2016-2017 Galatasaray Futbol Takımı

Iste en buyuk transferimiz Riekerink hocamiz ve futbol nedir,takima asiladigi anlayis. Bir hoca nedir iste size belkide Turkiye'ye gelen en iyi yabanci taktisyen diyebilecegimiz bir hoca. Bu hocanin diger gazla calisan ( Terim ! , Yilmaz Vural'dan ) farki futbol basit oyundur denileni yapin Barcelona gibi bile oynamamaniz icin neden yok demesidir.

Kimide TRT spikerini cikar hedef alir,abuk sabuk klasik Turk yapisi. Riekerink ile 5 sene en az calismaliyiz.
 
Bu sene eksikleri tamamlayalım yeter sabri linnes carole falan yeter. Takım olalım seneye takviye edilir. Linnes ile Carole zaman vermek gerek.
Edit: maçı izlemedim genel fikrim bu yönde.
 
Maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmak lazım. İlk yarı da biz iyi oynadık, ikinci yarı da Manu. İlk yarıdaki oyunumuzu maç geneline yayarsak, bu sene şampiyonluk için karamsar değilim. Tabi bu tarz yenilgiler geri kalan günler için hayırlı olur. Takımın halen çok eksiği var; en az bir tane forvet ve defansif orta saha şart.

Hazır olmayan oyuncular var. Serdar Aziz'in yaptığı 3 bireysel hata ile 5-2 yenildik. Daha hazır olmadığı açık şimdiden eleştirmek istemiyorum çünkü fazla antrenman yapamadı. Yine de kalitesi eldekilere yakın, sürekli sakatlanan adama 4.5m euro verilmez, veren de iyi niyetli değildir. Linnes'in de kalitesi düşük. Oraya daha iyi bir oyuncu olmalı. Isla'yı rahatlıkla kiralayabiliriz alacağı para da Sabri'den fazla olmaz.

Defanstaki sorunumuz devam edecek gibi duruyor. Hem takım yapımız, top rakipteyken sorunlu; hem de defansif oyuncularımız iyi savunmacı değil. Alınacak orta sahanın mutlaka iyi bir kesici olması gerekiyor.
 
Uzun uzun yazmaya gerek yok bence hazırlık maçlarında da gördüğümüz gibi gol yollarında sıkıntı çekmiyoruz bizim 2 senedir kanserli bölgemiz defans hattı. Hakan, Serdar , Linnes ve Chedjou ile başarı biraz zor gelir.
 
Ön libero ve forvet yetmez. Defansa da takviye lazım. Linnens, Carole, Serdar, Tarık gibi adamların hepsini toplasan bir Ujfalusi etmiyor. Şu açık ki, defans bölgesine genç, deneyimsiz oyuncu almak hataymış. İsimsiz de olsa deneyimli oyuncu almak lazım.

Maç özelinde, ilk yarıda oynadığımız oyun umut verdi. İkinci yarı Selçuk çıkınca orta saha çöktü. Defans hataları da eklenince fark geldi. Uzun zaman sonra ayağa pas yapan bir GS takımı izlemek güzeldi.
 
Linnes pek iyi sinyaller vermedi. Bireysel hatalar bir yana asıl özelliği olan hucum tarafında da etkisizdi savunmada güç ve pozisyon alma konusunda da yetersizdi ne yazık ki. Hucumcu bek olarak Sabri daha iyi şu an için. Denayer'i kiralayabilirsek savunmacı sağ bek olarak da kullanabiliriz hem stoper hem de sağ bek rotasyonunu rahatlatacaktır. Carole yine iyiydi. Geçen sezon da beğenirdim.
Dzemali ise henüz uyum sağlamamış takıma oturmamış görünüyor. Bu anlamda Hamit de Dzemali de ancak Selçuk'un yedeği olabilir. Çünkü ne forvet arkası oynayabilirler ne de önlibero. Hatta Hamit ve Dzemali'den biri gereksiz bana kalırsa çünkü takıma sert, dinamik bir ön libero lazım hatta iki.
 
Görünüşe göre leiva ve eren gelecek gibi duruyor.Top bizdeyken gerçekten tehlikeli bir takım oluyoruz.İşin savunma kısmınıda çözersek bu sene güzel geçebilir.2011-2012 sezonuna benzetiyorum.Yeni hoca,avrupasız sezon,yeni oyuncular ama malesef ayni yönetim.

Taraftar desteği olmadan şampiyon olmak çok zor ligde,bu yıl daha da zor lig olacak gibi duruyor.Deplasmanda maç kazanmak zor artık.Ankarada,Konyada,Başakşehirde,Trabzonda,Antalyada fazla puan alan takım şampiyon olur.

Muslera-linnes,serdar,ched,carole-selçuk,lucas-wes,bruma,poldi,eren 11 i yolda gibi.Hakan,Sinan,Yasin,Dzemaili kenardan destek verir zaman zaman 11 de başlarlar tabi.

Umut,Donk,Tarık,Salih,Adili ,Eray,Olcan gibi oyuncuları para vermeden gönderebilirsek iyi olur,benim bonservis beklentim yok açıkçası.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Eren gelirse bence sezonun ilerleyen kısmında Sinan Eren'i kesebilir. Hazırlık kampında kötüydü ama toparlayacaktır diye düşünüyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Takım gayet olumlu sinyaller veriyor..Tek sıkıntı gerçek bir dmc ve forvetimizin olmaması..Ayrıca Linnes'in düzeleceğini düşünüyorum ben özellikle dmc transferi sonrası biraz olsun defans hattı rahatlayacaktır şuan takımın orta sahası tül perde gibi..
 
Galatasaray, Eren Derdiyok'u KAP'a bildirdi!

Galatasaray, Kasımpaşa'nın forveti Eren Derdiyok ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.
 
Eren tartışmasız iyi oyuncu fakat bu transferi benim için iyi transfer yapacak Dursun ve yiyicilerin alacağı/vereceği komisyon. Konuşulan Donk, Umut ve 2.5m euro ise iyi transfer olur. Senelik ücret de önemli tabi, 2m euro gibi uçuk rakamlar teklif etmemişizdir umarım. Buraya da birkaç sefer yazmıştım Eren'i istediğimi, transferin maliyetini düşünmekten istediğim oyuncu gelince bile sevinemiyorum, Dursun Özbek istifa!

Ayağı iyi, topla uyumu iyi, duvar olabilir, kafa toplarında etkili oluşu beğendiğim özellikleri. Maç içinde bazen uyuması, maç maç performansındaki dalgalanma ve sakatlığa elverişli yapısı soru işaretli bulduğum noktalar. Takımımızın ihtiyacı olan tipte, kaliteli bir oyuncu, hayırlı olsun...
 
Eren iyi oyuncudur yalnız bu yönetim acaba ne kadar bonservis verdi diye düşünmekten oyuncuyu yorumlayamıyoruz!! Umarım kadro dışı kalan oyunculardan en az 2si kullanılmıştır..Söylenenlere göre para+umut şeklinde olacak eğer böyle olursa kafadan 4-5m bayılmıştır bunlar!! İnşallah umut+donk+3m gibi birşey olur..
 
Sakatlanmazsa müthiş transfer.
Umut Donk artı 2 milyon ise iyi transfer.
Ama bakalım kendisi kaç para alacak herkes gibi beni düşündüren kısım.

Leiva da gelirse orta saha için süper hamle olur.

Sol bek içinde Emre Taşdemir; Olcan,Tarık ve Salih karşılığında alınabilir.

Niasse ve Gökhan İnler de takımlarında kadro dışı bırakıldı. Bonservisleri yok. Alinabilecek 2 isim.

Özellikle Eren'den sonra Niasse bu takıma cuk oturur. Bonservis bedeli de yokken almak lazım.

Birde Denayer gelse süper olur.

Eren hayırlı olsun...
 

Üst