2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sofo Mccabi benim yuvam dördüncü sezonumun başlamasını iple çekiyoRUm vatan millet Maccabi tarzı bie açıklama yapmış . Sofo haberleri Kolpa demek ki

Milli takım maçlarını izleme fırsatım oldu. Bizim oyuncular hakkında bende birşeyler karalamak isterim.

Furkan Aldemir: Bugün 2+1 sözleşme imzaladığımızı duyurduk. Turnuvada en az süre alan milli oyunculardan biri. Oynadığı sürede çok fazla faul proplemine giriyor. Özellikle kalıplı oyunculara karşı savunmada sıkıntı yaşadı. Olumlu gelişme olarak sokamasada orta mesafe atışı kullanıyor, post oynama cesarati gösteriyor. Elbet bir gün sokacak. Bu sezon içerisinde mental olarak düşmesse ilerleme kaydedebileceğini düşünüyorum.

Kerem Gönlüm: Beklenenin çok altında kaldı. Savunmasını pek detaylı inceleyemedim ama hucumda çok kötü. Baya bir orta mesafe kullandı ama ben soktuğunu görmedim. Hiç değilse boş şutları sokması elzem. Çok hazır olduğunuda unutmamak lazım.

Ender Arslan: Takımın 1.PG'si ama ben beğenmedim. Barış Ermiş'i her ne kadar tercih sorunları olsada ben daha çok beğendim. Siz ne dersiniz ?

Sinan Güler: Savunmada iyi hucumda beklenen seviyede değildi. Açıkcası beklenen bir durum. Hucumda sorumluluk alıp potaya sık sık gitmesi gerekiyor. Elimizde fazla penetreci oyuncu yok.

Carlos Arroyo: Hazır bir görüntü vermedi. Arjantin maçında biraz toparladı. Şut sorunu var. Oyun aklı yine yüksek. Savunma yapmadığını düşünürsek şut istikrarırını kısa sürede bulabileceğini düşünüyorum.

Vlademir Micov: En çok merak ettiğim oyuncuydu. Bu turnuvadan öncede Sırpların birkaç hazırlık maçını izlemiştim. Micov sistem içerisinde çok parlayan bir oyuncu. Daha öncede yazmıştım maçlarda çok fazla şut kullanmıyor. Değişen çok fazla birşey yok. Sırp koçu onu genellikle 2. beşte başlatıp 20-25 dakika arası süre veriyor. Koç onu kazanmak istiyor ama ona uygun setler pek hazırlandığını görmedim. Micov'un çok yüksek yüzde ile üç sayı atmasının ana nedeni (bu sezon %50) şut seçimiydi yani uygun şutları kullanması şut yüzdesini artırıyordu. İzlediğim maçlarda istediği şutları bulamadı. (Hem Katic hemde Radulije topu dışarı veren oyuncular değil hucumu düşünüyorlar) Ayrıca 24 saniyenin başında ya topu alıp P&R oynuyor yada pas veriyordu sürenin geri kalanında zaten top eline değmiyordu. Olumlu bulduğum noktalar Ribaund ve asist oranları ve saha görüşü. Turnuvada daha net görürüz Micov'u. Pas opsiyonu olan uzun ve Arroyo ile tam randıman alabiliriz.

Pietro Aradori: Hepimizin hazırlık maçlarındaki göz bebeği. Datome ve Gentile ile İtalyan milli takımının en önemli ismi konumunda. Çok fazla izlemedim ama aklımda kalan potaya gidişlerini yeterli görmemiştim. Sırtı dönük oyunuda bence istediği seviyede değil. İstatistik olarak görebilirsiniz 2 sayı istatistiği bazı maçlarda çok kötü. Ama velakin çok iyi bir oyuncu aldık. Bu sene çoğu maçı sürklase edecektir. Marko gibi takımı benimsemiş.

Martinez Pocius: Hiç bir maçını izlemedim. Litvanya millitakımı şuanda 9 hazırlık maçının tamamını kazandı. İç-dış dengesini iyi yakalamışlar. Geriye düşüp maçı döndürdükleri maçlar var. Bu takımın önemli bir parçası. Söylenene göre penetre ve savunmasının iyiolduğu söyleniyor. Çok fazla yüksek skorlara ulaşamasada takip eden arkadaşlar beğenmiş.

FIBA, Galatasaray - David Hawkins konusundaki kararını açıklamış. Hawkins bize 424,603.18 USD+ faizi tutarında tazminat ödeyecek.Bunun haricinde kulüp Hawkins'e karşı yerine getirmediği sözleşme yükümlülüklerinden dolayı 281,666.00 USD + faiz tutarında ödeme yapacak..

İyi oldu. Cenk'e verilecek para+Oyuncu indirimleri+Hawkins'in tazminatı ile iyi bir pivot almalıyız.

Şu maçları izleyip Barış Ermiş'i nasıl beğendiniz hayret ediyorum.Gene olarak beğenilmeyen Ender Barıştan 2 gömlek iyi oyuncu keza diğer yerli guardlardan da.İyi baskı yapan birisi olunca top süremiyor Barış Ermiş resmen.Yarısahaya kadar topu getiremedi defalarca.Adamın fundamentali o kadar arızalı ki oyun kurucu olduğu halde iyi bir guard karşısında hiç abartmıyorum topu sektiremiyor bile.Yıllar evvel Mahmutili sezonda playoff maçında Göksenin rezil duruma sokmuştu.Daha ilk periyotta 20 fark yakalamıştık.Anladım ki o tek maçlık bir durum değilmiş.Karşısında biraz top çalmayı bilen herhangi bir guard varsa Barış Ermiş'in takımı rezil rüsva olur.Obradovic'in sezon başı daha bavulunu eline vermesi sürpriz değil.Antep performansı genelde istatistik üzerinden takip etiğim için bana da acaba dedirtmişti ama tekrar görüyorum ki Barış'ın herhangi Euroleague-Eurocup maçında seyircilik dışında misyonu yok.

Arkadaşlar pivot olarak porto rico'dan santiago'ya ne dersiniz benim beğendiğim bir pivot yanlış hatırlamıyorsam arroyo önermişti geçen yaz kontrat durumu ve genel özellikleri açısından detaylı bilgi verebilecek arkadaşımız varmı?

Arkadaşlar pivot olarak porto rico'dan santiago'ya ne dersiniz benim beğendiğim bir pivot yanlış hatırlamıyorsam arroyo önermişti geçen yaz kontrat durumu ve genel özellikleri açısından detaylı bilgi verebilecek arkadaşımız varmı?
Daniel Santiago 1976 doğumlu yani 38 yaşında ve 4 yıldır Avrupa basketboluna uzak. Basketbolu bırakmadığını bile bu Belgrad turnuvasında öğrendim. Bize olmaz.

Şu maçları izleyip Barış Ermiş'i nasıl beğendiniz hayret ediyorum.Gene olarak beğenilmeyen Ender Barıştan 2 gömlek iyi oyuncu keza diğer yerli guardlardan da.İyi baskı yapan birisi olunca top süremiyor Barış Ermiş resmen.Yarısahaya kadar topu getiremedi defalarca.Adamın fundamentali o kadar arızalı ki oyun kurucu olduğu halde iyi bir guard karşısında hiç abartmıyorum topu sektiremiyor bile.Yıllar evvel Mahmutili sezonda playoff maçında Göksenin rezil duruma sokmuştu.Daha ilk periyotta 20 fark yakalamıştık.Anladım ki o tek maçlık bir durum değilmiş.Karşısında biraz top çalmayı bilen herhangi bir guard varsa Barış Ermiş'in takımı rezil rüsva olur.Obradovic'in sezon başı daha bavulunu eline vermesi sürpriz değil.Antep performansı genelde istatistik üzerinden takip etiğim için bana da acaba dedirtmişti ama tekrar görüyorum ki Barış'ın herhangi Euroleague-Eurocup maçında seyircilik dışında misyonu yok.

Seviye yükseldikçe kayboluyor parkeden Barış geçen sezon Antep'in en kritik maçı olan EC yarı finalinde de sahada yoktu . Ayrıca yenilerde verdiği bir demeçte Royalde kalmayı istediğini ama maddi olarak anlaşamadıklarını söyledi . Antep'in 1 ve 2 numara için aldığı yabancılara bakarsak fena bir bütçesi yok. Zdovc illa takımda tutmak istese Antep kadrosunda tutardı ama Zdovc da mutlaka kalsın dememiş anlaşılan. Ender'e de haksızlık ettiğimizi düşünülüyorum öyle yada böyle Sipahi kendisini net olarak geçene kadar en iyi yerli pg Ender. Bunun dışında karakter olarak da çok büyük bir değer Ender . Bence bir oyuncunun karakterine kendi formamızı giyerken değil rakip forma altıda iken neler hissettirdiğine göre değer biçmemiş lazım . Ender her zaman adam gibi adam oldu. Milli takım kampında uzun süre sakattı Ender ve aslında oynadığı son final maçında sakatlanmadı. Oynayamayacak hale gelinceye kadar sakat sakat oynadı Ender . Sırf şu tavrı için bile içten bir saygıyı hak ediyorm .Ve son olarak sözleşme yenileme döneminde de olgunluk gösterdi . Ne kadar verdik bilmiyorum ama muhtemelen üçün peşin hesabını yapsa daha iyi bir kontrat da kapablirdi .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...