2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ellerin kırılsın da bir daha basketbol topu tutama emi Spanoulis. Seni ilk gördüğüm yerde denize dökeceğim dedelerinin yanına. Eşşeğin Spa'sı..

Ben yapılacak Erceg ve Jawai transferlerinin son derece verimli uygun olacağını düşünüyorum. Herkes geçen sene Eurocup'ta olanı konuşuyor. Ancak şunu unutmayın. Biz geçen yılın şampiyonuna o otel ve yolculuk rezaleti sonrası İpekçi'de tarihi fark attık. Dawkins ve Henry'nin sakatlık ve yasaklı madde sorunları öyle kötü zamana geldi ki çevirmek mümkün olmadı. Mental ve moral olarak çökmüştü takım. Bunu ligde zor da olsa telafi ettik ve takım zaten ritim bulunca sezonun sonunda müthiş bir finiş yaptık.
Erceg Beşiktaş'taki sezondan sonra direk şampiyonluk adayı CSKA'ya gitti. Khryapa gibi bir 4 numarası olan takımda sakatlıktan sonra bile bence iyi süre aldı. Beşiktaştaki oyunu müthişti. Yalnız şutu değil, rebound ve savunma katkısı da iyiydi. Bundan daha önemlisi o boyda bir adam için pas sezgisi de ve oyun zekası çok yüksek. Yani Arroyo müthiş bir adamsa Erceg de onun bu müthiş zekasını en iyi anlayan uzundur. Sakatlıktan çıkalı uzun zaman oldu ve bir sorun yaşamadı. Bence ritmini bulacaktır. Sakatlık yaşamayan oyuncu olmaz. LeBron da yaşıyor, Kobe hala sakat. Önemli olan nasıl döneceği.
Jawai için N'dong kadar katkı veremez deniyor. Ben geçen yıl geldiğinde N'dong'u en çok savunanlardan biriyim. BU tür oyuncuların rol oyuncusu olduğu kesin. Yani Tomic ve Lorbek olan takımın ilk 5'i olmak zaten mümkün değil. N'dong da böyleydi. Jawai'de böyle. Euroleage'de aldıkları süre ve istatistiklerine bakıldıklarında süre olarak çok yakın ancak Jawai daha efektif. Özellikle field goal oranında Euroleague lideri. Müthiş bir bitiriciliği var. Savunması da öyle vasat filan değil. CSKA'da veya Barcelona'da kadroya girecek adam vasat savunmayla bu işi beceremez. Zaten almazlar. Sakatlığı nedeniyle Final Fourda oynayamadı. (ilk maçta 1 dakika filan oynayabildi) bence oynasaydı CSKA daha iyi bir derece alabilirdi. Çünkü Jawai durdurulması hakikaten zor bir uzun.
Arroyo yu yedekleyecek bir oyun kurucu için ise ben Planinic'i kesinlikle çok isterim ancak zor görünüyor.

Javai neyse ama Erceg yerine çok daha iyileri alınabilir. Kostas, Chuck, Datome... Arroyo ile sözleşme uzatırsak başka yabancı kısa gelmez bence, olursa bile Planinic yerine daha makul bir ücretle Jasi' yi almak daha akılcı olabilir. Ayrıca 4-5 oynayabilen bir yerli şart.

Bayanlarda çok ses var aslında Torrens ayrımış diyorlar şimdi de ,İsmet Badem demiş herhalde FB salça oldu duyum veriyor artık.

Bizim oyuncuların bir kısmının Avrupa pasaportları var anladığım kadarıyla. Geçen sene önce Hawkins, N'Dong, Gordon daha sonra Arroyo oynadılar. (En az birinin Avrupa pasaportu olmalı)
Bu sene Arroyo, Jawai, Gordon üç kıta dışı oluyor. Bunlardan biri Avrupalı mı bilemiyorum.
Evet Mehmet Bey Ndong Alman, Hawkins Gordon , Arroyo aynı anda avrupa kupalarında oynamadı zaten...Jawai'nin ingiliz pasaportu var bu arada...

2 kıta dışı FİBA kuralıdır da Türkiye Liginde uygulanan bir kural değil.

Nerden bu konu açıldı anlamadım.Türkiye Liginde 5 yabancının 1 tanesi Avrupalı olmak zorunda diye biliyorum.

Konu gayet güzel bir şekilde açılmış Mehmet Ali Abi tarafından, herkes öğrenmiş oluyor böylece...Gayet açık yazdım Avrupa Kupalarında 2 kıta dışı oyuncudan fazla oynatamıyorsun..Bahsettiğiniz kural Türkiye ligi için geçerli...Üç kıta dışı oyuncu ile çıkamıyorsun yani Eurolegue'de..

Bu soruya cevap için önce Planinic'in gelmesi lazım. Başka talipler çıkarsa o transferde de işimiz zor ama şayet gelirse gitmesi muhtemel Henry gözüküyor. O da yaz ligindeki performansına bağlı. Sakatlıktan tam anlamıyla kurtulup kurtulmamış olmasına.

Planinic-gordon-arroyo-domdomdan hangisi gider
hepsinin kalması macvanın gitmesi gerek
Gordon : Eurolig'de savunma ile büyük katkı verir alev aldıgı maclarda fayda sağlar.
Domercant:7 / 24 SICAK EL.
Arroyo: Lider bir guard karakter.
Planinic:arroyo ile birbirlerini tamamlarlar ve iyi 2 silahımız olur.
Macvan: Ağır. istikrarsız katkıda vermedi sene başı hariç.

Obra pekovic'i istiyormus ayrıca bjelica ile görüşüyorlarmış.Alsalarda iskelet oturtması çok zor olacak kendine güvenini kaybetmiş bir takımı aldı.

Öyle olsa kural 2 Amerikalı demez miydi? Oysa kıtadışı 2 oyuncu diyor kural.

Article 11. 11.1.
11.2.
11.3. 11.3.1.
Players
Each club participating in the Euroleague may register players without any restriction due to nationality.

Euroleague kurallarına baktim kadro listelerini kayıt ettirirken herhangi bir kısıtlama yok diyor. Maçlar kurallarına da baktım orada da buna dair birşey göremedim. Bu kurala dair bir kaynağı olan varsa paylaşsın.

Eurolegue ile Fiba arasında yapılan anlaşma gereği oyun kuralları ve uluslararası maçlardaki kısıtlamalar konusunda Eurolegue Fibaya tabii...Bu maçta nasıl böyle birşey oldu bende anlamadım..Ya bu üç oyuncudan birinin Avrupa Fiba Europe'a üye ülkelerden birine vatandaşlığı var bilmediğimiz ya da bir istisnaya tabiler...Konuyu araştıracağım...Gözümden kaçan birşey varsa özür dilerim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...