2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ntvsporun haberinden anladığım Cenk ve Enderle anlaşmaya yakınız, bu iki oyuncunun da önceliğinin Galatasaray olacağını düşünüyorum zaten böyle olmasa Efes Cenke 50 kez imzayı attırmıştı.

Jawai takımın yabancı pivotu olacak gibi gözüküyor ama şu haliyle bırak Galatasarayı tbl2de forma bulamaz, neden böyle bir risk alıyoruz anlamıyorum. Gidelim nba yaz liginden adam seçelim böyle bir risk alalım daha iyi.

Şu an itibariyle Kerem Gonlum, Zoran Erceg, Furkan Aldemir ve Nathan Jawai şeklinde görünen 4-5 rotasyonuna özellikle 4 numarada Vladimir Micov' un yardımcı olacağını ön görüyoruz. Eğer ki 4-5 pozisyonuna sağlıklı bir isim bulamıyorsa Micov ile benzer özelliklere sahip olan Orhan Gadzhiev (Hacıyeva) ile anlaşmak en doğru hareket olacaktır.

Kendisi Azerbaycan Milli Takımı' nda oynamasına karşın Efes Pilsen altyapısından yetişmesi sebebiyle devşirme olarak dahi görülmüyor; direk Türk vatandaşı ;) Azerbaycan Milli Takımı' nda forma giyen eski Fenerbahçe' li Rasim Başak gibi düşünebiliriz.

Jawai takımın yabancı pivotu olacak gibi gözüküyor ama şu haliyle bırak Galatasarayı tbl2de forma bulamaz, neden böyle bir risk alıyoruz anlamıyorum. Gidelim nba yaz liginden adam seçelim böyle bir risk alalım daha iyi.

Aslında denklem gayet basit; Jawai bir risk mi, evet. Peki senin bahsettiğin Yaz Ligi'nden gelebilecek oyuncu risk mi, evet. Peki bu risklerden hangisi tutarsa sana kazancı daha büyük olur, bunun cevabı da net; Jawai. Zira şu kadro yapısında form düzeyini yukarı çekip, kendine gelmiş Jawai, tüm Euroleague Piyasası düşünüldüğünde dahi şu kadroya "cukk!" diye oturabilecek oyuncuların başında geliyor, özellikle de hücum anlamında.

Aslında denklem gayet basit; Jawai bir risk mi, evet. Peki senin bahsettiğin Yaz Ligi'nden gelebilecek oyuncu risk mi, evet. Peki bu risklerden hangisi tutarsa sana kazancı daha büyük olur, bunun cevabı da net; Jawai. Zira şu kadro yapısında form düzeyini yukarı çekip, kendine gelmiş Jawai, tüm Euroleague Piyasası düşünüldüğünde dahi şu kadroya "cukk!" diye oturabilecek oyuncuların başında geliyor, özellikle de hücum anlamında.

Evet ama Jawai riski diğer risklerden x5 daha fazla ve elimizde patlama olasılığı yüksek. Bizim gibi bütçesi dar olan takımlar böyle risklere giremez, girmemeli.

Ntvspor'a göre Furkan bu sezon alacaklarının bir kısmını önümüzdeki yıllara devretmiş.Sinan maaşında indirim yapmış.Erceg ise özel bir anlaşma yapmış ve 800 bin dolarlık bütçe boşa çıkmış.

Ender ve Cenk ile de anlaşmaya yakınmışız.

Sağlık raporları elbet incelenmiştir, kaldı ki bizden önce onu Milli Takım'a alan Avustralya bunu didik didik etmiştir zaten. Geçenlerde Tanju Abi de yazmıştı burada, yaşadığı problemde kilonun belirleyici olduğu, bu konuda dikkat ettiğinde tekrarlanma riskinin çok az olduğunu. Ondan sonrası da zaten form tutması ile alakalı bir durum, bunun için de önünde Avustralya ile oynayacağı onca maç var.

Jawaii riskine ben karşıydım ancak 1-2 hazırlık maçını izleme şansım oldu , onun gibi kaliteli ve bütçe dahilinde alabileceğimiz oyuncu bence de piyasa da şuan için yok. Kısaları çok iyi besliyor bu sene şutör bir takım olduğumuz için Jawaii nin pasları çok önemli olacak .

Bu arada gelinen noktada adı geçen yabancılar kadroya eklensin Ender ve Cenkten en az biri kalsın (tercihim Ender ) ben fitim bes numaranın kim olacağından önce su belirsizlik bir kalksa

Pocius "transfer resmileştiğinde twitter'ını güncelleyecekmiş".

Arkadaş ne resmileşmez transferlermiş, hepimiz erecez yakında sabrederken. Pes!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...