2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Lig için tek lisans değişiklik hakkımız kaldı. Bir takviye daha yapılabilir ama durumu toparlar mı zor tabi.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben artık bu senenin özellikle EL kısmında kapandığını düşünüyorum. Daha erken çabuk pes ettiğimi düşünenleriniz olabilir ama takımda bir ışık görmüyorum. Bu saatten sonra tek istediğim her maç karakter koyup son topa kadar mücadele edilmesi. Hiç olmazsa o platformda bir adımız kalsın. İlerde lazım olur. STBL liginden de pek bir umudum yok. Umarım playoff larda iyi bir yer bulur yarı final yaparız.

Bence bir an önce önümüzdeki yılların planlamasına başlamalıyız. Seneye EL de yokuz ama iyi bir takım kurarak hiç olmazsa kendi ligimizde kendimizi göstermeliyiz. Belki yeniden yapılanacak EL de bir yer bulabiliriz. Bence önümüzdeki yıl için yerli olarak Göksenin ve Ege yi elde tutarak yanlarına başta Okben olmak üzere 2-3 kaliteli ama genç oyuncularla geleceğe yatırım yapmalıyız. Yabancı olarak da tabi elimizde tutabilirsek takımı Tibor Pleiss ve Austin Daye etrafında kurmamız lazım. Gerek Avrupa da gerekse D-league de genç ve yatırım yapılabilecek oyuncular bulunabilir.

Transfer yapmamız gerektiğini düşünüyordum daha önce. Ama o kadar önemli 5 maç kaybettik ki burdan çıkış çok zor. Artık transferden ziyade elimizdekilerden maksimum verim almalıyız. Daye Pleiss Tyus Micov Fitipaldo Sinan Schilb Diebler Göksenin ve sakatlıktan dönünce Ege Emir bence bizi idare eder. Ligde hala iyi bir yerde bitirmemiz mümkün ve kupa da var o kupaya da asılıp alabiliriz. EL bitti ama lig sürüyor benim için

2
Sen derken sizi degil kulubu kastetmistim ben :) Yahu getirecegin adamin profil belli En babasini getirsen euroleague'de 2 galibiyet fazla alirsin. Ben takimin iyi oynadigini falan mi iddia ettim? Sezon bitti cenaze kalkti cesedi mezardan cikartip kalp masajinin kime ne faydasi olur?

beni kast etmediğini biliyorum. sadece fikrime olaydan bağımsız örneklerle karşı çıkıp off-topic olduğun için ironik bir cevap vermek istedim :)

senin görmek istediğin şey playofflar, final 4'lardır. benim görmek istediğim şey bu tip başarılar gelemese bile sezonun kalan kısmında oynanacak organize ve göze hoş gelen bir basketboldur. bu çerçevede fikirlerimizin farklı olmasını doğal karşılıyorum. iyi bir guardımız olsa 2 maç gibi küçük bir fark yaratacağı fikrine de katılmıyorum.

basketbol izlerken bir takımda bir, pivot olmamasına katlanamıyorum, ki bence düşe kalka da olsa bu konuda yolumuzu bulduk. iki, guardsızlığa hiç ama hiç tahammül edemiyorum. oyunu başlatacak adam olmayınca bir yığın rastgele iş dönüyor sahada. izlediğim her maçtan sonra yaşadığım sinir harbini anlatamam. önceki girdimde ismini saydığım oyunculara da haksızlık edildiğini düşünüyorum yapılanmadaki bu bariz boşlukla. ve bu çerçevede sene başında yola çıktığımız paradan kalanın gerekiyorsa hepsi verilsin, bir tane dişe dokunur guard alınsın. olay bundan ibaret.

Earl Clark - Daye ikilisini oluşturabilseydik defosuz bi rotasyon olurdu hem de süper fiyata. Tabi ki sezon için herşey devam ediyor ama takımın ve hocanın ruh haline bakınca biteli haftalar oluyor ne yazık ki...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

beni kast etmediğini biliyorum. sadece fikrime olaydan bağımsız örneklerle karşı çıkıp off-topic olduğun için ironik bir cevap vermek istedim :)

senin görmek istediğin şey playofflar, final 4'lardır. benim görmek istediğim şey bu tip başarılar gelemese bile sezonun kalan kısmında oynanacak organize ve göze hoş gelen bir basketboldur. bu çerçevede fikirlerimizin farklı olmasını doğal karşılıyorum. iyi bir guardımız olsa 2 maç gibi küçük bir fark yaratacağı fikrine de katılmıyorum.

basketbol izlerken bir takımda bir, pivot olmamasına katlanamıyorum, ki bence düşe kalka da olsa bu konuda yolumuzu bulduk. iki, guardsızlığa hiç ama hiç tahammül edemiyorum. oyunu başlatacak adam olmayınca bir yığın rastgele iş dönüyor sahada. izlediğim her maçtan sonra yaşadığım sinir harbini anlatamam. önceki girdimde ismini saydığım oyunculara da haksızlık edildiğini düşünüyorum yapılanmadaki bu bariz boşlukla. ve bu çerçevede sene başında yola çıktığımız paradan kalanın gerekiyorsa hepsi verilsin, bir tane dişe dokunur guard alınsın. olay bundan ibaret.

Tam tersi ben de en az sizin kadar G-M sayılarından bağımsız mücadele eden takım görmek istiyorum. Ama olmayan parayı harca harca bir sonraki seneye borç bırakıyoruz olay bu. Her sene sene ortasında yabancı alarak hiçbir şey sağlayamazsın. Tutar-tutmaz o ayrı mesele ama bu işin ekonomik boyutu bir sonraki seneye hep eksi. Bu maça kadar herhangi bir iç saha maçını kaçırmadım benim yaşadığım sinir harbini de beni tanıyanlar bilir zaten. Söylemeye çalıştığım şey şu Fitipaldo bu takımda ne değiştirecekti de durduk yere 300 bin euro'yu çöpe attık. Sezon ortasında Arroyo alırsın ayrı mesele ben Fitipaldo tarzı transferlere karşıyım.

Ben artık bu senenin özellikle EL kısmında kapandığını düşünüyorum. Daha erken çabuk pes ettiğimi düşünenleriniz olabilir ama takımda bir ışık görmüyorum. Bu saatten sonra tek istediğim her maç karakter koyup son topa kadar mücadele edilmesi. Hiç olmazsa o platformda bir adımız kalsın. İlerde lazım olur. STBL liginden de pek bir umudum yok. Umarım playoff larda iyi bir yer bulur yarı final yaparız.

Bence bir an önce önümüzdeki yılların planlamasına başlamalıyız. Seneye EL de yokuz ama iyi bir takım kurarak hiç olmazsa kendi ligimizde kendimizi göstermeliyiz. Belki yeniden yapılanacak EL de bir yer bulabiliriz. Bence önümüzdeki yıl için yerli olarak Göksenin ve Ege yi elde tutarak yanlarına başta Okben olmak üzere 2-3 kaliteli ama genç oyuncularla geleceğe yatırım yapmalıyız. Yabancı olarak da tabi elimizde tutabilirsek takımı Tibor Pleiss ve Austin Daye etrafında kurmamız lazım. Gerek Avrupa da gerekse D-league de genç ve yatırım yapılabilecek oyuncular bulunabilir.

Planlama konusuna kesinlikle katılıyorum hocam ama bu işi bilen , bilimselliğe önem veren bir insan gelmedikten sonra Kızılyıldız ve Brose ekolünü yakalayamayız . Marina Maljkovic tarzı Coachlar bulmalıyız . 1 senesi için değil uzun vadeli planlar yapmalıyız . Tecrübeli 3 4 oyuncunun yanına potansiyelli ve yetenekli oyuncular koyduktan sonra seyir zevkine doyum olmayan bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum ama ne yazık ki bu yönetim ve bu yanlış zihniyet yüzünden genç oyuncular harcanmaya ve kadro ortalaması 30 yaşlara dayanan takım- lar görmeye devam edeceğiz ..

Kasada para varsa transfer yapılması gerektiğini düşünüyorum. Euroleague oynuyoruz, bu sezondan sonra bir daha ne zaman oynarız belli değil. Seneye bütçe ne olur hedefler ne olur belli değil. Play-off yapamayacağımız açık, sezon da bizim için baya ızdıraplı geçiyor ama yine de sonuna kadar denenmesi taraftarıyım. Yapılacak transferin etkisi +1 maç olsa bile, 1 maç 1 maçtır. Hani deseniz ki kalan para gelecek sezonun bütçesine eklensin, bunu anlarım ama yönetimin de öyle bir şey yapmayacağından emin gibiyim öte yandan.

Para harcasak da harcamasak da seneye rahat etmeyeceğimiz aşikar gibi. Yani kalan paranın devrettiğini hiç görmedim bu kulüpte, hoş para kaldığını da görmedim ya neyse.

Arkadaşlar, daha fazla üzülmemeniz için söylüyorum. Maalesef içinde bulunduğumuz şu ana kadar bu kadarını yapabilmiş yönetimimizden bu saatten sonra bir şey beklemek yanlış ötesi olur bence. Ben öyle yapıyorum rahatım, hemde sadece baskette değil futboldada bir şey beklemiyorum. Kulübümüz bu şekilde daha fazla yönetilmemeli, bizim buradaki GS STORE mağazası kapattı ürün bile satılmıyor artık çünkü sportif başarı yok maalesef. İnternette çok yerde GS store ürünleri %50 indirimle satılmaya çalışılıyor ve futbol&basketbol maçlarında tribünlerimiz boş. Maalesef bunlar giderek derinleşen sorunların sadece bir kaçı. Buradaki bunca haykırışımıza rağmen bizi duymayan bir yönetim kadro kalitesi olarak bırakın Euroligi, TBLde Banvit, KSK, Beşiktaş Sompo Japan gibi takımların bile çok altındaki seviyede bir takımla yola devam etmeye çalışıyor hala Euroligte ve TBL de. Ben bu tabloyu görmeye daha fazla dayanamayacağım onun için sezonun geri kalanındaki hezimetleri özellikle Euroligte hiç mi hiç görmek istemiyorum. İnşallah kurtulur takım bu yönetim sekli ve düzenden bir an önce. Bu gidişle bir daha Eurolig yok bize zaten. Bu takıma kalibresinde bir sponsor bulunmadan, rakiplerinin (FBULKER) ayarında bütçe olmadan başarı çok uzak! Sağlıcakla kalın. İyi geceler.

Son düzenleme:
Tayus ' un Radulica'ya yaptıgı blok aralık ayının en iyisi ...

[video=youtube;4D4cMI0fVOA]https://www.youtube.com/watch?v=4D4cMI0fVOA[/video]

Theis ve özellikle Rafa Luz'un Vesely'ye yaptığı bloklar da çok zor ve müthiş bloklardı.

Muhammed kardeşim, bence o, biraz da senin biraz Vesely ye olan öfkenden sana öyle geliyor. Eminin sen Dunston ın smacını da en üst sıralara koyarsın :).
Ama Randolph un bloğu sonu gene söaçla bitmiş olsada çok başkaydı, hatta zorluk olarak şöyle söyleyebilirim, doğru açıdan gelmese yada biraz daha zayıf birisi olsa bileği bile kırılabilirdi.

şaka maka ben guardları ve deon'u yeni transferler yapmak için gönderdiğimizi sanıyordum. bu sene bir nevi küçülmeye mi karar verdik yoksa bir çeşit strateji mi uyguluyoruz anlayamadım. aklıma gelen tek olası strateji euroleague'den zaten geçtiğimiz ve belki tbl için çin liginden playoff'a kalamayacak takımlardan adam düşürmeye niyetlendiğimiz. belki bu şekilde mccollum'u veya bir başkasını sezon sonunda tekrar izletmeyi planlıyordur kulüp ama bu oyuncuların piyasaya düşeceği tarihle oyuncu transferi yapabileceğimiz tarihler kesişiyor mu bilmiyorum.

Hayır , zorluk derecesi çok yüksek ve gayet mükemmel bloklardı, Dunston'ın smacını tartışmayalım isterseniz ?

şaka maka ben guardları ve deon'u yeni transferler yapmak için gönderdiğimizi sanıyordum. bu sene bir nevi küçülmeye mi karar verdik yoksa bir çeşit strateji mi uyguluyoruz anlayamadım. aklıma gelen tek olası strateji euroleague'den zaten geçtiğimiz ve belki tbl için çin liginden playoff'a kalamayacak takımlardan adam düşürmeye niyetlendiğimiz. belki bu şekilde mccollum'u veya bir başkasını sezon sonunda tekrar izletmeyi planlıyordur kulüp ama bu oyuncuların piyasaya düşeceği tarihle oyuncu transferi yapabileceğimiz tarihler kesişiyor mu bilmiyorum.
1 yabaci hakkimiz kaldi tbl de

Bence;
1 Randolph'un Dorsey'e vurduğu blok.
2 Dunston'un Vesely'nin üzerinde vurduğu smaç.
3 Tyus'ın yaptığı blok.
4 Honeycutt'ın Bamberg deplasmanında yaptığı smaç.