2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Ndiaye gibi stabil, dinamo birisini çıkarıp yerine Selçuk gibi durağan, kağnı gibi yavaş birisini almak nedir ya? Tamam hava sıcak, zemin kötü ama bu yapılan değişikliğin hiçbir izahı yok. Feghouli'yi son 5 dakika oyuna sokması da cabası. Madem hazırdı niye 10-15 dakika daha erkenden sokmuyorsun? Tudor umarım ders almıştır bu maçtan. Yoksa işimiz iş.

Antalya deplasmanı için 1 puan iyidir, önemi olan bundan sonraki maçlarda daha diri ve istekli olup kazanmak. Takım daha yepyeni, oyuncuların birbirlerine uyumu süre ister.

Nasri yok, Sandro yok, Menez yok, Venkör yeni gelmiş, Eto'o kavgalı, kısaca Antalyaspor hazır değildi. Böyle bir Antalya bulmuşken çatır çatır oynayarak galip gelmemiz lazımdı. Fakat dünkü kötü futbolla alınan 1 puan değerli. Takımımız ilk ciddi deplasmanda hatta ilk ciddi rakipte ne yazık ki hoş bir görüntü çizmedi. İlerisi için kaygılanmaya gerek yok, umarım ayaklarımız yere basar.

Selçuk İnan'ın oyuna girer girmez Muslera'dan kaptanlık bandını alması iğrenç bir olay; puan kaydından daha çok üzüldüm. Umarım tez zamanda kovulursun!

Yillar son ilk defa bir adam bana formasini aldiracak. bu hafta ne yapip edip alacagim. gormedim oyle azimli oyle yurekten candan oynayan bir adam. defansta orta saha da ve her yerde helal olsun sana Batefemi Gomis helal!!!

Gelelim takima, bu takim rakibe basmadigi surece teldeki kus gibi hedef olur sapanlara, takima defans yap dedin olmadi tudor efendi. antalyanin tam hali olsa moralleri yuksek olsa demek ki 5 yiyecegiz.

Bu takim defans felan yapamaz, ancak inanilmaz baski hucumla rakip kendini defansa ceker. benim anladigim bu.

2017-2018 Galatasaray Futbol Takımı

Benim gibi dikkat eden oldu mu bilmiyorum. 5 yıldır süren bir hastalık. 1 gol atıp yatmaya çalışmak nasıl bir acizlik? Muslera'nın 40.dakikada aut atışından geciktirme uyarısı alması... Her dakikayı dakika 90 gibi oynama huyu yüzünden gol atamadığımız gibi golü de yedik. Yıllardır var bu iğrenç hastalık. Nice maçlarda 2 gol atıp yattığımızı sonra puan kaybettiğimizi hatırlıyorum. Deplasmanda oynuyorsun rakip golden sonra zaten dağılmış 1 tane daha atıp maçı almak varken en tehlikeli skor 1-0 dır. Adamlar attığı gibi iştahla 2 yi de bulup 0 la gönderebilirdi de bizi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kasımpaşa'yı evimizde 2-0'la geçtik ve liderliğimizi koruduk. Beklediğimden kolay geçti açıkçası. Ben bir gol kesin yeriz diye düşünüyordum. Aslında yiyorduk da. Kalemizde 2-3 kez net pozisyon gördük. Yan toplar hala sıkıntılı. Muslera diğer maçlardan farklı olarak toplara çıktı ve başarılı oldu ama hala çok pozisyon görüyoruz böyle. Sadece kalecinin değil defansın da bu yan toplarda uyumaması lazım.

Yeni transferlerimizden Latovlevici'yi beğendim. Çok iyi oynamadı ama bu sezonki ilk maçına göre kötü sinyal vermedi. Tabi rakibin ölçü olmadığını belirtelim. Feghouli de 20 dakika içinde akıllı koşular ve içeriye kat etmeler yaptı. Çok hızlı ve adam eksiltebilen bir oyuncu. Bu yüzden bu tür maçlarda çok kaymağını yeriz böyle.

Haftaya Bursa deplasmanına gideceğiz. Bursa geçen sezona nazaran iyi durumda ama biz de onlardan çok iyi durumdayız şimdilik. Fenerbahçe maçı dahil bu 10. haftaya kadar galibiyet serisi yapmamız lazım. Trabzonspor deplasmanı bizim için gerçek bir test olacak.

Hep yazdığım gibi şu iğrenç geriye yaslanma huyundan vaz geçersek güzel olacak. Yok yere rakibe izin veriyoruz bastırıp 3-4 atmak yerine. Latovlevici bu paraya çok iyi bir tercih olmuş. Kumaşının kaliteli olduğunu gösterdi bilhassa orta ve pas yeteneği Sneijder'i anımsattı bana.
Feghouli artık 11 de başlamalı , oyuna sonradan giren Rodriguez olmalı.

Az önce chelsea arsenal maç kadrolarını gördüm. Chelsea 3-2-4-1 oynuyor. Bizim takım da böyle oynaya bilir mi acaba diye geçti aklımdan.

Muslera

Latovlevici - Maicon - Mariano

Tolga - Fernando

Feguli - Ndiaye - Belhanda - Rodriguez

Gomis

Çok mu hücumcu olur acaba?

Kasımpaşa maçı öncesi medyada "Galatasaraylı oyuncular Selçuk İnan etrafında kenetlendi, maçta da gol olunca futbolcular kulübeye koşup, Selçuk'a sarılacak" şeklinde haberler vardı. Olmadı tabi... Türk medyasında son yıllarda en Selçuk kadar destek gören bir oyuncu daha yoktur. Onun yerinde başkası olsa çoktan arkasına teneke bağlanmıştı.

Kaza bela olmadıkça sene boyu aynı diziliş gideriz. Zaten Tudor da macera arayıp tepki çekmek istemez. Mis gibi de gidiyoruz.

Galatasaray ve Beşiktaş şampiyonluğun en önemli adayı puanlar eşit şimdilik.Bu iki takımda iç sahada kolay kolay kaybedeceğini sanmıyorum.(derbiler hariç) O yüzden deplasmanlarda alınan sonuçlar şampiyonu belirleyecek.Önümüzde 2 deplasman çıkışta olan bursaspor ve seyircisiz maç konyaspor arasında içeride karabük.9.hafta fb 10.hf trabzon (dep) kolay maçlar değil özellikle deplasman maçları.Tudor'un deplasman performansı şüpheli bu konuda -ki kendisine güveniyorum-

Beşiktaş'ın önümüzdeki 1,5 ay oldukça zor fikstürü var fb,leipzig,ts önümüzdeki hafta maçları illaki puan kaybedecekler değerlendirmemiz lazım.

Herkes Sofiane Feghouli 11 başlaması lazım diyor ama bana göre yeterli güç ve kondüsyonda değil henüz. Biraz daha zamana ihtiyacı var.

Saygılar.

İlk maçtan beri dikkat ediyorum Belhanda'nın aşırı vurdumduymaz hareketleri Lincoln'ü anımsatıyor bana. Bazen fazla kopuyor oyundan, acayip bişeyler yaşıyor.

Muslera

Latovlevici - Maicon - Serdar - Mariano

Tolga - Fernando

Feguli - Ndiaye - Belhanda

Gomis

bence bu dizilişle oynamak gerek.
Rodriguez bal yapmayan arı gibi. Tamam süratli ama son hamlede ne yapması gerekeni yapamıyor. Belhanda ne zaman sola geçse pozisyon yarattık. Ndiaye geriye top almaya gidince etkisiz kalıyor. Tolga geriye, Belhanda onun yerinde, Ndiaye ön ortada oynarsa daha efektif bir oyun oynarız bence.

Diziliş bence de olması gereken. Zira Ndiaye ne zaman topu alıp gitmeye kalksa kimse hızına yetişemedi. Onu geride tutarak rakibin ekmeğine yağ sürmeye gerek yok.

Antalya maçı gereksiz puan kaybı oldu yoksa şimdiden vurup geçmiştik ağır psikolojik darbe.