Birleşmelere prensip olarak çok sıcak bakmasam da eğer oyunun kuralları bu şekildeyse oyun bu şekilde oynanıyorsa ya sen de onlarla başedebilecek bütçeyi koyacaksın ya da gidip sen de Efes'le birleşeceksin. Adamlar ülkerle birleşiyor, doğuşla birleşiyor diye hayıflanmak doğru değil, güçlüler ki bir şekilde birleşiyorlar ve kendilerini yukarıda tutacak fırsatı yaratıyorlar. Biz ise hala basketbolda bir ileri iki geri takılıyoruz evet adamların durumu antipatik ama güçlüler, bizse yeterince güçlü değiliz ve büyük loser'lar ama adamlar Obradovic'i getiriyorlar ve bu loser'lığı bir şekilde sübvanse etmeye çalışıyorlar, başarıyorlar da. Bizse hala acayip derecede istikrarsızız basketbolda. Yani adamlar Obradovic'i getiriyorsa sen de Blatt'ı getireceksin, doğuşun yaptığı gibi ya da Messina'yı getireceksin.Böyle bir ileri iki geri hiçbir şey olmaz, hiçbir zaman da kalıcı başarılara ulaşılamaz. Ergin Atamanla, onun gazlamalarıyla, istikrarsız yapıyla çok olacak şeyler değil bunlar, olursa da Eurocup oluyor biz de Allah bereket versin diyip geçiyoruz. Adamlar futbolda nasıl bizden fersah fersah geridelerse basketbolda da tam tersi ilerdeler, üst üste 3. kez mi final four oynayacaklar bu sene, yalnızca bu bile oldukça önemli bir başarı, kupayı alamasalar dahi, çünkü artık buraların abonesi durumuna geldiler, Obradovic orda olduğu, yapı bozulmadığı sürece de hep buraların yolcusu olacaklardır. Şampiyon olurlar mı..? olabilir ama bu loser kimlik ile çok da kolay değil ama olurlarsa da tebrik ederiz. Futbolda ilerdeyiz derken futbolda da çok istikrarlı olduğumuzu söyleyemeyeceğim ama kazanan kimliğimizle buraya oranla daha iyi kotarıyoruz oraları ama oralarda da bir yapı yok ve aslında şafak oralarda da oldukça karanlık.
Basketboldan devam edecek olursak eğer başarı istiyorsak önce istikrarlı bir yapı kurmamız ve güçlü bir sponsor bulmamız gerekir. Bunun da yolu ya Efes gibi bir güçle birleşmek olabilir- ki onlar buna yanaşmaz- ya da Ünal Aysal'ın projesindeki gibi Basketbol şirketleşip anonim şirket haline gelir ve daha bağımsız bir yönetimle daha özerk bir hale gelip güçlü bir sponsorla her şeyden de daha önemlisi güçlü olduğu kadar istikrarlı, sürdürülebilir bir sponsorluk projesiyle güçlü bir kimliğe kavuşabilir ama bu yönetim olduğu sürece de böyle bir şeyi pek olası görmüyorum. Biz kısa vadede Ergin Atamandan kurtulabilirsek, bu yıpratıcı ortamdan uzaklaşabilirsek yabancı gelecek vaadeden iyi bir koçla ya da Oktay Mahmuti ile hatta Erman Kunter bile olabilir daha az yıpratıcı bir ortamda, sinerji yaratarak 5-6 milyon dolarlık bir bütçe ile rejenerasyon yaşayıp biraz olsun kendimize gelebilir ve üstümüzdeki ölü toprağını atabiliriz ama bu benim için asla yeterli değil. Orta vadede kesinlikle basketbol şirketleşmeli çok iyi bir sponsorla, kendi salonunda oynayan, yeniden Euroleague'de olan ve daha da önemlisi kalıcı olan bir Galatasaray hayal ediyorum, başında David Blatt gibi Trinchieri gibi gerçekten iyi bir koç olan her zaman sonuna kadar mücadele eden, yense de yenilse de taraftarını mutlu eden bir Galatasaray, oyuncu öğütmeyen, hayal satmayan bir Galatasaray basketbol takımı hayal ediyorum ve umarım bu uzun süre hayal olarak kalmaz ve bir gün bu hayallerimize kavuşuruz.