Fenerbahçe'den çok bizim ne yapacağımız önemli. Yerlileri belli, yabancılarda Bo, Bojan, Sato üçlüsünün yanına ekleme yapacaklar sanırım. Obra'nın bildiğimiz sistemi Bo gibi bir oyuncu için uygun değil. Elbet ondan da maksimum katkıyı almasını bilecektir ama Bo varken yaptıkları eklemelerin ne derece başarılı olacağı soru işareti.
Emir, Oğuz, Kaya, İlkan, Ömer gibi çöp bir yerli rotasyonları var. Oğuz şahsen benim beğendiğim bir oyuncu, Emir'in de gideri var ama Cenk, Furkan, Ersin, hatta Göksenin ve Sinan gibi oyuncularımız varken onlardan korkmamalıyız bence.
Ülker'in düşünmesi gereken çok şey var. Calathes iyi ve Obra'yı tanıyan biri ama o da tam guard değil Bo gibi. 1-2 Bo - Calathes olursa top paylaşımı ve set hücumlarında problem yaşıyan bir takım olurlar. Kaldı ki Bjelica ve Bojan gibi set hücumlarında başarılı isimleri transfer edecekleri konuşuluyor. Bunlar önemli detaylar.
Kleiza elbette önemli bir oyuncu ama sakatlık problemi ne derece etkili olacak üzerinde bilmiyoruz. Bununla birlikte özellikle ligde Bojan - Sato - Kleiza - Bjelica gibi isimler arasında süre problemi de yaşayabilirler çünkü Kleiza - Bjelica ikilisi için tam olarak PF diyemeyiz, 3 oynayan adamlar. Burda Bojan'ın durumu da önemli olacak.
Bo, Calathes, Sato, Bojan, Kleiza, Bjelica, Zoric. Bu isimler elbette önemli isimler ama ben problemsiz bir Ülker beklemiyorum bu sene açıkçası. Problem dediğim saha içinde roller ve sürelerle alakalı, saha dışında bir şey olmaz zaten Obra'nın olduğu yerde.