2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Kadroyu bir anda büyüten ve rolleri çalıştıran şey bana göre bazı transferlere "fırsat transferi" olarak bakılması.

Evet. Emir'in gelmesiyle Schilb'in kalması burda bir rol çatışmayı yaratıyor ama şunu unutmamak lazım. Emir Galatasaray'ın gündemine, menajer sayesinde geldi. Yani biz Schilb'le imzalarken ortada Emir yoktu. Ha varsa durum daha vahim o ayrı konu.

Keza aynısı Deon Thompson için de geçerli. Ben asla 4 numara olarak düşünülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Evet kilo vermiş ancak 4 fundamentalini kaybedeli epey oldu. Muhtemelen planı Krstic'in durumunu düşünerek Deon'u 5 oynatmak için hesapladık ancak Pleiss gelince, sakatlık olmadıkça Deon'a 5'den ne kadar süre gelir orası da tartışılabilir.

Justin Dentmon 30 yaşında, kariyeri boyunca iyi bir savunmacı olmadı, yorgunluğu saymazsak bahsedildiği gibi eli belinde gezen bir adam da değildi ama Galatasaray için en uygun kombinasyon Dentmon + baskıcı bir kısaydı. Russ Smith'den, Errick McCollum savunması çıkar mı orası ayrıca tartışılabilecek bir konu.

Hazırlık maçları ilk açıklandığında çok fazla maçın olması bir kenara çok fazla gereksiz maç var. 11-13-16 gibi 5 günlük bir süreçte aynı takımla 3 defa maç yapmak bana göre saçma. İlk maçta başa baş gidip, ikinci maçta maçın içine giremedik. Bu daha enteresan.

Az maç yapan takımlar, sezon içinde bazı kazalara uğrayabiliyor ama onlar tavanlarını tahmin edebildikleri için bu maçlar onlar için pek sorun olmuyor. Bizim için 1 galibiyetin bile önemli olduğu yerde maç seçme lüksümüzün, çok fazla olduğunu sanmıyorum.

Geçen sene de çok hazırlık maçı kaybetmiştik ama sezon bizim için farklı bir noktaya gelmişti. Hazırlık maçları, takımın iç saha maçlarındansa, az-çok deplasman profilini çiziyor bana göre.

Cok yeni bir takımız ve hazırlık dönemindeki maclarda başarısız görünmemiz normal. Russ, micov ve pleiss ile taslar yerine oturacaktır. Sakatların olmadığı güzel bir sezon olmasını diliyorum.

Kaybetmekten nefret ederim. Buraya "HER ŞEYİ" kazanmaya geldim. Bu motivasyonu kimse bozamaz, bozamayacak. My friend helped me this time. :)

https://twitter.com/JustinDentmon/status/776127071500238848

Bir şekilde cevap vermiş . Ücret bahsinden sonra bir tweet atma ihtiyacı duydu heralde :) . " bozamaz , bozamayacak " demesi mutlu etti beni . Sonuçta kesin bir dille konuşmuş , takımın lideri olmasını beklediğimiz bir şahıs böyle olmalı bence .

Kaybetmekten nefret ederim. Buraya "HER ŞEYİ" kazanmaya geldim. Bu motivasyonu kimse bozamaz, bozamayacak. My friend helped me this time. :)

https://twitter.com/JustinDentmon/status/776127071500238848

Bir şekilde cevap vermiş . Ücret bahsinden sonra bir tweet atma ihtiyacı duydu heralde :) . " bozamaz , bozamayacak " demesi mutlu etti beni . Sonuçta kesin bir dille konuşmuş , takımın lideri olmasını beklediğimiz bir şahıs böyle olmalı bence .

Kendisi isteyerek mi attı yoksa Ergin Reis mi attırdı :)

kağıt üzerinde iyi bir kadromuz var ama bi kaç oyuncu haricinde çok ağır bir takım olduk 2-3-4 numaralarda atletik oyuncumuzun olmaması başımızı çok ağrıtacak gibi geliyor umarım yanılırım.