2012 Olimpiyatları Tüm Branşlar

10 seneden beri dediğiniz için yazdım. Son 10 yılda arada kaçırdığım iktidarlar olabilir.

Rant malzemesi yaptıkları doğru (ne kadar destekçi diyenler de var). Ama "bu baskı var" açıklamaları, klişe belki de bahane. Ya da kendileri oluşturuyorlar. Murat Kosova'nın programında güzel bir açıklama yapılmıştı.
-"İki grup sporcu var. Bir bölümü olimpiyatları gözünde çok büyütmüş, devasa bir şey zannediyor. Diğer grup olduğundan daha fazla hafife almış."

Ülkenin sporda geri kalmasının çok nedeni var. Tesisleşme bunlardan biri, eğitim hayatı ve spor hayatı iç içe gitmiyor, spor ve sanat eğitime engel olarak görülüyor. Türkçe, Matematik, Fen öğrenmek herşeyin üstünde tutuluyor. Bu yıllardır böyle. Bunun için tabi ki adımlar atılmalı.
Ama bu olimpiyatlar özelinde sporcularda ve teknik ekiplerdeki hazırlıksızlık göze çarpıyor. Fiziksel ve ruhsal hazırlık. 3 dakikada yorulan sporcu üzerimde baskı var demesin. Uzun mesafede, belli bir mesafeden sonra dilleri çıkıyor neredeyse.
Evet herkese imkanlar sunulmuyor orası net.
Ama olimpiyata katılanlara sormak lazım. Size imkanlar sunuldu, neden ideal hazırlanmadınız?
Ülkemizde bir spor geleneği de yok aynı zamanda. Boş iş olarak gören, top peşinde koşturma olarak algılayan da bir sürü insan var. Bunun sorumlusu da x veya y partileri değil. Bakan ya da iktidar değil zihinler değişmeli.

Not: Olimpiyatlara katılmak için belli bir yeterliliğe sahip olmak gerekiyor, sporcularımız bu hakkı kazanmışlar. Öncelikle takdir etmek gerek tabi ki. Ama madalya alamamak asıl olarak onların başarısızlığıdır ve takdir gibi eleştiri de olacaktır. Bahsettiğiniz gibi sporculardan hakettiğimiz mücadeleyi görmek istiyoruz ki başarı peşinden gelecektir.

Kafaları kategorize edeceksek her düşünceye "bu kafa" diyebiliriz. Benim düşüncem de, sizin düşünceniz de "bu kafa" ile alakalı.
 
sıfır çekmekten kurtardın bizi, sağol Rıza, bu arada Trt spikerlerini hiç beğenmedim, devletimizin itibarını arttırdın dedi ya Rıza için, şaka gibiler gerçekten
 
Puan durumlarını bulamıyorum. Aramayı bilmiyorum sanırım. Özellikle basketbolda, puan durumlarına ulaşabileceğim yer neresidir?
 
Onur,

Herhangi bir branş için de geçerlidir bu.

Öncelikle anasayfadan Sports bölümünden branşı seç.

http://www.london2012.com/

Gelen sayfa takım branşı ise Men's veya Women's Competition altında gelen sayfada bilgiler yer alır.

Finallere geçilmişse Qual yazan yerden gruplara bakabilirsin.
 
http://imgim.com/17542842.jpg

Şu tablodan sonra halen 2020 adaylığı için kararlı mıyız acaba ?

Tam bir rezalet, eğer şöyle bir tablo ile bitirirsek - ki yüksek ihtimal - bu işin altında ezilen kim varsa derhal istifa etmelidir. Onurlu bir duruş için 2020 adaylığından vazgeçilmelidir. Boşu boşuna elin oğluna kendimizi güldürüp rezil olmayalım.

Adaylıktan gizlice de çekilebilirler sorun değil. Halk halen adayız diye bilsin, bazıları istediği gibi seçim malzemesi yapsın bu olayı. Kendilerini kandırıp bakancılık oynasınlar sonra..
 
Madalya olayını çok abarttınız. Millet sonuncu olmak için bile olimpiyatlara gidiyor, biz büyük bir kafileyle gidiyoruz yine de herkesi yerden yere vuruyoruz. Giden sporcuların hepsi olimpiyat barajını aşmış, başarılı, çoğu Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcular. Bakan tabiki açıklama yapacak böyle bir kadroyla gidiyoruz falan diye. Hakikaten çok iyi bir kadroyla geldik buraya ama olmadı nedense. Gidip olmadı diye başbakan mı istifa etsin? Gelip şurada voleybol, basketbol maçlarının konularına bir şey yazmadınız tek derdiniz hükümeti istifaya çağırmak olmuş. Ve bunun boş bir çaba olduğunu ise bilmenize rağmen bunu yapıyorsunuz.

Dün akşam genç bir sporcumuzun aldığı bronz madalyayı bile burnundan getirdi bizim sanal vatanseverlerimiz. Bunlar nedense bütün Kürtleri yakalım, Suriyeye dalalım, Avrupaya şunu yapalım tarzı yazı yazanlarla paralel kişiler.

Bir kere bir basketbol sitesi olarak gayet başarılı olan Kadın basketbol takımımız yerine durmadan başarısızlığın ön plana çıkarılması resmen ayıptır. Yeter artık cidden.
 
Olimpiyat düzenlemeyle alınan madalya sayısı arasında nasıl bir ilişki var,nasıl ikisini birbirine bağlıyoruz anlamıyorum.Tam tersi her branştaki genç sporculara bak 2020 Olimpiyatı senin ülkende yapılacak deyip hedef koymak,farklı branşlarda olimpiyata sporcu hazırlamak için bence olimpiyat adaylığı gayet yerindedir.15-20 altın madalya alan Çin ev sahipliği öncesinde resmen olimpik sporcu seferberliği yapıp 50 altın aldı,bundan sonraki olimpiyatlarda da her zaman o seviyeye adaylar.Ben demiyorum ki biz de Çin kadar yapabiliriz bu işi ama ev sahipliğini alıp genç sporculara o hedefi koydurtmak bence gayet yerinde bir karar olur.
 
Madalya olayını abarttığımız falan yok. Olmadı diye de birşey yok. Yapan nasıl yapıyor, nasıl başarıyor. Oluşan rezil tabloyu hiç mi görmüyorsunuz. 5. dünya ülkeleri ile aynı kategoriye girmişiz halen yok abartılıyormuş, başarısızlık olabilirmiş. Evet, başarısız olabilirsin ama bu şekilde değil. Türkiye ile Filipinler, Kongo, Bangladeş'i bir tutabiliyorsanız tabi ki başarısız değiliz onlarla yarışabiliyoruz an itibariyle..

Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülkede altyapı olmalı. Verilen örnek ülkelerin kendilerine göre ekonomisi, ekolü, altyapısı var. Örneğin, şu anda ekonomik kriz içindeki Yunanistan basketbolda bir Avrupa şampiyonu çıkarabiliyor. İspanya'nın futbolda yaptıkları ortada. Bunlar sadece tek branş için sınırlanamaz elbette. Spora, sporcuya verilen önem ortada. Ülke olarak ne gibi bir altyapımız var yahu sorarım size. Futbolda, basketbolda yani gözde sporlarda altyapında 1 oyuncu yetişip başarılı olduğunda uzaya gidip gelmiş gibi seviniyoruz. Diğer branşlarda devlet ne gibi bir olanak sağlıyor ? Köklü kulüpler olmasa sporcular istedikleri olanaklar ile çalışabilirler mi ? Bunlar hep eksi olarak hanemizde.

Gelelim hükümet konusuna. Kimse bana oluşan tablodan bakan sorumsuz diyemez. He tabi herkes sorumlu bir o sorumsuz. Olimpiyat öncesinde o iğrenç, taklitten öte gitmeyen diksiyonu ile her mikrofonu işgal etti kendisi. Sayın başbakanının talimatlarını, rekor sporcuyu onu bunu anlattı sürekli. Şimdi nerede kendisi ? Sanırım Anadolu topraklarında Olympus'u arıyor..

Olayı sürekli siyasete getirmenin hiçbir anlamı yok. Ben x parti, y partili olarak muhalefet etmiyorum. Ben halk olarak, TC vatandaşı olarak sorumluların kaçmaması gerektiğini, olimpiyat öncesi susmayan kişilerin yine konuşmasını istiyorum.

Yazılarım sanırım mevcut iktidara olan öfkenin bir parçası olarak görülüyor ama böyle düşünen; sırf muhalefet olmak için hareket ettiğimi zanneden varsa ben de onların bazı cevaplarında fazlaca yandaşlık görüyorum..
 
Başarısızlıktan kimsenin kendine pay çıkarmadığı bir ülke için hiçte anormal bir durum değil.
 
Şurada yazdığın 1 tane olumlu şey yok sonra da gelip ben muhalif olmak için yazmıyorum de. Biz olumlu şeyleri tebrik eden olumsuz durumlarda da gerekli tepkiyi veren insanlarız Tugay. Senin gibi hiçbir zaman tek bir düşüncenin peşinden gidip cepheler almadık. Olimpiyat boyunca güzel şeyler de yazdık eleştirilerimizi de yaptık. Kusura bakma ama sen sadece sırf gereksiz bir konuşma yaptı diye birilerine yüklendin. Yazacak şeylerin varsa yaz da görelim zira hiçbir şey yazmadığın için olimpiyatları takip ettiğinden bile şüpheliyim.
 
Atletizm

12.00 Kıvılcım Kaya-Tuğçe Şahutoğlu (Bayanlar çekiç atma elemeleri)

12.45 Polat Kemboi Arıkan (Erkekler 5000 metre 1. tur)

13.35 Merve Aydın (Kadınlar 800 metre 1. tur)

21.05 Fatih Avan (Erkekler cirit atma elemeleri)

21.45 Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut (Bayanlar 1500 metre yarı finalleri)

22.05 Karin Melis Mey (Bayanlar uzun atlama finalleri)

Boks

23.00 Ferhat Pehlivan (Erkekler 49 kilo çeyrek final)

Güreş

15.00 - 20.15 Elif Jale Yeşilırmak (Bayanlar 63 kilo)
 
Yarın saat 11.15'te tekvando 68 kg erkeklerde Servet Tazegül, ABD'li Terrence Jennings ile çeyrek finale kalmak için karşılaşacak. Altın madalya bekleniyor kendisinden yolu açık olsun.
 
Servet Tazegül ilk maçı kazandı.

Çeyrek finalde Ukraynalı rakibiyle 17:15'te karşılaşacak.

Servet kilosunda 1 numaralı seribaşı. Ukraynalı rakibi ise 8 numaralı seribaşını yenerek çeyrek finale yükseldi.

Yarı finale de çıkacaktır Servet ama önemli olan finale çıkmak.
 
Salonda Servetin ismi anons edilince salondan büyük bir ses çıktı.İngilizler Serveti biliyormuş.Acaba Türkiye de kaç kişi Serveti biliyordur.İnşallah altın madalya alarak ismini herkese öğretecek .
 
Servetin dün trtsporda röportajı vardı .Finale çıkar İranlı ile oynarım , altın madalya alırım diyordu.Gerçekten de finalde İranlıyla oynuyor.Sıra geldi 2 inci söze yani altın madalyaya sana güveniyoruz Servet gururlandır bizi
 
Servet tam bir winner soğukkanlı ve kendinden emin i,r sporcu ilginç bir tarzı var tatile gelmiş gibi olimpiyat köyünde gezerken röportajı vardı çok etkileyiciydi bence. Ben kendim gibi olursam madalyayı alırım dedi ve şimdi finale çıkacak 5 dakika içinde ilk altınımızı alacağız inşallah.
 

Üst