2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Almamız gereken pivot kesinlikle Salah Mejri.Baktığımızda pota altında oldukça hareketli,sırtı dönük oyunu olan,orta mesafe şutu iyi olan,potaya yakın aldığında smaçla bitiren,savunmada da geri adım atmayan bir isim Mejri,aynı zamanda oldukça hırslı bunu Real'de oynarken bitirdiği her zor pozisyondan sonra görebiliriz.

N'Dong'un bize gelmeden önceki Barça istatistiklerine baktım. Doğru düzgün süre alamıyor, dolayısıyla başarılı değilmiş gibi duruyordu. Sonra bize geldi, süresi arttı ve gerçek N'Dong'u izledik. Mejri de öyle. Aslında potansiyelli bi oyuncu ama Madrid'de kendisini gösterecek süreyi alamadı. Bize geldiğinde vitesi baya arttıracak Mejri. Gelmeli Mejri.

Aynen öyle. Güven meselesi biraz da. Obrodoiro yıllarında iyi performans gösterdi , Madrid'e gitti kendini çok göstemese de olgunlaştı,üst seviye finallerde oynadı . Bize gelirken Obrodoiro'dan gelmiyor Madrid'de oynamış oyuncu olarak geliyor artık. Şu anda bu transfer olmazsa net üzülürüm.
Savunması caydırıcı hakikaten ve savunma ribaundunu çok iyi çekiyor. Mesela Nolan-Pocius-Mejri aynı anda sahadayken transition offense yapabiliriz , oyunumuza çeşitlilik sağlayacak oyuncular aldık. Tek sorun pota altında 4kişiyiz, rotasyona rekabet edebilecek birini eklemeliyiz.

Aynen öyle. Güven meselesi biraz da. Obrodoiro yıllarında iyi performans gösterdi , Madrid'e gitti kendini çok göstemese de olgunlaştı,üst seviye finallerde oynadı . Bize gelirken Obrodoiro'dan gelmiyor Madrid'de oynamış oyuncu olarak geliyor artık. Şu anda bu transfer olmazsa net üzülürüm.
Savunması caydırıcı hakikaten ve savunma ribaundunu çok iyi çekiyor. Mesela Nolan-Pocius-Mejri aynı anda sahadayken transition offense yapabiliriz , oyunumuza çeşitlilik sağlayacak oyuncular aldık. Tek sorun pota altında 4kişiyiz, rotasyona rekabet edebilecek birini eklemeliyiz.

Katılıyorum. Bir de çok üst düzey bir pivot alamayacağımız belli. Bütçemiz düşük. Bu civardaki bütçelerden alınabilecek en iyi oyunculardan biri bence. Madem üst düzeyleri getiremiyoruz, bu adama ağız burun eğilmesini anlamıyorum.

Mejri savunmada tam bi bekçi. Geleni tokatlıyor, ribaundda çok kararlı. Hücumda da gayet yeterli bir oyunu var. Adı geçen Samuels, Lawal gibi isimlerden bir tık ileride.

Gerek Furkan gerekse diğer transferler konusunda en büyük endişem taraftarın sabırsızlığı. Özellikle Furkan konusunda sabırlı olmak, hemen baskı altına almamak şart. Hele ki daha ilk maçlarda müthiş istatistikler beklemek ona karşı da haksızlık. 3 ayda 2 level birden atlayacak değil. O da aldığı paranın hakkını vermeye çalışacaktır, karakterli bir oyuncu sonuçta. Aldığı para da menajer başarısı, yönetici basiretsizliği. Onu suçlu bulmak da yanlış, hele ki foruma üye olanlardan hiç kimsenin yapmayacağı şey olan maaşının düşürülmesini istemek empatik değil.
Sayfalarca methiyeler dizdiğimiz Ndong için şubat-mart aylarında emeklilik ikramiyesi almaya gelmiş deniyordu. Benzer hataları yapmamak takımımız için iyi olacaktır. Geçen sene bence bu açıdan önemli oldu, öyle adamlara (Malik, Henry, Bonsu, zaman zaman Erceg, Ender) sabır gösterdik ki bu sene biraz daha toleranslı olabiliriz.
Bize düşen desteklemek, parasının hakkını vermeyeni yuhalamak (yani tepki göstermek) değil. Arena'da bile tahammül edemediğimiz bir durum ki geçen sene futbolda parasının hakkını veren pek yoktu.

Mejri pota altına müthiş bi sertlik katar. Real Madrid de pek görülmedi ama sırtı dönük oyunu çok da kötü değil, Tunus milli maçlarında bunu gördük. Hele Arroyo ile yıldızını daha da katlanır.

Katılıyorum. Bir de çok üst düzey bir pivot alamayacağımız belli. Bütçemiz düşük. Bu civardaki bütçelerden alınabilecek en iyi oyunculardan biri bence. Madem üst düzeyleri getiremiyoruz, bu adama ağız burun eğilmesini anlamıyorum.

İspanya ACB liginde %65 saha içi isabetiyle oynuyor bu adam 2 yıldır. Tomic,Krstic,Pleiss hepsine baktım %60 civarı hepsi . Yunan veya Hırvat bir uzun olsaydı değeri daha iyi bilinirdi Mejri'nin. 11 dk ortalmayla sahada kaldığı sürede 40 maçta 41 blok yapmış geçen sene ,ondan önceki sene 36maç 56blok , ortalamaları gerçekten iyi. Arroyo'nun yanına saha içi lideri(karakter + skor ) bulmayı başarırsak çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.Aradori'nin bu role gireceğini düşünüyorum ben inş öyle olur. Çoğu oyuncunun ne vereceği az çok belli ama Nolan-Aradori bir kademe daha ileri giderlerse takımda ileri gider tabi üstad Arroyo'dan da geçen seneki performansı bekliyoruz. Mantıklı bir 5. uzun hamlesi olacak mı merak ediyorum.

Bir kaç gündür foruma bakamıyordum, neler olmuş neler :D Bence de uzun rotasyonu 4 kişi eksik kalacak gibi oraya bir türk takviyesi yapılabilir,yapılmalı. Yahut Kerem Kanter'e sözleşme imzalatıp bağzı maçlar sakatlık, faul problemi vs karşı 5-6 dk performans vermesini bekleyeceğiz. Jawai beni hep heyecanlandırdı, keşke sağlıklı olsa çıkıp oynasa ama bir garantisi yok. Risk alınmaz yoksa sayılan tüm isimlerden çok daha fazla etki yapar. Ama az bir maaşa yada maç başı ücrete 8. yabancı olarak kalsın iyi olursa f4 yaparız :D

Pivot olarak Meijri ismi çok dillendirilmiş, sırtı dönük yada pota altında bire bir oyunu var mı? Bana çok öyle bir oyuncu gibi gözükmedi bize bu özellikleri de olan bir uzun gerek bence. Ama bunca şeye rağmen meijriye asla hayır demem.

Arkadaşlar, bir de Furkan'ın maaşına çok fazla takılıyor gibi. Furkan sahada varını yoğunu ortaya koymuyor mu? Gs ruhunu sahaya yansıtmıyor mu? Ortaya geçip üçlü çektirmiyor mu? Ayrıca bizim yönetimin suçudur maaş dengesini ayarlayamamak. Bence taraftar olarak Furkan'ı maaşı yüzünden yerden yere vurmamak gerek lig başlayınca. Ama Furkan'ın da biraz oyununu geliştirmesi en azından serbest atışlarını ve oyununa küçük bir parça eklemesi gerek yarım hook olabilir.

Cenk meselesine gelince takımda kalmasını en çok istediğim oyuncu. Özellikle final serisinde gösterdiği duruş, geri adım atmama ruhu bence çok kıymetli. Emre Belözoğlunun ilk Samiyen'e gelişinde Sabri'nin boğazına yapıştığında hissettiklerimi hissetmiştim :D Ayrıca oyun anlamında gayet iyi bir parça Cenk Akyol. Bence kalacaktır zaten gideceği takımda kalmadı yurtdışından isteyen var mı bilmiyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=Jt66FN29Z08
Obradoiro'nun 4.maçını izliyorum şu anda linki bu . Zamanı olan arkadaşlar maçın 7.00- 11.00 dakikalarına ve 16.00-20.00 dakikalarını izlesin. 2li oyun, birebir, birebir oynarken yardım savunması karşısında asist,blok.... 9sayısı falan var heralde verdiğim dakikalarda. %55 le faul atıyor düşük olan tek yüzdesi.

Uzun zamandır internete girmeye vakit bulamıyordum, bugüne nasip oldu girmek. Öncelikle transfer sezonunun başlangıcında cok korkuyordum, gerek rakiplerimizin hamleleri ama daha çok bizim içimizdeki sorunlar beni hayal kırıklığına uğratmıştı ki, Micov hamlesiyle sanki her şey rayına girmeye başladı. Komutan Arroyo önderliğinde, Pocius, Micov, Aradori ile çok iyi kısa rotasyonuna sahip olduk. Combo guard transferimiz (büyük ihtimal oldu herhalde) Nolan Smith de pastanın çileği olur. İyi bir uzun transferiyle, gündemde olan isim Mejri olursa çok iyi bir sistem takımı olacagız gibi hayırlısıyla. Önümüzdeki sezon da EL'nin en başarılı Türk takımı biz olacağız, İpekci´deki muazzam atmosferle.

Acikcasi bana gore takimimiza en uygun oyuncu ozellikleri itibariyle Batista gibi. Ama Mejri’de degisik ozellikleri olan ve uzun fizigine ragmen cok hareketli bir pivot. Dolayisiyla onun da buyuk katki verecegini dusunuyorum. Bana gore Mejri her mac 10 ve uzeri sayinin uzerine rahatlikla cikabilir. Zaten hicbirsey yapmasa bile kesinlikle 2-3 kere hucum ribandundan sayi yapacaktir. Arroyo’da ona macbasi 2-3 kez alley-oop yaptiracagina gore birkac serbest atisla birlikte rahatlikla 10 ve uzeri sayi ortalamasina erisecektir. Bu da gayet yeterli.

Takım savunması yumuşak oldu gibi? Arroyo-Nolan-Pocius-Aradori-Micov-Erceg-Salah

Arroyo ve Erceg'e kendi takımımızdan Pocius'a Euroleague maçlarından aşinayız. Pek savunmaları pek iyi değildir. Aradori'yi bilemiyorum çünkü hep sayı attığı videoları izledik doğal olarak. Savunması hakkında bilen varsa yazabilir. Bu sebeple Salah önemli bir tercih bizim için. Savunmamıza güç katar. Batista bataklığa sürükler bizi.

Diger fikirlere de saygiliyim ama Pocius ve ozellikle Batista cok iyi savunmacilar bana gore. Pocius cok cabuk ayaklara sahipken Batista’da cok genis biri. Savunmada sorun yasayacaklarini dusunmuyorum. Aradori’nin savunmasi hakkinda bir fikrim yok ama, sanki cabuk ayakli bir oyuncuyu savunurken fizigi nedeni ile cok zorlanacak gibi duruyor. Ama dedigim gibi bu sadece bir tahmin. Eger dusundugum gibi ise Aradori ve Aroyyo’yu ozellikle EL ‘de yanyana pek goremeyecegiz sanki.

Takım savunması yumuşak oldu gibi? Arroyo-Nolan-Pocius-Aradori-Micov-Erceg-Salah

Arroyo ve Erceg'e kendi takımımızdan Pocius'a Euroleague maçlarından aşinayız. Pek savunmaları pek iyi değildir. Aradori'yi bilemiyorum çünkü hep sayı attığı videoları izledik doğal olarak. Savunması hakkında bilen varsa yazabilir. Bu sebeple Salah önemli bir tercih bizim için. Savunmamıza güç katar. Batista bataklığa sürükler bizi.

Gelen oyuncuların hepsi ortalama ya da orta üstü savunmacılar bence Oğuzhan...Arroyo bu sene geçen seneki gibi 35 dakikalara çıkamaz Nolan'da 1 numarada aldığı sürelerde mutlaka bir savunma artısı katacaktır..5 numarada Mejri gelirse oda Bonsuya göre falan çok artı savunmada...Rostasyonda çok daha geniş mutlaka giren oyuncular daha fazla enerji koyacaktır... Basketbolda savunmaya kafayı takmış biri olarak şu kadronun savunma kimyası beni hiç rahatsız etmiyor..

Şu takımda bir iki eksik var ama şu bütçe ile onları dile getirmek ayıp olur biraz...Dudley Marko'dan büyük kayıp olur şu kurguda bence ... Tam aradığımız adamdı 4-5 numaradaki olası performans düşüklükleri ve sakatlıklar için ve hemde Türk statüsü...Play-of larda çok işimize yarardı özellikle...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...