2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fener'in kimi aldığı beni ilgilendirmiyor açıkçası, o yerli kalitesiyle yine bir şey yapamayacaklar. Obradovic bile anlamış ki, daha 1 ayı dolmadan şikayet etmeye başlamış, içim rahat ama Erceg gelmesin. Bu kadar fazla sakatlıktan çıkmış oyuncuyla başlamak, bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

ufak bir detay takıldı aklıma Kleiza 2009'da 2 yıllık 12.2 milyon gibi bir anlaşmaya imza atmıştı Olympiakos'ta. Şimdi avrupa'nın en çok kazanan oyuncularından biri olacak deniyor ama konuşulan rakam 1.6 milyon euro.

Kleiza büyük kayıp

Büyük bütçeler için erken falan değil.Euroleague oynuyorsun olası başarıda sene sonu lisansı bitecek takımlardan birinin yerine geçme şansın var.
Başarısız senaryoda da ertesi sene Euroleague dışında kalırsın bir daha ne zaman oynarsın Allah bilir.Eğer para harcanacak bir vakit varsa şu an tam zamanı.Obradovic düzenini kurmadan ayağını kaydırdın kaydırdın yoksa geçmiş olsun

Harika bir yorum, kesinlikle katılıyorum. Bu sene basketbolda kalıcı basarı için çok onemli.

Bu sene Fenerden yine cacık olmaz bu kadro yapısıyla, illa birinden korkacaksanız banvitten korkun. prepelici de aldılar tam bir sistem kadrosu oluşturuyorlar.

Uzun zamandır yazmıyodum foruma . Sımdı arkadaslar bence f4 yapıcak kadro yapamayız yanı ılk senemızde olmaz . Olması ıcın spaunolısın gelmesı lazımdı . O gelse ıste o zaman f4 yapıcak takım olurduk . Ama o bır fırsattı . Bence kacırmadık . yanı elımıze gelmedı bence . Adamlar bırakmazlardı bıze bız elımızden gelenı yaptık bence . Sımdı mantıken Kleiza olsam 2 3 senelık bı kontrat alıcaksam bunu a lısanslı takımlardan alırdım . sımdı adam bıze gelse seneye de bızım euroleaguede olmamız garantımı ? Dusunsenıze yaptık kleızaya kontratı 3 senelık . seneye euroleague gıdemezsek nasıl karsılarız o kontratı . Malum baskanımızın mantelıtesı bellı . Basarı gelırse maddı destekde gelır . Kaldıkı ulker gıbı saglam bı sponsorumuz yok . Bizimki destekten cok kostek oluyor . kleizanın parasını vermezsen gelmez kı adam . bu sene ercegle f8 yaparsak ıste o zzaman kleızalar gelır . bu sene kendımızı kanıtlamamız lazım . ama kleıza gelmıyosa sevıyeyı ercege ındırmek de ne kadar dogru orasını tartısırım . sahsen top 16 yapamazsak basarısız . f8 yaparsak basarılı olucagımız bı sezon bu sezon bunu unutmamak lazım . sımdı arkadaslar 2. kere yer aldıgımız euroleaguede kac takımı arkamıza alabılırız kı . ucmayalım bence . sonucta ergın hoca geldıgınde 3 senelık planlama yaptım demıstı . 3. senesınde gelır yıldızlar kı zaten yıldızlarımız var .

Bi de transferlere gelelım . gecen seneden zaten ıyı kadromuz vardı . herkez dıyorkı macvan dong gıttı . jawai erceg geldı . ama oyle degılkı gecen seneye ek olarak dom dom sınan ve goksenın geldı . kı bence avrupanın en ıyı 2 3 rotastonlarından bırıne sahıbız . goksenın sınan dom dom marko cenk gordon . Hep kotu yanlarımızdan bahsedıyoruz bahsetmelıyız ama gulu yanlarımızda var . Henuz basketbolda avrupada adımızdan soz ettırıcek potansıyele sahp degılız . taraftarımızla bırlıkte ozellıkle ıcerdekı maclardakı sınerjımızle yapabılırsek bı f8 yaparak bu seneyı atlatalım . seneye de en az lıg fınalı gorelım . ard arda 2 3 sezon euroleagude olursak o zaman adımızdan soz ettırırız .

Lig icinde bu sene daha zor . Banvit ve telekom un yerlı kalıtesı bence fulker den ıyı efesle yarısır durumda . banvit yabancılarınıda ıyı sectı bence . telekomda kısa rotasyonuna ıyı yabancılar bulursa potaya girerler kı banvıt gırdı bıle . (Banvit bence euroleaguede oynar bu sene elemelerı gecer , gecmeli )

Gidenler Ndong- Macvan , gelenler Jawai- Erceg geçen seneye göre güçlenmedik.Bu takım eurocupa 2. turda havlu attı.Erceg'in babası takım yapsa Kleiza duruken Ercegi oynatmaz.Ergin Ataman para olmadığı için Ercegi tercih ediyor

Bu takım Eurocup'a sadece kadrosu yüzünden havlu atmadı, saha dışı faktörler yüzünden havlu attı.

Paraların ödenmediği, ihtarların havada uçuştuğu, Domercant'in 24'lük Kuban maçında sakatlandığı dönem...

Zoric-Bjelica-Kleiza üçlüsünü getirseler de hem yerli, hem yabancı olarak Fener'den üstünüz. Koç olarak da arada uçurum yok, makul bir üstünlükleri var. Sıfırdan başlayan bir takıma karşı oturmuş bir takımdan bahsediyoruz.

Basketbol takım oyunu olduğu kadar sistem ve alışkanlıklar oyunudur.

Eurocup'tan Hawkins'in sorumsuzluğu yüzünden elendik. Domercant'in eksikliğini tam dolduruyoruz derken Hawkins'i de kaybetmek bizi mahvetti. Eğer o Ulm maçı 15-20 gün sonra olsaydı o gruptan kesinlikle çıkardık. Ama hem oyuncu bazında hem de maddi olarak tam kaos yaşadığımız döneme denk geldi maalesef.

Gruptan çıkan Ulm'ü de, Kazan'ı da bir tur sonra götürdüler.Saha dışı olaylar da oldu o dönem, ancak yeterince kuvvetli bir takım olsak o grupta 5. maçta havlu atmazdık.

Yabancı kadro olarak nasıl üstünmüşüz hayretle okudum.Adamlarda ki Bo ve Kleiza pozisyonlarında belki de Avrupa'nın en iyisi.Bo'yu son sene ki performansıyla değerlendirmeyin, derli toplu oynayan bir takımda Avrupa'nın en iyi guardı olabileceğini gerek Makedon takımında gerek Siena'da gösterdi.

Kleiza'ya gelince Olympiakos kariyerinde o kadar yıldız arasında euroleague sayı kralı oldu.Bu yılın Avrupa'da flaş transferi.Zoric ve Bjelica euroleague'de en büyük sıçramayı yapmış oyunculardan.

Yerli kadro olarak Preldzic, ömer, oğuz, İlkan hatta ntvspora göre İzzeti de bitirmişler kimin üstün olduğu tartışılır

Geçen sene finalde elediğimiz Banvit eurucupa 2. turda havlu attı.Fb tamamiyle dökülüyordu , Efes playofflarda Farmar, Vujacic, Barac'ı oynatmadı.Geçen sene ki şampiyonluk Euroleague arenası için yanıltıcı

Bir şeyi hatırlatmakta fayda görüyoruz...

Forumdaki her fikir önemlidir bizim için. Bize göre saçma fikir yoktur, fikirlere saygısızlık vardır. Her üye hemfikir olmadığı düşüncelere de karşı saygılı olmalıdır.

Fbülker'in yerli rotasyonu yabancı rotasyonu ile karşılaştırılamayacak kadar zayıf fakat yerli rotasyonu içinde bana kalırsa en degerli parça olan Barış Ermiş'ten kimse bahsetmemiş? günceli takip ederim fakat Barış'la ilgili bir durum mu var?

Bu arada Mutlu Demir'i falan boşverip İzzet'i alsak çok iyi olur. Ya da hala boştaysa Ermal'i alalım. 4-5 için elimiz güçlenir.

Ermal Banvit'te..Kariyerinde tekrar çıkış yakalayıp Efes'e dönmek için kullanmıştı açıkçası takımımızı fakat Efes'e geri döndügünde yine 3. pivot oldu..Şimdi yine daha çok süre bulabilecegi ve hedefleri olan bir takıma gitti..

aslında Ermal'in bizden ayrılışından sonra Furkan'ı takıma dahil ettik..gidişi hayırlı dahi olmuş denebilir..

Burada baska takimlari tartismak istemiyorum ama hem Bjelica hem Kleiza BBL'de ayni anda kadroda bulunmazlar. Bo, Bogdanovic ve kalirsa Sato'ya Bjelica ve Zoric eklemesi yapacaklar. Bu rotasyonunda cok ciddi handikaplari var kagit uzerinde ustelik tolere edecek yerlileri yok.

Erceg'in geldigi varsayarsak beni tek dusunduren konu ( sakatliklar haric ) uzun rotasyonunu 4 kisiyle olusturmamiz, gecen sezon cok problem yaratmadi ama daha fazla mac oynayacagimiz bu sezonda mutlaka ihtiyac duyariz, bu acidan cok olumlu yaklasmasamda Izzet yada Samet Geyik transferi olabilir.

Arroyo - Ender - Engin (Sakatlığı sebebiyle geç katılacak)
Gordon - Domercant (Sakatlıktan döndü) - Göksenin (Sakatlıktan Döndü) - Sinan
Markoishvili - Cenk
X - Ersin
Jawai (Sezonu sakat kapattı) - Furkan (Sezon bitiminde ameliyat oldu)

Ermal Banvit'te..Kariyerinde tekrar çıkış yakalayıp Efes'e dönmek için kullanmıştı açıkçası takımımızı fakat Efes'e geri döndügünde yine 3. pivot oldu..Şimdi yine daha çok süre bulabilecegi ve hedefleri olan bir takıma gitti..

aslında Ermal'in bizden ayrılışından sonra Furkan'ı takıma dahil ettik..gidişi hayırlı dahi olmuş denebilir..

Cepten bakamayacağım şimdi ama Ermal kesin gitmiş mi Banvit'e? Bir ara o tarz dedikodular çıkmıştı ama ardından kesilmişti.

Izzet ya da Ermal'den biri bizi baya rahatlatır uzun rotasyonunda.

Kleiza için üzülmeyelim bence...Daha öncede yazdım, 2-3 kere Kleiza diğer sakatlıktan çıkan oyunculardan farklı.. Kleiza 2011 Aralıkta geçirdiği ameliyattan sonra en yakın arkadaşlarından biri ameliyatta terslik olduğunu ve basketbol hayatının tehlikeye girdiğini açıkladı...Yine Litvanya Milli takımında görev yapmış Antanas Guoga Kleiza'da ameliyatının başarısız geçtiğini yazdı bir gazetede...Kleiza bunları yalanladı ama normalden daha fazla sürdü dönmesi 1 sene oynamadı...5-6 ay idareten oynadıktan sonra ameliyat olduğu bölgeden yine sakatlandı... Yine söylentiler oldu 2011'deki ameliyatla ilgili ama yeniden yalanladı Kleiza...Ancak ondan sonra hala oynamadı... Kleiza'nın kendi arkadaşının boş bulunup açıkladığı ve ciddi şahıslarca doğrulanan ağır sakatlığının aksini gösteren tek bir veri yok elimizde...Toronto'nun sağlıklı ve çok NBA için çokta bir para olmayan 4.6m için amnesty hakkını kullanacağını pek düşünmüyorum..Hadi Toronto'nun ihtiyacı yok o bölgede diyelim...NBA'den başka bir talibide çıkmadı...Şimdi kendide Avrupayı istiyor maç trafiği daha az diye söylemler var.. Alakası yok adını kullanarak son bir büyük para kazanacak Kleiza..Gelip burda çok mücadele etmeden şut atar, 2-3 maçta seyirciyi coşturur, durumu idare eder ama asla seni seviye atlatacak mücadeleyi ortaya koyamaz yada koyarsa sakatlanır...Elindende çıkarma şansın kalmaz bu paralara, paşa paşa ödersin...
Fener'in kimyasına gelince yine bozuk bence..Tabiki geçen iki sene kadar yumuşak olacaklarını düşünmüyorum... Ancak korkutucu bir durumlarıda yok...Ben yine çekinirsem Bo'dan ve Emir'den çekinirim ritim bulurlarsa...

buarada beşiktaş'ın nba patentli oyuncularından bahsederken Morrison'un da ismi geçmişti..ve Morrison basketbolu bıraktı..gerçekten üzücü..

ncaa efsanelerinden biridir...3. sıra draftıdır...mezun oldugu Gonzaga Üniversite'ne asistan koç olarak dönmüştür...

Kleiza'nın ne durumda oldugunu ise 2013 Avrupa Şampiyonası'nda görecegiz..sevdigim bir oyuncudur fbülker dahi almış olsa saglıgına kavuşmuş olmasını dilerim..sporcu saglıgı mühimdir zira..

Kleiza için üzülmeyelim bence...Daha öncede yazdım, 2-3 kere Kleiza diğer sakatlıktan çıkan oyunculardan farklı.. Kleiza 2011 Aralıkta geçirdiği ameliyattan sonra en yakın arkadaşlarından biri ameliyatta terslik olduğunu ve basketbol hayatının tehlikeye girdiğini açıkladı...Yine Litvanya Milli takımında görev yapmış Antanas Guoga Kleiza'da ameliyatının başarısız geçtiğini yazdı bir gazetede...Kleiza bunları yalanladı ama normalden daha fazla sürdü dönmesi 1 sene oynamadı...5-6 ay idareten oynadıktan sonra ameliyat olduğu bölgeden yine sakatlandı... Yine söylentiler oldu 2011'deki ameliyatla ilgili ama yeniden yalanladı Kleiza...Ancak ondan sonra hala oynamadı... Kleiza'nın kendi arkadaşının boş bulunup açıkladığı ve ciddi şahıslarca doğrulanan ağır sakatlığının aksini gösteren tek bir veri yok elimizde...Toronto'nun sağlıklı ve çok NBA için çokta bir para olmayan 4.6m için amnesty hakkını kullanacağını pek düşünmüyorum..Hadi Toronto'nun ihtiyacı yok o bölgede diyelim...NBA'den başka bir talibide çıkmadı...Şimdi kendide Avrupayı istiyor maç trafiği daha az diye söylemler var.. Alakası yok adını kullanarak son bir büyük para kazanacak Kleiza..Gelip burda çok mücadele etmeden şut atar, 2-3 maçta seyirciyi coşturur, durumu idare eder ama asla seni seviye atlatacak mücadeleyi ortaya koyamaz yada koyarsa sakatlanır...Elindende çıkarma şansın kalmaz bu paralara, paşa paşa ödersin...
Fener'in kimyasına gelince yine bozuk bence..Tabiki geçen iki sene kadar yumuşak olacaklarını düşünmüyorum... Ancak korkutucu bir durumlarıda yok...Ben yine çekinirsem Bo'dan ve Emir'den çekinirim ritim bulurlarsa...

ne güzel özetlemişsin durumu ama şuda var bo da saha görüşü yokki böyle guardlarla oynamayı sevmez obradovic bu yüzden işleri zor ayrıca yerlileri dökülüyorken işleri daha zor olacak ve takım kimyası hiç iyi değilken bizim oturmuş bir kadroya yapılacak iyi takviyeler ve özellikle samet veya izzetten birini alıp erzec veya yine şutu olan bir sağlam bir 4 numara harika olur

Kleiza'ya Avrupadaki en yüksek maaş falan deniyor ama inanmıyorum ben. 2-2.5 arasına bile halledilebilir. Sakatlık ile alakalı soru işaretleri olan adama en yüksek maaşı hiçbir kulüp vermez. Salaklık etmez kimse. He o salaklığa en yakın takım F.Ülker ve CSKA ora ayrı. Yine de 3 ve daha üzeri vermezler. Verirlerse hayırlı olsun derim ama 2den bile daha düşük ücrete alırlarsa hakikaten üzülürüm. Erceg ile arasında fiyat uçurumu olmayacak. Spanoulis için sınırları zorlayan bir takım Kleiza içinde bir fedakarlık yapabilirdi. Üzüldüğüm konu bu olur.

Ayrıca sağlıklı bir Kleiza rakibin en büyük gücü olur. Muhtemelen Erceg'e rağmen en zayıf pozisyonumuz da orası olacak. Ciddi sıkıntı yaratabilir gibi duruyor. Kleiza-Zoric şimdi de Calathes deniyor. F.Ülker piyasada en tepedekileri yoklayacaktı Obradovic sonrası. Para muslukları açık olunca ikna etmesi zor olmuyor.

Yönetimi, koçu, onu, bunu eleştirelim. Tüm olumsuz olabilecek konuları konuşalım. Ama içimizdeki inancı kaybetmeyelim. Biraz alakasız olacak ama inanç her şey. Her şeye rağmen kim ne kadro kurarsa kursun iyi bir takımımız olacak. Bu oyuncuların ve taraftarın inancıyla birleşince aradaki açığı da öyle kapatırız. Favori olmak bize göre değil. Futbolda bile o favoriliğin rehavetiyle kötü bir sezona rağmen şampiyon olduk. Biz Shipp, Andric romantikliğiyle bile mutlu olabilen adamlarız. Biz fedakarlıkların takımıyız. Ataman olduğu sürece herkes fedakarlık yapacak. Böyle kazanması daha zevkli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...