2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Milicic ve Erceg'i değerlendirmek gerekirse ben genelin aksine Milicic'e sıcak,Erceg'e soğuk bakıyorum.Nedenlerine gelecek olursak

Milicic yanlış bir draft kararı sonucu 2.sıradan seçilmiş bir isim,bu yüzden çokça alay konusu da oldu ama bu onun suçu değil.Savunmada en az Ndong kadar sağlam bir adam.Ndong kadar atlet,blokçu ve kalın uzunları savunma konusunda daha kuvvetli olduğu için daha iyi bir isim.Repertuarında Ndong kadar iyi orta mesafe şutu yok(Avrupada kaç pivotta var o da ayrı tartışma konusu zaten) ama pota yakın aldığında ondan daha iyi bitirici.

Bugüne kadar FİBA seviyesinde milli takım performansları da dediklerimi doğrular nitelikte.

2006 Dünya Şampiyonası 16.2 sayı, 9.3 ribaunt, 2.8 blok, 1.9 asist(bir pivot için çok iyi asist ortalaması)

2007 Eurobasket 14.7 sayı,9.3 ribaunt, 3.3 blok, 1.7 asist

Savunması inanılmaz sağlam hücumda da Avrupa seviyesinde fizik olarak kendisinin oldukça altındaki rakiplere karşı yaratıcılığa gereksinim duymadan 10 sayı ortalamasını aşacağını düşünüyorum.Ömer Aşık'ın turnuva performanslarını hatırlayın.Hücumda herhangi özel meziyeti olmadan sadece topladığı hücum ribauntlarını değerlendirerek ciddi skor üretiyordu.Darko Ömer'den daha geniş hücum repertuarına sahip ayrıca.

Son olarak Darko'nun Nba Europe Tour kapsamında Milano maçında pota altında kurduğu üstünlük Avrupada yapacakları hakkında fikir verebilir.Dileyen Youtube'da ilgili videoya ulaşabilir

Erceg konusuna gelirsek Olypiakos yıllarca denedi Erceg'i olmadı.CSKA 3 yıllık kontrat yapmış olmasına rağmen kurtulma planında.Kariyerinde sadece Beşiktaş ile Tbl seviyesinde bir şeyler ispat edebildi.Ben üst seviyelerin oyuncusu olduğunu düşünmüyorum.

Ceza şutları hariç pek de bir yeteneği yok.Aşırı yumuşak,atletim ve güç dezavantajı taşıyan,maçı kazanmak için ortaya ruh koymayan bir adam ki bunu soğuk bakışlarından bile rahatça anlayabilirsiniz.Macvan'dan sonra daha iyi olacaktır kesin olarak ama almışken ben daha üst seviye birini beklerim.

Mesela C.Davis benim için Erceg'den çok daha iyi bir oyuncudur.Kendi şutunu yaratması olsun,savunma direnci olsun her halükarda 1-2 tık daha iyi oyuncu Erceg'den

Ben de Erceg'de neden bu kadar ısrar edildiğine anlam veremiyorum. Adamın kariyerindeki tek iyi sezon Beşiktaş'da geçirdiği yıldı ki, orada bile tamamlayıcı oyuncuydu. Euroleague seviyesi için çok yumuşak, kolay sakatlanan bir uzun Erceg, kaldi EL'de başarı için sert takım olacaksın, bu ilk şart. Ben Macvan'ın bile Erceg'den EL'de daha faydalı olacağını düşünüyorum. TBL ile Euroleague arasında dağlar kadar fark var, bunu doğru irdelemek lazım. Oly'nin iki sezondur şampiyon olmasının altında yatan gerçek Spanoulis gibi hem lider, hem de önemli bir skorer oyuncunun yanında sert ve geri adım atmayan oyuncuların bulunması ve topun doğru paylaşılarak pozisyonlara uygun biçimde hücum edilmesiydi.

Macvan'ın Erceg'den daha çok katkı vereceğini sanmıyorum ama yazının kalan tüm kısmına katılıyorum.Erceg Macvan'dan sonra olumlu etki yapar ama ne kadar? Daha üst seviye isimler gerek

Darko Milicici bilenler biraz anlatsın. Videolarda gördüğüm çok iyi savunmacı, birebirde kolay geçilmiyor. Ndong kollarını indirdiği için kolay faul alıyordu. Blok tehdidi muazzam, Ndongdan daha iyi sanki. Potaya yakın alırsa bitiri ama şutu sıkıntılı. Ömer Aşıka benzettim tarzını

Darko Milicic @ Milano 2012 NBA Europe Live - YouTube Bourousisi denize dökmüş @NBA Europe

Pistonsta Arroyo ile beraber oynamaları ilginç tesadüf

Bostondan sezon başında kişisel nedenlerden ötürü ayrılması soru işareti oluşturdu bende

Milicic bana göre Nenad Krstic'den daha iyi savunma yönü olan ama, hücumda Krstic'ten düşük seviyede bir oyuncu. En büyük soru işareti ise hiçbir dönem istikrarı yakalayamamış olması. İyi olduğu zamanlarda, aynı mücadeleyi sürdürememesi.

Milicic 10 yılı NBA'de geçirmiş bir uzun ki, bu da önemli bir done ama, çok kısa periyotlar hariç hiçbir zaman kendisine atfedilen potansiyele yaklaşamadı. Belki Avrupa'ya döndüğünde takımına büyük fayda sağlayabilir, hatta Euroleague'de fark yaratan oyuncu da olabilir çünkü ondaki fiziksel özellikler Avrupa'da sadece birkaç oyuncuda var ama, mental durumu çok önemli. Tam tersi skandal yaşatması da şaşırtmaz bunca yıldır gösterdiği sezonlardan sonra... Risk oranı yüksek transfer olur bana göre...

Milicic konusu doğruysa açıkçası hoşuma gider.Bence iyi bir oyuncu.Tabi ki hala Lampe'yi istiyorum ama Milicic'e de hayır demem.4 numaraya da Erceg bence isabetli transfer olur.En azından Milan'dan daha fazla katkı sağlar.

Milicic hakkında gerekli birçok konu söylenmiş zaten; iyi savunmacı olduğu, fiziki anlamda üstünlüğü, hücumda Avrupa için bir tehdit oluşturacağı, potansiyeli..

Milicic, bir risk içeriyor, doğrudur. Ama bence o kadar da fazla korkulacak bir seviyede değil. Çünkü Avrupa basketbolunda fark yaratabileceğine dair elimizde önemli izlenimler mevcut. Zaten işin savunma tarafında bir soru işareti yok. Hücum kısmında ise belki N'Dong orta mesafesine sahip değil, ancak onun dışında hücum opsiyonları N'Dong'tan daha fazla bir oyuncudur. Potaya yakın olduğunda iyi işler yapacaktır, Avrupa'da. Bana göre olursa iyi transfer olur.

Ben Milicic'in gerçek max. potansiyalini göstermesini beklemiyorum ortalama bir performansı da Euroleague için yeterli olacaktır.

Alacağı iyi sürelerde daha iyi bir performans göstereceğine eminim.Çok maliyetli değildir heralde bizim ve Kızılyıldız isimleri geçiyor Milicic için.

Gordon nereye kalıyor hayal kurmayalım.

Henry Domercant-Göksenin Köksal-Sinan Güler-Manuchar Markoishvili-Cenk Akyol gibi bir rotasyon varken Jamont'a 6.Yabancı olması için o maaşı verecek bir takım değiliz.

Sinan Transferi Jamont'un gideceğini net biçimde gösterdi bence.

Gordon yüksek ihtimalle kalacaktır, bizim adımıza çok önemli bir parça. Adı Domercant da olsa, bir seneyi boş geçirmiş bir adam güvenip yola çıkmaz, Ergin Hoca. Bu sebeple de 6. yabancı hakkımızı kullanırız.

Gordon yüksek ihtimalle kalacaktır, bizim adımıza çok önemli bir parça. Adı Domercant da olsa, bir seneyi boş geçirmiş bir adam güvenip yola çıkmaz, Ergin Hoca. Bu sebeple de 6. yabancı hakkımızı kullanırız.

Arroyo - Spanoulis/Planinic/vb. - Gordon - Domercant - Markoishvili - Uzun Forvet - Pivot.

7 yapiyor, boyle bir durumda Gordon yada Markoishvili gider.

Arroyo - Spanoulis/Planinic/vb. - Gordon - Domercant - Markoishvili - Uzun Forvet - Pivot.

7 yapiyor, boyle bir durumda Gordon yada Markoishvili gider.

Ben Arroyo + Spanoulis/Planinic şeklinde bir planlama için söylemedim, kaldı ki öyle bir yapı kurulacağını düşünmüyorum, pek de istemiyorum.

İdeal olan; Spanoulis/Planinic/Arroyo + Gordon + Domercant + Markoishvili + Uzun Forvet + Pivot, bana göre.

Gordon kalmali nedeni ise eurolig'de onun gibi sert ve hizli bir savunmaciya ihtiyacimiz var.Gidecek biri var ise pek katki vermeyen macvandir.
Yabancilarimiz gordon , domercant , marko , uzun , arroyo , (spa-planinic) olmalidir.

Devsirme kontenjaninin degistigi haberi dogru mu? Yazilanlara gore kadrolarinda 2 devsirme oyuncu bulundurabilecekmis takimlar.

Sinan yerine Kinsey'i alirdik onceden haberimiz olsaydi, bu kadar amatorce yonetilen bir federasyon daha varmidir dunya uzerinde?

Alacagimiz sutor 4 numara ve Dudley'in yanina Ali Karadeniz'i ekleyebiliriz dusuk bir kontratla.

Erceg, Hoca'nın röportajda belirttiği dört numaraya cuk oturuyor. Umarım alabiliriz. Ayrıca Spa gelecek ise Arroyo gidebilir. İkisi de kalırsa aynı mevkiye çok büyük bir para bağlamış oluruz.

Çift devşirme mi? Bayağı komik oldu tam da Fenerbahçe'nin her 2 branşta 2 devşirme oyuncusu varken. Ayrıca kendi ülkesinin milli takımında oynayan Vidmar hangi kılıfa uydurulup devşirme oluyormuş? Biz de Domercant için hak talep edelim o zaman.Karşıyaka-Efes ve sakat geçirse de bizde geçen 1 yıl.Vidmar hak elde ediyorsa pekala Domercant de eder

Devşirme konusunda bilinmeyen bazı şeyler var

Vidmar devşirilemez.Slovenya Milli takımında oynadı.Sloven Federasyonu izin vermiyor devşirilmesine.

Newlin-Quanitra konusunda ise aynı anda sahada olmalarına izin verilmedi.1 tanesi Euroleague'de kullanılacak.

TBF izin vermesede Newlin kadroda kalıp Euroleague listesinde olacaktı zaten.Newlin ve Fenerbahçe'nin kontratı var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...