Milicic ve Erceg'i değerlendirmek gerekirse ben genelin aksine Milicic'e sıcak,Erceg'e soğuk bakıyorum.Nedenlerine gelecek olursak
Milicic yanlış bir draft kararı sonucu 2.sıradan seçilmiş bir isim,bu yüzden çokça alay konusu da oldu ama bu onun suçu değil.Savunmada en az Ndong kadar sağlam bir adam.Ndong kadar atlet,blokçu ve kalın uzunları savunma konusunda daha kuvvetli olduğu için daha iyi bir isim.Repertuarında Ndong kadar iyi orta mesafe şutu yok(Avrupada kaç pivotta var o da ayrı tartışma konusu zaten) ama pota yakın aldığında ondan daha iyi bitirici.
Bugüne kadar FİBA seviyesinde milli takım performansları da dediklerimi doğrular nitelikte.
2006 Dünya Şampiyonası 16.2 sayı, 9.3 ribaunt, 2.8 blok, 1.9 asist(bir pivot için çok iyi asist ortalaması)
2007 Eurobasket 14.7 sayı,9.3 ribaunt, 3.3 blok, 1.7 asist
Savunması inanılmaz sağlam hücumda da Avrupa seviyesinde fizik olarak kendisinin oldukça altındaki rakiplere karşı yaratıcılığa gereksinim duymadan 10 sayı ortalamasını aşacağını düşünüyorum.Ömer Aşık'ın turnuva performanslarını hatırlayın.Hücumda herhangi özel meziyeti olmadan sadece topladığı hücum ribauntlarını değerlendirerek ciddi skor üretiyordu.Darko Ömer'den daha geniş hücum repertuarına sahip ayrıca.
Son olarak Darko'nun Nba Europe Tour kapsamında Milano maçında pota altında kurduğu üstünlük Avrupada yapacakları hakkında fikir verebilir.Dileyen Youtube'da ilgili videoya ulaşabilir
Erceg konusuna gelirsek Olypiakos yıllarca denedi Erceg'i olmadı.CSKA 3 yıllık kontrat yapmış olmasına rağmen kurtulma planında.Kariyerinde sadece Beşiktaş ile Tbl seviyesinde bir şeyler ispat edebildi.Ben üst seviyelerin oyuncusu olduğunu düşünmüyorum.
Ceza şutları hariç pek de bir yeteneği yok.Aşırı yumuşak,atletim ve güç dezavantajı taşıyan,maçı kazanmak için ortaya ruh koymayan bir adam ki bunu soğuk bakışlarından bile rahatça anlayabilirsiniz.Macvan'dan sonra daha iyi olacaktır kesin olarak ama almışken ben daha üst seviye birini beklerim.
Mesela C.Davis benim için Erceg'den çok daha iyi bir oyuncudur.Kendi şutunu yaratması olsun,savunma direnci olsun her halükarda 1-2 tık daha iyi oyuncu Erceg'den