2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaten 7 yabancı ile sözleşme yapılamıyor, en fazla 6 yabancı ile yapılabiliyor. 5 kişi ligde kadroya girebiliyor.Euroleague de sorun yok.

O zaman mecbur bir yabancı gidecek.O da Macvan olur heralde son transferlere ve açıklamalara göre fakat onun da kapalı kontratı var.Ya tazminat ödenecek ya da birinin talip olmasını bekleyeceğiz

Macvan gidecektir alıcısı çıkar elbet.Banvit serisinde macvan ve gordondan memnun değilim fakat gordon playofflarda büyük katkı verdi diyen ergin hocamız sildi macvanı.

yeni transfer için macvan gitmek zorunda gibi bir algı oluşmuş. Ama bildiğim kadarıyla bir sezonda 8 yabancı ile sözleşme imzalama hakkı var her kulübün. Buradaki detay aynı anda tbl için 6 oyuncuya lisans çıkartabiliyorsunuz. Yani Erceg gelse dahi Macvan takımda kalır (ki bu sözleşmesiyle kalacak gibi duruyor) ama beko basketbol liginde oynayamaz. Euroleague'de oynamasına mani bir durum olmaz.

Ağabey.. Ergin Hoca Efes'te çalışırken Nachbar ile oynamıştı. Performansindan da çok mutlu değildi yanlış hatirlamiyorsam. Daha önceden iyi bir izlenim biraksaydi koçta,eminim Ergin Hoca tercih ederdi onu. Ama Erceg,Ergin Hoca da iyi bir izlenim biraktigi için Hoca onu ozellikle istiyor. İnşaAllah Erceg takima kazandirilir. Ve insaAllah Besiktas'ta ki yilindan daha cok katki verir bize...

olabilir kardeş hatırlayamadım tam o yıl kimdi efes koçunu ama Erceg şu şartlarda bence de en iyi seçenek.Ayrıca zaten avrupada da 4 numara sıkıntısı varken çok seçenek yok sanırım :)

Şimdi macvan sıkıntılı,hoca macvanı tutup markoyu gönderin yerine kleizayı istiyorum DİYEBİLİR.
Abi ne alaka? Macvan sıkıntı derken kontratını kastediyorsun sanırım.. Macvan mecburen kalırsa neden Marko-Kleiza değişikliğine gidilsin ki? Kleiza 4 numara için gelecekse anlaşılan Macvan'ın turşusunu kuracaz ve olan da Marko'ya mı olacak..

eger Kleiza fbülker'e giderse ciddi anlamda çok üzülürüm...Erceg'in de Kleiza'nın da saglık durumları şüpheliyken Erceg tercihi anlaşılır gibi degil...Erceg salıklı bir sezon geçirmiş olsa Kleiza ile risk almak istenmiyor diyecegim ama Erceg de her an yarı yolda bırakabilir...

Kleiza'nın Fenerbahçeyle anlaştığı haberleri moralimi bozdu ciddi şekilde.Demek ki isteyince alınabiliyormuş.1 aydır Erceg aşağı Erceg yukarı.Abartılı ücretler dönüyorsa dönüyor sen de vereceksin.

Kaldık Erceg'e. Demekki getirilebiliniyormuş Kleiza falan. Senin rakibin anlaşabiliyorsa işi baştan sıkı tutup alacaktın adamı. Risk dendi Kleiza için. Erceg de riskli bir transfer olmuyor mu peki ? Biri tutup açıklasın. Bütçe deniyor kimi aldın bütçeyi zorlayacakta bütçe bütçe diye dolanıyorlar ortada. Anlaşılır gibi değil.

Kleiza için Fenerle kapışıyorsak fazla ümitlenmeye gerek yok. Kapı gibi sponsorları var arkalarında. Büyük kontrat riskine girebilirler ki zaten anlaştıkları konuşuluyor.

Bogdanovic-Bo-Sato 3'lüsüne ekleyecekleri Zoric-Kleiza-Bjelica ile yine bizden daha kaliteli yabancılara sahip olacaklar...

Ve bu sefer başlarında Obradovic var..(bu noktada Ergin Ataman var yeaa demek abesle iştigal zira bu adam Euroleague efsanesi)

Şampiyon olduğumuz sezonun ardından dahi şu tabloyu görmek üzücü...

Kleiza son 220 maçın 122'sinde forma giyememiş sakatlık nedeniyle. Yaklaşık iki yıldır da sakatlıktan kurtulamıyor.

Arkasında Ülker gibi bir sponsoru olan kulüp bu riski alabilir ama biz alamayız. Spanoulis transferinde de söylemiştim, maddi konularda cesur adımlar atmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum.

Kleiza son 220 maçın 122'sinde forma giyememiş sakatlık nedeniyle. Yaklaşık iki yıldır da sakatlıktan kurtulamıyor.

Arkasında Ülker gibi bir sponsoru olan kulüp bu riski alabilir ama biz alamayız. Spanoulis transferinde de söylemiştim, maddi konularda cesur adımlar atmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum.

Ergin Ataman mütevazı kadrolarla EL'de başarılı olamaz..bu adam tıkır tıkır işleyen dişlilerden oluşan makine gibi takımlardan ziyade isimlerle ön plana çıkan takımlarla başarılı oluyor...

Avrupa'nın 3 numaralı kupasında oynarken dahi elinde 3 tane nba patentli oyuncu vardı yahu ( arroyo,bonsu,morrison)

o sebepten ötürü koç eger Ergin Ataman ise 'büyük isimler için henüz erken' politikası 'Avrupa'da başarı için henüz erken' demekle aynı...

Büyük bütçeler için erken falan değil.Euroleague oynuyorsun olası başarıda sene sonu lisansı bitecek takımlardan birinin yerine geçme şansın var.
Başarısız senaryoda da ertesi sene Euroleague dışında kalırsın bir daha ne zaman oynarsın Allah bilir.Eğer para harcanacak bir vakit varsa şu an tam zamanı.Obradovic düzenini kurmadan ayağını kaydırdın kaydırdın yoksa geçmiş olsun

Ergin Ataman mütevazı kadrolarla EL'de başarılı olamaz..bu adam tıkır tıkır işleyen dişlilerden oluşan makine gibi takımlardan ziyade isimlerle ön plana çıkan takımlarla başarılı oluyor...

Avrupa'nın 3 numaralı kupasında oynarken dahi elinde 3 tane nba patentli oyuncu vardı yahu ( arroyo,bonsu,morrison)

o sebepten ötürü koç eger Ergin Ataman ise 'büyük isimler için henüz erken' politikası 'Avrupa'da başarı için henüz erken' demekle aynı...

Abi Spa'ya 3 milyon verelim, Kleiza'ya 2,5 verelim de geçen sezon yaşadıklarımız ortada. Sponsor ödemeleri biraz geciktirdiğinde resmen kaos yaşadık hem erkek hem de kadınlarda. Hadi Spa bir derece anlaşılabilir ama mevcut koşullarda Kleiza'ya 2-2,5 milyon ödemek falan çılgınlık olur bizim için. Adam zaten son iki yılın yarısından fazlasını sakat geçirmiş. Ha ama Ünal Aysal çıkar der ki, "ekonomik altyapımızı oluşturduk, 25 milyon dolarla yola çıkıyoruz" o zaman kabul, bu riskleri alırsın.

Bir de şu var ayrıca. Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren Ergin hoca hücumda daha paylaşımcı bir basketbol oynatmayı başardığını da gösterdi bizlere. Önceki yıllarda ve hatta çok yakın zamanda, Ergin Ataman övülürken "ama winner oyunculara bağlı kaldığı için başarılı oluyor" şeklinde bir muhalefet şerhi konulurdu. Geçen sezon Ergin hoca bunu da aştı diye düşünüyorum. Direksiyonda yine Arroyo vardı ama Ekim-Ocak ayları ile Şubat-Haziran ayları arasında oynadığımız basketbol baya baya farklıydı.

Kadro kalitemiz Euroleague için yeterli diye düşünüyorum. Belli başlı endişelerim de var tabi. Gordon'a hala güvenemiyorum mesela (daha önce de yazmıştım umarım Planinic'i almadığımıza pişman olmayız), Domercant'ın nasıl döneceği de soru işareti olacak (umarım eskisi gibi döner).

Evet, Kleiza Erceg'e göre biraz daha ağır basabilir ama ona bakarsanız geçen sene FB'nin kadrosunun geneli ağır basıyordu. Hele sakatlıklardan sonra. Şimdi Obradovic var, diyeceksiniz ama hiç belli olmaz bence :) Bizde de kral var...

Abi Spa'ya 3 milyon verelim, Kleiza'ya 2,5 verelim de geçen sezon yaşadıklarımız ortada. Sponsor ödemeleri biraz geciktirdiğinde resmen kaos yaşadık hem erkek hem de kadınlarda. Hadi Spa bir derece anlaşılabilir ama mevcut koşullarda Kleiza'ya 2-2,5 milyon ödemek falan çılgınlık olur bizim için. Adam zaten son iki yılın yarısından fazlasını sakat geçirmiş. Ha ama Ünal Aysal çıkar der ki, "ekonomik altyapımızı oluşturduk, 25 milyon dolarla yola çıkıyoruz" o zaman kabul, bu riskleri alırsın.

Bir de şu var ayrıca. Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren Ergin hoca hücumda daha paylaşımcı bir basketbol oynatmayı başardığını da gösterdi bizlere. Önceki yıllarda ve hatta çok yakın zamanda, Ergin Ataman övülürken "ama winner oyunculara bağlı kaldığı için başarılı oluyor" şeklinde bir muhalefet şerhi konulurdu. Geçen sezon Ergin hoca bunu da aştı diye düşünüyorum. Direksiyonda yine Arroyo vardı ama Ekim-Ocak ayları ile Şubat-Haziran ayları arasında oynadığımız basketbol baya baya farklıydı.

Kadro kalitemiz Euroleague için yeterli diye düşünüyorum. Belli başlı endişelerim de var tabi. Gordon'a hala güvenemiyorum mesela (daha önce de yazmıştım umarım Planinic'i almadığımıza pişman olmayız), Domercant'ın nasıl döneceği de soru işareti olacak (umarım eskisi gibi döner).

Spa konusunda çok istekli degildim zaten zira daha uygun maliyetli alternatifleri mevcuttu Planinic gibi. Ama Kleiza mevzusu ciddi hayal kırıklıgı oldu kendı adıma..

Gordon konusunda hemfikiriz..Cska'da oynarken EL maçlarında neler yaptıgını hala net hatırlıyorum...18 sayıdan dönen Oly'nin en büyük yardımcılarındandı...

Ergin hoca geçtigimiz sezon zorunlu da olsa sistem degiştirdi ve oyuncu odaklı bir basketboldan takım odaklı bir basketbola geçiş yaptı...Ama sezona başlarkenki felsefesi geçtigimiz yıllardan farklı degildi...

Ben arroyo-ender rotasyonu ve 4 numarada Erceg ile EL'de başarılı olamayacagımızı düşünüyorum..

bu arada söylemeden edemeyecegim Rancik-Wilkinson ikilisinden bu yana düzenli katkı veren bir 4 numara rotasyonumuz olmadı anasını satayım...o ikiliyi de salonda bolca izlemiş biri olarak cidden şanslı oldugumu düşünüyorum...

Çektirdigin 3lüleri özledim be Rancik reyiz...ilginç şut mekanigine, fade away'lerine kurban..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...