2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu işler biraz uyum işi ama ben Ercegin gelipte Macvanın verdiğinden fazlasını vereceğini düşünmüyorum. Sezon başında sakatlanana kadar fena değildi sonuçta Macvanın oynadığı oyunda.Partizanda özellikle Pekovic Nba e geri döndükten sonra neler yaptığını hepimiz biliyoruz. 5 numara konusu ise çok sıkıntılı. Adı geçen isimlerin hiç biri N'dong un yanına ne savunma ne hücum olarak yaklaşabilecek oyuncular değiller. Özellikle Jawai gelirse savunmada çok sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum. Diğer isimlerde (Begic gitti zaten) çok iyi savunmacı değiller. Ergin Ataman cidden bu oyuncuları istediyse kafasında başka bi plan vardır bence. Eğer aynı oyunu oynatmayı düşünüyorsa yanlış hedefler peşinde koşuyoruz gibi geliyor bana. Yada liste hocanın listesi değil.

Spanoulis için ayrılan ekstra 3 milyon euro 3 sezona yayılsa keşke 1'er milyon euro şeklinde.

Bjelica'yı zorlasak mesela o parayla da. Ya da ne bileyim Zoric için teklif yapsak. (Gerçi ben Erceg gelirse de memnun kalırım ama Zoric iyi olurdu mesela)

Murat özyer'in açıkladığı listeden sanırım en iyi seçenekler 4 numara için Lampe(Her ne kadar 5 oynatılsada gerçek bir 5 numara değil ama değişmeli olarak 4-5 oynayanbilir)Kleiza sakatlıktan çıktığı için nasıl döneceği muamma ama yinede 4 numara için istenebilecek bi isim.Gerçekçi olmak gerekirse Kleiza muhtemelen cska ya gidecektir,biz de erceg ile anlaşırız herhalde.5 numara için de seçenekler içerisinde en iyisi jawai gibi görünüyo.Umarım lampe ve jawai ikilisi transfer edilir.Ama kim gelirse gelsin ergin atamanın takım mühendisliğini çok iyi yaptığını ve alınan oyunculardan olabildiğince pozitif şekilde faydalanacağından şüphem yok...

Jawai pek istenmiyor ama bence hali hazırda alınabilecek iyi oyunculardan biri. Zaafları var yalnız üstünlükleri daha fazla. Ben daha çok Erceg'den endişeliyim. Sanki gelirse ikinci Macvan vakası yaşatacak gibi geliyor bana. Ben Lampeyi Erceg'e tercih ederim açıkçası. Hem yeri geldiğinde 5 de de oynayabilir.

F4 umudu olanlar olmuş çok uçmamak lazım. Henüz ikinci katılışımız Euroleague'e. Önemli olan burada sürekli kalabilmek ve her sene üzerine koyarak ilerlemek. Sürekli başarı veya elit takım hüviyetini kazanma birden olmuyor maalesef. Bu bağlamda F8 beni fazlasıyla tatmin eder. Bu gelecek başarıyı seneye de geliştirmek takımın temel hedefi olmalıdır.

Daha ciddi yatırım yaptığımız ilk yılımızda böyle yüksekten uçmak hiç mantıklı değil. Önemli olan ilk önce A lisansını alıp devamlılık sağlamak. Başarı zamanla gelecektir.
Ndong'un yerine transfer hamlesine gelince ilk önce şunu söylemek lazım. Ndong gerçekten büyük oyuncuymuş nasıl da onu bu kadar geç fark ettik. Şimdi onun gibi oyuncu bulmak gerçekten çok zor.

Elımızde 4 numara Macvan varken 4 numara ıcın hamle yapılacaksa Izzet hamlesı yapılsın. Macvan belkı yetersız olabılır ancak 2 yabancı tercıhımızı 4 numara olarak kullanmak bana lüks olarak geliyor. Bayan basketbolu bır yandan can cekısıyorken 3-5 hesabını yapılıyor ama bır taraftanda 4 numara ıcın ıkı yabancı bulunduruyoruz.

5 numarayı en iyi alternatifle bitirdik öyle ya da böyle.Önümüzde sadece 4 numara transferi kaldı.Erceg hala içime sinmiyor tam olarak.Biraz daha bekleyerek hamle yapabiliriz.

Biraz piyasaya göz attım da kıtadışı uygun 4 numaralar var sanki.Mesela İke Diogu.İyi dış şutu,sırtı dönük oyunu var.Savunma ve ribauntlarda da etkili bir isim.Gerektiğinde 5 oynayacak kadar kuvvetli.Bence Erceg'e göre daha iyi bir tercih olur

Yi Jianlian bu sezonu Çinde geçirdi ve Mvp oldu.Oldukça üstten draft edilmiş bir oyuncu.Nba planı yoksa düşünülülebilecek bir isim.4 numara için uzun boyu onu avantajlı kılıyor bazı durumlarda.Çin Milli Takımıyla Fiba organizasyonlarındaki başarılı oyunu da gözümde önemli bir artı.

Murat Özyer Twitter üzerinden bazı
açıklamalar yaptı :
•Erkek takım; Planinic ile ilgilenmiyoruz.
•Spanoulis için uğraştık.Daha önce de söyledim
konu paraya gelmedi.
• Kleiza; ilgilendik. CSKA devrede rakam oldukça
yüksek.
•Markoshvili; bir sene daha kontratımız var. Çok iyi
bir karakter savaşçı.İyi şutör Bugün Zaza Pachulia
ile kulaklarını çınlattık.
•Furkan; NBA hedefi onun.Bakalım ne zaman
gidecek. Seneye gidebilir.

Planinic alınmayacak bari Saras'ı alalım . 6. yabancı olarak. Gerçekten beni düşündürüyor Arroyo-Ender ne kadar götürebilir diye.

Jawai hayırlı olsun.

Belli ki hoca fiziki oyunda var olan, blok tehditi olup, şuttan daha çok boyalı alanı karartacak, çok faul aldırma potansiyeline sahip bir isim istiyordu.

Elimizde

Arroyo
Cenk
Domercant

gibi iyi serbest atış atan kısalar

Ersin Dağlı
gelirse Erceg gibi uzuna göre standart üstü faul atan isimler de olursa Jawai'nin kazandırdığı fauller ile daha çok sayı atabiliriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...