2014 Dünya Kupası

Dünya Kupası'nda Kim Şampiyon Olur?

• Kullanılan toplam oy
    45
  • Anket kapatılmış .
İtalya - İngiltere maçının oynanacağı zemin Türkiye 2. Lig kategori stadı zeminlerinden hallice. Hatta ve hatta maçlarına gittiğim Eyüpspor'un ilçe stadının zemin kalitesi bundan kat kat iyidir.

En büyük futbol turnuvası için rezalet bir durum. Ot bitmeyen Afrika'da bile böyle zeminlere rastlamadık. Umarım medya-basın şişirmesi çıkar bu haber. Keza çimlerin boyandığını en son Manisa'da Drogba'nın ilk maçında görmüştüm. Aşağıdaki fotoğraflar cumartesi gecesi için iştahlanan futbolseverlerin şevkini kırabilir. Bilginize..

https://pbs.twimg.com/media/Bp8vHegCUAAP5Dg.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Bp_p_-SCQAAuvcE.jpg
https://pbs.twimg.com/media/BqAcG1hCAAAS1xA.jpg

Evet bir koreliden sonra bir de japon skandalıyla brezilyaya bir galibiyet hediye edildi.

2. turda tokadı yiyecekler inşallah. Defans önü çok tırt.

Maçı normal uydudan izlemek isteyenler için bir şey yazayım. Hiç Biss'le falan uğraşmanıza gerek yok. Uydu'da 2 tane TRT var. Bunlardan biri şifreli diğeri değil.

Dünya Kupası maçları TRT'nin Batı Paketinden şifresiz yayınlanacak. (Frekans: 11919 V SR: 24444)

Meksika çok sempatik gelmiştir bana her zaman. Rakip kim olursa olsun kendi tarzlarıyla herkese meydan okumuş, çoğu zaman da zoru başarmışlardır. Bu turnuvada bi yarı final yapmalarını isterim.

Hollanda 5-1 kazandı. Bildiğin ben favoriyim dedi. Sneijder gol atamadı ama asistleri var.

Kötü başlangıç sebebiyle bizim maçı izlemedim.

İspanya'nın olmayan penaltısıyla 1-0 öne geçişi, Hollanda'nın BARİZ Casillas'a faulu ile bedava 1 gol. Ha bi de Van Persie'nin ofsayt pozisyonunda sağ ayağıyla vurduğu direkten dönen top da gol olsa kim bilir neler olacaktı. Rizzoli de sınıfta kaldı ilk maçında. Bu turnuvaya bu hakemler olmamış !

Maça gelirsek Hollanda gol yedikten sonra düşmedi ve agresifliğiyle şaha kalktı bir nevi. Ama 3-1 öne geçmişken gereksiz agresiflik, hele hele Van Persie'nin amatörce, gereksiz sarı kartına anlam veremedim.

İspanya en formda döneminde bile gol atma sorunu yaşayan bir takımdı. Zaten yıllar geçtikçe de çözüldüler, gelen geçen vurmaya başladı. Artık bi özelliği kalmadı İspanyolların.

Ya İspanya, senden büyük Hollanda var! Robben de Ramos'la ŞL'den kalma hesabı kapatarak; oynadığı futbol ve attığı gollerle ne kadar büyük bir yıldız olduğunu tekrar gösterdi. Aman Sneijder fazla göz önünde olmasın. Asistler kâfi. Hücumda böyle yetenekli bir futbolcumuz var onu da kaybetmeyelim:)

Bu hakemler nedir Allah aşkına direk skora etki ettiler. 3 maç izledik. Hepsinde skora etki eden büyük hatalar var. Rezalet bir turnuva başlangıcı hakemler için.

Cüneyt ilk maçında başarılı olursa kesin yarı final alır.

NBA playoffları nisanda başlamadan bir gün önce şampiyon SAS yazmıştım. Şimdi de Dünya Kupası için tahminimi yapayım: Hollanda şampiyon olur diyorum.

Kolombiya ve Kostarika harika başladı. Her iki takımı da destekliyordum gizliden gizliye ama artık açığa da vurmak gerek. Kolombiya'da Armero ve Cuadrodo çok iyiler. Kostarika'da Joel Campbell harika oynadı. Bolanos çok iyi ortalar yapıyor. Duarte hava toplarında çok fena. En önemlisi de çok iyi takımlar. Özetle bu iki maçtan da büyük zevk aldım ben.

Şimdi sıra İtalya'da bakalım.

Kosta Rika'nın birşeyleri kanıtlamasına seviniriz tabiki ama Muslera için üzülüyor insan. İyi kalecilerin kaderi hep bu. Ah Musleram ah :( Latin takımlarının maçları çok zevkli olur ve oldu da bu turnuvada, olmaya da devam ediyor. Gece oynanacak İtalya-İngiltere maçının durağan geçeceğini tahmin ediyorum.

Muslera 3 gol yedi. Çok iyi performas göstermedi. Piyasası da azalacaktır muhtemelen. Kostarika milli takımında hemen her ülkeden oyuncular var. Adamlar resmen dünyaya açılmış. Uruguay orta sahasına beni koysanız ben bile fark yaratırım. O derece kötüydüler. Şimdi günün asıl maçı, İngileter-İtalya maçı var.

Uruguay'ın defansını hiç beğenmedim.Muslera ne yapsın ? Campbellada ayrı bir parantez açmak lazım gerçekten şutları ve oynayış tarzını çok beğendim.Şimdi sırada İngiltere İtalya maçı var bakalım.

Kosta Rika bilinenin aksine öyle kötü bir kötü bir takım değil. Adamlar 4. kez Dünya Kupasında yer alıyorlar. Biz 2 kere katılabildik ama sorsan kimse beğenmez Kosta Rika'yı..

Ona bakarsanız Casillas 5 gol birden yedi ama Pique-Ramos beceriksizliğinden ve orta sahanın savunma yönü düşük olunca hücum gücü yüksek Hollanda parçaladı. Şimdi Casillas ne kaybetti Casillaslığından ? Hiçbirşey.