2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Muhtemelen bu sene 60+ maç göreceğiz ve Ergin hoca dar kadrolarla oynamayı ne kadar severse sevsin rotasyonun lazım olduğu anlar gelecek.

Ender-Sinan-Cenk-Ersin-Furkan
Ender-Sinan-Kerem-Furkan

Ersin geçen sene sakatlıklardan dolayı pek katkı veremese de Cenk'in gidişiyle yerli kalitemizde düşüş olduğu aşikar.Tabi ki 6+1 sonrası yerli oyuncuların önemi azaldı ama kurulan kadroya bakınca tribüne çıkma zorunluluğundan dolayı 1-2-3 bölgesinde tam randımanlı olamayacağız.Uzun vadede sıkıntı yaratabilir.Göktürk'ün A Takıma çıkıp süre almasını tabi ki isterim ama Göktürk'ün sezon içi planlamalarda ciddi rolde yer aldığını düşünmüyorum.Ayrıca ligin de kalitesi bir hayli yükseldi.Geçen sene bile fazla mağlubiyet alıp saha avantajını rakiplerimize vermiştik.Bu sene de iç saha avantajını verirsek şampiyonluk şansımıza darbe vurmuş oluruz.Bu sene EL sonrası ligdeki deplasmanlar daha zorlayıcı olacak.

Yapılan transferler güzel ama yönetim veya şubenin cimrilik ve bütçe konusunda sinekten yağ çıkarma durumundan dolayı endişeliyim.Yapılan güzel hamleler,transfer döneminin sonunda devam etmezse alınan diğer isimlere de yazık olur.

Arroyo'nun dinlenebilecegi en az 10 maç var. 15 takimin tamami Lebron James transfer etti tabi bilmiyoduk. Aradori, Pocius hatta oyun icinde Micov gibi topa yön verebilen oyuncularla bu 10 maçta zorlanacaksak kapatalım kulübü gidelim. Ha Arroyo'ya bu sene de 70 maçta abanirsak EL F8'de degil en az 2 ay önce sakatliktan kaybederiz. O zaman da çıkar bu basketbol"uleması" yıllarını spora vermiş arkadaş oynar. Ben de gideyim ligimizde 15 takimin transfer ettigi Lebron James'leri bi inceleyeyim. ;)

12 kişilik rotasyonla oynayacağımızı söylemişti Murat Özyer. Gökalp'i ve Ege'yi saymazsak şu anda 10 oyuncumuz var. Bu da demektir ki 2 uzun alacağız. Maric + orta mesafesi iyi, 4-5 oynayan bir uzun alabiliriz gibi hissediyorum.

TED kolej, Selçuk, İStanbul BB, Edirne Basket, Uşak Sportif maçlarını Arroyo'suz kazanamayız diye düşünürsek ligde hiç şampiyonluk hayali görmeyelim...Bu örnek takımlar eksilmez ama çoğalır...Hatta performanslara göre bu takımlara Türk Telekom ve Royal Halı da eklenebilir...
Ender beğenilsin yada beğenilmesin, milli takımın 1. PG'si... Nolan Smith hiçde öyle küçümsenecek bir PG değil. İzleyen arkadaşlar genelde sayı yönüne bakıyorlar, bizde sayı atacak kişi bu sene çok. Önemli olan saha görüşü, uzunları besleyebilmesi...
Bu arada ben oldum olası Maric'i beğeniyorum, keşke olsa. Bize çok yarar sağlayacak türde bir oyuncu...

Anadolu kulüpleri iyi kadrolar kurdular fakat yapmayın arkadaşlar Furkan'ın dediği gibi tamamı LeBron James'i almadı. Ligimizde elbet güçsüz takımlar, sezon ilerledikçe hedeften uzaklaşıp mücadeleyi bırakan takımlar olacaktır. Ayrıca geçen sene ligde bu kadar mağlubiyet almamızın sebebi lig konsantrasyonunun koç ve takım genelinde çok aşağıda olmasıydı. Öncelik Avrupa olduğu için çoğu lig maçına takım konsantre çıkmadı. Bu sezon aynısının olacağını sanmıyorum. Geçen seneye göre daha geniş bir kadromuz olduğunu da düşünüyorum. Geçen sene verim alamadığımız Domercant, Gordon, Hairston, Engin, Ersin gibi oyuncuların yerine iyi transferler yaptık. Bende Cenk'in kalmasını isterdim fakat geçen seneye baktığımızda Cenk playoff haricinde kaç maç 15 dakika oynadı. Bu sene yabancı kuralının değişmesiyle de çok süre alacağını düşünmüyordum. Gitmesiyle kadro derinliği azalacaktır ama çok fazla arayacağımızı düşünmüyorum.

Furkan'ın acil olarak kendisini geliştirmesi lazım. Şuanda vasat bir pivottan başkası değil. Alınacak pivot eğer Maric olursa bu sene bu takım çok başarılı olamaz. Vou veya Sofo'nun alınması lazım. Ayrıca Ergin hoca gereksiz açıklamalar yapmış kanımca siz ne diyorsunuz?

Anadolu kulüpleri iyi kadrolar kurdular fakat yapmayın arkadaşlar Furkan'ın dediği gibi tamamı LeBron James'i almadı. Ligimizde elbet güçsüz takımlar, sezon ilerledikçe hedeften uzaklaşıp mücadeleyi bırakan takımlar olacaktır. Ayrıca geçen sene ligde bu kadar mağlubiyet almamızın sebebi lig konsantrasyonunun koç ve takım genelinde çok aşağıda olmasıydı. Öncelik Avrupa olduğu için çoğu lig maçına takım konsantre çıkmadı. Bu sezon aynısının olacağını sanmıyorum. Geçen seneye göre daha geniş bir kadromuz olduğunu da düşünüyorum. Geçen sene verim alamadığımız Domercant, Gordon, Hairston, Engin, Ersin gibi oyuncuların yerine iyi transferler yaptık. Bende Cenk'in kalmasını isterdim fakat geçen seneye baktığımızda Cenk playoff haricinde kaç maç 15 dakika oynadı. Bu sene yabancı kuralının değişmesiyle de çok süre alacağını düşünmüyordum. Gitmesiyle kadro derinliği azalacaktır ama çok fazla arayacağımızı düşünmüyorum.

Sinan geçen sezon sonuna doğru formunu buldu. Milli takımda da sürdürüyor az çok. Bu sene lig başından o formu sürdürürse çok iyi. Aradori, Pocius, Micov asistçi oyuncular. Ender ve Nolan'la oynarken bu kadar çok oyun kurmada zorlanacağımızı düşünmüyorum. En az 10 maçı bu şekilde götürsek Arroyo'ya büyük iyilik yapmış olacağız.

Furkan'ın şut ve sırtı dönük oyunla ilgili ciddi eksiklikleri var fakat gerek ribaund gerekse bitiricilik konusunda çok ciddi mesafe kat etti geldiğinden bu yana.

Ligin en değerli yerli uzunu, kıymetini bilelim.

Engin Özerhun, Cenk’in takımdaki genç Türk oyunculara ağabeylik yapacağını kaydederek, “Cenk’in milli takımda son iki maçtaki performansından memnunuz. Skor manasında iyi. Umarım bize de aynı katkıları verir” ifadelerini kullandı.

Cenk Efesli oyunculara abilik yapacakmış
:)

30 Temmuz'da Murat Özyer'in yazdığı böyle. Ege Arar'ı ve Gökalp Ural'ı çıkarınca, 10 kişilik rotasyonumuz var. Görünen tabloda iki uzunun geleceğini tahmin etmek zor değil. 8 yabancıya çıkarız gibi hissediyorum.

Arroyo / Smith / Ender
Aradori / Sinan
Micov / Pocius
Erceg / Kerem
Furkan

<iframe id="twitter-widget-0" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" class="twitter-tweet twitter-tweet-rendered" style="display: block; max-width: 99%; min-width: 220px; padding: 0px; border-top-left-radius: 5px; border-top-right-radius: 5px; border-bottom-right-radius: 5px; border-bottom-left-radius: 5px; margin: 10px 0px; border-color: rgb(238, 238, 238) rgb(221, 221, 221) rgb(187, 187, 187); border-width: 1px; border-style: solid; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.14902) 0px 1px 3px; position: static; visibility: visible; width: 500px;" title="Embedded Tweet" height="186"></iframe>
<script async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><iframe id="rufous-sandbox" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="display: none;"></iframe>

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...