2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok Macvan oynarsa Hairston oynamaz gibi saçma polemiklere girmeyelim. Zaten Hairston da Gordon'dan 45 günlük lisans hakkıyla transfer oldu. Yani Marko'nun sakatlığı bittiğinde biz Macvan'ı TBL için seçersek hem Macvan hem de Hairston ligde oynar. Ersin gelince de Erceg tribüne yollanır.

Zamanı ve yeri değil ama eğer uzun soluklu başarı istiyorsak Sammy Mejia, David Moss ve Alexis Ajinca üçlüsü ilaç olur bize önümüzdeki sezon için....

Tbl'de çok iyi yabancılar var haklısınız ama çıkış ücreti meselesi elimizi kolumuzu bağlıyor. O yüzden ön planda dusunulecegini sanmıyorum

Euroleague'de ve ligte Bonsu ve Furkan 2lisi pota altında çok yorulur.
Euroleague'de top 16 için onları en azından euroleaguede dinlendirebilecek bir oyuncu gerekiyor.
Aklıma ilk başta 3 isim geldi.

Birincisi grubumuzda yer alan Gora'da oynayan Vladimir Dragicevic.

Totals 192:46 102 46/70 0/1 10/14 19 33 52 9 4 9 7 6 17 29 142
Average 27:32 14.6 65.7% 0% 71.4% 2.7 4.7 7.4 1.3 0.6 1.3 1 0.9 2.4 4.09 20.3

İkincisi Eurocup'ta Radnicki'de forma giyen Yarou Mouphtaou.

Totals 229:21 120 50/72 0/2 20/29 37 55 92 8 5 13 4 0 13 29 199
Average 32:45 17.1 69.4% 0% 69% 5.3 7.9 13.1 1.1 0.7 1.9 0.6 0 1.9 4.09 28.4

Üçüncü isim ise ligimizde Aykon Ted Ankara2da forma giyen Eurocup'ın şu ana kadar en değerli ismi olan Vladimir Golubovic.

Totals 233:17 156 62/90 0/0 32/52 31 40 71 6 11 19 9 4 5 47 224
Average 33:19 22.3 68.9% 0% 61.5% 4.4 5.7 10.1 0.9 1.6 2.7 1.3 0.6 0.7 6.7 32

Bu 3 isim için sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum deeğrli ağabeylerim.
a)Bu 3 isim sizce bize Euroleague için yeterli katkıyı sağlar mi?
b)Siz Hangisini tercih ederdiniz?
c)Şu anda transfer etme şansımız nedir?
d)Başka önerileriniz var mıdır?

Değerli katkılarınızı bekliyorum.İyi geceler...

Euroleague'de ve ligte Bonsu ve Furkan 2lisi pota altında çok yorulur.
Euroleague'de top 16 için onları en azından euroleaguede dinlendirebilecek bir oyuncu gerekiyor.
Aklıma ilk başta 3 isim geldi.

Birincisi grubumuzda yer alan Gora'da oynayan Vladimir Dragicevic.

Totals 192:46 102 46/70 0/1 10/14 19 33 52 9 4 9 7 6 17 29 142
Average 27:32 14.6 65.7% 0% 71.4% 2.7 4.7 7.4 1.3 0.6 1.3 1 0.9 2.4 4.09 20.3

İkincisi Eurocup'ta Radnicki'de forma giyen Yarou Mouphtaou.

Totals 229:21 120 50/72 0/2 20/29 37 55 92 8 5 13 4 0 13 29 199
Average 32:45 17.1 69.4% 0% 69% 5.3 7.9 13.1 1.1 0.7 1.9 0.6 0 1.9 4.09 28.4

Üçüncü isim ise ligimizde Aykon Ted Ankara2da forma giyen Eurocup'ın şu ana kadar en değerli ismi olan Vladimir Golubovic.

Totals 233:17 156 62/90 0/0 32/52 31 40 71 6 11 19 9 4 5 47 224
Average 33:19 22.3 68.9% 0% 61.5% 4.4 5.7 10.1 0.9 1.6 2.7 1.3 0.6 0.7 6.7 32

Bu 3 isim için sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum deeğrli ağabeylerim.
a)Bu 3 isim sizce bize Euroleague için yeterli katkıyı sağlar mi?
b)Siz Hangisini tercih ederdiniz?
c)Şu anda transfer etme şansımız nedir?
d)Başka önerileriniz var mıdır?

Değerli katkılarınızı bekliyorum.İyi geceler...

Bahsettiğin 3 isimde çok formda Metehan...Dragicevic herkesin dikkatini çekti bu yıl zaten...Golubovic müthiş bir çıkış gösterdi Tedde ..Eurocup'ın en değerli oyuncusu şu an...Ama bu balkan oyuncular Türkiye'de hayal kırıklığı genelde biliyorsun..Gelirlerse ne yaparlar birşey söylemek zor... Mouphtaou'da genç orta mesafesi fena olmayan, çok güçlü ribaundları çok iyi ekmeğini taştan çıkaran bir oyuncu... Bunların hepsi bahsettiğin verimi verebilecek oyuncular..Buy-out verirsen takımlarıda verir bu oyuncuları... Fikrimizi sorduğun için söylüyorum, Strasbourg buy-out olarak Ajinca için 350 bin euro istiyor...ben buy-out verecek olsam ona veririm..Eurolegue seviyesinde kendini ispat etmiş bir oyuncu..Fransa liginde play-off oynayacağına Eurolegue'de top 16 oynamayı tercih eder sanırım..Sezon sonundada üç senesini harcadığı NBA'e dönüp tekrar risk alacağınıda sanmadığım için geleceğe dönükte iyi bir yatırım olur...

Alexis Ajinça en mantıklısı olur bizim adımıza . Starsbourg a maç kazandırmak için her şeyi yapıyor büyük oyuncu kaçırmamız lazım.

Alexis Ajinca kesinlikle alınması gereken ilk oyuncu olmalı. Ancak onu isteyecek çok takım olacak sezon sonunda. Biz şimdiden işi bağlayıp kadromuza almamız lazım diye düşünüyorum. İyi bir takım kurmanın yolu transferi sezon içinde bitirmekten geçiyor.
Bonsu ile muhteşem ikili olurlar.

Ajinca Nba çıkış hakkı istediği için anca Strasbourg'ta kalabildi, Nba'den teklif geldiği an gitme hakkı var büyük takımlar da o riske girmediler tabi ki. Nba umudunu tamamen kaybederse başka takımla anlaşabilir Nba çıkışı maddesi olmadan. Zaten dünya transfer yaptık, yabancımız doluyken bu sene istemem başka bir yabancının daha gelmesini ama bilgi olsun diye yazdım.

Nba çıkış maddesi 3 sezonluk bir kontratla aşabiliriz diye düşünüyorum. 25 yaşındaki bir oyuncu için 3 yıllık kontrat göze alınabilir. Ayrıca hem koşan hemde bileği düzgün uzunun zor bulunduğu bir dönemde euroligde oynamış avrupayı bilen bir uzun çok cazip olabilir. Şartlarını bilmiyorum ama top 16 öncesi Anjia hamlesi bize çok şey katabilir, son dk transferlerinde her zaman risk vardır ama bizim pota altımızın böyle bir riske ihtiyacı var diye düşünüyorum....

Ömer Aşık süre dahi bulamamaya başladı. Bir yerde okudum seneye kontratı 15 milyon dolar civarına çıkacakmış. Bu doğruysa; kontratı yıldızlarla aynı seviyeye gelecek demek. Aynı zamanda takas ihtimalini de çok zayıflıyor bu durum. Sanırım Avrupa'ya dönmesi için de kontrattan vazgeçmesi gerekecek. Geçer mi sanmam. Yoklanabilitesi var mı merak ettim. Ayrıca bilgili biri durumunu tam açıklarsa da sevinirim. He bu arada tabi ki ilgilenelim, alalım demiyorum ama şu durumdan kurtulması için Avrupa ihtimali var mıdır Ömer için bunu merak ettim.

Gerçi böyle bir durum olsa ne kadar iyi ayrılık olmasa da F.Ülker tüm imkanları zorlar. Tek eksikleri bu tarz bir oyuncu.

Edit: Buldum. Kontratı 5-5-15 miş.

Ömer Aşık süre dahi bulamamaya başladı. Bir yerde okudum seneye kontratı 15 milyon dolar civarına çıkacakmış. Bu doğruysa; kontratı yıldızlarla aynı seviyeye gelecek demek. Aynı zamanda takas ihtimalini de çok zayıflıyor bu durum. Sanırım Avrupa'ya dönmesi için de kontrattan vazgeçmesi gerekecek. Geçer mi sanmam. Yoklanabilitesi var mı merak ettim. Ayrıca bilgili biri durumunu tam açıklarsa da sevinirim. He bu arada tabi ki ilgilenelim, alalım demiyorum ama şu durumdan kurtulması için Avrupa ihtimali var mıdır Ömer için bunu merak ettim.

Gerçi böyle bir durum olsa ne kadar iyi ayrılık olmasa da F.Ülker tüm imkanları zorlar. Tek eksikleri bu tarz bir oyuncu.

Tam tersine son senesi 15 olmasının nedeni Houston'un Salary Cap'in de yer açmak istemesinden. 2014-2015 sezonunda önemli yıldızlar Free Agent olacak. Bu sebeple elinde tutmak istiyor.

Abd'den anca Hidayet alınabilir ne Ömer ne Enes ne Ersanın alınma ihtimali düşük.

Ömer er ya da geç takaslanacaktır hem onun kontrat durumu farklı ve karışık 5-5-15 gözüyle bakmamak lazım olaya.

Transfer konusunda ise Ajinca ya da Hackett'ı kim istemez ki.Ama biz onları sadece El'de oynatacak kadar lüks kulüp değiliz ve onlar da bunu istemez muhtemelen.

Şimdiden seneye için çalışmak lazım transfer konusunda.Bütçemiz Efes ya da FbÜlker kadar olmasa da az buz değil.Hem sezon ortasında harcanan gereksiz para durumu olmaması için güzel tercihler yapılmalı.

Bonsu konusunda şu ana kadar çoğumuzu yanılttı ama seneye kalmalı mı bilmiyorum.

Kontrat durumlarına bakarsak baştan aşağı takımın yenilenme ihtimali yüksek.

Moupthaou Yarou,Ajinca,Dubljevic,Hackett,Jayce Carroll(Azeri pasaportu var belki Türk statüsünde oynuyordur)Sammy Mejia... diye uzar gider alternatif bol aday bol transfer seçeneği fazla.Yöneticilere kolay gelsin şimdiden

Ajinça'yı geçen hafta Efes - Strazburg maçında canlı izledim. Bilekleri boyuna ve kalıbına göre çok düzgün. Ofansif özellikleri iyi. Ancak, şutu o boy ve fizikteki bir oyuncu için ne kadar ileri seviyedeyse, savunma ve sertliği bir o kadar düşük. İstatistikleri çok iyi ama, bu haliyle Euroleague'deki üst seviye takımların ilgileneceklerini sanmıyorum. NBA'de tarzı itibariyle daha fazla öne çıkabilir.

Ömer in bize gelmesi imkansız . Koyu bir fenerli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...