2012 Olimpiyatları Tüm Branşlar

Basketbol maçları için konular açıldı ama diğer branşları da burada konuşabiliriz.

2 gün önce futbol maçları başladı bayanlarla. Dün de erkekler maçları vardı. Özellikle Brezilya maçlarını takip etmenizi öneririm.

Akşama da açılış töreni var. Bayrağımızı Neslihan Darnel taşıyacak.
 
Erkeklerin futbol maçlarını kaçırdım ama kadınları elimden geldiğince takip ettim.

Her zaman olduğu gibi yine ABD en büyük favori ama sonra hangi takımlar var? Fransa, İsveç, Japonya ve tabiki Brezilya :)

İzlemeniz gerek futbolcular kimler? ABD zaten komple bir takım :) ama kaleci Hope Solo, kanat Megan Rapinoe, Forvetler Abby Wambach ve Alex Morgan izlenmesi gereken iyi oyuncular :)

Fransa'da ise Dünya Kupası'nda takımı sırtlayan efsane Soubeyrand 38 yaşına geldiği için artık ilk 11 çıkmıyor. Ama ''Kadın Zidane'' diye adlandırılan Louisa Necib ve kanat oyuncuları Elodie Tomis benim beğendiğim oyuncuları.

İsveç'i açıkcası fazla tanımıyorum birkaç kere izledim ama Lotta Schelin efsanedir.

Japonya'da yüreğiyle oynayan bir takım ve Dünya Kupası finalinde uzatmalarda ABD'yi yenerek şampiyon olmuşlardı. Orta sahanın beyni #10 numaları Homare Sawa(yanlış yazmış olabilirim) ve #8 numaları çok iyi topçudur isimini unuttum :)

Brezilya'da ise ismini kadın futboluna altın harflerle yazdırmış sayamayacağınız kadar ''Yılın Futbolcusu'' seçilmiş Marta var :) ayrıca ilk maçların frikikten çok güzel bir gol atan #15 Francelli'nin de kumaşı iyi gibiydi :)
 
Fenerbahçe cumhuriyetide olımpiyatlarda boy gosterecektir.Devlet baskanı Aziz Yıldırım önderliğinde bir cok sporcu katılacaktır. Tarla surmede İlhan Ekşioğlu , inşaattan paraşütle atlamada Şekip Mosturoğlu , evden eve aldırmada da Volkan Demirel'den önemli dereceler bekliyoruz :) :)
 
2012 Londra Olimpiyat oyunlarında heyecan başladı. Sporcularımız müsabakalarına devam ediyor. İşte günün programı...

11.30 Bayanlar Voleybol B Grubu 2. Maç
Türkiye - Çin

12.00 Masa Tenisi:
3. Tur: Bora Vang - Jike Zhang/Çin

12.20 Judo 73 kg:
1. Tur: Sezer Huysuz - Josef Palelashvili /İsrail
(Tüm mübakalar aynı gün yapılacak)

13.15 Bayanlar Basketbol A Grubu 2. Maç:
Türkiye - Çek Cumhuriyeti

14.00 ve 15.15: Yelken:
Laser Mustafa Çakır 1. ve 2. yarış

14.05 ve 15.20: Yelken Laser Radial:
Nazlı Çağla Dönertaş 1. ve 2. yarış

14.30 Halter Bayanlar:
58 Kg Bediha Tundağı (B Finali)

16.00 ve 17.15: Yelken Finn:
Alican Kaynar 3. ve 4. yarış

17.40 Okçuluk 1. Tur:
Begül Löklüoğlu - Ying Chien Le/Tayvan

21.00 Halter:
Erkekler 62 Kg Hurşit Atak ve Erol Bilgin

23.00 Boks 1. Tur:
52 kg Selçuk Eker - Chatcai Butdee/Tayland
 
Şu ana kadar başarılı bir olimpiyat geçirdiğimiz söylenemez. Gerçi iddialı sporcular değildi çoğu ama olsun. Sayımız azalıyor giderek.
 
İşte sporcularımızın yarışacağı spor dalları ve programı:

12.00: Yüzme Erkekler 100 Metre Serbest Seçmeleri:
Kemal Arda Gürdal

12.00: Erkekler Halter 69 kilo B finali:
Bünyamin Sezer

14.00 ve 15.15: Yelken Erkekler Finn Sınıfı 5. ve 6. yarış:
Alican Kaynar

14.00 ve 16.05: Yelken Bayanlar Laser Radial 3. ve 4. yarış:
Nazlı Çağla Dönertaş

14.30 Bayanlar Badminton 1. Tur C Gubu:
Neslihan Yiğit - Shao Chien Cheng (Tayvan)

16.00 ve 17.15: Yelken Erkekler Laser Standart 3. ve 4. yarış:
Mustafa Çakır

17.15: Erkekler Boks 64 kg 1. Tur:
Yakup Şener - Serge Ambomo (Kamerun)

17.30: Bayanlar Halter 58 kg:
Sibel Şimşek

21.00: Erkekler Halter 69 kg A finali:
Mete Binay

22.45: Erkekler Boks 49 kg 1. Tur:
Ferhat Pehlivan - Carlos Suarez (Trinidad Tobago)
 
Bugün Boks, Halter ve Badminton mücadeleleri bir şey çıkabilecek düzeyde. Badminton'da rakip çok güçlü ama neden kazanamayalım ki?
 
şimdi milliyette gördüm de Arda elemelerde 1. olmasına rağmen elenmiş

"Londra Olimpiyatları erkekler 100 metre yüzme serbest seçme serilerinde Kemal Arda Gürdal, 49.71’lik derecesiyle serisinde birinci olmasına rağmen en iyi 16 derece arasına giremedi ve elendi.

49 saniyenin altına inmeyi başaran on altı yüzücü ise yarı finale kaldı. Favorilerden son iki güne damga vuran Fransız Yannick Agnel, Amerikalı Nathan Adrian, ünlü sprinter Cesar Cielo Filho, Avustralya'nın hız makinası James Magnussen gibi isimler yollarına devam ettiler.

Dördüncü eleme serisinde yüzen 22 yaşındaki milli yüzücümüz Kemal Arda Gürdal, elde ettiği dereceyle 27. sırayı elde etti"
 
Mete Binay olimpiyat 6.sı,Sibel Şimşek ise olimpiyat 4. oldular.Tebrikler ikisine de ama artık madalya baskısını anlamıyorum kim yapıyor bu baskıyı yıllardır sanki 10 altın 20 gümüş alıyoruz.Siyasi baskı olsa gerek bu halkın nasıl bir baskısı olabilir ki ? Teşekkürler çocuklar herşeye rağmen.
 
Olimpiyat öncesi televizyonlara çıkıp kendilerine has diksiyonları ile lam lam lam konuşanlar nerede ? Yaklaşık bir haftada ne yapmışız çıkıp bize anlatsınlar. Sorumlular hesap versin. Kendilerini yalamalık ve yalakalık dalında olimpiyata gönderseydik altın madalyamız cebimizdeydi !
 
twitterda biri radyo dj'i Arzu Çağlan'a, "londrada yarışan bir arkadaşımdan biliyorum üzerlerinde inanılmaz gereksiz bir madalya baskısı varmış yöneticiler tarafından, yapılan toplantılarda, basketbol ve voleybol takımı dışındaki sporculara yokmuş gibi davranmışlar, çok moralleri bozuktu gitmeden" demiş
 
olabilir neden olmasın, olimpiyatlar öncesinde bile doğru dürüst hatırlanmıyorlar, konuşulmuyorlar, psikolog şart oldu artık sporcular için
 
Peki bu ilgisizlik halterde antrenmanlarda bile kaldırmaya tenezzül etmedikleri ağırlıkları başaramamalarına, atıcılıkta en kötü atışlarını yapsalar dahi tabelaya girecekken finale kalamamalarına, Boksta kendilerinden daha düşük seviyeli oyunculara karşı ilk turlarda elenmelerine bir gerekçe midir bahane midir? Sporcularımız antrenörlerimiz yöneticilerimiz çok amatör. Ne kadar para yatırırsan yatır eğri yolda doğru gidemezsin. Haritada bulamayacağın ülkeler bile madalya aldı bizde yok stres yok baskı muhabbetleri. Baskı da sporun en önemli öğesidir. Baskı olmayacaksa sporun ne önemi var? Kısaca bu olimpiyatlar sınıfta kaldığımızın resmidir. Kesinlikle her dalda yabancı antrenörler gelmeli. Tüm Türkiye artık sporcu tarama ekipleri oluşturarak taranmalı. Spor okulları açılmalı. Beden Eğitimi dersleri arttırılmalı. 70 Milyonluk ülkenin tek bir madalya için strese girmesi saçmalık, beceriksizlik ve garabettir..
 
hayır tabi ki de, bunu tek bahane olarak göstermeye çalışıyorum, evet bu olimpiyatlarda sınıfta kaldık ama bu beceriksizliğin etkenlerinden birinin de psikolojik olduğunu düşünüyorum, tek bahane değil, dediğine katılıyorum daha çok sporcu yetiştirmeliyiz, hatta her okulun takımları olmalı ve her öğrenci mutlaka bir spor dalını seçmeli, mecbur edilmeli, hatta seçtiği branşta başarılı olursa ekstra okul puan verilmeli

bu arada, bugün postada okudum, 15 yaşındaki Litvanyalı olimpiyat şampiyonu olan Ruta'nın çalıştırıcısı milli yüzücümüz Hazal Sarıkayaya antrenörlük teklif etmiş, Hazalda kabul etmiş, hem okul hayatına hem de spor hayatına İngiltere'de devam edecekmiş, umarım çok başarılı olur
 
Halter müsabakalarında özellikle seyrettim. Çinliler mesela; ağırlığı sonuna kadar kaldırmaya çalışıyor, zorluyor, ya kaldırıyor ya da zorlayıp bırakıyor. Bizimkiler doğrudan bırakıyor. Başarısızlık sonrası ağlamak madalya isteğini göstermez muhtemelen.
Diğer taraftan teknik sıkıntılar da var. Adam 3000m engellide 8.06 yapmış, devşiriyoruz 8.17 ile TR rekoru kırabiliyor. Başarılı olanlar çıkıyor arada (Süreyya Ayhan efsaneleşmek üzereydi), saçma sapan magazinlik durumlara maruz kalıyor. Biz de işe odaklanma diye bir şey yok, ortam buna müsait değil. Biraz sıyrıl sağdan soldan olmadık şeyler çıkar (Arda mesela).
Evet çok sporcu ile katıldık ama madalya alamamak 2020 olimpiyatlarını hedefleyen bir ülke için fiyaskodur.
Bir sürü faktör var; yöneticiler, teknik kadro, medya vs vs
Ama bu yukarıdaki açıklamalar sanki sporcuların başarısızlıklarına uydurdukları kılıf gibi duruyor.
Olimpiyatlara katılmak demek yapılan işte iyi olmak, belli bir seviyenin üzerinde olmak demek, profesyonel olmak demek. Psikolojilerini de ona göre ayarlayacaklar. Kusura bakmasınlar ama psikolojimiz bozuktu, ilgi göstermediler, baskı vardı; bunlar profesyonel yaklaşımlar değil.
Katılacakları belli, olimpiyatların önemi belli, kamoyunun ilgisi belli. Bunlara karşı hazır olacaklar.
 
Baskı konusunda Halil Mutlu güzel konuştu. Özgür Buzbaş ülkece bir madalya beklentisi var bu da baskı hissettiriyor deyince o da "tabi madalya beklentisi olacak" dedi. Ben madalya da falan değilim ben branşlardaki yetersizlikteyim. Yüzmede her finalde neredeyse 2 ABD'li varken kısa mesafelerde her finalde 2 ABD'li 2 Jamaikalı varken uzun mesafede her finalde 3 kenya'lı 3 etiyopyalı varken, senin 6 olimpiyata katılmış yüzücün bir kez bile takım yarışmalarına katılamadım demişken başarı beklemekte abes olur. Ha halter ayrı. Bana göre bizimkilerde aşırı güven var. Ben hala o kötü koparmadan sonra Aylin'e daha mantıklı bir silkme taktiği düşünülseydi madalya alırdık diye düşünüyorum. Kızı hemen 124 kg'ın altına soktular.
 

Üst