2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Transferin bu kadar konuşulması, bu seneki takımdan beklentinin düşük olduğunu da gösteriyor ama, Galatasaray hala Türkiye liginin en büyük şampiyonluk favorisidir, bunu ısrarla yazıyorum. Play-off'ta kalite farkı ortaya çıkacak. Euroleague'de de top 8'e en yakın Türk takımının Galatasaray olması bunu doğruluyor. Efes ve FB Ülker hala çok kırılgan takımlar. Banvit ise kendi üst limitinde oynuyor ve henüz üst düzey sertlikte geçen bir maça çıkmadılar.

Diğer yandan önümüzdeki sezonun transferleri konuşulacaksa 2014-15 sezonu başlığı açılması lazım. Çünkü bu sene transfer yapılmaz.

Dixon' nın sözleşmesi bitiyor mu bu sene :) . Madem koçun devşirme oyuncu olarak düşündüğü biri seneye takım da da görmek isteyebilir. Arroyo ile balla kaymak olmazlar mı acep :)

Seneye bildiğim kadarıyla devşirmeler yabancı olacak yeni kuralda.Öyle olursa Dixon'a gerek yok.Şahsen de Dixon-Dentmon tipi savruk oyun kurucuları pek sevmiyorum ben

Koç milli takımda düşünüyorsa kendi takımında da düşünebilir Dixon'ı. Yazdıklarınız doğru olabilir ama farklı etkiler de yaratabilir iki ucu keskin bıçak gerçi.

March Madness aslında ufak bütçeli takımların koçları için çok önemli bir gözlem merkezi olmalı. mesela şu an Kansas - Stanford maçını izliyorum ve bu sene ilk kez izliyorum Stanford'ı. Açıkcası Kansas ağır favoriydi maç öncesi. Fakat maç başladığında farkettim ki Stanford alan savunması yaparken ortayı kapan uzun beyaz çocuk elleriyle ve konuşarak savunmayı yönetiyor arkadan. Hemen ismine baktım ve çocuk zaten Sırp çıktı. Stefan Nastic. Hakikaten kıta olarak çok farkımız var Amerika'dan. Bu tarz ucuza alınabilecek , sadece euroleague için derinlik yaratacak uzunlarla ilgili umarım bir scouting sistemi yapılıyordur.

Bogdan Bogdanovic hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu seneki çıkışın ardından, oldukça zor gibi.

Deniz'in önerdiği oyuncular her ne kadar yetenekli olsa da biraz bizim politikamızın dışında kalıyor. Biz daha çok bu tarz oyuncuları rakipte görünce "adamlar buluyor!" kıvamında takılıyoruz. Ama ben doğru bir yapılanma kurup, bu tarz genç&yetenekli&yeni mezun oyunculardan araya 1-2 tane serpiştirme taraftarıyım. Zira henüz öyle parasını verip, tüm iyileri toplayacak halimiz yok. Bu sebeple altı yabancı kullanacaksak, dört tane sağlam yabancı yanına, bu tarz risk içeren ama aynı zamanda bir fırsat doğuran transferler ile daha farklı bir boyuta gelebiliriz.

Biraz muhalefet yapayım Bogdanovic konusunda.

Ben kuracağımız düzende yeri olabilecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Takımdan kopuk oynuyor. Tıpkı Bojan gibi. Onun yerine daha sistem içinde bir 3 numara alırsak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Dario Saric yazılmış ama bu sene drafta girecek Saric. Yani yatırımın ödülünü alamayız bu adama yatırım yapsak bile. Bizim gibi orta bütçeli takımlar için fazlasıyla lüx bir yatırım olur diye düşünüyorum. Ki zaten kendisini biraz da şişirilmiş buluyorum .

Malik'i gözardı etmemek lazım bu arada. Marko döndükten sonra katkısı iki üç katına çıktı resmen. Kaldı ki Siena ve Milano'daki performansı da bu ayardaydı zaten.

Daha kafa yorulur bu işlere ama yazın çok bilinmeyenli denklemleri çözmeye uğraşacağız, o kesin. :)

Dün Banvit ve Karşıyaka maçını izledim. Bobby Dixon Gerçekten hızı olsun şutu olsun penetresi olsun çok iyi bir oyun kurucu Türk olup bizim takımda olmasını isterdim.
Diebler için ise İnanılmaz bir Şutör 3/0 atıp sonra 4/4 atabiliyor ve Çok iyi savunma yapıyor.Bizim oyuncumuz olmasada yinede hayranlıkla izledim.
Cevheri kaybettiğimize yandım bir kez daha.

Uzaklara gitmeye ne gerek var adamımız Banvitte. Gelsin hem savunma ayağa kalkar, hemde takım sıkıştığında liderdlik özelliklerini kullanır. Sami Mejia gerisi yalan....

Meblağ doğru değildir bence, neredeyse Spanoulis'in aldığı paraya yaklaşmış...Doğruysa yazık etmiş yine Efes...Kariyeri ve yetenekleri şu anda bu paralardan uzak Saric'in...Balkan kökenli oyuncuların hiçbirine ilk ülke çıkışında bu paralar verilmez...Çünkü bu oyuncular özellikle Sırp ve Hırvat takımlarında çok güzel parlatılarak piyasaya sunuluyor...Yabancı ülkeye geçtiklerinde ve farklı takım sistemlerinde aynı performansı bırak yakınını bile sergileyemiyorlar...Mesela Bogdanovic bile başka ülkede çok vasat olursa şaşırmam...Hele yabancı kısıtlaması olan ve yerli yetenekleri çok kısıtlı olan ülkelerde Efes gibi Avrupa'da kafaya oynayan takımların minimum riskle nokta atışı yapması lazım.Bir mevkide yabancı sakatlığı olduğu veya yabancıdan performans alınmadığı zaman Eurolegue'de ne kadar zorluk yaşandığını sürekli görüyoruz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...