2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat Özyer Radyospor'a baglandı ve transfer hakkında '1 ya da 2 uzun oyuncu transferi yapacagız' dedi...Planinic ismi geçmedi...

ben ufak ufak EL'de başarı hayallerinden vazgeçiyorum...

Ergin Ataman winner'dır dogrudur fakat o tanım henüz Avrupa için geçerli degil..yani öyle mütavazi kadrolarla winner koça sahip olarak başarı gelmiyor Avrupa'da...

Olympiakos'a Savoviç'le, Andriç'le de kafa tuttuk biz. Ayrıca Erceg'in CSKA ve Olympiakos gibi takımlarda çok süre bulamaması haricinde büyük hedeflerin oyuncusu olmadığına dair somut bir dayanağın var mı? (Jamon Gordon da o kadroda süre bulamıyordu ama sonra bizim ve Efes'in değişilmezlerinden oldu)

Bu bütçeyle her bölgeye en iyisini almamız zor. Ben de isterim, 1 milyon euro buy-outu trink diye Caja Laboral'in önüne koyup Bjelica'yı alalım, parayı basıp Krstic'i getirelim, o olmazsa Zoric'i alalım ama bütçemiz malum.

Erceg isyan edilecek, kötü bir transfer değil asla.

Bizim bütçemiz Olympiakostan fazla.Neden onların beğenmediği adamlara tav oluyoruz ki.Gordon CSKA'daki 2. senesi yedekti doğru ama ilk yılında da takımın en skoreriydi.Öyle ya da böyle büyük takımda başarılı geçen sezonu var.Erceg Olympiakosta 3-4 yıl civarı,CSKA Moskovoda da 1 yıl oynadı.1 tane bile başarılı sezonu yok.Koskoca 5-6 yılda büyük takımlarda başarılı 1 sezonu bile yok.Milli takımda Macvan var o yok keza.
Daha geçen sene başı Ergin Hoca Macvan daha iyi diyordu mesela.Ben bize yetecek bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum Erceg'in.Euroleague sert oyuncularla oynanır.Kendi gölgesinden korkan Barac,Erceg gibi oyuncuları kişisel olarak da hiç sevmem

Son olarak bir parantez de başarılı Beşiktaş sezonuna açalım.O dönem Beşiktaşlı ya da başka takımlı herhangi birine Beşiktaşın en iyisi kim diye sorulsa 1/3 oranında Hawkins-Arroyo-Bonsu söyleniyordu.Yani herkese göre en iyi farklıydı kimine göre Hawkins,kimine göre Bonsu,kimine göre Arroyo ama Erceg diyen yoktu.Yani başarılı sezonunda da öyle en dikkat çeken adam falan değildi.Açık ara daha fazla dikkat çeken 3 adam vardı kadroda

Ne beklediğimizi de ben çok merak ediyorum. Bir anda F4 filan mı bekliyoruz? Benim için son 8 başarıdır. Ve hali hazırda ki kadro bile bu hedefi zorlar.

Macvan geçen sezona iyi başlamıştı aslında ,daha sonra Dudley'in ekstra süreleriyle Cenk'in formuyla Marko Paşanın takıma katılmasıyla kullandığı top sayısı iyice düştü. Mart sonrası performansında da düşüş oldu ama Macvan henüz 23 yaşında ve bu adamı Avrupa'da Galatasaray olur başka takım olur daha çok göreceğiz.
Ayrıca hırsına da ayrı paragraf açmak istiyorum. Bu adam yüreğiyle oynuyor,benchte bile en heyecanlı karşılaşmayı takip eden adam bende de kredisi bitti ama Ergeç mi Macvan mı derseniz. Ben Macvan derim.

Kleiza olursa çok iyi olur.

Son olarak bir parantez de başarılı Beşiktaş sezonuna açalım.O dönem Beşiktaşlı ya da başka takımlı herhangi birine Beşiktaşın en iyisi kim diye sorulsa 1/3 oranında Hawkins-Arroyo-Bonsu söyleniyordu.Yani herkese göre en iyi farklıydı kimine göre Hawkins,kimine göre Bonsu,kimine göre Arroyo ama Erceg diyen yoktu.Yani başarılı sezonunda da öyle en dikkat çeken adam falan değildi.Açık ara daha fazla dikkat çeken 3 adam vardı kadroda

Beşiktaş'taki Erceg'i çok sıradan göstermişsin, bir an "Ulan yanlış adamı mı izledim acaba?" diye kendimden şüphe ettim.

O sezonki performansına dair yazılanları bir nebze hatırlama babında: zoran erceg - ek_i sözlük

Zoran Erceg'i şu aşamada pek değerlendirmek istemiyorum, çünkü Erceg transferinin mantığı biraz da alacağımız pivot ile oturacaktır. Eğer alacağımız pivot da Erceg vari, "soft" bir adam olursa sıkıntı yaşarız, bunu baştan söylemek gerekli. O yüzden Erceg transferini şahsen pivot transferinden bağımsız yorumlayamıyorum.

Lakin Erceg'in oyunculuğu üzerinden gidebiliriz. Erceg, Avrupa'nın en temiz bileğe sahip uzunlarından biridir, hatta bir çok kısadan daha iyidir bu konuda. Bunun dışında oyun görüşü, pas yeteneği üst seviyededir. Ribaund özelliği ise "ehh işte" kıvamındadır. Handikapları ise oyun karakteri olarak pek fazla agresif ve savaşçı bir kimliği yoktur, savunması yine benzer sebepten sertlik getirmeye pek müsait değildir, idare eder. Bu sebeple de ekürisinin önemi büyük, yani Erceg ile kombine edeceğimiz pivot; sert, içeriyi kapatan bir adam olmalı. Beşiktaş'ta muazzam bir sezon geçirmişti, yaptığı işler yukarıdaki mesajlarda biraz küçümsenir gibi olmuş ama hatırlatalım Erceg, o Beşiktaş kadrosunun en skorer ismiydi. Sezonu 14.45 sayı 4.66 ribaund gibi ortalamalarla bitirdi. Ergin Hoca'nın dışa açılan, içeride alan yaratan ve şutu olan uzun isteğini tam karşılamıştı. Zaten bu potansiyeli mevcut bir adamdı, her ne kadar Oly'de istikrarlı bir biçimde bunu gösteremese de. CSKA'da ise sezona gayet iyi girmişti, takımın önemli isimlerinden biri olacakken, talihsiz bir sakatlık sonrası sezon sonuna doğru ancak toparlayabildi.

Kısacası Erceg'i gelecek pivot ile değerlendirmek gerekir, ama genel olarak Ergin Hoca'nın şutör uzun forvet tanımına uyan ve daha önce Ergin hoca ile uyumu üst seviyede olmuş bir isim.

Erceg'in neresi kumar şutör 4 numara tam ergin hocanın istediği gibi biri klieza kumar olur asıl sakat sakat alırsak Erceg başarısız deniyor Cska'da Gordon'da Teodosic'in Yedeğiydi başarısız dendi savunması ile ne kadar katkı yaptı Erceg'de o misal orda başarılı olsa gelmez zaten.

Sakatlıktan sonra pek iyi görmedim Erceg'i, bu yüzden kumar gibi dedim.

Ergin hoca şutör 4 numaraları çok sever. Siena efsanesini kurarken Kakiouzis özel yere sahipti. Efese döndüğünde Kakiouzis'i transfer etti ve sebep olarak ona hazırlanmış özel bir oyunu olduğunu söylemişti. Shumperti 3 numaradan 4e çekerek FByi finalde dağıttı. Beşiktaşta Erceg ile aynı sistem devam etti. Ercegin müthiş performansı ona CSKAdan 3 senelik kontrat kazandırdı. Belki Olyde veya CSKAda istenileni veremedi ama Ivkovic ve Messinanın bi bildiği var ki 3 senelik kontratlar önerdiler. bunun yanında Pananios ve BJK dönemlerine bakılınca çok üst düzey performans gösterdiği belli oluyor. Belki ilk opsiyon olmanın verdiği rahatlıktan ki bizde de ilk opsiyon olacak. Agresif olmadığı fikrine katılıyorum, bu durumda takımda savunma direncini yükseltecek Sinan, Marko, Göksein ve özellikle sert bir pivota çok iş düşüyor.

Şu aşamada arroyo,domercant,marko,gordon,macvan.Elde 5 yabancı var.4 ve 5 numaraya birer transfer yapılınca bu sayı 7 ye çıkar.Macvan gönderilir sayı 6 olur.Şimdi bu aşamada planinici almaktansa yabancı sınırlamasından dolayı kerem tunçeri 'yi almak çok daha mantıklı olur.Evet planinic çok iyi bi oyuncu ve ciddi katkı vereceğinden de şüphem yok ama planinic de olrsa diğer yabancılardan birinin gitmesi gerekir.Ben domercantında gordonunda bu sene çok iş yapacağını düşünüyorum.İkisinden biri gidecekse planinici almak yerine tunçeriyi almak çok daha mantıklı olur kanaatindeyim.Markonun gideceğine pek ihtimal vermiyorum,çünkü sistem oyuncusu,ergin atamanın sevdiği tarz bi görev adamı ve geçen yıl hatırı sayılır bi bonservis bedeliyle alındı.Kalırsa bu sene onun da ciddi katkı vereceğini düşünüyorum.Kaldıkı kerem tunçeri şu anda o bölgeye alınabilecek en iyi yerli opsiyondur.İllede planiniç gelecekse markonun gitmesini tercih ederim.

Toronto, Kleiza'yı "amnesty clause" ile serbest bırakmaya hazırlanıyor, Kleiza büyük ihtimal Avrupa'ya dönecek ama...

Şubat 2011-Ocak 2012 - Sakat
Aralık 2012-... - Sakat

şuan form durumunu bilmiyorum ama son maçı 28 aralık 2012'de. daha önce de şubat 2011'de 8-9 aylık bir sakatlık dönemi daha vardı.

--

Eğer Erceg gelirse, Jawai gelmemeli.. Erceg-Jawai net şekilde takımı geçen seneden geriye götürür.

Onunde Kleiza gibi bir opsiyon varken Erceg tercih ediliyorsa saygi duymak gerekir, uc bir tercih olur cunku. Kleiza'nin tercih edilmemesinin tek nedeni sakatlik problemidir, oyunun her alaninda Erceg'den daha iyi oyuncu.

Planinic haberlerinin arkasinda menejerleri olabilir. Evet cok iyi oyuncu her takimda kendine yer bulabilir ama CSKA olmadi bizede gelemesse daha dusuk teklif alir. Piyasasi yapiliyormus gibi geliyor.

Kleiza'nin yanina Paul Davis yada Darko Milicic'i isterim olmuyorsa Jawai. Hafta sonuna kadar netlesir.

Şuacan Pişkin kimdir?

Kendisi takımımıza gelmiş. İsmiyle, oynadığı takımlarla, yeteneğiyle ilgili bir şey demeyeceğim de 23 yaşında henüz kimsenin tanımadığı 2. ligde 10 dk süre alan bir oyuncunun üstelik de doluluk oranı bir hayli fazla olan guard pozisyonuna geldiğinin iddia edilmesi bir hayli ilginç geldi. Anlam veremedim. Sanırım biri şaka yapıyor.

https://twitter.com/nejatsayman/status/357156413103026176

Erceg takimin boyunu uzatir, bilegi cok duzgundur, dis sutlari cok can yakar ve bu sayede kisa oyuncularin penetre etmesi de kolaylasir. Besiktas'taki performansiyla da takimin fark yaratan oyuncusuydu bence. Daha cok dikkat ceken uc oyuncu oldugu soylenmis ama Cska gibi Avrupa'nin buyuk kuluplerinden kontrat alabilen tek oyuncu da Erceg oldu. Gecen sene sakatliginin performansini cok etkiledigini dusunuyorum. Tabi ki cok muazzam bir transfer oldugunu soyleyemeyiz. Bir Kleiza etkisi yaratmaz ama bu kadar karalar baglamaya da gerek yok bence. Ergin Hoca onu istiyorsa Besiktas'taki performansini ondan alabilecegini dusunuyordur ki o performansiyla bizim takima cok seyler katabilir.

Tabi sakatligini ne kadar atlattigi onemli, saglikli bir Erceg geliyorsa ben buna hayir demem. Butceyi de cok zorlamayiz ve iyi bir bes numara ve Planinic transferlerini yapmamiz kolaylasir. Erceg konusunda tek endisem pota altinda biraz yumusak kalmasi. Gerci bunu boyuyla bir nebze telafi ediyor. Onu alirsak hucum yonumuzu guclendirigimizi dusunerek daha kalin ve pota altini kaptacak bir bes numaraya yonelicegimizi dusunuyorum. Tabi sezonun en onemli bolumu olan play offlarda yabanci sinirindan dolayi Erceg genellikle Furkan'la oynayacak ve bu beni biraz dusunduruyor acikcasi.

Planinic transferine ise itiraz edenler olmus. Kalabalik kisa rotasyonumuz sebebiyle takimin dengesinin bozulmasi acisindan biraz sikintili olacak evet ama Arroyo 36 yasinda ve bu kadar maci kaldirmasi mumkun degil. Ustelik buyuk ihtimalle seneye olmayacak ve biz o zaman yine guard arayacagiz. Planinic gibi ust duzey bir ismi de gelecek sene bulabilir miyiz bilmiyorum. O yuzden bu transferin de elzem oldugu gorusundeyim.

800. postum da bana forumu sevdiren Onur Yavuz abim icin olsun. Kendisine karsi yanlislarim olduysa herkesin onunde ozur dilerim. Kucuklugume vermesini rica ediyorum :D

bence de Planinic gelmesin. Ayrıca epey bi tekrar olacak ama, bu mütevazı denilen kadromuz yeterli. Maalesef çok küçümsendiğini görüyorum. Iyi bir pivot lazım o kadar. Ben Andric'e bile razıyım açıkçası :)
Gordon, Domercant veya Marko'dan biri gidecekse Planinic gelmesin. Kesinlikle Kerem Tunçeri fikri daha mantıklı. Vefasızlığına rağmen başka bir takıma giderse çok üzülürüm. Gençliğini bilirim :) ayrıca senelerce basketbola yatırım yapmayan ve yapacağından emin olmadığı bir takıma gelmek yerine Efes'te kalmayı tercih etmesi çok yadırganacak ve kin güdülecek bir durum değil.
4'e de Gönlüm'ü alıp, pivotla kurtaralim işi. Herhangi bir yabancının tribünde olmasını da istemem.
Bir de hedef konusu var ki, bazıları kendi ıçinde çelişkili. Misal, Maric ıyi olsa NBA veya üst düzey Avrupa takımlarına gider deyip, sonra da 2'nci katılışımızda şampiyonluk hedeflemek garip duruyor. Biraz ses getirmek yeterli. Ondan sonra da istediğini getirme fırsatı bulursun. Bu işler gökten zembille inmek gibi olmaz, yavaş yavaş olur.

Sağlam 4 - Jawai / olur
Erceg - Sağlam 5 / olur
Erceg - Jawai / olmaz

Planinic'e şu aşamada gerek yok, tabi Domercant'in durumunu da bilmiyoruz.

Erceg, bana göre çok önemli bir oyuncu. Ergin hoca onu en verimli şekilde kullanacaktır. Etkili şut sayesinde içeriyi rahatlatır savunması da öyle berbat felan değil EL de hiç sırıtmaz.
Uzun konusunda ise Paul Davis en uygunu olur herhalde.
Planinic konusunda ise olumsuz bakıyorum takım uyumunu bozmaya gerek yok. Domercant ve Sinan katıldı rotasyona bunlar yeterlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...