2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bargnani transferi zor tabi olsa çok çok iyi olacak orası ayrı tabi.Umarım maddi sorunlar çözülür bu sene iyi oyun izlemeye devam ederiz.Bu basiretsiz yönetim önümüzdeki sene bu takımı tutamaz zaten.
 
Pota altında iş yapacak bir atlet uzun bizi güçlendirir ama ligin favorisi hala Fenerbahçe olur. Bargnani transferi ise beklediğimiz katkıyı vermesi halinde bizi ciddi ciddi şampiyonluğun yüzde 50 adayı yapar. Beklediğimiz katkı bölümünün altını çizmek istiyorum çünkü bu oyuncunun bugüne kadar yaptıkları ve ne derece silahlara sahip olduğu aşikar. Bargnani buraya uyum sağlayamayıp iyi bir basketbol oynamadan da gidebilir ama bu tam da Ergin Ataman'ın seveceği tarzda bir risk. Eğer oluru varsa koçun Bargnani'den başkasına gideceğini hiç sanmıyorum.
 
Playoff "bence" kendi zaaflarını güçlendirme değil, rakiplerin zaaflarını daha fazla kaşıma yeri. Bargnani gibi çok üst düzey bir oyuncu varken "bence" şansımızı zorlamalıyız. Eğer olmuyorsa o zaman diğer alternatiflere bakılmalı. Savunma konusunda da ben arkadaşlar kadar endişeli değilim. Yıllardır NBA'de üst düzey oynamış gayet de kalıplı bir oyuncu. Bence savunmada da sırıtmayacaktır. Kısacası 150-200k verip 15-20 dk. süre alacak bir yıldız alacağımıza, Bargnani gibi zaafları olsa da dengeleri değiştirecek bir oyuncu gelmesini tercih ederim.
 
Bargnani avrupa için özel bir oyuncu olabilir.Gelirse alınabilecek bir risk çünkü mevcut halimizli lig şampiyonluğu çok zor .Elimizde patlama ihtimalini göze alarak riskli ama yüksek getiri şansı da olan bir deneme olur.Bitik Jerrels gibi risklirr alınacağına böyle bir risk alırsın. Zaten koç da kariyeri boyunca böyle riskleri almış sevmiş bir koç.

Gelelim işin oluruna bana gore çok zor bir ihtimal. Aklıma cezbedici hiçbir yanimiz gelmiyor. Belki seneye üst duzey bir takıma yüksek kontratla kapağı atmak için kendini gösterme fırsatı olarak gorur de gelir.

Olayın taktik yönüne gelirsek Datome'nin yıldız olduğu avrupada Bargnani coşar diye düz bir mantık yok.Nba'de neden tutunamadigin da önemli.Fizik zayıftır atletizm top hakimiyeti ayak çabukluğu NBA için yetersizdir ,çok yetenekli bile olsan yapamazsın. Bargnaninin sorunları daha derin ,savunma azminde ve ribauntlarda sorunu var.Blok özelliği zayıf enerjisi düşük bir oyuncu. Bu özellikler avrupada oynarken de dezavantaj.

Ben iyi bir sistemde fark yaratabileceğini düşünüyorum ama zaten büyük ihtimal olmayacak.
 
Kesinlikle Bargnani gelirse fark yaratır özellikle hücumda artık savunma kısmı Lasme´ye kalır..Lasme-Bargnani ikilisi ligde ağırlığını oldukça hissettirir ama ben yine de Bargnani transferini çok kolay görmüyorum..
 
Arkadaşlar merhaba. benim oğlum bir metro seyehatinde kulüp stafından birisiyle bir Eurocup deplasmanı için havalimanına giderken karşılaşmış. Çok iyi bir GS'lı olan oğlum sohbet ederken staftaki kişi 4-5 ay gibi uzun süredir maaş alamadıklarını söylemiş. Hatta oyuncuların da paralarında gecikme olduğunu söylemiş. Sanırım Ergin Ataman'ın katkılarıyla idare ediliyor. Bu kadar kabiliyetsiz bir yönetimden beklenebilecek bir hareket olur.

Heralde Sabri esine aldigi arabadan memnun olmamis ki ek para veya Hamit Altintop'a kaynak yaratmak icin basketbol butcesinden yemislerdir mutlaka...

Bu vizyonsuz insanlardan her sey beklenir. Ben bazen suna kiziyorum.Bunlar ticari hayatlarinda nasil batip yok olmuyorlar ilginc bu merdiven alti isletme yapisi ile.,
 
Heralde Sabri esine aldigi arabadan memnun olmamis ki ek para veya Hamit Altintop'a kaynak yaratmak icin basketbol butcesinden yemislerdir mutlaka...

Bu vizyonsuz insanlardan her sey beklenir. Ben bazen suna kiziyorum.Bunlar ticari hayatlarinda nasil batip yok olmuyorlar ilginc bu merdiven alti isletme yapisi ile.,

Kendi paralari olsa bu sekilde harcamazlar ki, Kluplerin vakif statusunde olmasinin en buyuk dezavantaji budur zaten.
 
Acaba kimi alacağız? Şu yapılacak takviye çok çok önemli. Jerrels tarzı bi transfer olursa hayal kırıklığı olur. Ama lasmenin canı çıkıyo acilen uzun da lazım. Ligde lasmenin biraz dinlenmesi gerek...
 
Aslında bu transfer bir Türk pivot olsa Chuck'da kadroda kalsa harika olur. Daçka hepsini topladı, Oğuz, Ersin Dağlı, Furkan doğru dürüst süre bile almıyorlar.
 
Türk oyuncular için normal transfer dönemi çok önce bitmişti KSK'nın Sameti aldığı günlerde geçici transferin son günleri idi yerli transfer dönemi sona erdi yani.

Genel olarak da mevcut bütçe yapımızda, uygun fiyata oynayacak savunmada sert ve istekli ,konsantrasyonu yüksek yerliler almalıyız bence genel olarak yerli oyuncuların kalitesi ortada ,Ergin Ataman da rotasyonu sevmiyor zaten zaten dar olan bütçeyi yabancılara ayırmak daha mantıklı .Sinan gibi belli bütçe seviyesinin üzerinde bir oyuncumuz zaten var. Mesela Nusret Yıldırım önümüzdeki fena olmayabilir zaten altyapı oyuncumuzdu biz de daha da istekli olacaktır .
 
Kaan Kural mevzusuna ait podacastin linki burada: Potacast: #236 – 06.03.16 | yazıhane

GS ile ilgili kısım 17.00 - 34:00 arası... Ben hakaret veya alay içeren birşey duymadım? Bargnani haberlerini Ibra transferine benzetmişler. Mali sorunlardan bahsetmişler. Abartılı konuşmuş veya yanlış bilgi vermiş olabilirler. Ancak özür dilemeyi gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Potcasti dinledim ve bu orkun ÇOLAKOĞLU'nun sitenin bahçesinde dahi basketbol yorumlayamayacak kadar sığ bi adam oldugunu gördüm. Bazı arkadaslar öyle yayvan yayvan konusunca basketbol yorumcusu olduklarını zannediyorlar maalesef.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst