2 haftadır derbilerde puan kaybı yaşıyoruz. Halen 5 puan farkla lideriz ama kalan 24 haftada 5 puan fark çok da fazla değil, hatta hiçbir şey.
Bence çok iyi bir kadromuz yok. Sol bekimiz yok, sol stoperimiz yok, sol kanadımız yok, Belhanda zaten bir Sneijder değil çok dağınık, Ndiaye her maç gereksiz fauller yapıp sarı kart görüyor, rotasyon yok.
Kadroya şöyle bir baktığımda bizim seviyemizde diyebileceğimiz Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Fernando, Feghouli ve Gomis dışında oyuncu yok. 7 kişilik bir takımımız var. Diğerleri onların kalitesinde değil ve onlar kadar katkı vermiyor. Rotasyon dar oldu olduğu için 1 oyuncumuz kart görüyor sonraki maç sistem değişiyor. Çünkü yerine koyabileceğimiz aynı mevkide oyuncu yok.
Başımızdaki Tudor büyük maçları kazanmaktan aciz bir hoca. Geldiğinden beri 6 büyük maçta sadece 1 gol atarak 5 mağlubiyet 1 beraberlik almışız. Zaten şu son 2 haftadaki derbilerde taktiksel olarak vasatı geçemedi. Geçen hafta derbide 8 puanla öndeyiz, maç bizim sahamızda, kontrollü, soğukkanlı oynamamız gerekirken maçın başında gereksiz bir motivasyon mu yükledi takıma bilmiyorum ama ilk yarıda gördüğümüz sarı kartlardan dolayı ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremedik. Zaten kırmızı görünce 10 kişi kalenin önüne otobüs çektik. Arena'da ben bu kadar fenere karşı kötü oynadığımızı hatırlamıyorum. Daha önce yenildik mi yenildik ama yenildiğimizde de tek kale oynayarak yenildik süper finaldeki maçı, geçen seneki maçı hatırlayın. Bu maçta resmen hiçbir şey oynamadan fenere galibiyeti hediye ettik ama onların da yaptığı saçma hamlelerden dolayı ve 10 kişi oynamamızı fırsat bilmediklerinden dolayı yenilmedik. Tamam bu kaza kurşunu olsun.
Geçen hafta yaptığı aynı hatayı bu maçta da tekrarladı. Artık derbi maçını telafi edin, bam bam oynayın demiş olacak ki yine maça gereksiz bir sertlikle ve gerginlikle çıktık. Trabzonspor'un son yenilgilerinden sonra bu maça asılacağı biliniyordu. Maça hızlı başlayacağı da biliniyordu. Ama buna cevap vermek yerine (kontraatak bulmak gibi) resmen TS gol atsın diye seyrettik. Sadece ilk yarıda 2 tane net gol pozisyonları vardı rakibin. Sen hale Selçuk'u oyunda tutuyorsun, Feghouli kırmızı görmüş takımı hızlandırmak için Garry'i almıyorsun, zaten Gomis - Eren değişikliği yaptığı en büyük saçmalık, ki bunu 2 haftadır yapıyor. Gomis'in bir sakatlığı yoksa çıkmaması lazım. Çünkü Eren takımı 10 kişi oynatıyor. Pili bitmiş bir Gomis, kenardan gelen Eren'den daha yararlı olur dünkü maçta gördük.
Velhasıl; iki maçtır çok kötü bir futbol oynuyoruz ve bu sonuca da yansıdı. Biz hızlı, tempolu, sert bir futbol oynuyoruz. Rakip bunu durdurmak için aynı futbolu oynayınca bocalıyoruz. B planımız yok. Oyuncular çok kolay kartlar görmeye başladı, hele Ndiaye geldiğinden beri her maç olur olmadık yerde faul yapıyor, kart görüyor. Tudor uyarmıyor mu yoksa uyarıyor oyuncular mı takmıyor. Umarım ikisi de değildir. Yoksa durum vahim.
Haftaya Gençlerbirliği ile oynayacağız Arena'da. Net kazanırız diyemiyorum maalesef. İlk haftalarda oynadığımız futbolu son maçlarda göremiyoruz. Biraz da rakibe göre oynadığımız için sanırım. Ama ayağa kalkmamız, toparlanmamız lazım.