2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Halil Ünerli sezondan beri bu kadar gerilerek, sinirlenerek bir sezon geçirdiğimi hatırlamıyorum. ve bu en çok para harcadığımız sezon. Emeği geçenler sağolsular varolsunlar....

Eğer transfer için para kaldıysa ve bu sene için artık gelen olmayacaksa bari Tibor ikna edilse de bir kaç yıllık kontrat yapılsa. Zaten seneye EL imkânsız, İyi br otun kurucu ve Tibor etrafında iddialı bir EC takımı kurullabilir.

Yabancı seçimlerinde eli düzgün ama çabuk sinen adamlar yerine savaşçı, kavgacı memleketlerden adam bakılsın artık. Fazla uzağa gitmeye de gerek yok Gürcistan millî takımına bi zahmet bakılsın.
Avrupa basketbolunda organizasyonun ve özellikle hakemlerin saygısını kazanmak hayati dercede önemli. Türk takımları senelerce para ile yapmaya çalıştı, çuvalladı. Bunun için marka bir koç marka bir oyuncu şart. O nedenle en azından bir Avrupalı yıldız şart bence.

Bu seneden gelecek seneye yatırım yapılmali.
Önce koç işinden başlanmalı.
Trinchieri, Radonjic ve Sito Alonso'dan biri gelse keşke.
Bunun içinde vizyon lazım tabi.
Malesef bu yönetimde de o yok.
Korkarım ki artık çok daha kötü günler bizi bekliyor...

Sarunas Jasikevicius'da ben ekleyim ama bizim yönetimde bu koçları tanıyan biri var mıdır?

Arkadaşlar yönetimin vasatlığı baya ortada da bahsettiğiniz bu üç koç + Saras Eurolig'de bu sene en büyük sükse yapan isimler ve 4 takımın 2'sinde A lisansı (Zalgiris-Baskonia) var diğer ikisi de en büyük favorileri olduğu ligleri (Adriyatik ve Alman ligi) şampiyon bitirirlerse seneye Eurolig'de olacaklar. Sen seneye büyük ihtimalle FIBA'nın organizasyonuna gidecekken ki oraya değil de Eurocup'a gitsen dahi en iyi ihtimalle iki sene sonra Eurolig'de olabilecek iken bu koçları nasıl ikna edip de getireceksin?

Benim koç önerim ise Dusko Vusojeviç olur hep çok mücadele eden gençlerden oluşan kadroların başındaydı bize de gelse Yugoslav ekolünden basketbolu bilen gençlerle mücadele eden bir takım kursa forumdaki bir çok kişinin memnun olacağını düşünüyorum.

Gelecek sene için tahminlerim;
Sinan hariç tüm yerliler takımla devam eder bence Sinan'ında fb'ye gideceğini düşünüyorum
Yabancı olarak Fitipaldo, Emir, Schilb, kesin kalır Belki Tibor'da kalabilir
hoca tercihine göre diebler kalabilir
gelen yabancılarda gidenlerin kalitesinin altında olur

yeni hocanında Türk olacağını düşünüyorum

Planlama konusuna kesinlikle katılıyorum hocam ama bu işi bilen , bilimselliğe önem veren bir insan gelmedikten sonra Kızılyıldız ve Brose ekolünü yakalayamayız . Marina Maljkovic tarzı Coachlar bulmalıyız . 1 senesi için değil uzun vadeli planlar yapmalıyız . Tecrübeli 3 4 oyuncunun yanına potansiyelli ve yetenekli oyuncular koyduktan sonra seyir zevkine doyum olmayan bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum ama ne yazık ki bu yönetim ve bu yanlış zihniyet yüzünden genç oyuncular harcanmaya ve kadro ortalaması 30 yaşlara dayanan takım- lar görmeye devam edeceğiz ..

Aynen katılıyorum kardeşim. Yazımın eksiği coaching tarafındaydı zaten. Onun için de iki senedir gerek burda gerekse başka platformlarda özellikle belirtiyorum ki senin yazdığın tarife de çok uygun bir isimdir. Mike Taylor.

Aynen katılıyorum kardeşim. Yazımın eksiği coaching tarafındaydı zaten. Onun için de iki senedir gerek burda gerekse başka platformlarda özellikle belirtiyorum ki senin yazdığın tarife de çok uygun bir isimdir. Mike Taylor.

gönül ister bu işi okuyan insanlar takım kurulurken fikirlerini belirtsin . Sınıfımda basketbol branşında çok üst düzey bilgilere sahip olan , gerek fundementals gerekse taktiksel gerekse bilimsel anlamda çok fazla bilgi ve birikime sahip insan var . ( Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi okuyorum ) Keşke bu insanlar bir araya gelerek hem Ülke basketbolunun gelişimi için hem de can- ı gönülden destek verdiğimiz şu kulüp için çaba harcayabilseler . Potansiyelli birçok aydın insan inanın heba oluyor , bu işi bilen insanlar meslek sıkıntısı ve ekonomik nedenlerden dolayı farklı meslek dallarına yöneliyorlar . Kendi işi olmadığı için başarısız sonuçlar ve verimsiz iş kalitesiyle beraber mutsuz bir yaşam sürdürüyorlar . İşini mutsuz yapan bir insandan kalite beklemek de anlamsız kalıyor . Şunu demek istiyorum vizyonsuz yönetimler devam ettikçe ne adam akıllı alt- yapı sağlanabilir ne de mesleği iyi bilen insanlar bir yere gelebilir. FB VE EFES bunu bir şekilde yala yalpa götürebiliyor çünkü her sene sponsorları veya başkanları tarafından önlerine hazır para konduğu için böyle bir imkanları var . Ne yazık ki bizim gibi borcun içinde batan bir kulübün 2. şubesi olan Basketbolundan ve bu yönetiminden fazla bir şey beklemememiz gerekiyor . Kulübün kondisyonerinin kim olduğunu merak ediyorum bu arada . Büyük ihtimalle torpille giren birisidir yoksa bu kadar sakatlığın olması bana hiç mantıklı gelmiyor . Aynı tempoda bütün EL takımları oynuyor ve ne yazık ki en fazla sakat bizim kulübümüzden çıkıyor . Bizim kadar dar rotasyonla oynayan başka bir takım var mı diyecek olursanız FB ' yi örnek verebilirim . Çoğu oyuncusu her maç 30+ süre alıyor ve talihsiz sakatlık geçiren Bogdan hariç başka ciddi sakatlık geçiren ve maça çıkmasına engel olan ( en azından bizim kadar ) bir oyuncu görmedım . Ayrıca bizim çoğu maçımız 40 dk sürmedi . 30 dk da maçları tamamladığımız için bu sakatlık çok fazla geldi açıkçası . Kondisyonerin ismini ve hayatını bilen birisini lütfen bizimle paylaşabilir mi , umarım doğru özetlemişimdir .

gönül ister bu işi okuyan insanlar takım kurulurken fikirlerini belirtsin . Sınıfımda basketbol branşında çok üst düzey bilgilere sahip olan , gerek fundementals gerekse taktiksel gerekse bilimsel anlamda çok fazla bilgi ve birikime sahip insan var . ( Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Fakültesi okuyorum ) Keşke bu insanlar bir araya gelerek hem Ülke basketbolunun gelişimi için hem de can- ı gönülden destek verdiğimiz şu kulüp için çaba harcayabilseler . Potansiyelli birçok aydın insan inanın heba oluyor , bu işi bilen insanlar meslek sıkıntısı ve ekonomik nedenlerden dolayı farklı meslek dallarına yöneliyorlar . Kendi işi olmadığı için başarısız sonuçlar ve verimsiz iş kalitesiyle beraber mutsuz bir yaşam sürdürüyorlar . İşini mutsuz yapan bir insandan kalite beklemek de anlamsız kalıyor . Şunu demek istiyorum vizyonsuz yönetimler devam ettikçe ne adam akıllı alt- yapı sağlanabilir ne de mesleği iyi bilen insanlar bir yere gelebilir. FB VE EFES bunu bir şekilde yala yalpa götürebiliyor çünkü her sene sponsorları veya başkanları tarafından önlerine hazır para konduğu için böyle bir imkanları var . Ne yazık ki bizim gibi borcun içinde batan bir kulübün 2. şubesi olan Basketbolundan ve bu yönetiminden fazla bir şey beklemememiz gerekiyor . Kulübün kondisyonerinin kim olduğunu merak ediyorum bu arada . Büyük ihtimalle torpille giren birisidir yoksa bu kadar sakatlığın olması bana hiç mantıklı gelmiyor . Aynı tempoda bütün EL takımları oynuyor ve ne yazık ki en fazla sakat bizim kulübümüzden çıkıyor . Bizim kadar dar rotasyonla oynayan başka bir takım var mı diyecek olursanız FB ' yi örnek verebilirim . Çoğu oyuncusu her maç 30+ süre alıyor ve talihsiz sakatlık geçiren Bogdan hariç başka ciddi sakatlık geçiren ve maça çıkmasına engel olan ( en azından bizim kadar ) bir oyuncu görmedım . Ayrıca bizim çoğu maçımız 40 dk sürmedi . 30 dk da maçları tamamladığımız için bu sakatlık çok fazla geldi açıkçası . Kondisyonerin ismini ve hayatını bilen birisini lütfen bizimle paylaşabilir mi , umarım doğru özetlemişimdir .

Takımın kondisyoneri kim bilmiyorum. Öyle biri var mı? Varsa bile kendisine çok iş yaptırılıyor mu ondan da emin değilim açıkçası. Fakat dikkatimi çeken bir şeyi sana belirtmek isterim. Bu sezon başında hazırlıkları yaparken takımın hiç bir kondisyon ve fiziksel dayanıklılık çalışması yapmadan direk hazırlık maçlarına girmesiydi. Bildiğim kadarıyla bu tip çalışmalar önemlidir. Sakatlıklar daha hazırlık döneminde başladı.