2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Marina hoca bekledi, bekledi. Bi ara yine aşırı scouting'e mi gidiyoruz dedik. Ama piyasayı iyi okudu. Vitola şu piyasada fırsattır.

Vitola'yı severim. 2 sezondur takip ederim. Krnjic'ten de Halvarsson'dan da iyi oyuncu. Oyuncu bakarken bırakırlar mı diye geçirmedim değil.

Vitola, Marina hoca'nın sistemine çok uygun. Hareketli, hızlı uzun. Ribaund'çı değil ama sezgileri fena değil. Atik. Ama zayıf, güçsüz.

İş ahlakı da çok. Net becerikli diyemem ama hücum kısmı ah'lık değil. Hücumda makyajı Marina hoca yapmalı. Ve artık kademe atlamalı Vitola.

Seviye atlama sorunu şu anlık ciddi Vitola'da. Mann Filter'den Avenida'ya 1. sınıf uzun ışığı vererek gidiyordu. Avenida'da olmadı ama.

Vitola 2.sınıf bir uzun. Ama iyi huylu. Euroleague'de sırıttı ama burda sorumluluk alacak.

via(@beckyanil)
 
Nasıl bir oyuncu iş yapar mı ? :)

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sanırım ligimizin en zayıf pota altına sahibiz şu an.

Vitola transferine gelmeden, önceki süreci incelemek gerekir. Mesela iki kıta dışı hakkını da kısalarda kullanmak ne kadar doğruydu? Ekim ayı olmuş, biz hala uzun arıyorduk. Şu zamanda Vitola'yı bile öpüp başımıza koyma durumuna getirdiler bizi. Papova-Vitola pota altı fiziksel olarak çok zayıf kalacak ligde maalesef.
 
Marina hoca ya Sırbistan kumarını daha iyi kısalar daha kötü uzunlarla oynayacak ya da temeli yanlış yaptı.

Sene başı Tilbe'yi istiyordum ama unutun gitsin. Tecrübeli lazım bi tane. Melisa Can'da 2. sınıf ama direk alınmalı. Ona da bi makyaj belki.

Yardımcı'dan kastım, Papova kısmı. Pota altında Vitola-Papova uyumu güven vermiyor. Ligin en kalitesiz pota altı, buna bir şey denemez ama.

Vitola'ya yardımcı yok. Tek başına. En azından 1. sınıf bi yardımcı olabilseydi, rahatlatırdı. Nev olsaydı ya da.

Vitola'nın orta mesafe şutu da var. Hücumda takıma uyum sağlar, kendi pozisyonunu yaratabilme sık olmaz. Makyaj lazım, dediğim gibi.

Ben Vitola'yı seviyorum. Umarım bu kadar büyük sorumluluğu kaldırır, kalite sorununu aşar. Haddinden fazla sorumluluk, yanındaki de Papova.

Vitola'ya gaz verilmeli, fırsat olduğu hatırlatmalı. Ya da biz hatırlatmalıyız. O, bu tarz şeyleri derin düşünür. Ve sahaya yansır.

Avenida'da hocayla konuşup bu sezon az süre alacağını öğrenince hemen ayrılma kararı aldı Vitola. Şimdi sınırı olmayan süre, odaklan.

Marina hoca'nın seri sisteminde tutabilir. Açık konuşayım, şu piyasada Vitola için çok tatmin oldum. Ama sorumluluğu fazla. Umarım kaldırır.

Her maç 30+ görecek. İnanılmaz sorumluluğu olacak. Avenida'da vasat, ikinci sınav. Kaldıramayabilir. Ve Papova'yla birlikte olur mu, endişe.

via(@beckyanil)
 
Ömer Yalçınkaya, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı ile ilgili olarak da Letonyalı uzun bir oyuncu ile anlaşmaya yaklaşıldığını, netleşince duyurusunun yapılacağını söyledi. Ayrıca geleceğe dönük yatırım için 17 yaşında Bosna Hersekli bir basketbolcu ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.
 
Beşiktaş Kadın Takımı ülkemizde Mersin BŞB, Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynayan Shavonte Zellous'u kadrosuna kattı.

Bizde çok güzel iş yapardı heleki bu ihtiyaçlı halimizde
 
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ni iddialı takımlarından Galatasaray’ın Başantrenörü Marina Maljkovic, Sözcü gazetesine bir röportaj verdi.

İstanbul’da gördüğü karşılamadan ve ilgiden duyduğu memnuniyeti belirten Maljkovic, yeni sezon için takımın hedeflerini ve takımdan beklentileri, “Bu yılki tamamen farklı bir öykü. Bu kızları farklı düşünmeliyiz. Ben çok dürüst bir insanım. Galatasaray da vizyonu olan bir kulüp. Şimdi tamamen farklı öykü başlıyor. Farklı bir kitap açıyoruz. Ve bu kitabın zamana ihtiyacı var. Belki bazı taraftarlar bunu anlamayabilir. Ama bize, bu takıma yardım etmeliler. Onlar da bu kitabın bir parçası olacak. Bir kıyaslama yapmak istemem ama taraftarlığın ne olduğunu ve ne anlama geldiğini bilen bir insanım. Ben ve takım, taraftarlarla birlikte bu kitabı ortaya çıkaracağız. Ateşi nasıl ve nerede yakacağız, bunu göstereceğiz. 18, 19, 20 yaşlarındaki gençlerle bunu yapacağız. Bence bu, ülke için gurur verici bir şey. Eğer bana bu oyuncularla çalışmak için fırsat verip zaman tanımazsanız olmaz. Tabi ki iyi bir karma yapacağız. Bu gençler bunu tek başlarına başaramaz. Işıl gibi tecrübelilerle ve yabancılarla iyi bir karışım yapacağız. Her projenin zamana ihtiyacı var. Bütün kariyerim boyunca bunu yaptım.” sözleriyle açıkladı.

Sarı kırmızılı kulübe en az iki yıl sürecek bir proje için geldiğini vurgulayan başarılı antrenör, “Buraya geldiğim için çok heyecanlıyım. Babamın da uzun kariyerinde çalışmadığı ülkelerden biri Türkiye. Bu yüzden sabırsızlanıyorum. Türk halkıyla çok iyi anlaşacağımızı biliyorum. Benim için harika bir deneyim olacak. Oyuncularıma şunu söyledim: Sorumluluğu çok büyük olan bir kulüpte oynuyorsunuz. Bu kulübün bir parçası olmaktan gurur duymalısınız. Amerikalılar biz Avrupalılar gibi hissetmiyor. Amerikalı oyunculara da bunu hissettirmeye çalışacğız. Şu an hiçbir olumsuzluk yok. İsteğim, salonun olabildiğince dolması. Taraftarımız sadece Fenerbahçe maçlarında değil, tüm maçlara gelip bizi desteklesin. Biz elimizden geleni yapacağız.” ifadeleriyle de taraftara bir mesaj verdi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda kadın basketbol branşında bronz madalyaya ulaşan Sırbistan Milli Takımı’nın da başında olan Maljkovic, 2013’teki Avrupa şampiyonluğunu da içeren Olimpiyat madalyası süreci için, “2011’de kadın basketbolu ülkede neredeyse yokken, Federasyon Başkanı Dragan Djilas bana “Eğer bu ülkede erkekler basketbol oynayabiliyorsa, kadınlar da oynayabilir. Kız kardeşler, ağabeyleri gibi basketbolcu olabilir” dedi. Bu benim için de mantıklı bir yaklaşımdı. Yıllardır rahatsız oluyordum ülkede kadın basketbolunun geri kalmasından. Sonuçta bir araya geldik. Bir plan ortaya koyduk. Uzun vadeli 4 yıllık bir plandı. 11 yıldır elemelerde kalıyorduk. 2013 öncesi elemeleri geçip, Türkiye’nin ardından 4. olduk önce. Sonra dünya sekizinciliği. Ardından Avrupa şampiyonluğu ve olimpiyat üçüncülüğü.” şeklinde konuştu.
 
Kısa rotasyonumuz durumu kurtarır ancak uzun rotasyonumuz sayıca ve kalite olarak yerlerde geziniyor. Papova, Vitola ve 17 yaşındaki İnci'yle koca bir sezonu nasıl bitireceğiz, zor. Yerli pivot da kalmadı piyasada. Avrupalı alsak bile sadece Avrupa'da oynatabiliriz. Lig için 2 pivot, 1 uzun forvet çok zor olacak. Bu sezondan da bir beklentim yok açıkçası. Gençlerin daha çok süre alıp gelişmesi bizim için en büyük kazanç olacaktır.

Tabi EuroCup + ELW'ye katılım hakkı kazanırsak sezonu çok iyi kapatırız. 3 sene önce Avrupa'nın en büyüğü olmuş takıma ELW'ye katılsa başarıdır diyoruz artık. Galatasaray'da hiçbir başarı cezasız kalmaz sözünün ne kadar doğru olduğu kanıt şeklinde bu branş.
 

Üst