2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sinan - Göksenin - Jamont - Domercant (Çift guardlı oynayacağımız dönemlerde Planinic ya da Arroyo) ile SG pozisyonu çok çok kalabalık...Burda birinden fedekarlık edeceksin artık kanaatimce...Burası bu kadar kalabalıkken iki saf SF'mizden biri olan Marko'yu göndermek bana pek mantıklı gelmiyor...Sinan'ın gelme sebebi de Marko'yu göndermek değildir heralde...Jamont'u üçe kaydırınca fiziksel avantajını törpülemişte oluyorsun...bakalım hayırlısı artık birazda şans... Domdom'u göndersen gitse başka takıma show yapsa laf olur...Marko'yu gönderirsin Domdom sakatlanır tekrar ya da fiziksel kaybı olur oynayamaz laf olur...Jamont'u gönderirsin laf olur ...PG almazsın Arroyo maç trafiğinde sakatlanır yada performans veremez laf olur..Allah hocaya kolaylık versin...

Dün de yazmıştım bireysel olarak hiçbir oyuncuyu beğenmeme gibi bir durum içinde değilim ama bölge bölge değerlendirmeye de karşı değilim. Zayıflık güçlülük kavramlarını ben bu şekilde ele alırım. 1 numarayı ayrı, 2-3'ü ayrı, 4-5'i ayrı değerlendirmekten yanayım.

4-5 için Erceg gelirse yanında Jawai veya Maric zayıf kalır. Paul Davis ancak keser orayı. Nasıl bir form düzeyi olur bilmiyorum ama Milicic de aynı şekilde. Yoksa geçen seneye göre transfer döneminde bence etkisiz bir dönem geçirmiş oluruz. Keşke Kleiza-Davis, Lampe-Davis falan olsaydı ama olmadı. Erceg tabiki Macvan'dan daha iyi katkı verir ama Macvan kötüydü, bu yüzden daha iyi katkı verir. Macvan konusunun başlarını okuduğumuzda onun geldiği zamanki hava Erceg ile sağlanamaz. Macvan biraz abartı ile Avrupa'nın en iyi 4 numaralarının başında edasıyla geldi. Bu nedenle Erceg benim gözümde potansiyel olarak Macvan'dan daha ileride olsa da yarattığı hava bakımından Macvan'ın gerisinde kalır.

1-2-3 numaraları değerlendirirken de sorun Planinic'te ortaya çıkıyor zaten. Gelirse takım kimyasının oturtulmasında büyük sıkıntı yaşarız çünkü Marko gidebilir. Gelmezse de o bahsettiğim havadan uzak bir takım kurulmuş olur. Ben gelmemesi taraftarıyım çünkü elimizde Arroyo, Engin, Ender, Sinan, Göksenin, Domercant ve hatta Gordon varken 3 numarada geçen seneki gibi eksik kalırız. Marko yerine Gordon'u göndersek o zaman Sinan-Göksenin ikilisinin sertlikten dolayı süresi artmak zorunda kalır ve Domercant'tan yeterli verim alamayabiliriz.

Bu yüzden ben Planinic yerine 5 numarada daha iyi seçeneklere yönelmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu isim de Paul Davis olabilir.

Ben açıkçası Arroyo, Gordon, Markoishvili, Domercant, Erceg ve Paul Davis seçeneğine daha yatkınım. Planinic gelince takımda aşırı derecede değişiklikler olacağını sanmıyorum. Bu kadroyla da gruptan çıkılır, Planinic olursa da. (Gordon veya Marko giderse) Bu kadroyla da F8 yapılır, Planinic olursa da. Bu kadroyla da F4 zor olur, Planinic olursa da. Bu yüzden Planinic sevdasına kapılmak yerine takım kimyasının devamına daha çok olumlu bakıyorum. Geçen sene bize şampiyonluğu getiren Hawkins-Arroyo-Domercant-Macvan önderliğindeki bireysel basketbol olmadı, Marko'nun katılmasıyla Ersin'in önemli katkılarıyla, Ndong'un yüreğiyle birlikte oluşan Arroyo liderliğindeki takım kimyası oldu. Bu yüzden yıldız oyuncular yerine saydığım yabancılardan oluşan takım kimyasından yanayım. Tabi istikrarlı bir pivot ile. Paul Davis gibi.

Ergin Atamanın forumdaki yorumları okuduğu ve armudun sapı, üzümün çöpü diyerek söylenen her isme karşı çıkan taraftarlardan dolayı transfer yapmama kararı aldığı öğrenildi. Hayırlı olsun.

Şu anda elimden gelen tek şey dua etmek. allahım lütfen kleiza-planinic-davis(milicic-maric-zoric) gelsin domercant macvan gitsin marko paşa ve jamont kalsın. Lütfen 6 yabancıdan fazlası olmasın.LÜTFEN

Eger Erceg transferi gerçekleşirse net birşekilde EL'de öyle çok da ilerisini final four'u falan hedeflemedigimizi göstermiş olacagız..

Eurocup düzeyinde dahi başarılı olamamış Eurochallange gibi Avrupa'da hiç hükmü olmayan turnuvada başarılı olmuş yabancıları istemiyorum!

bu yabancıların içinde arroyo da var hawkins de var erceg de var...

Arroyo bu yaşında zaten sezon içinde oynanacak 60+ maçı kaldıramaz o yüzden Planinic şart..

Hawkins'e zaten noldugunu biliyoruz..(ahım tuttu bence)

Erceg'i ise Beşiktaş'ta oynadıgı yıl 3 kere salonda izledim.. boyalı bölgede etliye sütlüye karışmaz rebocu ve atlet degildir sırtı dönük oyunu yoktur..Tek artısı oldukça yumuşak bileklere sahip oluşu ve kendisine pozisyon hazırlandıgında yüzdeli şut sokması...hatırlıyorum bu özelliklerin benzeri Songaila için de geçerliydi ve sonunda noldugunu biliyoruz...

Erceg geleceğine Macvan kalsın daha iyi. Hiç değilse kontratı ile uğraşmayız. Biz yorum yapıyoruz diye transfer yapilmazsa, bu site neden kuruldu diye sormak lazım...

TBL - Zoran Planinic, Galatasaray'a yakın - TBL 2012-2013 - Basketbol - Eurosport

Galatasaray Liv Hospital'in başantrenörü Ergin Ataman'ın da doğruladığı Zoran Planinic transferinde son dönemece girildi.

ERGİN ATAMAN: PLANINIC'LE İLGİLENİYORUZ

Hırvat ve Sırp kaynaklı haberlere göre Galatasaray, Planinic'in menajeriyle görüşmelerinde son aşamaya geldi. Khimki'yle sözleşmesi sona eren Hırvat oyun kurucuya iki sezon için 1.5 milyon avro öneren sarı-kırmızılılar, küçük pürüzlerin giderilmesinin ardından Planinic'e resmi imzayı attıracak.

31 yaşındaki Zoran Planinic'in 2008-10 yılları arasında formasını giydiği CSKA Moskova'dan da teklif aldığı iddia ediliyordu.
Eurosport Türkiye - Eurosport@EurosportCom_TR

Eger Erceg transferi gerçekleşirse net birşekilde EL'de öyle çok da ilerisini final four'u falan hedeflemedigimizi göstermiş olacagız..

Eurocup düzeyinde dahi başarılı olamamış Eurochallange gibi Avrupa'da hiç hükmü olmayan turnuvada başarılı olmuş yabancıları istemiyorum!

Arroyo bu yaşında zaten sezon içinde oynanacak 60+ maçı kaldıramaz o yüzden Planinic şart..

Erceg'i ise Beşiktaş'ta oynadıgı yıl 3 kere salonda izledim.. boyalı bölgede etliye sütlüye karışmaz rebocu ve atlet degildir sırtı dönük oyunu yoktur..Tek artısı oldukça yumuşak bileklere sahip oluşu ve kendisine pozisyon hazırlandıgında yüzdeli şut sokması...hatırlıyorum bu özelliklerin benzeri Songaila için de geçerliydi ve sonunda noldugunu biliyoruz...

Hawkins'e Euroleague de başarısız olmuş demek haksızlık.

Arroyo konusunda ise %100 katılıyorum. Planinic şart bence de.

Erceg konusunda ise hoca istiyorsa benim için tamamdır. Ama keşke Klezia olsaydı :)

Sevdiğim bir Galatasaraylı bir ağabeyimden aldığım bilgi, pivot konusunda henüz kesinleşmiş bir transfer yokmuş. Maric GS'de haberleri de doğru değilmiş.

planinic'le birlikte 5 numarada sert,agresif ve potaya yakın top aldıgında yüzdeli bitirecek bir pivot harika olacaktır. öyle post oyununu çok iyi oynayan topu eline verip sayı yapmasını bekleyecegimiz uzunlara hiç gerek...bu tanıma uyan benim nazarımdaki iki isim Paul Davis ve Darco Milicic..

4 numarada ise lampe ya da kleiza'dan başka biri olacaksa hiç olmasın macvan kalsın daha iyi...Macvan henüz 23 yaşında ve daha üst düzey 4 numaralar olmayacaksa hala gelişme gösterebilecek bir Macvan'ı tercih ederim...

4 numaradaki lampe ya da kleiza tercihlerimin sebebi; hem kendi şutunu yaratabilen,hareketli top aldıgında topu olumlu kullanabilen,kemikkıran düzeyde olmasa da sertlige sahip ve ortalama üstü şutör oluşları...

Hawkins ve Arroyo için bu yoruma katılmak mümkün değil ama Erceg için kesin olarak katılıyorum.

Hawkins senelerce Euroleague oynamış kariyerinde Euroleague sayı ortalaması 10 üzeri olan,Siena gibi bir takımda çok ciddi süreler bulmuş,Sienanın en skorer 2-3 oyuncusundan biri olmuş bir isim orada oynadığı yıl.Euroleaguede bir şey ispatlamamış demek ilginç.İnanılmaz maçları var o platformda

Keza Arroyo için de benzer şeyler geçerli.Maccabi'nin dev bütçeli olduğu sezonlardan birinde takıma lider olmuş,Euroleaguede 15 civarı sayı ortalaması yakalamış aynı yıl İsrail Liginde en değerli oyuncu seçilmiş bir isim.Kendini ispatlamamış demek ilginç olur.

"Erceg Olympiakos ve CSKA'da etkili olamadı o yüzden gelmemeli" yorumları garibime gidiyor. Orda başarılı olsaydı bizde ne işi olur zaten arkadaşlar/abiler? Ya o seviyede forma giymeye devam ederdi (Real Madrid, Barca, CSKA vs.) ya da NBA'e atardı kapağı. :) Spanoulis örneğinde gördük işte biz 40 gün ilgilendik olmadı, adam Oly ile 6 saat konuştu ve sözleşmeye imzayı bastı.

Her bölgeye birinci sınıf kalite yabancı almak kolay değil. Biraz da gerçekçi olmamızda fayda var diye düşünüyorum.

Hawkins ve Arroyo için bu yoruma katılmak mümkün değil ama Erceg için kesin olarak katılıyorum.

Hawkins senelerce Euroleague oynamış kariyerinde Euroleague sayı ortalaması 10 üzeri olan,Siena gibi bir takımda çok ciddi süreler bulmuş,Sienanın en skorer 2-3 oyuncusundan biri olmuş bir isim orada oynadığı yıl.Euroleaguede bir şey ispatlamamış demek ilginç.İnanılmaz maçları var o platformda

Keza Arroyo için de benzer şeyler geçerli.Maccabi'nin dev bütçeli olduğu sezonlardan birinde takıma lider olmuş,Euroleaguede 15 civarı sayı ortalaması yakalamış aynı yıl İsrail Liginde en değerli oyuncu seçilmiş bir isim.Kendini ispatlamamış demek ilginç olur.

hawkins'e kişisel bir nefretimin oldugu dogrudur.. zira Roma'da oynarken hiç olmazsa Top 16 görmüşlügü var...

fakat Arroyo'nun istatistik kagıdını doldurdugu Maccabi ile Top 16'ya dahi kalamadıgını da biliyorsundur eminim...

"Erceg Olympiakos ve CSKA'da etkili olamadı o yüzden gelmemeli" yorumları garibime gidiyor. Orda başarılı olsaydı bizde ne işi olur zaten arkadaşlar/abiler? Ya o seviyede forma giymeye devam ederdi (Real Madrid, Barca, CSKA vs.) ya da NBA'e atardı kapağı. :) Spanoulis örneğinde gördük işte biz 40 gün ilgilendik olmadı, adam Oly ile 6 saat konuştu ve sözleşmeye imzayı bastı.

Her bölgeye birinci sınıf kalite yabancı almak kolay değil. Biraz da gerçekçi olmamızda fayda var diye düşünüyorum.

Biz Olympiakosa falan rakip olma planı yapıyoruz.O seviyede olmayan,onların kovduğu adamlarla mı yapacağız bunu? Senin dediğin başlamadan altta olduğunu kabul etmek.Çok uzakta aramaya gerek yok C.Davis çok daha vasıflı oyuncu Erceg'den mesela.Koskoca Avrupa pazarında bulmamız lazımdı daha iyisini. Lamont Hamilton falan boştaydı yaz başında.Alternatifler artabilir bir şekilde ama Erceg büyük hedeflerin oyuncusu falan değil.Net olan bu

Taraftarımızın Euroleuage' e verdiği önem + Takımımızın gitgitide artan kalitesi + Ergin winner ile bu sene Euroleuage'e Damga vururuz.Tek sorun Pla , jawai yada lampe veya davis ve ercegin imzalaması.

Biz Olympiakosa falan rakip olma planı yapıyoruz.O seviyede olmayan,onların kovduğu adamlarla mı yapacağız bunu? Senin dediğin başlamadan altta olduğunu kabul etmek.Çok uzakta aramaya gerek yok C.Davis çok daha vasıflı oyuncu Erceg'den mesela.Koskoca Avrupa pazarında bulmamız lazımdı daha iyisini. Lamont Hamilton falan boştaydı yaz başında.Alternatifler artabilir bir şekilde ama Erceg büyük hedeflerin oyuncusu falan değil.Net olan bu

Olympiakos'a Savoviç'le, Andriç'le de kafa tuttuk biz. Ayrıca Erceg'in CSKA ve Olympiakos gibi takımlarda çok süre bulamaması haricinde büyük hedeflerin oyuncusu olmadığına dair somut bir dayanağın var mı? (Jamon Gordon da o kadroda süre bulamıyordu ama sonra bizim ve Efes'in değişilmezlerinden oldu)

Bu bütçeyle her bölgeye en iyisini almamız zor. Ben de isterim, 1 milyon euro buy-outu trink diye Caja Laboral'in önüne koyup Bjelica'yı alalım, parayı basıp Krstic'i getirelim, o olmazsa Zoric'i alalım ama bütçemiz malum.

Erceg isyan edilecek, kötü bir transfer değil asla.

Erceg transferi bana biraz kumar gibi geliyor. Kleiza alınmayacak mı bu arada ?

Erceg'in neresi kumar şutör 4 numara tam ergin hocanın istediği gibi biri klieza kumar olur asıl sakat sakat alırsak Erceg başarısız deniyor Cska'da Gordon'da Teodosic'in Yedeğiydi başarısız dendi savunması ile ne kadar katkı yaptı Erceg'de o misal orda başarılı olsa gelmez zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...