2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Takım Doktorumuz Ersan Ateş sakatlıkları bulunan oyuncularımızdan Austin Daye ve Justin Dentmon hakkında açıklamalarda bulundu.

Ersan Ateş’in açıklamaları şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde Austin Daye’in ayağı burkulmuştu, bugüne kadar tedavisini yaptık. Bugünkü mücadelede oynatmayı düşünüyoruz.

Justin Dentmon’ın baldır arka adalesinde çekme vardı; aynı şekilde tedavisi sürüyor. Justin’in birkaç gün daha tedavisi sürecek.”

Bu arada bugün Sharks Antibes ile de bir hazırlık maçımız olacak.

Tabi ki hazırlık maçları ölçü olamaz ancak hazırlık maçları, sezonun gidişatını az çok da olsa gösterir ne kadar değiştirebildiğin senin elinde. 2014-15'te 1 tane bile hazırlık maçı kazanamadığımızı ve sezonun geri kalanı malum.

Henüz daha ilk maçlar, takıma yeni katılanlarlar, fizik olarak yeni toparlayanlar var. Ancak Khimki maçlarından sonra sezonun gidişatına göre yorum yapılabilir. Hazırlık maçları ne hayati önem taşır, ne de çok önemsizdir.

Bugunkü hazırlık maçı bana göre çook rahat geçecektir. Takımın gerçek gücünü bugün sahada görebiliriz. Belki +40 fark bile yapabiliriz rakip güçsüz hem. Dünkü Tofaş kazasına takılmamak gerek. Oyunculardan gevşememenin önemini anlamıştır.

acımasız eleştirmek istemezdim ama dünkü tofaş maçının son 7 dakikasını skoru 5-20 gözüküyor.. Aklım almıyor yani.. Hayır eskiden olsa yedek kadro oyamıştır derdimde bu sene işte o durum yok.. övündüğümüz alternatifli kadro olayı demek ki gerçek değilmiş zira takımımız sayı kıtlığı çekmiş ..demekki justin dentmon a birşey olsa bu sene büyük takımlara karşı maç kazamazmışız..ayrıca şuan deon boş oyuncu gibi duruyor olmadığını hepimiz biliyoruzda bizim takımda en azından yeri yokmuş gibi duruyor ..kstic-deon ikilisi biraz haybeye yapılmış gibi geldi ..hadi krstic tempoyu düşürmemiz gereken sert deplasmanlarda her türlü iş yapar ama deon u almasaydık yerine simpson u bile alsaydık daha iyi gibiydi .. diebler şuan o da iş yapmıyor ki takımımızın ne kadar ihtiyacı var öyle bir oyuncuya bende soru işareti..schilib konusunda ise hocaya güveniyorum şimdilik geçen sene büyük fedakarlıklar yaptı belki antreman kalitesini takımdaki arkdaşlık ruhunu filan büyük katkı veriyordur ondan tumuştur hoca ...

basketbol yorumculuğunda çığır açtık.Hazırlık maçı olmasını geçtim, izlemediğimiz maçta bile eleştiri sınırlarını zorluyoruz ya gerçekten pes, daha takım toplanalı 15 gün oldu.

Of of....Daha 3. hazırlık maçında felaket tellalları ortaya çıkmış...
Geçmiş senelerde hazırlık maçlarında iyi oynamadı diye Jamont Gordon ve Ndong'a çöp mumelesi yapanlarla aynı düşünce yine burada maalesef...
Aynı zamanda onlar 1-2 maç 20 sayının üzerinde oynadı Aradori'ye methiyeler düzenlerle aynı durum...
Baktıkları tek kağıt istatistik, maç izledikleri filanda yok. Zaten yayında yok...
Takım daha yeni toplanmış, oyuncular ilk kez bir arada oynuyor. Sonucun önemi yok, önemi olan oyuncuların birbirine alışması...
Sistem oluşturulması, yoksa son 6 dakikada Ergin Ataman doğru 5'i oynatır maçı kazanırdı, peki maçı kazansaydı ne kazanırdı ? Buradaki felaket tellalarını mutlu etmekten başka hiçbir şey...
Hazırlık maçlarında eksiği görür üzerime gidersin. Bunun için yapılır, kazanmak için hazırlık maçı oynatan koç büyük harflerle "SALAKTIR"...
Bu arada farkında mısın bilmem, 4 günde 3 maç yaptı 1 hafta önce toplanan kadro. Bugün 5. günde 4. maç...Sezon başında o kadar kolay değil. Ama takım bir şekilde yoğun maç temposuna alışmalı...
Hele hele savunmasının bugünden eleştirilmesi çok komik. NBA'in en iyi savunmacılarını topla, orta sınıf bir Avrupa takımı ile maç yaptır, kazanırlar mı bilmem o yeni toplanmış takım savunma filan yapamaz. Savunma zaman ve takım işidir. Daha bu takımın eleştirilebilmesi için 1 ay var...
Not : 2014-2015'de Pana'yı farkın 35'lere çıktığı maçta 20 sayıya yakın bir farkla hazırlık maçında yendik. O takım çok sayıda hazırlık maçı kazandı...Kazanıp kazanmaması da zerre kadar önemli değildi ancak bari yazacaksınız araştırıp yazın.

12 maçın 3'ünü kazanmışız. Ufak bir araştırma hatası yapmışım.

Zaten ben eleştiri yapmıyorum bu konuyla ilgili sanırım yanlış anlaşıldım. Elbette izlemediğimiz maçla ilgili yorum yapamayız ama bu oyuncular rookie olmadıkları için az çok saha içi düzen tahmin edilebilir seviyede. Hazırlık maçları ciddiye alınması gereken maçlardır tabi ki amaç kazanmak değildir o ayrı mesele Yeni sezonu tam anlamıyla yansıtmasa da illa ki ışık tutar. Söylemek istediğim buydu. Yoksa izlediğimiz takıma dair tabi ki bir eleştiri yapamayız.

Sezon açılmış herkes heyecanla yeni transfer edilen oyuncuları merak ediyor ama biz maç izleyemiyoruz!! Bu arada 2016 yılında olduğumuzu hatırlatmak istiyorum kulüpteki kişilere..Çok merak ediyorum kulüpteki bir kişinin aklına geldi mi acaba yayın durumu? Gerçekten bu maç kaybetmekten daha vahim bir durum arkadaşlar!!

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/773187331851448320

Bu arada resmi siteden böyle bir tweet atıldı :) Beyler bu işi canlı skor siteleri de yapıyor zahmet etmişsiniz!! Gerçekten çok büyük hizmet veriliyor tebrikler!!

Daçkanın Kazan maçını izledim resmen darmaduman ettiler, onlarda yeni takım fakat biraz hızlı şekilde adaptasyonu halletmişler .

Bize gelince yani tabi ki hazırlık maçında takım kesilip biçilmez ancak insan bir iki pik yapan istatistik bekliyor. Hoca sezonun yoğun geçeceğini bildiği için ağır antrenmanlar yaptırıp akşam da maç yaptırıyor bunları da göze alıyorum bir yandan ve bekleyelim diyorum.

5 günde 4 maç yapan takımı gömmenin manası yok. Kaldı ki maçları da seyretmiyoruz ve takım yeni yeni toplanıyor. Can sıkmaya gerek yok. Eylül sonu her şey aşağı yukarı belli olur.

İlk Beşimiz: Russ Smith - Sinan Güler - Vladimir Micov - Austin Daye - Nenad Krstic | #SaldırGALATASARAY

Galatasaray Basket â€￾@GSBasketbol 5 dk.5 dakika önce
Mücadelede 04:28 geride kaldı. 12-10 öndeyiz.

https://twitter.com/GSBasketbol

Gelişmeleri burdan takip edebilirsiniz yayın yok.

Kimsenin gömdüğü yok sadece hazırlık maçlarınıda hafife almayın yani az çok ne olacağı belli oluyor çünkü o maclardan sonra kimin Nasıl katkı vereceği sene içinde . İlk maclara göre thomspon ve schilb dışarda kalacak gibi mesela .herkez ligde Krstic kalır diyordu dışarda Krstic böyle oynamaya devam ederse kalır mı sizce ?

Bu arada maçlara çıktığımız 5 lere bakarsak çoğu kişinin öngördüğü Kristic'in 7. veya 8. yabancı olma durumu imkansız gözüküyor. Zaten Kristic formda devam eder ve sakatlık yaşamazsa olması gerekende bu. Ligde Deon u sıklıkla tribünde görebiliriz.

Dipnot: İlk Çeyrek Sonucu: Galatasaray Odeabank 25-14 Sharks d'Antibes