2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

19 haziranda Tony Mitchell'ı önerip şu performansını görünce içim biraz burkuldu.Özellikle Eurocup seviyesindeki potansiyeli belliydi.
Aynı mesajda Josh Selby, Jerome Dyson ve Daequan Cook'u yazmıştım.
Josh Selby bu yıl Amirileague'de oynayacak
Daequan Cook Benfica'yla Fiba Europe Cup'da oynayacak.
McCollum'la Dyson arasında seçim yaptık.Şu Schilb'in yerine ikisini birden alsaydık keşke.
 
Burada bulunmasını istediğim oyunculardan(aslında bizde olmasını isterdim) biri olan Dominic McGuire bu sezonu Çin de geçirecek. Geçtiğimiz yıl İsrail de iyi istatistik yakalamıştı. Genel olarak dört numaradan beklenecek işleri gayet güzel yapan, şu da atletizmi de iyi bir oyuncu.

Ryan Richards da Çin e gitti. Transfer başlığında önerdiğim bir oyuncuydu. Her yerden şut atabilen, bileği düzgün, atletizmi iyi, içeriyi iyi kapayan ve oynadığı takımlara hep liderlik eden bir oyuncu. Aslında NBA de yıldız olması bekleniyordu, tahminimce de bir kaç yıl içinde oraya geçip kendini ispatlayacaktır. Tek problemi Macaristan, Rum Kesimi ve İran gibi liglerde oynamış oluşuydu. Bir kaç sene önce Hassan Whiteside ı önerdiğimde söylediklerim bu oyuncu için de geçerli, fark yaratır.


FRANSA:

Limoges dan Nobel Boungo Colo yu beğeniyorum. Bu sezon da iyi gidiyor, oyunun her alanına katkı yapan, verimlilik puanı yüksek bir oyuncu.

Porto Rikolu Vassallo Le Havre a geçmiş, o da takip edilebilir.

Darryll Watkins Asvel e geçmiş, istatistikleri de fena değil ama hiç izlemedim. Bu transfer döneminde önerdiğim oyunculardandı. Tarz olarak Dorsey e yakın denebilir, fizik olarak da onun biraz daha uzunu. Geçtiğimiz yıl oldukça caydırıcıydı izlediğim kadarıyla.

Chalon dan Devin Booker geçtiğimiz yıl ikinci ligdeydi ve istatistikleri göze çarpıyordu diye hatırlıyorum. İzledim ve şimdilik fena değil gibi, takip edilebilir.

Nanterre den Mykal Riley e dikkat etmek lazım. Gerald Robinson da geçtiğimiz yıl Riga daydı ve önermiştim burada. Biraz savruk ama iyi oyuncu. Milli takımdaki Jaiteh ve Caleb Green e benzer bir oyuncu olan Tasmin Mitchell da izlenesi oyuncular.

İTALYA:

Bence bu sezon kalite oldukça düşmüş. Biraz kıyıdan köşeden izledim ama ilk izlenimim bu yönde.

Julian Wright, Jamel McLean, Dejan Ivanov, Andre Dawkins çeşitli özellikleriyle takip gerektiren oyuncular diye düşünüyorum.

RUSYA:

Toolson ve Timma gibi iki iyi şutör Zenit te. Krasny Oktyabr da iyi transferler yaptı. Ligimizden RT Guinn i aldı mesela. Buraya çok yazmıştım onu, çünkü hep hazır olan, 20 dakika civarı 4-5 oynayıp düzenli katkı verebilecek bir oyuncuydu. Tony Mitchell da ilerisi için düşünülebilir, tam Ergin Hoca ya uygun oyuncu. Ben transfer yapsam bu oyuncuları alırdım açıkçası.


İSRAİL:

Güney Amerika piyasasını ve NBA den düşenleri en iyi takip eden lig olarak bu sezon henüz izlemedim. Darryl Monroe bu sezonun Adrian Uter i olacak gibi, istatistikleri muazzam.

Bu yaz önerdiğim bir başka oyuncu olup Avustralya da NBA e dönmeyi bekleyen Mickell Gladness ilk maçında 14 sayı 17 reboundla oynamış. Biraz kısıtlı bir oyuncu ama ben severim şahsen.

Bir de bunlara ek olarak Brezilya nın Bauru takımından Ricardo Fischer oldukça öne çıkan bir oyun kurucu.
 
Jerai Grant( Neptunas) bizim maçta beğenmiştim. Biraz araştırdım blok yeteneği var, atletik bir oyuncu. Yaşıda uygun (26). Sezonda takip edilebilir.
 
Bilindik bir isim ama Michael Beasley de burada bulunsun. Çok iyi bir atlet ve her şekilde hücumda tehtidi var. Yüksek postta geri çekilerek şut, 3 sayı, pick and roll, birebir hepsini yapabiliyor. Çin liginde bir takımla 600 bin $'a anlaşmıştı. Seneye Dorsey ya da Green'e 7. Yabancı yapıp alabiliriz. Bence bizim Derrick Brown'ımız olur. Efes maçında da gördük topu yere vurabilen 4 numaranın artısını, Bjelica da böyleydi. Bence bize de böyle bir isim lazım.
 
Rakibimiz Oktyabr bugün oynanan maçta Khimki'ye 97 -86 mağlup oldu.Tony Mitchell 19 sayı D.j. Cooper 13 sayı ve 11 asistle oynadı.
 
Yazın önerdiğim ve Alba'nın kaptığı saf bir PG olan Jordan Taylor takıma alışmaya başladı.... Le Mans deplasmanı 16 sayı , 6 ribaund , 9 asist, 22 verimlilik puanı..Takibe devam ediyorum..
 
Sözleşme detaylarını vs. bilmiyorum ama seneye Donta Smith'i alabilirsek çok iyi iş yapmış oluruz,maç sonunda Ergin Hoca da övgüyle bahsetti aklının bi köşesine yazmıştır kesinlikle :)
 
Burada adı geçen Tony Mitchell : https://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Mitchell_(basketball,_born_1989)

Yeşil Giresun ile anlaşan Tony Mitchell : https://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Mitchell_(basketball,_born_1992)

İsim benzerliği var karışıklık olmasın diye paylaşmak istedim :)
Valla iyi ki paylasmissin bende sabahtan beri diyorum vay anasıni Giresuna bak falan diyorum kendi kendime [emoji23]

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Daçka gene bir adam daha almış transfer yapmayı bilmeyen koçların eline yüksek bütçe vermemek lazım yoksa 20 kişilik takım kurmaya kalkıyorlar.
 

Üst