu yana toplam 17 altın kazanan Çin Halk Cumhuriyeti’nin primi ise 42 bin 400 Euro.

Onu 12 altınla takip eden ABD, Türkiye’nin 30’da 1’i kadar ödülü başarılı olan sporcularına uygun görmüş.

Şu ana kadar ortaya çıkan prim listesinin son basamağında ise Almanlar yer alıyor.
 
Boksta Ferhat Pehlivan Mısır'lı rakibini 20-6 yenerek çeyrek finale çıktı. Bu olimpiyatlarda ilk kez bir sporcumuzdan ümitlendim. Yolu açık olsun madalya gelecek gibi..
 
Dünya şampiyonumuz Selçuk Çebi adı cinsi bilinmeyen bir İsveç'liye yenildi. Hem de saçma sapan bir oyunla 3. oyunun son saniyesinde öyle puan verir mi dünya şampiyonu. Güreş dedik o da fiyaskolarla başladı..
 
2020 Olimpiyatlarına adaylık koyarken hiç utanmadınız mı yahu 2012'yi madalyasız kapatacağız.

Nerede Suat Kılıç, nerede Recep Tayyip Erdoğan, nerede sorumlular. Çıkıp açıklama yapsınlar. Organizasyon başlamadan önce şov yapmayı çok iyi biliyorlardı.

Bu ülkeye de olimpiyat oyunları yapma hakkını verirlerse, verenlere de defalarca yazıklar olsun..
 
Londra 2012'nin en çok yaradığı isimlerin başında mutlaka yılların loser'ı Andy Murray geliyordur. Bugün hiç set vermeden 3-0'la paspas etti Federer'i ve hakkıyla Olimpiyat Şampiyonu oldu. Çok garip tabi, yıllarca Grand Slam'lerde tek bir kupa kaldıramadan gelip Olimpiyat'ta altın madalyayı kazanmak... Bayanlar finalinde ise Serena Williams sahadan sildi Sharapova'yı 1 saatte...
 
114 sporcu ve elde kalan an itibariyle 0 (sıfır).


Tabii şu açıklamadan sonra;

"Olimpiyat meşalesini doğduğu topraklara, Anadolu'ya götürmek gerekir"

Bu açıklamaların sahibi bir Spor Bakanı'nın ülkesine tek bir madalya ile dönmesi cehaletin kazandığına işaret olur.

Hak, müstehak bunlar bize.

Onlar sadece park ve bahçeler yapsınlar. Elbette kendileri gibi cahil olan halk koyunlaştırılıp yine taraflarına çekilecektir. Park ve bahçelerde sporcu yetişmiyor. İmkanları oluşturacaksın ki orada yarışan sporcundan birşeyler bekleyeceksin. Öyle bir telefon konuşması ile moral verdiğini zannedip madalya beklersen seni böyle madara ederler.

Evet, evet Olympos dağı Türkiye'de hatta erken rezervasyon ile tur organizasyonları % 25 indirimli..
 
Olayın spor bakanı ile ne alakası var. Başka bakan olsaydı altınlar yağacaktı sanki.
400 m engellide kafasına göre çıkmış gidiyor sporcu. Onu da bakan çağırdı herhalde, onun sesine koştu.
 
Spor bakanının Olympos dağının yerini bilmemesini eleştirebiliriz tabi ki..
Kendisi 1 yıldır bakan, sporda başarı birkaç yılın ürünü olsa gerek..
Hani biz 3 yıllık yapılanmadan falan bahsediyoruz ya.. Öyle hemen olmuyor..
Mevcut başarısızlığı daha 1 yıldır bakan olan birisine atfediyorsanız olayın sizinle alakası vardır..
Milletin çoğuna sadece verdiği oydan dolayı koyun diyorsanız, özür dilemeniz isabet olmuş..
 
Erkek baksetbol dünya 2., kadın basketbol avrupa 2.
futbol avrupa yarı final
voleybol dünya grandprix 3.
2008 olimpiyatlarında 7 farklı dalda madalya (dal sayısı olarak rekor galiba), atletizmde sadece 2004 ve 2008 de madalyalarımız var.
Aklıma ilk etapta gelenler..
Bir de "taptığınız" gibi kelimeler kullanmak yerine üslubunuza dikkat edip, rasyonel eleştirilerde bulunursanız sevinirim..
 
Bu başarıları veren de iktidar değil muhtemelen.. Başarısızlığın nedeni iktidar ise başarının ki de öyledir mantığına ithafen bunları yazdım..
 
Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki geçmişte alınan madalyalar şu anki durumun eleştirilmemesi demek değildir. Ayrıca bahsettiğiniz madalyaların alındığı olimpiyatlara kaç sporcu göndermiştik ve bu senelerde başarı derecemiz nedir onu da yazsaydınız. Muhtemelen orada da çok parlak bir tablo yoktu.

Olimpiyatlar öncesinde başbakanınız 114 sporcu gönderdik, bu bir rekor ve bizim dönemimizde oldu derken çok iyi ama oluşan başarısız tabloda sporcular kötü, spor bakanının bir suçu yok. Ne kadar güzel dünya bu. Spor Bakanı'nın 1 yıldır görevde olması Olympus'tan bihaber olmasını gerektirmiyor. Demek ki bu adamın sporla alakası yok, geçmiş dönem bakanlarında olduğu gibi. Spor başlı başına bir kültürdür ama dönem spor bakanları bilgisine göre değil de yaptığı yalakalıklara göre atantığı için durum pek anormal değil yani alıştık 10 seneden beri..

Bu ülke nüfusu 80 Milyona dayanmış bir ülke. Ve çoğu ülkeye göre genç bir nüfusa sahibiz. Sürekli icraatten, ondan bundan bahsediyorlar ama olanakların ne denli berbat olduğunu herkes çok iyi biliyor. Spor yapmak her bireyin hakkıdır ama bu hakkı kim kullanabiliyor. Paran varsa kralsın, o zaten ilk kural. Basarsın parayı en lüks spor tesislerinde ister hocalı ister hocasız yaparsın sporunu. Ama paran yoksa eğer buna hakkın da yok demektir. Bu mudur yani ?

Hep söyledim, söyleyeceğim. Mevcut iktidarın ağzı, dili çok çalışıyor. Olimpiyat öncesi her televizyonda çıkan, uzatılan her mikrofona konuşan bakan şimdi inine çekilmiş durumda.

Bu başarısızlıkta imzası olanlar hesap vermeli. Bunun hesabını da millet sormalıdır.

Alperen Bey, siz ne yapılırsa yapılsın sesinizi çıkarmayın. Zaten TT Arena da bizim değil, mevcut iktidarındır. Bu kafa ile bu kadar..
 
Atletizm

12.00 - Ercüment Olgundeniz (Erkekler Disk Atma elemeleri)

12.05 - Nevin Yanıt (Bayanlar 100 metre engelli 1. tur)

13.45 - Aslı Çakır Alptekin, Tuğba Karakaya, Gamze Bulut (Bayanlar 1500 metre 1. tur)

Atıcılık

11.00-18.00 - Oğuzhan Tüzün (Erkekler trap eleme ve final)

Boks

00.15 - Adem Kılıçcı - (Erkekler 75 kilo çeyrek final)

Güreş

15.00-20.25 - Rahman Bilici (Erkekler Grekoromen 60 kilo)

15.00-20.25 - Nazmi Avluca (Erkekler Grekoromen 84 kilo

15.00-20.25 - Rıza Kayaalp (Erkekler Grekoromen 120 kilo)

Yelken

14.00 - Deniz Çınar-Ateş Çınar (Erkekler 470/9. ve 10. yarışlar)
 
Ben tamamıyle elenen sporcularımızın ''üzerimdeki büyük baskı'' kelime öbeğine takmış durumdayım.Allah aşkına kim onlara bu kadar baskı yapıyor?İnsanlar,mesela güreşçilerimizi atletlerimizi telefonla taciz edip ''madalya alın'' falan diye tehdit mi ediyor?Ya da Londra'da yaşayan vatandaşlarımız Olimpiyat Köyü'nün önünde madalya kampı mı kurmuş?Diyeceğim ki twitter'dan falan yoğun şeyler yazılıyor ama bu arkadaşların twitter'a girmesi de yasak.Ülkenin onlarca sorunu var,şehidiydi geçim derdiydi oğlunun kızının geleceğiydi sağlıktı iş bulmasıydı derken kim onlara baskı yapmaya vakit buluyor?Dünya'nın en baskıcı ülkelerinden biridir Kuzey Kore.Şimdiden 4 altın 1 bronzları var.Geçmişte başarısız olan sporcularına işkence yaptığı söylenen ülke burası ve 5 madalya almışlar.Baskı onlarda da var bizde de var öyle değil mi?

Hele bazı arkadaşlarımızın açıklamaları var onlar daha komik.Letonyalı boksöre elenen bir boksör kardeşimizin açıklaması ''Rakibim gerçekten çok çalışmış,çok iyi hazırlanmış gerçekten.Ondan dolayı olmadı''.Yani bu paşam olimpiyatlara katılan diğer ülke boksörlerinin çok çalışmayacağını ve hazır olmayacağını falan tahmin etmiş.Yani umudu çok çalışmak çok iyi hazırlanmak değil de rakiplerinin çok iyi hazırlanmaması...

Dün Nagihan,gelen soru üzerine açık açıkı ''yani tamamıyle üzerimdeki baskından dolayı böyle oldu'' diye saçma bir ifade kullandı. Maalesef insanımızda suçu kabullenememe gibi bir durum var.Enflasyon tavan yapar ''Enflasyon canavarı''na atarız suçu.Bayramda 150 kişiyi kaybederiz trafik kazasında tüm suç ''Trafik Canavarı''nındır.Bizim değil,onların suçudur.

Bir de Nihan Kantarcı diye bir atıcımız var.Elendi tabi.Kendisinin açıklamasını aktarıyorum ''Henüz yaşım çok genç,daha önümde çok olimpiyat var.İnşallah ilerde madalyalar getireceğim'' diyordu.Yaşını merak ettim,çünkü hiç de 20-21 falan göstermiyordu.30 yaşındaymış.Hayırlısı tabi.

Bir de ''yea bakkala kadar gitmeye üşenen insanlar atletleri eleştiriyor yea işte buna uyuz oluyorum'' diye yakınan tipler var.İnanmayan araştırabilir.Ödediğiniz vergilerden ufak bir kısmı TRT'ye ufak bir kısmı da Olimpiyat Komitesi'ne gitmekte.Yani onlar oraya bizim paralarımızla gidiyor.Bizim de onlarla sevinme,onlarla üzülme ve onları eleştirme/övme hakkımız var.Oraya giden sporcuların bazılarının anneannelerinin konken arkadaşlarını bile götürdüğünü duydum ben.TRT ödüyor tabi bu parayı.Senin paralarınla dönen bu kanalın parasıyla oraya giden sporculara iki laf edince de ''ay sizin sanki çok madalyanız var da bize laf ediyosunuz'' diye tepki geliyor koskoca milli bayan voleybolcudan...
 
Öncelikle bilinmesi gereken şudur ki geçmişte alınan madalyalar şu anki durumun eleştirilmemesi demek değildir. Ayrıca bahsettiğiniz madalyaların alındığı olimpiyatlara kaç sporcu göndermiştik ve bu senelerde başarı derecemiz nedir onu da yazsaydınız. Muhtemelen orada da çok parlak bir tablo yoktu.

Olimpiyatlar öncesinde başbakanınız 114 sporcu gönderdik, bu bir rekor ve bizim dönemimizde oldu derken çok iyi ama oluşan başarısız tabloda sporcular kötü, spor bakanının bir suçu yok. Ne kadar güzel dünya bu. Spor Bakanı'nın 1 yıldır görevde olması Olympus'tan bihaber olmasını gerektirmiyor. Demek ki bu adamın sporla alakası yok, geçmiş dönem bakanlarında olduğu gibi. Spor başlı başına bir kültürdür ama dönem spor bakanları bilgisine göre değil de yaptığı yalakalıklara göre atantığı için durum pek anormal değil yani alıştık 10 seneden beri..

Bu ülke nüfusu 80 Milyona dayanmış bir ülke. Ve çoğu ülkeye göre genç bir nüfusa sahibiz. Sürekli icraatten, ondan bundan bahsediyorlar ama olanakların ne denli berbat olduğunu herkes çok iyi biliyor. Spor yapmak her bireyin hakkıdır ama bu hakkı kim kullanabiliyor. Paran varsa kralsın, o zaten ilk kural. Basarsın parayı en lüks spor tesislerinde ister hocalı ister hocasız yaparsın sporunu. Ama paran yoksa eğer buna hakkın da yok demektir. Bu mudur yani ?

Hep söyledim, söyleyeceğim. Mevcut iktidarın ağzı, dili çok çalışıyor. Olimpiyat öncesi her televizyonda çıkan, uzatılan her mikrofona konuşan bakan şimdi inine çekilmiş durumda.

Bu başarısızlıkta imzası olanlar hesap vermeli. Bunun hesabını da millet sormalıdır.

Alperen Bey, siz ne yapılırsa yapılsın sesinizi çıkarmayın. Zaten TT Arena da bizim değil, mevcut iktidarındır. Bu kafa ile bu kadar..

"bu kafa" -- Israrla üslubunuzu gözden geçirmenizi öneriyorum. İktidar yandaşı açıklamalar yapmışım gibi konuşuyorsunuz.
Başarısızlığın sebebini iktidarda aramanızı eleştirdim, neredeyse hükümet mensubu yapacaksınız. Konumuzun TT Arena ile ne alakası var.
2008 başarılarını da iktidara atfetmediğimi belirttim. 2012 başarısızlığını da öncelikle sporcularda ve teknik ekipte ve federasyonlarda (iktidar belki burada devreye giriyor) aramak varken, spor bakanının Olympos cehaletine dayanarak iktidara atfetmenizin ne kadar doğru olduğunu söyledim?
Bizim dönem şöyle böyle gibi çokça konuşmalarını eleştirebiliriz tabi ki, ama madalyasızlığı buna bağlamak ne kadar doğru?

400 m'de neredeyse bir koşu süresi kadar önce çıkıyor, dünya şampiyonu güreşçi adı sanı belli olmayan sporcuya yeniliyor, halterde durum ortada, devşirdiğimiz adamlar bile finale zor çıkıyor. Boksta konsiyon yetersizliği var vs vs.. Örnekler artırılabilir. Kusura bakmayın ama sporcular ve teknik ekibin ne kadar fiziki ve mental hazırlandığını sorgulamak ve bu durumla ilgili düzenlemeler yapmak gerekirken, iktidar açıklamalarını örnek gösterip onları sorumlu tutmak rasyonel değil politik oluyor.

Bir de başarılı ülkeler muhtemelen yıllardır altyapıya, tesisleşmeye önem veriyor. Bu tesisleşme ülkemizde yoksa bu son 10 yılın değil son 116 (ilk olimpiyat 1896 dersek) yılın eseri olsa gerek.

Millete gelince; insanların bir kısmı olimpiyatlardan bile bihaber muhtemelen. Ve ülke halkının bir çoğunun önem sırasında olimpiyatlar üstlerde değil.

Ne yapılırsa yapılsın sesimizi çıkarırız merak etmeyin, kime nasıl ses çıkaracağımızı bilerek.

Siyasi tartışma yasak olabilir, açıkçası bu forumda yapmak da istemem.
Sadece üslubunuza cevaben yazdım.
"taptığınız", "bu kafa" gibi küçümseyici ve "sanki irademiz yokmuş" da güdülüyormuşuz gibi üslubunuz devam ettiği sürece de cevap veririm.
 
"bu kafa" -- Israrla üslubunuzu gözden geçirmenizi öneriyorum. İktidar yandaşı açıklamalar yapmışım gibi konuşuyorsunuz.
Başarısızlığın sebebini iktidarda aramanızı eleştirdim, neredeyse hükümet mensubu yapacaksınız. Konumuzun TT Arena ile ne alakası var.
2008 başarılarını da iktidara atfetmediğimi belirttim. 2012 başarısızlığını da öncelikle sporcularda ve teknik ekipte ve federasyonlarda (iktidar belki burada devreye giriyor) aramak varken, spor bakanının Olympos cehaletine dayanarak iktidara atfetmenizin ne kadar doğru olduğunu söyledim?
Bizim dönem şöyle böyle gibi çokça konuşmalarını eleştirebiliriz tabi ki, ama madalyasızlığı buna bağlamak ne kadar doğru?

400 m'de neredeyse bir koşu süresi kadar önce çıkıyor, dünya şampiyonu güreşçi adı sanı belli olmayan sporcuya yeniliyor, halterde durum ortada, devşirdiğimiz adamlar bile finale zor çıkıyor. Boksta konsiyon yetersizliği var vs vs.. Örnekler artırılabilir. Kusura bakmayın ama sporcular ve teknik ekibin ne kadar fiziki ve mental hazırlandığını sorgulamak ve bu durumla ilgili düzenlemeler yapmak gerekirken, iktidar açıklamalarını örnek gösterip onları sorumlu tutmak rasyonel değil politik oluyor.

Bir de başarılı ülkeler muhtemelen yıllardır altyapıya, tesisleşmeye önem veriyor. Bu tesisleşme ülkemizde yoksa bu son 10 yılın değil son 116 (ilk olimpiyat 1896 dersek) yılın eseri olsa gerek.

Millete gelince; insanların bir kısmı olimpiyatlardan bile bihaber muhtemelen. Ve ülke halkının bir çoğunun önem sırasında olimpiyatlar üstlerde değil.

Ne yapılırsa yapılsın sesimizi çıkarırız merak etmeyin, kime nasıl ses çıkaracağımızı bilerek.

Siyasi tartışma yasak olabilir, açıkçası bu forumda yapmak da istemem.
Sadece üslubunuza cevaben yazdım.
"taptığınız", "bu kafa" gibi küçümseyici ve "sanki irademiz yokmuş" da güdülüyormuşuz gibi üslubunuz devam ettiği sürece de cevap veririm.

Olayın siyasetle falan alakası yok ama bahsettiğim '' bu kafa '' ile çok alakası var. Sonuçta sorumlular elbetteki mevcut iktidar olacaktır. Bu x parti, y parti olmuş beni pek fazla alakadar etmiyor. Sanırım sizi fazlaca rahatsız etmiş yapılan eleştiriler. Hangi partinin mensubu olursanız olun sonuç değişmiyor. Başarısızlığın temelden kaynaklı olduğunu, başarılı ülkelerin tesisleşmesi, yaptıkları yatırımlara bakıldığında net bir biçimde görülüyor.

Sporcular baskı var, baskı var diyorlar. Şu şikayeti sanırım benden senden kaynaklı değil. Ha ben 82 ekran televizyonumun başında Londra'ya kadar baskı kurabiliyorsam bu über birşey oluyor. Bu baskının nereden kaynaklandığını bilmek için alim olmak gerekmiyor. Londra'ya beraber gidildi Spor Bakanı ile, Başbakan ile ve olimpiyat öncesi tüm bürokratlar rekor sporcu sayısından, başarıdan bahsettiler sürekli. Kimse başarıdan önce spor demedi. Sürekli bir rant oluşturma çabası. Hatırladığım kadarı ile sayın Başbakan bir maçımızdan sonra soyunma odasına inmek istemiş ama olimpiyat yetkililerince engellenmiştir. Tabi orada hiçbir ülkenin başkanı veya başbakanı bunu seçim malzemesi, oy toplama ve halkın gözünü boyamak için yapmadığı için yüksek ihtimal onlar da şaşırmıştır bu talep için.

Sporcular, antrenörlerin ve teknik ekibin elbette ki başarısızlıkta payı var. Bunu gözardı etmiyoruz. Ama onlara ne gibi olanak sağlandığı veya ülkenin genç nesline neler sunulduğu ortada. Ve sürekli övünen insanlar, biz yaptık oldu yaparız olur mantalitesi. Daha sonra aynı kişilerin pusması, sinmesi ve kaçması. Bunları umursamayacak, kaderdir olur diyecek milyonlarca insan var. Ama ben ve benim gibi hakettiğimiz mücadeleyi, başarıyı görmek isteyen; gerektiğinde hesap sorabilecek insanlar da var..

-- alıntı --

nüfusu 60 milyonun üzerinde olan ve şu ana kadar madalya alamamış olan ülkeler;

türkiye, pakistan, nijerya, vietnam, kongo, bangladeş ve filipinler.

-- alıntı --
 

Üst