Şu an sanırım taraftarların %99u ile çelişen şeyler yazacağım. Bunu baştan belirtiyim. Bir de yazıyı okumadan önce hiçbir Galatasaray oynayan sporcuyu , yöneten yöneticiyi , hocayı vesaireyi ektradan sevmediğimi , hatta performansa dayalı sempati gibi çıkarcı fakat doğru olduğunu düşündüğüm bir anlayışta olduğumu belirtiyim . Açıkcası bu döneme kadar olan borçların sorumluları da şu an umrumda değil. Ne Özhan Canaydın'ı mezardan kaldırabilirsin , ne Adnan Polat'a ne de Aysal'a hesap sorabilirsin. Bunlar acı gerçekler.
Fakat şu taraftarın tepki üstüne tepki göstererek yıkıcı bir etki yaratmasına artık tahammül edemiyorum. Bak arkadaşım bu klübün dağ gibi borcu var. Şubatta yöneticiler oraya men cezasını kaldırmaya değil azaltmaya gidecekler. Yani öyle masaya yumruk vurma tarzı Türk işi şovenizmin para etmediği bir ortamda , kravat takan zanlı gibi iyi halden indirime gitmeye çalışacaklar.
Hani diyorsun ya Dursun git diye ; Dursun bugün ''tamam lan gidiyorum'' dese ertesi gün o başkan olsun yönetici olsun dediğin adamlar kapısında yatar aman bu ara klübü bırakma diye. Bunlar benim uydurmalarım değil. İnanmıyorsan aç Dursun Özbek'in seçildiği günkü diğer adaylara bak. Nerde Adnan Öztürkler , Ali Dürüstler ? Birinin sesi çıkmıyor öteki zaten TFF'de. Bu adamlar göreve çağrılırken neden kafalarını kuma gömdüler diye hiç düşündün mü ? Bakın hala Özbek hakkında olumlu bir laf etmedim. Etmeye de niyetim yok. Ama başkan olsun dediklerini de bi gör .
Tutturmuşsunuz Burak Yılmaz şudur budur diye. Neymiş Muhammed Demir'i alacakmış da Burak satılsınmış . Sen cebinde paran yokken nasıl ki Migros'a girip de kafana göre alışveriş yapamıyorsan , bu klüp de şu an oyuncu alamıyor. Bunu anlamamak için bu ısrar neden ? Dursun da 10 milyon euro kredi çekip 3 tane adam alsa , sonra 3 yıl men cezasından sonra da çıkıp '' UEFA üstümüze oyunlar oynuyor '' dese alkışlayacak mısın ? Adam bas bas bağırıyor atacaklar bizi diye. Neden anlamıyorsun bunu ?
Bakın bu takımın 2002 , 2006 ve 2008 şampiyonlukları ciddi anlamda zayıf ya da eksik kadrolarla kazandığı şampiyonluklardır . Sen Sabri'yi sevme , yetersiz bul lafım yok. Ben de sevmiyorum ve yetersiz buluyorum zaten iki adet göze sahip olduğum için. Ama bu herşeye şikayet eden ve asla destek olmayan yeni nesil Galatasaray taraftarı Cihan + Sabri sağ kanadını izleyecek yaşta olsa acaba neler olurmuş o dönem ?
Galatasaray taraftarı olabilirsin , stada parayla da girebilirsin. Ama bunlar sana takım öndeyken ve herşey güzel gidiyorken Burak'ı ıslıklama hakkı vermez. O skoru 2-1'e getiren golü sen attın kendi kalene ıslıklarınla. Ankaraspor maçını sen verdin. Sen o Sivas maçında takımının arkasında dursan , desteğini esirgemesen ya da onları da geç bu takıma köstek olmasan bugün bu takım Ankaraspor'u orada parçalar ve bütün klüp havaya girerdi. Ama şimdi yine kaos içerisindeyiz. Sense hala sığır gibi transfer bekliyorsun. Oyuncunu kazanacağın yerde oyuncu kaybediyorsun. Bak Burak geçmişte şunu yaptı bunu yaptı demiyorum. Çünkü geçmişle yaşanmaz. Ama sen şu sezonun sonuna kadar Burak'a mahkumsun. Transfer yasağı alırsak ve bu adam gitmek istiyorum derse çıkıp sen forvet oynarsın artık. Hiç öyle altyapıdan adam koyalım deme. 2 seneye onun da içinden geçeceksin çünkü sen.
Eğer bu yeni nesil taraftar 2006da olsa biz o Kayseri maçını kaybeder ve fenerin de puan kaybetmesiyle tarihe ''gerizekalılar'' olarak geçerdik. Dursun'a kız , Burak'a kız , Sabri'ye kız hiç önemli değil benim için. Ama Galatasaray'a destek olmayacaksan köstek de olma. Bugün alacağın 3 puandan gelecek paraya da , Burak'a da , Semih'e de bi yerde muhtaçsın. Ya bunu anla ya da sıkıntısız bir takım tutup rahat rahat takıl. Drogba varken 50000 olan stadın hiç anlamı yok. Drogba'yı da bi görelim diyen bir sürü adam geldi o stada. Passolig diyorsan saygı duyarım. Çünkü orada konu Galatasaray filan değil. O iş resmen keriz silkelemece. Ama şu stada gidiyorsan git takımını destekle. Bu takım rezalet kadrolarla şampiyonluklar aldı , şampiyonluklar kaçırdı. Şimdi hiç yoksa 3-4 tane dünya çağında futbolcu izleme şansın var. Biraz kıymet bil ve köstek olduğun şeyin dursun mursun değil bizzat Galatasaray olduğunu unutma.
He bir de Fatih Terim'in ilk şampiyonluk hikayesini bi araştır nereden dönmüş bu takım diye.