2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Takımın kondisyoneri kim bilmiyorum. Öyle biri var mı? Varsa bile kendisine çok iş yaptırılıyor mu ondan da emin değilim açıkçası. Fakat dikkatimi çeken bir şeyi sana belirtmek isterim. Bu sezon başında hazırlıkları yaparken takımın hiç bir kondisyon ve fiziksel dayanıklılık çalışması yapmadan direk hazırlık maçlarına girmesiydi. Bildiğim kadarıyla bu tip çalışmalar önemlidir. Sakatlıklar daha hazırlık döneminde başladı.

Saptaman çok doğru hocam , bu takımda kondisyoner olduğunu düşünmüyorum yoksa daha maçlar oynanmadan bu kadar sakatlık veren başka bir takım yoktur piyasada . Varsa da her zamanki gibi torpille kayırmayla gelen diploması dahi olmayan birisidir ki 30 yaşındaki oyuncuların 30 + dakika sahada kalmasına izin verdirmez eğer gerçekten işi biliyorsa

4 numara için transfer çalışmaları yapan Galatasaray teknik heyetinin hayallerini yerle bir eden bir haber geldi: Zoran Erceg basketbolu bıraktı...

Kaynak: Zoran Erceg Basketbola Veda Etti - basketball.com.tr

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Beşiktaş ve Galatasaray formalarıyla yıllarca mücadele etmiş Sırp oyuncu basketbola veda etti.

Geçtiğimiz yıllarda ligimizde Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen Zoran Erceg kariyerini noktaladığını açıkladı.
Beşiktaş ve Galatasaray forması altında oldukça başarılı sezonlar geçiren Sırp oyuncu kariyerinin sonuna geldi. 31 yaşındaki oyuncu 2002-03 sezonunda başladığı kariyerinde son olarak 2015 sezonunda Galatasaray forması giymişti. 2.11 boyundaki oyuncu 2008-11 yılları arasında Olympiakos, 2009-10 sezonunda kiralık olarak Panionios ve 2012-13 sezonunda da CSKA Moskova formalarıyla mücadele etmişti.
Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadı
2011-2012 sezonunda Olympiakos’tan o günkü ismiyle Beşiktaş Milangaz’a katılan Sırp oyuncu Ergin Ataman önderliğinde şampiyonluğa ulaşan takımın önemli parçalarındandı. Uzun oyuncu, Beşiktaş Milangaz’ın 3 kupalı sezonunun ardından Rus ekibi CSKA Moskova’nın yolunu tutmuştu.
Son durağı Galatasaray oldu
CSKA Moskova’dan ayrılan Zoran Erceg, o dönemki adıyla Galatasaray Liv Hospital ile lig ve EuroLeague’de mücadele etmiş ve ligte final oynayan takımda yer almıştı.

4 numara için transfer çalışmaları yapan Galatasaray teknik heyetinin hayallerini yerle bir eden bir haber geldi: Zoran Erceg basketbolu bıraktı...

Kaynak: Zoran Erceg Basketbola Veda Etti - basketball.com.tr

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Beşiktaş ve Galatasaray formalarıyla yıllarca mücadele etmiş Sırp oyuncu basketbola veda etti.

Geçtiğimiz yıllarda ligimizde Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen Zoran Erceg kariyerini noktaladığını açıkladı.
Beşiktaş ve Galatasaray forması altında oldukça başarılı sezonlar geçiren Sırp oyuncu kariyerinin sonuna geldi. 31 yaşındaki oyuncu 2002-03 sezonunda başladığı kariyerinde son olarak 2015 sezonunda Galatasaray forması giymişti. 2.11 boyundaki oyuncu 2008-11 yılları arasında Olympiakos, 2009-10 sezonunda kiralık olarak Panionios ve 2012-13 sezonunda da CSKA Moskova formalarıyla mücadele etmişti.
Beşiktaş ile şampiyonluk yaşadı
2011-2012 sezonunda Olympiakos’tan o günkü ismiyle Beşiktaş Milangaz’a katılan Sırp oyuncu Ergin Ataman önderliğinde şampiyonluğa ulaşan takımın önemli parçalarındandı. Uzun oyuncu, Beşiktaş Milangaz’ın 3 kupalı sezonunun ardından Rus ekibi CSKA Moskova’nın yolunu tutmuştu.
Son durağı Galatasaray oldu
CSKA Moskova’dan ayrılan Zoran Erceg, o dönemki adıyla Galatasaray Liv Hospital ile lig ve EuroLeague’de mücadele etmiş ve ligte final oynayan takımda yer almıştı.

şaka gibi cidden :D herhalde beğenmediği kontratlardan daha çok para getiren bir iş buldu kendisine. bizde muhtemelen kariyerinin en iyi basketbolunu oynuyordu. bu şekilde bitmiş olmasını üzücü olmasından ziyade şaşırtıcı ve komik buldum. onu transfer etmeye kalkışmamız saçmalığına zaten diyecek bir şey bulamıyorum.

Erceg in basketbolu bırakmasına çok sevindim. Geldiğin günden itibaren sürekli yazıp çizmiştim zaten, kendisi ancak çok geniş kadrolarda belli dakikalarda verim verebilecek bir oyuncuydu. Özellikle EL de defosu çok problem yaratıyordu.

Kariyerinin son yıllarında ona ödediğimiz paraları yeterli bulmuş olacak ki basketbolu bırakmış. Bırakmasa Ergin Hoca onu alır ama savunma yapmıyor diye Tyus u filan eleştirirdi.

Henüz 31 yaşında basketbolu bırakmak için bu oyunu gerçekten sevmemek ve zoraki yapıyor olmak gerek. Gerçi gönülsüz oynadığı her halinden belliydi.

Basketbolda bütçe kavramı futbol gibi değil. Bunu çok defa yazdık. Kalemleri iyi bir şekilde ayırmak gerekiyor. Staff masrafları her takımda eşit değil. Efes ve Daçka gibi takımlar ayrıca buy-out ödüyorlar. Bu da sahaya yansıyan ekstra bir veri değil. Sahaya yansımayan diğer durum da kontratlı bazı oyuncuların sadece kontratları olması sebebiyle takımda kalmaları. Daçka'da bildiğim kadarıyla sene başında Marko, Ersin gibi oyuncuların hala kontratı vardı. Bu kalemleri ayrıştırınca sahaya yansıyan oyuncu maaşları takımların saha içindeki güçlerini ortaya koyuyor. Efes gibi Daçka gibi takımların saha içine yansımayan harcamaları o kadar yüksek ki herkeste bu takımların 20 milyon bütçesi var izlenimi çıkıyor. Ben bu takımların oyuncularını ve aldıkları ortalama maaşları göz önüne aldığımda ekstra pahalı oyuncular göremiyorum. Bizim maddi olarak karşılayamayacağımız çok fazla oyuncuya sahip değiller.

Galatasaray'da oynarken 4 yıl doping cezası alan 35 yaşındaki David Hawkins'in cezası bitti. Amerikalı oyuncunun yeni takımı belli oluyor!

Ergin Ataman duymasın...

Seneye takım daha atlet olmalı. Euroligin ve Basketbol süper liginin ayakları en yavaş kısaları kesinlikle bizim takımda. Basketbol siyahilerin işi. İşe biraz atletizm katmak lazım.

Son düzenleme:
Şayet Türkiye'ye geliyorsa o takım Fenerbahçe'dir. Pero Antic'in dakikaları azalmaya başladı, Fenerbahçe'nin de 4 numarada ciddi bir sıkıntısı var.

David Pick
Source: Anthony Bennett has signed in Turkey, ties to GM of Canada national-team, Maurizio Gherardini, connect him to Fenerbahce.

Sanırım konu kapanmıştır..