2014 Dünya Kupası

Dünya Kupası'nda Kim Şampiyon Olur?

• Kullanılan toplam oy
    45
  • Anket kapatılmış .
Gözüme çarptı. İngiltere'nin ilk 11 oyuncusunun tamamı Premier Lig'de mücadele ediyor. Liverpool'dan tam 5 oyuncu bulunuyor. İtalya'da da sadece 2 futbolcusu Psg'den geri kalanı Serie A'da.. 4 tanesi Juve'den.

İngiltere İtalya maçının ilk yarısı 1-1 bitti. Güzel maç oluyor. İtalya'da Pirlo'nun attığı paslar olmasa hucumda hiç etkili olamayacaklar gibi.

Uyumadıysanız izleyin derim.

Turnuva çok iyi başladı. Brezilya-Hırvatistan maçı gruba direkt etki etti. Meksika boş takım değil. Brezilya'nın hakemle +2 puanı cebine koyması liderliğe götürecek gibi onları.

Meksika, Kamerun'a ciddi üstünlük kurdu. Hakemler bu maça da damga vurdu. Gio'nun gollere yazık oldu.

Hollanda patlayıcı bir takım eyvallah da bu kadar patlamalarını da kimse beklemiyordu. İspanya için bir şey bitmiş değil. Nefret ediyor olsam da Şili ve Avustralya'yı geçmeleri çok olası. Brezilya'yı eleyip 2.turda yollarına devam ederlerse bile şaşırmam.

Şili turnuvada desteklediğim 3 takımdan biri. Avustralya'yı beklediğim gibi rahat geçtik. İyi top oynuyoruz ama kanatları iyi kullanan ve hızlı hücuma çıkan her takım sıkıntı yaşatır Şili'ye. Hollanda-Şili maçı İspanya-Şili maçından sonra olmasa Hollanda mağlubiyeti direk yazılabilirdi Şili hanesine. Şimdi Hollanda, Avustralya'yı geçip gruptan çıkacaktır. Son maç kaybetse bile averajla lider olurlar. İspanya--Şili maçı grubun final maçı artık.

Uruguay ölüm grubunda herkesin en çok güvendiği takımdı ama çok ciddi yaratıcı oyuncu sorunları var. Kosta Rika bile yaratıcılık konusunda 5-4-1 oynamasına rağmen daha üstündü Uruguay'dan. İtalya-İngiltere'yi geçip kendini ilk ikinin içine attı artık. Kosta Rika bir maçta daha sürpriz yapabilirse tüm hesaplar karışacak grupta. Ama dediğim gibi İtalya bir şekilde atar kendini ilk ikiye dünkü galibiyetten sonra.

D'de grubun zayıf halkası Yunanlıları tertemiz yendi Kolombiya. Fildişi'de avantajı kapmış. 2006 ve 2010 kuralarından sonra artık gruptan çıksın şu Fildişi.

Joel Campbell zaten geliyorum diyordu. Onun haricinde dikkatle izlenesi bir kaç oyuncu olarak Şili'den M.Diaz'ı öneriyorum. Galatasaray olarak ihtiyacımız olan bölgede olmasa da çok iyi oyuncu. İhtiyaç olarak düşünürsek ve gerçekçi yaklaşırsak kanat oyuncularına baktığımızda İbarbo göze çarpan isimlerden.

Şili grubu İspanya'nın önünde 2.bitirirse şaşırmam. Kolombiya da lider biterir diye düşünüyorum. Meksika Brezilya'yı yener tahminimce. Kolombiya-Meksika-Şili 3 lüsünün birinden veya hepsinden sağlam bi atılım bekliyorum bu turnuvada.

Götze'nin pozisyon penaltı değil. Hata 1. Penaltıysa direkt kırmızı kart. Hata 2. Pepe'ye kırmızı kart çok ağır karar. Hata 3. Kapadım maçı zaten basket maçı var diye. Hakemler penaltı konusunda abarttı artık.

Bugün biraz kupayı boşladık ama olacak o kadar.

Cezayir-Belçika maçını spordayken göz ucuyla izleyebildim ama Belçika beni pek memnun etmedi. Her ne kadar maçı çevirseler de ileri gitmeleri zor gibi görünüyor bu futbolla. Onlardan çok daha iyi oynayan takımlar var. Bakalım futbol olarak gelişim gösterebilecek mi?

Brezilya-Meksika maçı da 0-0 bitti ama golsüz bitecek bir maç değildi. Ben zevk aldım yine de. Cüneyt Çakır da 2-3 hata dışında iyi maç yönetti. Ben penaltısı kesin var diyordum. Brezilya umut vermedi yalnız. Çoluk çocuk görüşümde devam ediyorum hala. Parçalarla bu çocukları ileriki turlarda.

Yıllarca Romario'nun, Ronaldo'nun oynadığı mevkii de şimdi Fred ve Jo var. Hala bu Brezilya'dan başarı bekleyen de var. Hangisi daha acı çözemedim.

Yıllarca Romario'nun, Ronaldo'nun oynadığı mevkii de şimdi Fred ve Jo var. Hala bu Brezilya'dan başarı bekleyen de var. Hangisi daha acı çözemedim.

Brezilya geçen yıl oynadığı futbolla favori geldi buraya. Hala da ciddi favorilerden. Tek maç tabi her şey olabilir ama şampiyon olamazlarsa tek sebebi Galatasaray taraftarının sinerjisi olacak. Melo olaydı şampiyonluk kesindi :D

Almanya'nın çıktığı kadro kafama yatmamıştı ama yürüyerek kazandılar resmen. Penaltı tartışılır ama penaltı da olmasa dahi Almanya bu maçı çok rahat kazanırdı.