2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Article 11. 11.1.
11.2.
11.3. 11.3.1.
Players
Each club participating in the Euroleague may register players without any restriction due to nationality.

Euroleague kurallarına baktim kadro listelerini kayıt ettirirken herhangi bir kısıtlama yok diyor. Maçlar kurallarına da baktım orada da buna dair birşey göremedim. Bu kurala dair bir kaynağı olan varsa paylaşsın.

Açıkçası ben bu kuralı kadın basketbolunda var diye biliyordum. Ancak bir programda hem de çok emin bir şekilde Murat Murathanoğlu erkekler Euroleague için de var olduğunu söyledi. O nedenle sizlerle paylaştım.

Article 11. 11.1.
11.2.
11.3. 11.3.1.
Players
Each club participating in the Euroleague may register players without any restriction due to nationality.

Euroleague kurallarına baktim kadro listelerini kayıt ettirirken herhangi bir kısıtlama yok diyor. Maçlar kurallarına da baktım orada da buna dair birşey göremedim. Bu kurala dair bir kaynağı olan varsa paylaşsın.

Hakan Bey Kıta dışı olarak bizim çevirdiğimiz olay Fiba kurallarında Non-European players olarak geçiyor...Sonra bu konuda karışıklık çıkması üzerine konu Fiba tarafından kurallarında daha net açıklandı ve Non European Fiba Countries olarak geçti...Yani, Fiba Avrupa'ya üye olmayan ülkeler kıta dışı sayılıyor..Mesela Azerbaycan Avrupa birliğine üye değil ama Fiba Avrupa'ya üye olduğu için bu pasaportu taşıyan oyuncular Avrupalı...Ama Arroyo mesela kıta dışı yada asyalı bir oyuncu...

Hakan Bey Kıta dışı olarak bizim çevirdiğimiz olay Fiba kurallarında Non-European players olarak geçiyor...Sonra bu konuda karışıklık çıkması üzerine konu Fiba tarafından kurallarında daha net açıklandı ve Non European Fiba Countries olarak geçti...Yani, Fiba Avrupa'ya üye olmayan ülkeler kıta dışı sayılıyor..Mesela Azerbaycan Avrupa birliğine üye değil ama Fiba Avrupa'ya üye olduğu için bu pasaportu taşıyan oyuncular Avrupalı...Ama Arroyo mesela kıta dışı yada asyalı bir oyuncu...

Cem bey ben sizin dediğinizi anladım fakat euroleague kurallarında şöyle diyor takımlar takım listelerini euroleague e kaydettirirken oyuncunun milliyetiyle alakalı herhangi bir kısıtlama olmadan kaydettirirler.

Maç kuralları içinse şöyle diyor; maçlar euroleague in fiba tarafından onaylı modifikasyonlarıyla beraber fiba kurallarıyla oynanır. Bu bahsedilen modifikasyonlar -değişiklikler- yabancı kısıtlaması olabilir mi acaba?

Cem bey ben sizin dediğinizi anladım fakat euroleague kurallarında şöyle diyor takımlar takım listelerini euroleague e kaydettirirken oyuncunun milliyetiyle alakalı herhangi bir kısıtlama olmadan kaydettirirler.

Sizin alıntı yaptığınız Mehmet Beyin sadece 2 Amerikalı demez miydi sorusuna cevap olarak yazmıştım o mesajı karışıklık oldu... Ben Eurolegue'in Fiba'nın uluslararası oyun kurallarına tabi olduğuna dair aralarında bir anlaşma okumuştum o yüzden bende Murat Murathanoğlu gibi düşünüyordum..Ama Tunahan kardeşimin Kazan Galatasaray maçı oyuncu listesine Arroyo- Hawkins - Gordon'u bulması benide şüpheye düşürdü...Ayrıca bahsettiğiniz gibi öyle olsa bu bahsettiğiniz kuralda oda geçerdi...Yanıldım herhalde ama daha müsait bir zamanımda araştıracağım bende...

Jawai ve Erceg transfer edilirse, Arroyo'nun da takımda kalacağını düşünürsek, yumuşak ve savunma zaafları olan bir EL takımı olmak kaçınılmaz. Üstelik adı geçen Jawai & Erceg ikilisi yeni sakatlıktan çıkmış ve sakatlanma olasılığı yüksek olan oyuncular...

Gündemdeki isimlerden Milicic'i Jawai'ye, Chuck Davis'i Erceg'e tercih ederim...

Bu arada, Ergin hoca 3-4 oynayabilen bir oyuncu bakıyoruz demişti ki, şöyle bir formül de denenebilir: Bildiğim kadarıyla NBA'de şuan boşta olan Stephen Jackson var. S. Jackson hem çok iyi şutördür, hem de skora katkısı fazla olur. S. Jackson NBA'de hiç 4 numara oynamadı ama, fizik itibariyle Avrupa'da çok rahat 4 oynayabilir. -P. Shumpert'in oynadığını düşünürsek- Böylece hem çok iyi bir şutör elde edilmiş, hem de Ergin hocanın istediği tarzda rakibe eşleşme problemi çıkartacak bir oyuncu kazanılmış olur. Üstelik Jackson alınabilirse, sakatlıktan nasıl döneceği belli olmayan -iyi dönse bile diz sakatlığı nüksedebilir- Domercant'ın opsiyonu uzatılmaz ve yabancı hakkından da tasarruf edilmiş olur. Stephen Jackson transferinin diğer bir artısı ise, Macvan'ı göndermeyip ona sözleşme fesih bedeli ödenmeyerek bütçeyi diğer pozisyonlara kazanilize etmek olacaktır.

Şöyle bir yabancı rotasyonu EL'de üst düzey olur: Arroyo (Planinic), Jasikevicius, Gordon, Marko, Stephen Jackson, Macvan, Milicic veya (savunma ve bitiricilik yönü güçlü pivot)

Şöyle bir yabancı rotasyonu EL'de üst düzey olur: Arroyo (Planinic), Jasikevicius, Gordon, Marko, Stephen Jackson, Macvan, Milicic veya (savunma ve bitiricilik yönü güçlü pivot)

7 yabancı oluyor. Kadroda 7 yabancı bulundurabiliyormuyuz. Şayet bulunduramıyorsak sizin Macvan' ı göndermemeye çalışan kadro yapınıza göre bile Macvan' a yol görünüyor :). Kişisel görüşüm Macvan bu takımda kalamaz, kalmamalı.

Maç kuralları içinse şöyle diyor; maçlar euroleague in fiba tarafından onaylı modifikasyonlarıyla beraber fiba kurallarıyla oynanır. Bu bahsedilen modifikasyonlar -değişiklikler- yabancı kısıtlaması olabilir mi acaba?
Sanmıyorum Hakan Bey...Ben hukukçuyum bu arada..Hani spor hukuku konusundan çok anlamam ama serbestçe oynatır istediği yabancıyı ifadesini net bir şekilde kullanmasının ardından belirsiz bir istisna koyması bu şekilde hukuk tekniği açısından yanlış olur gibimede geliyor..Ama detaylı bir şekilde okuyacağım maddeleri ilk müsait zamanımda...

Sanmıyorum Hakan Bey...Ben hukukçuyum bu arada..Hani spor hukuku konusundan çok anlamam ama serbestçe oynatır istediği yabancıyı ifadesini net bir şekilde kullanmasının ardından belirsiz bir istisna koyması bu şekilde hukuk tekniği açısından yanlış olur gibimede geliyor..Ama detaylı bir şekilde okuyacağım maddeleri ilk müsait zamanımda...
Cem Bey ben de bu arada oyuncuların çifte pasaport durumlarına baktım biraz. Arroyo, Gordon ve Hawkins'in çifte pasaportlarına ilişkin bir bilgi yok Euroleague sitesinde ama N'Dong ve diğerleri için de yok. Dolayısıyla belki birinin bizim bilmediğimiz bir vadandaşlığı olabilir.
Bu arada Fenerbahçe'de de Sato, Batiste ve Andersen oynadılar geçen sene.
Ama hep 2. pasaport muamma tabi.

7 yabancı oluyor. Kadroda 7 yabancı bulundurabiliyormuyuz. Şayet bulunduramıyorsak sizin Macvan' ı göndermemeye çalışan kadro yapınıza göre bile Macvan' a yol görünüyor :). Kişisel görüşüm Macvan bu takımda kalamaz, kalmamalı.

Daha önce yazmıştım, epeyce geride kaldığı için tekrar yazayım :) Jasikevicius sadece EL'de oynatmak için transfer edilmeli bence. TBL'de 6 yabancılı bir rotasyon.

Macvan'ı fazla hafife almamak lazım. Hem kalitesini ispatlamış bir oyuncu. Hem de kontratı sağlam. Göndermek demek parayı sokağı atmaktan farksız. Özellikle EL'de en az ismi geçen uzunlar kadar iyi maçlar çıkarması muhtemel Macvan'ın...

Cem Bey ben de bu arada oyuncuların çifte pasaport durumlarına baktım biraz. Arroyo, Gordon ve Hawkins'in çifte pasaportlarına ilişkin bir bilgi yok Euroleague sitesinde ama N'Dong ve diğerleri için de yok. Dolayısıyla belki birinin bizim bilmediğimiz bir vadandaşlığı olabilir.

2.Pasaportlarına bakmak aslında kolay Sato Schengen vizesi'ne sahip.Andersen'in Danimarka vatandaşlığı var.

Hawkins-Arroyo-Gordon içinse ben böyle bir kaynak bulamadım.Ndong Alman vatandaşı.

Arroyo'nun İspanyol vatandaşlığı var tarzı sadece 1 kaynakta gördüm.Belki bu nedenledir.

Andersen'in Danimarka pasaportu var Mehmet Ağabey...

Ben böyle bir kuralı açıkçası ilk kez duydum. Vatandaşlıkları var mı bilmiyorum ama Farmar, Gordon, Shipp üçlüsü de oynadı geçen sene.

Aynı şekilde Maccabi'de de S.James, D.Smith, R.Hickman oynadı.

Siena'da B.Brown, Janning, D.Moss, Kemp oynadı.

Farmar'ın İsrail vatandaşı olduğunu bilmiyordum. Siena'daki dörtlüde vatandaşlığı olan var mı onu da bilmiyorum ama yazdım yine de. Ben ilk kez duydum açıkçası Euroleague için böyle bir kuralı.

Çok teşekkürler Cem Bey. Göstergeler hep kıtadışı 2 kuralını teyid ediyor gibi. Ama sporcular da yolunu bulmuş ve hep 2. vatandaşlıkları almış. Dolayısıyla da kural anlamsız hale gelmiş.
Arroyo'nun da İspanyol pasaportu varsa zaten bizim için de pek kısıt kalmıyor görüntüye göre.

Mehmet Abi göstergelerin teyid etmesinin sebebi diğer ülkelerde genelde Fiba'nın kuralına uygun olarak iki kıta dışı oyuncu sınırlamasına uyulmuş olması olabilir...Nerdeyse her yabancı o ülkeden vatandaşlık almış çünkü..Ortada eu vatandaşı olmayan yabancı kalmamış :) Fiba Europe Üye ülke vatandaşlığı olmayan üç yabancıyı bir araya getirip almak zor gibi :)

Mehmet Abi göstergelerin teyid etmesinin sebebi diğer ülkelerde genelde Fiba'nın kuralına uygun olarak iki kıta dışı oyuncu sınırlamasına uyulmuş olması olabilir...Nerdeyse her yabancı o ülkeden vatandaşlık almış çünkü..Ortada eu vatandaşı olmayan yabancı kalmamış :) Fiba Europe Üye ülke vatandaşlığı olmayan üç yabancıyı bir araya getirip almak zor gibi :)
Çok haklısınız Cem Bey :) Kerem Bey'in örneklerinde de mutlaka 2. vatandaşlıklar vardır öyleyse.

Çok haklısınız Cem Bey :) Kerem Bey'in örneklerinde de mutlaka 2. vatandaşlıklar vardır öyleyse.
Bilmiyorum abi..Kerem Beyin örnekleri İsrail ve İtalya'dan oralarda kıta dışı sınırlaması yok, büyük ihtimalle verdiği örnekler yerinde ... Eurolegue Bylaw'ı okudum şimdi Hakan Bey'in gösterdiği Tunahan kardeşiminde örneğinden hareketle yabancı sınırlaması yok gibi..Asist programına bir mail atmak lazım..Bende dinliyorum ve sadece bugün değil defaeten söyledi aynı şeyi Murat Murathanoğlu..Belki onun bir açıklaması vardır...

Son gelişmelerden sonra Planinicin gelmeyeceğini Arroyo-Jawai imzaların atılacağını ve Erceg'in Cska'nın bırakması halinde bize geleceği söyleniyor

2013/14 kadromuz şöyle olacak

Pg: Arroyo/Ender/Engin

Sg: Gordon/Sinan/Göksenin

Sf: Domdom/Marko/Cenk

Pf: Erceg/Ersin/Macvan

C: Jawai/Furkan/Mutlu

Engin Aralık-Ocak'tan önce dönemeyeceğini biliyoruz.Macvan yüklü kontratından çıkamayacağımız aşikar.Ama geçen yıl Lakovic'te olduğu gibi Aralık-Ocak'a kadar takımda kalıp sonraki dönemde ücretinin yarısını ödeyecek küluplere gitme ihtimali var.

Euroleague'de Ocak'a kadar Engin-Macvan ve Mutlunun forma giyemeyeceğini diğer 12 oyuncuyla maçlara çıkacağımızı,Ligde ise Gordon-Marko-Domdomdan birinin tribünde oturup yerine Mutlu'nun gireceğini tahmin ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...