2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Ben Deon Thompson'ı merak ettim kaç sayı attı. Pek katkı yapamıyor gibi gözüküyor şimdilik. Anlaşılan rol oyuncusu olacak.

Daha önceki maçları bilmem ama TOFAŞ düşük seviyede bir takım değil. Lige ilişkin başlıkta da yazdığım gibi TOFAŞ playoff için iddialı bir takım ve gayet oturmuş bir yapının üzerine iyi eklemelerle geliyorlar. Maçı izlemediğim için yorum yapamıyorum ama bu maçlarda hücum setlerini oturtmamız ve oyuncuların rollerini belirleyip form tutmalarını sağlamamız yeterli olur diye düşünüyorum. Savunma konusu öyle birkaç ayda oturtulacak bir durum değil çünkü.

Taraftarların ne zaman hazırlık maçlarının maç kazanmak için yapılmadığını, skorun hiç önemli olmadığını, koçlarin maçlarda deney yaptığını anlayacağını çok merak ediyorum. Bu hem rakipler hemde bizim için geçerli. ..

Blake Schilb 22 dk, 5 sayı, 2 ribaund, 3 asist
Göksenin Köksal 11 dk, 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Justin Dentmon oynamadı
Jon Diebler 23 dk, 8 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Sinan Güler 22 dk, 14 sayı, 1 ribaund
Austin Daye oynamadı
Nenad Krstic 19 dk, 10 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Ege Arar 5 dk, 3 ribaund
Deon Thompson 17 dk, 3 sayı, 2 ribaund
Can Korkmaz 9 dk, 2 asist
Alex Tyus 21 dk, 2 sayı, 7 ribaund, 1 asist
Vladimir Micov 23 dk, 11 sayı, 3 ribaund, 2 asist
Orhan Hacıyeca oynamadı
Russ Smith 28 dk, 14 sayı, 2 ribaund, 7 asist

basketfaul

Tofaş'ta da Sammy Meija ve Barış Ermiş oynamamış

Ömer yalçınkaya istatistik kağıdını paylaşmış twitterda,daha detaylı görmek isteyen arkadaşlar bakabilir.
Ben buraya yüklemeyi denedim ama desteklenmeyen format gibi bir hata verdi,öyle olunca da uğraşmadım.

Arkadaşlar alt tarafı hazırlık maçı, skorlar önemsiz. Bence iyi yönlere bakalım, Russ Smith benim beklediğimden çok daha fazla asist yönünde katkı veriyor sezon boyu bu istikrarını sürdürürse çok çok faydalı olacaktır, Krstic de fena girmedi sezona çift hanelerde devam ediyor. Deon thompson zaten istikrarlı bir oyuncu gereken katkıyı alacağımıza dair ondan şüphem yok.

Hazırlık maçlarında fazla detaylara takılmamak lazım asıl sorun şu maçları izleyememiş olmamızdır..Keşke kamp öncesi akıl edilseydi bu sorun..Kötü organizasyon yapılmış ne yazık ki..

Hazırlık maçlarında fazla detaylara takılmamak lazım asıl sorun şu maçları izleyememiş olmamızdır..Keşke kamp öncesi akıl edilseydi bu sorun..Kötü organizasyon yapılmış ne yazık ki..

Schilb hala aynı schilb mesela eleştiri degil ama değişen birsey olmucak gibi sinyal verdi . Thomspon da çok kötü başladı mesela daha yüksek bir beklentim vardı . Aslında sezon öncesi başlangıç sezonun Nasıl geçeceğini gösteriyor bize genelde .

Deon konusunda yanlış yargılardan kaynaklı bu görüşünüz bence, Deon Bayern kariyerinde de iyi bir savunmacı değildi, kalıplı uzunların arkasında sağlam dursa da hem yardım savunması hem de çabuk oyunculara karşı zaafı var maalesef. Öte yandan Deon da savunması yüzünden alınmadı bence, onu asıl değerli yapan hücum ve savunma ribaundlarında iyi yer tutuşu ve o fizikte bir oyuncuya göre (bence 5 numara fiziği var ama 4.5 olarak kullanacağız zannedersem) iyi olan orta mesafe şutudur. Beklentilerimizi realiteye göre ayarlarsak hayal kırıklıkları daha düşük seviyede olur, bazı arkadaşlar geçtiğimiz aylarda yapılan kadro planlamasını bu yüzden eleştirmişti zaten.

edit: 29.sayfada Umut Can Bey'e cevap vermeye çalışmıştım ama alıntılayamadım galiba.

Schilb hala aynı schilb mesela eleştiri degil ama değişen birsey olmucak gibi sinyal verdi . Thomspon da çok kötü başladı mesela daha yüksek bir beklentim vardı . Aslında sezon öncesi başlangıç sezonun Nasıl geçeceğini gösteriyor bize genelde .

Doğru hocam inan bunları 2 aydır dediğim için bıktım artık ondan demiyorum :) Katılıyorum Schilb aynı hiç değişen bir durum yok peki neden yok çünkü potansiyel bu kadar bu adamın, bu takımda fazlalık dedik hep, bu maçlarda bile bariz şekilde görünüyor!! Thompsonda belli eksikleri olan bir oyuncu savunmada nasıl katkı vereceği belli değil,hücum da katkı sağlar..Ne yazık ki istenilen hedeflere bu oyuncular ile gitmek çok zor..

A.Daye hocanın yüksek tempo idmanina pek alısmadi daha ve bazen serum veriliyormus. Türk oyuncularimizin Goksenin ve sinanin azmi azimsanmayacak kadar azmis suana kadar

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A.Daye hocanın yüksek tempo idmanina pek alısmadi daha ve bazen serum veriliyormus. Türk oyuncularimizin Goksenin ve sinanin azmi azimsanmayacak kadar azmis suana kadar

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Serum verilme sebebi jet-lag, antrenman temposuydu. Bu kez ayak bileğinde burkulma varmış.

Schilb kağıt üzerinde gördüğümüz kadarıyla istenilen süreyi ve rolü alamıyor gibi. Keza Diebler ve Deon da henüz ritim bulamamış durumdalar. Hazırlık maçı sonlarında sezon ortası kim gider az çok belli olur sanki.

Smith'in 7 asisti degerli. Schilb 22 dakika sahada kalmis. Muhtemelen Dentmon ve Daye dondugunde 12 - 13 civarina iner suresi.

Bugun var mi mac?

Cidden şu kadar "basketbol bilen" bir forumda maçı izlemeden sadece süre-sayı gibi istatistiklerle yorum yapmak ne kadar üzücü. Basketbol böyle yorumlanmaz yahu.. Cidden artık foruma girip yazmak gelmiyor bazan.

Tofaş'a katbettik demek. Emeği geçen herkese yazıklar olsun. Bir an önce istifalarını versin sorumlular. Çok isinirliyim. Bu takım nasıl hazırlık maçı kaybeder ya. Bu takım oyuncuları nasıl sezona düşük performans ile başlar. Yazıklar olsun hepsine...