2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Madem Cenk ayrılacaktı Göksenin neden kiralık gönderildi kağıt üzerinde yeterli görülüyor Aradori-Sinan-Micov-Pocius ancak uzun rotasyonundaki darlığı arasıra 4 kısa oynarız diye geçiştiriyoruz.

2-3 numaradaki darlığı arasıra çift gard oynarız diye geçiştiriyoruz.

böyle geçiştirmelerle çok sıkıntı çekeriz allah korusun uzunlardan biri sakatlansa takımda 3 uzun kalıyor, kim ne derse desin ben Ergin Hocanın Ege Arar-Kerem Kanterden fazla faydalanacığını düşünmüyorum...

Pivot transferi yapılacak zaten ama 2 ve 3 oynayan bir oyuncu daha transfer edilmeli Serhat Çetin - Can Altıntığ - Melih Mahmutoğlu üçlüsünden biri mutlaka kadro dışı bırakılacak FB de birisi dahil edilebilir rotasyona...

Oyuncu geliştirmek istiyorsak Ege ve Kerem Kanter kiralanmalıydı. Göksenin takımda kalmalıydı..

Cenk kalsa iyi olurdu ama gitmesi büyük kayıp değil EL için zaten kısa rotasyonu yeterli 7 oyuncumuz var TBL'de de 6 oyuncu ile idare ederiz zaten FB dısında hiç bir takımın bizle kıyaslanabikecek kısa rotasyonu yok rotasyon altı kişiye düşse bile .Asıl kritik olan uzun rotasyonu olacak

Cenk'in gitmesi bu kadar büyük bi kayıp değil. Ligde de sıkıntı yaşamayız, geçiniz. Göktürk de çıktı hem A takıma. Arroyo'nun artık ligde çoğu maç dinlenebileceğini varsayarsak 6 yabancı götürür işi fazlasıyla. Arroyo'nun oynayacağı maçlarda büyük ihtimal Pocius hatta bazen Smith bile gidebilir tribüne. Arroyo-Ender yeter diye düşünülerek. 2-3 rotasyonu da gayet yeterlidir.

Cenk'in gitmesi bu kadar büyük bi kayıp değil. Ligde de sıkıntı yaşamayız, geçiniz. Göktürk de çıktı hem A takıma. Arroyo'nun artık ligde çoğu maç dinlenebileceğini varsayarsak 6 yabancı götürür işi fazlasıyla. Arroyo'nun oynayacağı maçlarda büyük ihtimal Pocius hatta bazen Smith bile gidebilir tribüne. Arroyo-Ender yeter diye düşünülerek. 2-3 rotasyonu da gayet yeterlidir.

Arroyo - Ender yeterli olsaydı geçen yıl ligi o sırada bitirmezdik. Arroyoda maç başı 35-40 dakika arası süre almazdı.

Hepimizi Galatasaraylıyız en güzelini diliyoruz her zaman ancak gerçekleri görmezden gelemeyiz öyle yaparsak hayalkırıklığına uğrarız.

Nolan Smith alındı evet ancak ligde ki yabancı kuralı nedeniyle Aradori-Pocius-Micov-Nolandan biri tribüne çıkacak.

Allah korusun Ender sakatlansa Arroyo-Nolan mutlaka oynamalı o zaman 2-3 rotasyonunda Sinan-Aradori-Micov kalacak Pocius tribüne yani 2-3 pozisyonu 3 oyuncuya kalacak.

Yine allah korusun Sinan sakatlansa bu kezde Aradori-Pocius-Micov oynayacak mutlaka Nolan tribüne çıkacak Arroyo ile Endere kalacak gard pozisyonu..

Bide üstüne üstlük 4 uzunumuz olacak sadece Furkan-Kerem-Erceg-YabancıPivot bu açığıda zaman zaman 4 kısaya dönerek hallederiz diyoruz birisi sakatlansa yada ceza alsa kalacak 3 uzun...

Kadro derinlik açısından kesinlikle yetersiz... kendimizi kandırmış oluruz rotasyon geniş dersek..

Umarım sakatlık belası bu yıl ugramaz bizede kadromuz yeterli olur hedeflerimize ulaşırız.

Arroyo - Ender yeterli olsaydı geçen yıl ligi o sırada bitirmezdik. Arroyoda maç başı 35-40 dakika arası süre almazdı.

Hepimizi Galatasaraylıyız en güzelini diliyoruz her zaman ancak gerçekleri görmezden gelemeyiz öyle yaparsak hayalkırıklığına uğrarız.

Nolan Smith alındı evet ancak ligde ki yabancı kuralı nedeniyle Aradori-Pocius-Micov-Nolandan biri tribüne çıkacak.

Allah korusun Ender sakatlansa Arroyo-Nolan mutlaka oynamalı o zaman 2-3 rotasyonunda Sinan-Aradori-Micov kalacak Pocius tribüne yani 2-3 pozisyonu 3 oyuncuya kalacak.

Yine allah korusun Sinan sakatlansa bu kezde Aradori-Pocius-Micov oynayacak mutlaka Nolan tribüne çıkacak Arroyo ile Endere kalacak gard pozisyonu..

Bide üstüne üstlük 4 uzunumuz olacak sadece Furkan-Kerem-Erceg-YabancıPivot bu açığıda zaman zaman 4 kısaya dönerek hallederiz diyoruz birisi sakatlansa yada ceza alsa kalacak 3 uzun...

Kadro derinlik açısından kesinlikle yetersiz... kendimizi kandırmış oluruz rotasyon geniş dersek..

Umarım sakatlık belası bu yıl ugramaz bizede kadromuz yeterli olur hedeflerimize ulaşırız.

Cidden sen okuduğunu anlamaz mısın arkadaş? Ligde daha orta ve alt seviyeli takımlara karşı Arroyo'yu dinlendirirsin. Arroyo çıkar tribüne. Nolan-Ender oynar. Diğer seviyelerde mesela derbi veya bu senenin güçlü takımları Beşiktaş,Trabzon, Daçka gibi takımlara da Arroyo-Ender oynar, gerekirse Nolan tribüne gider. Arroyo-Ender yeter cümlesi sadece bu durum için kullanıldı. Bir şeyi de yanlış anlayıp, yanlış anladığın şeyden muhalefet olma yeter! Sakatlık olursa zaten bir şey yapamazsın. Sakatlık her durumda kötüdür! Ayrıca bir 3'ümüz daha var, Göktürk. Genç olsa da ligde oynayacaktır bazı maçlarda.

Arroyo-Nolan-Ender
Aradori-Sinan
Micov-Pocius-Göktürk
Erceg-Kerem-Ege
Pivot-Furkan

Şu anlık kadromuz bu oldu. Pivot transferi sonrasında olası bir Kerem Kanter hamlesi ile bence oldukça iyi bir kadromuz olacaktır. Kısa rotasyonunda eksik kaldığımızı düşünmüyorum. 7. yabancı olarak zaman zaman Arroyo'yu da kenarda görebiliriz. Uzun lig döneminde görece kolay maçlarda kenara gelebilir. Genel olarak ise Aradori/Pocius ikilisinden birinin tribüne çıkmasını bekliyorum(Çoğunlukla Pocius). Uzun rotasyonu ise gençlerle birlikte sanki biraz eksik gibi gözüküyor olsa da bence genç oyuncularımıza güvenip şans vermeliyiz. En büyük rakiplerimiz korkmadan genç oyuncularını sahaya sürüyorlar. Bizimde yetenekli gençlerimiz var. Bizde onları oynatmalıyız ki gelişip ileride bize katkı sağlasınlar. Cenk sonrasında Göktürk'ü kadroda göreceğiz büyük ihtimalle. O da oldukça yetenekli bir genç. %12 üçlük yüzdesi olduğu yazılmış ama o istatistik son gençler şampiyonasına ait ise eğer o turnuvayı 15 sayı 6,6 ribaund 7,1 asist ile oynayıp asist kralı ve en iyi forvet seçilmişti. Ege Arar'da keza 16 sayı 17 ribaund ile en iyi pivot seçilmişti. Bu gençlere güvenmeliyiz mutlaka.

Anladığım kadar ile bu 3puan pek guveınılır bir site değil ama son iki üç basketbol haberleri doğru çıktı oyuncuların indirimi kabul etmesi,aradorinin kesinleşmesi ve Cenk Efes'te haberleri doğru çıktı bu yüzden Sofo haberi için de bir belkı demiyorum değilim

Her sene yaşadığımız sakatlık sorunlarını atlıyoruz . İnşallah bu sene yaşamayız böyle şeyler ama garantisi yok.Uzun rotasyonuna gelelim Erceg'in sakatlandığını düşünelim Top16'nın en kritik maçında. Var mı o maçı kaldırabilecek alternatifimiz?

Bir de sürekli kolay lig maçlarından bahsediliyor , beyler bu sezon yabancı sınırlaması 5+1 oldu , Anadolu takımları çok iyi transferler yaptı artık yerli oynatma zorunluluğu yok. Bu şartlar altında ligde çok zor maçlar olacak.Deplasmanlarda galibiyet almak çok zorlaştı artık. Geçen sene bize sadece EL'ye konsantre olup ligi sallamazsak ne olacağını gösterdi.Play-off finalinde F:Ülker'le oynuyorsan saha avantajın sende olacak.

Sofo olayı bence yalan, doğruysa bile istemem. 4 kişilik uzun rotasyonunda Sofoklis çok sağlıksız olur. Aynı fiyata gelecek olan Aron Baynes'i kesinlikle tercih ederim.

Maccabi Sofo'yla sözleşme yenilemişti ama, 3puan'ın haberinin doğruluk payı olabilir. Ancak, Sofo ayrılmak istese de, Maccabi'nin Sofo'yu bırakmak iseyeceğini sanmıyorum. Olurda Sofo transferi gerçekleşirse Ergin hocanın en çok istediği pivot gelmiş olacak ki, gerçekten bütçe/kalite/kimya denkleminde harika bir kadro kurulmuş olacak. Sofo olmasa da Aron Baynes'te ısrarcı olunmalı. Veya Aleks Maric+DJ White ikilisi 1 milyon avro gibi bir rakama transfer edilebilir. Gayet komple bir uzun rotasyonu olur.

Baynes'in Avrupaya döneceğini kim söyledi ki? Tabii dönerse benim de tercihim o olur ama Nba'de kalması olası bir oyuncuyu örnek gösterip diğer alternatifleri yermek gereksiz

Cidden sen okuduğunu anlamaz mısın arkadaş? Ligde daha orta ve alt seviyeli takımlara karşı Arroyo'yu dinlendirirsin. Arroyo çıkar tribüne. Nolan-Ender oynar. Diğer seviyelerde mesela derbi veya bu senenin güçlü takımları Beşiktaş,Trabzon, Daçka gibi takımlara da Arroyo-Ender oynar, gerekirse Nolan tribüne gider. Arroyo-Ender yeter cümlesi sadece bu durum için kullanıldı. Bir şeyi de yanlış anlayıp, yanlış anladığın şeyden muhalefet olma yeter! Sakatlık olursa zaten bir şey yapamazsın. Sakatlık her durumda kötüdür! Ayrıca bir 3'ümüz daha var, Göktürk. Genç olsa da ligde oynayacaktır bazı maçlarda.

Ben okuduğumu anlıyorumda sen ne dediğini bilmiyorsun. Arroyo olmazsa Nolanla Ender bir şey olmaz bu takımdan çık bu hayaldünyasından.

Yok neymiş orta sıra takımlara karşı dinlenirmiş kimmiş o orta sıra takım Uşak-FB-Efes-BJK-bANVİT-Karşıyaka-TS (transferlerine bak yorum yapmadan önce)-Darüşşafaka(transferlerine bak yine) -Ted kolej- TOFAŞ (kontrol et interntten kimleri almışlar) belki unuttugum bile vardır...

Senin oynadığın managerlik oyunlarına benzemez Arroyonun hiçbir maçta tribüne çıkma lüksü yok ayrıca senin EL fikstüründen haberin yok galiba maç yoğunlugundan falan illaki sakatlıklar cezalar olacak o zaman göreceğiz senin derin rotasyon dediğin kadroyu

Tekrar ediyorum burda kimse kimsenin Galatasaraylılıgını tartışamaz, ben karamsarda bakmıyorum olaylara ancak bu kadro lig ve EL için yetersiz. Cenk Akyolun gitmesiylede kısa rotasyonunda eksik oluştu bana göre.

Hiçbirimiz sevmiyorum FB yi tamm ama onlar gibi olmayada gerek yok Obradovic senden az basketbol bildiği içinmi Serhatları Can altıntığları takıma doldurdu 60-70 maça çıkılacak bu sezon belkide daha fazla mutlaka benchte iyi oyuncular olmalı...

Vee tekrar ediyorum 24 saniye hücum süresinin 20 saniyesinde topu elinde sektirip son 4 saniyede ya üçlük sallayan yada palas pandıras allah ne verdiyse potaya penetre eden Ender Aslan ve avrupada ikinci yılını geçirip amiyane tabiriyle "kapalı kutu" olan Nolan Smithle çıkılan türkiye ligide dahil hiçbir maçta Galatasaray favori olamaz. Arroyo olmazsa diyorum...

Sen kendini kandır kardeşim sana artık cevap falan vermeyeceğim, beni burda Galatasaray düşmanı olarak göstermeye çalışıyorsun ama ben bunca yıldır bu sporun içindeyim ve kadromuz açık bir şekilde zayıf inşallah sezonu en iyi şekilde geçirirz.

Maric'e konalım hemen. Ya da olmadı Raduljica. :)

O değil de Aradori hoşgeldin mentionlarını RT'lemekten helak oldu. Açıklayın adamcağızın transferini de rahatlasın artık.

Baynes'ın gelmesi çok çok zor...67 maç oynadı geçen sene NBA'de ve talipliside bir hayli fazla...Hatta, Spurs 2m dolarlık teklif yapmaya hazırlanıyor ama üzerinde teklifler halinde çok fazla uzunu olduğu için bu bedelin üzerine çıkmayı düşünmüyormuş...Baynes iki senede vergileri düştükten sonra 500 bin dolar gibi bir para kazandı toplam...Kahrını çekti yani NBA'in... Tam piyasası artmışken neden dönsün adam, bu da ayrı bir konu...

Aşağıdaki makalede NBA'de Baynes'a teklif yapması muhtemel takımlar sıralanmış.

Will the Spurs re-sign Aron Baynes? | Project Spurs

Sofo haberi balon haber çok büyük ihtimalle...

Maric'in bir sezon iyi bir sezon kötü istikrarsızlığını hiç sevmiyorum ama tek alternatifimiz gibi gözüküyor...

Bazı arkadaşlar TBL'yi öyle bir hafife almışlar ki eski senelerdeki düşük bütçeli takımları kolayca yenerek fb yada efes arasındaki yarışta ev sahibi avantajını nasıl alırız diye düşünüyorlar.Bence bu sene lig süprizlere gebe.Artık biz bu deplasmanı rahat geçeriz laflarını unutun beyler.Sizin o geçen sene zayıf olarak gördüğünüz takımların hemen hemen kaliteli olan hepsini büyük takımların kaptığı türk oyuncuları oynatma zorunluluğu kalmadı.Yabancılardan arta kalanları da orta halli türklerle doldurdular bkz TBL Transfer Hareketleri - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

Son olarak da 4-5 pozisyonu için alacağımız pivottan sonra o bölgeye bir isim daha alınması çok yüksek ihtimal.Ben bu oyuncunun kesinlikle en az furkan ve kerem kadar katkı verecek performansta ve tecrübede olması gerektiğini düşünüyorum.Allah korusun o bölgeden olası bir sakatlıkta alt yapıdan gelen oyuncularla kapanacak bölge değil orası özellikle de EL için.Hala ısrarla Ali Karadeniz diyorum diyeceğim

Aynen Arroyo nun dinleneceği, bizim maçları güle oynaya kazanacağımızı düşünen basketbol uleması arkadaşlarımız var hala. Final serisinde ev sahibi avantajının önemini gördük ligde FB nin altında kalmamızın tek nedeni dar rotasyonumuz oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...