Geçen sene iyi futbol oynamadan şampiyon olduk. Lâkin her zaman olmaz bu. Üstelik şampiyonluğun en büyük mimarları Sneijder ve Muslera idi. Fakat Hamza her güzelliği kendinden zannedip hâlâ 3 kupa ve 4. yıldızın rehavetinden çıkamadı, egosunun esiri oldu. Yok şampiyon kadroymuş, yok hepsi yıldızmış! Muslera ve Sneijder olağanüstü oynayınca alıp götürüyordu takımı. İki hafta düşük viteste oynadılar ne oldu? Anadolu takımına dönersin işte böyle.. Çünkü senin başka yıldızın YOK!
Hamza bey kötü bir teknik direktör değil çok kötü bir teknik direktör! Ne zaman birşeyler denemeye kalksa fantazi yapıp saçmalıyor. Teknik/taktik bilgisi sıfır! Zaten bir sistemimiz, B planımız falan da yok. A planımız bile yok. Öyle rastgele oynuyoruz. Umut'tan kanat olmayacağını anlayamadı adam yahut anladı da sırf taraftara inat olsun diye yapıyor. Podolski'yi sağa, Wesley'i sola hapsetti. Birlikte oynaması gereken adamlar birbirini göremiyor. Hele kendi sahanda 2-1 mağlup durumdayken ve Umut da dururken "defansa yardım etmiyor diye Burak'ı çıkardım" demesi komedidir! Büyük bir otorite sorunu da var. Bu sefer en azından özür dilemedi ve Bilal'i, Olcan'ı falan sokmadı oyuna. Kendisi için büyük gelişme.
Bu takıma sağ bek, stoper, kanat, forvet, orta saha, yedek kaleci lazım diye çoğu taraftar söyledi durdu. Ama sonra hain ilan edildi böyle diyenler. "Yok efendim siz transfer delisisiniz. Takımımızın hepsi yıldız. Dengeler önemli. Eksikleri takım içinden kapatabiliriz." Kapat da göreyim hadi. Şu ana kadar Galatasaray kalitesine yakışır, ŞL oynayabilecek yapılan tek hamle Podolski. 5 transfer şart hâlâ! Genç oyuncular alınıyormuş. Alınsın ona kimse ses etmez ancak Önce adam gibi 11 kurun, eksikleri kapatın sonra yapın ne yapıyorsanız.
Bu maç Umut hasbelkader 1-2 gol atsaydı bu çapsızlar çıkıp utanmadan "forvet hattımız yeterli, transfere ihtiyacımız yok" diyecekti ancak planları tutmadı.
Burak'ın gitme durumu var diyorlar. Eğer giderse aylardır Burak'a alternatif bir oyuncu alamayan yönetim/teknik direktör onun yerine as oyuncu hiç alamaz! Satılmasını isterdim ancak yerinin dolacağına inancım hiç yok!
Sadece teknik direktörün gitmesi de çözüm değil. Yönetim de gitmeli. Zira ikisinin birbirinden pek farkı yok..
Her şeyi geçelim 3 kupalı sezonun ardından iç sahadaki ilk maça 15 bin taraftar geliyorsa yönetimin ve teknik direktörün yapacağı tek şey istifa etmektir! Yolun sonu görünüyor çünkü.