2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vidmar'ın devşirilme olayını hallederler muhtemelen. Geçen seneden bile 1 yıl Beşiktaş'a gitsin, sonra devşiririz muhabbeti dönüyordu. Ayrıca Obradovic'in de Slovenya'da lobisi olabileceğini düşünüyorum eğer Slovenya'nın onay vermesi gerekiyorsa. Tabi şunu da unutmamak gerekir, yeni 1 kural gelmezse Emir varken Vidmar'ın pek oynayacağını sanmıyorum.

Umarım transferler en geç 10 güne belirlenir daha uzamaz.Takımın Kampı birlikte geçirmesi çok önemli ayrıca domercant gittiği gibi dönerse inanılmaz bir silah kazanırız.

Milicic özellikle işin savunma kısmında müthiş bir transfer olur. Nba'de ki o sertliğe bir türlü alışamadı ama Avrupa basketbolunda onun savunmayacağı oyuncu yoktur. Prkacin'i hatırlayan bilir Efes'te bir dönem oyun ondan kuruluyordu. Milicic en az Prkacin kadar iyi saha görüşü olan sol post-up'ı da fena olmayan bir oyuncudur.Zaten Gordon-Domercant-Arroyo gelirse Spa. gibi oyuncular varken ondan 20 sayı atmasını beklemeye gerek yok.

İstikrar sorununa gelecek olursa Nba'de sürekli formaya giyen istikrarlı bir oyuncu Avrupa'ya dönecek olsa bizimle adı dahi geçmez. Cska-Barca-Real havada kapar. Milicic kumarı bizim gibi takımların yapması gereken bir şey ve bence bu kumar tutar.

El Mundo Deportivo’nun haberine göre Vassilis Spanoulis kararını Cuma gününe kadar verecek. Olimpiakos’la dün yapması gereken görüşme Cuma gününe ertelenen Spanoulis’in takımdaki geleceği henüz netleşmezken, oyuncuyla ilgilenen takımların teklifleri basına yansıdı.

Haberde Spanoulis için CSKA Moskova’nın teklifinin üç yıl, 10 milyon avro civarında olduğu belirtilirken Barcelona’nın yıllık 2.6 milyon avro, Galatasaray’ın ise bu üç kulüp arasında en düşük ücret olan 2.2 milyon avroluk teklif verdiği kaydedildi.

Vassilis Spanoulis’in CSKA’yla anlaştığına dair iddiaları yalanlayan oyuncunun menajeri Misko Raznatovic, “Kimseyle bir anlaşma yapmadık. Bu hafta sonuna kadar Galatasaray’la görüşeceğim. Kararımızı bu hafta içinde vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Misko Raznatovic ve Vassilis Spanoulis, Perşembe günkü Euroleague kurasından sonra, Olimpiakos’un sahipleri Angelopoulos kardeşlerin de katılım göstereceği bir görüşme daha yapacak. Spanoulis’in Yunanistan’daki geleceğinin Cuma günkü görüşme sonrası netleşmesi bekleniyor.

Eurosport@EurosportCom_TR

Neden bobby brown dusunulmez hic anlamam hem siena butcede kuculmeye giderken yuksek maasli oyunculari elden cikaracaklardir.

Spanoulis için uğraşıldığı doğrudur, ufak da olsa olumlu gelişmeler var, fakat yarıştığımız iki rakip de çok güçlü ve bize göre önemli artıları mevcut.
Geri kalan tüm transfer hamleleri Spanoulis süreci netleştikten sonra yapılır diye düşünüyorum.

Obradovic karşı yakaya gidene kadar Spanoulis için bu kadar istekli değildim ama, kabul edelim ki, ZOC'un transferi çok büyük hava kattı Fenerbahçe Ülker'e...

ZOC'a karşı şuan Avrupa'nın bir numaralı oyuncusu olan Spanoulis'in gelmesi lazım ki, hem yurtiçinde, hem de yurtdışında herkes mesajı alsın!

Obradovic transferinin taraftarımızı bu kadar ürkütmesine anlam verebilmiş değilim.Obradovic mükemmel bir hoca olabilir ama bir enkaz devraldı.Son periyotlarda 40 sayı yiyen bir takım aldı.Unutmasın ki Karşısındaki Ergin atamandır.
Ergin atamanın dediği gibi galatasarayın olduğu yerde başka takım favori olamaz.
Ayrıca fenerbahçede eksik ne dersek neresi tam ki isim olarak iyi ama uyum olarak 0 batiste , sato , andersen , bo hemen hepsi kimyaya uygun adamlar değiller.
Fenerbahçede 1 senede tüm takıma yakın değişim olacak ve direk lig şampiyonluğu ardından eurolig'de final four bu ağızdan çıktıgı gibi kolay değildir.

Bobby Brown'a üç NBA takımının ilgisi var. Bunlar NY Knicks, PT Blazers ve LA Clippers. Ayrıca Çin'den büyük bir transfer teklifi almış.

Diğer yandan Spanoulis'in OLY'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. OLY'nin alternatifleri arasında Bobby Brown'da var...

Bir ara ismi geçen Timofey Mozgov NBA'de kalıyor. Diğer yandan B. Marjanovic'i kadrosuna katan Kızılyıldız, Darko Milicic'i hedefinden çıkardı.

Benim görüşüm şu: Nathan Jawai istenildiği an getirilebilir. Ancak, daha iyileriyle görüşüldüğü için bekletiliyor. Lampe istendi, fiyatı fazla geldi, aşağı çekerse olur durumu var. Darko Milicic daha fazla talep görmeyi, piyasasını arttırmayı bekliyor olabilir. Bourousis'in yıllık ücreti 1.5-2 civarıdır, ondan da indirim istenmiştir.

Transfer piyasasında adı geçen ve muhtemelen ciddi olarak görüşülen pivotlar şöyle:

M. Lampe - D. Milicic - I. Bourousis - A. Maric - N. Jawai

arkadaşlar bu devşirme olayı tam olarak nedir? 2 devşirme oyuncu bulunabilir ama 1'i maç kadrosunda olabilir diyen var,o kural sadece kadınlarda geçerli diyen var, vidmar slovenya milli takımında oynadığı için olmaz diyen var...vs. bu durumda domercantın durumu ne olur? o da bosna milli takımında oynuyor sanırım.

Obradovic transferinin taraftarımızı bu kadar ürkütmesine anlam verebilmiş değilim.Obradovic mükemmel bir hoca olabilir ama bir enkaz devraldı.Son periyotlarda 40 sayı yiyen bir takım aldı.Unutmasın ki Karşısındaki Ergin atamandır.
Ergin atamanın dediği gibi galatasarayın olduğu yerde başka takım favori olamaz.
Ayrıca fenerbahçede eksik ne dersek neresi tam ki isim olarak iyi ama uyum olarak 0 batiste , sato , andersen , bo hemen hepsi kimyaya uygun adamlar değiller.
Fenerbahçede 1 senede tüm takıma yakın değişim olacak ve direk lig şampiyonluğu ardından eurolig'de final four bu ağızdan çıktıgı gibi kolay değildir.
Tüm takımın değişmesi önemli değil. Biz de Ender ve Furkan haricinde tüm takımı değiştirerek sezona başladık ve şampiyon olduk. Obradovic küçümsenecek bir hamle değil. Yüksek bir transfer bütçesi ile gelmiş olması muhtemeldir. Bu durumda bizim de bütçeyi üst sınırdan kulllanmamız ihtiyacı hasıl olmuştur. Spanoulis transferi bu durumda gerek şart oldu gibi.

Obradovic ne katar bilmiyorum ama mutlaka birşeyler katar..Bu sezon çok etkili olmayabilir belki ama bir dahaki sezona çok farklı olur en azından...O yüzden üstüne koyarak devam etmemiz lazım fazla hata yapmadan...
Doğru hamlelerle bu sezonda net favoriyiz ama, PG - C pozisyonunda hata yapmaya tahammülümüz yok..Ya Spanoulis'i alıcaz yada Arroyo'yu tutup yanına onun yükünü hafifletecek bir oyuncu almamız şart...Spanoulis hamlesi 3 senelik bir proje olur ama yoksa Arroyo bu senelik sorunumuzu giderir.Seneye de bu çapta guardlar olur mu piyasada bilmek güç...İkisi de olursa artısı olur eksisi olmaz bence daha önce belirttiğim gibi..Ama bütçe diyen arkadaşlara da hak veriyorum bir taraftan, ama Ünal Başkan baştayken erkek basketbolda sıkıntı olmaz gibime geliyor..Zaten 3 senelik Spanoulis'i aldınmı ben bütçe kısıyorum deme şansında pek kalmaz 3 sene boyunca...
Pivot olayına gelince, bana en mantıklı geleni Milicic şu anda, Zaza'dan umudumu kestim Nba takımlarınla görüşüyor...Milicic'te çok güvenilir değil..Değişik psikolojisi olan bir tip..Ama genede NDong'un savunmada verdiği katkıyı verebilecek tek alternatif o...Bana göre 5 numaradan alacağımız savunma katkısı her türlü hücum katkısından daha önde..5 Numaramız yumuşak olduğu anda bütün kimyamız bozulur çünkü Ergin hocanın 4 tercihleri daha yumuşak bileğine hakim rakibin savunma dengesini bozan cinste oyuncular...Bu tip oyuncuların iyi savunma yapıp, ribaund alanları NBA'de oynuyor ztn...
Bu iki pozisyonu bir an önce halletmemiz lazım artık her iki mevkii için 2-3 alternatifimiz var ve biri bir takımla anlaştıkça diğerleri daha kıymete binecek... Bunu bir an önce çözersek, Domercant'ın durumu nasıl, Macvan'ın yerine kimi alırız, hangi yabancı gider konusunu düşünmek için zaman var...

Bobby Brown çok iyi bir guard, ama ihtiyacımız olan tipte değil. Bize daha çok takımı oynatan, lider özellikleri yüksek, sorumluluk alan bir isim lazım. Spanoulis ve Planinic bu yüzden bizim adımıza çok önemli, eğer Arroyo kalmazsa.

Spanoulis için çok fazla hayale kapılmamak lazım. Arroyo kalır bana göre. Yanına mesela Aaron Jackson olabilir. Muhtemelen CSKA serbest bırakacak. [video=youtube;obgKC34MYls]http://www.youtube.com/watch?v=obgKC34MYls[/video]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...